Tylko 250 m do hotelowej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.
Udogodnienia dla dzieci: basen ze słodką wodą, plac i pokój zabaw, miniklub (4-12 lat), zajęcia sportowe, gry i zabawy.
Bogata oferta rekreacyjna: basen z 3 zjeżdżalniami, kort tenisowy, boisko do koszykówki i siatkówki, centrum fitness.
Rozrywka: dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dorosłych, wieczorne show.
Witam w hotelu bylismy w czerwcu tego roku z 2 dzieci w wieku 4 i 8 lat . Hotel ogolnie pod kazdym wzgledem naprawde fajny zjezdzalnie obsluga drinki wszystko ok . Ale jest jedna sprawa ktora obniza cala ocene mocno w dol , to jedzenie i smrod spalenizny i tego okropnego tluszczu ktory czuc na polowe hotelu , po kilku dniach juz nie mialem ochoty chodzic na posilki , smrod ktory tam panowal powodowal u nas odruchy wymiotne , maly wybor potraw , wszystko jakies takie bez smaku , pochwalic jedynie mozna kolacje ktore byly niezle wolowina makarony ryby owoce morza itp . Dodam ze byly z nami jescze 2 rodziny i wszyscy mowili to samo .
Plaza baseny zjezdzalnie dobre drinki
Smrod starego tluszczu rozchodzacy sie na obiekt , slabe potrawy sniadanie obiad , maly wybor
Hotel skierowany dla rodzin z dziećmi. Hotel składa się z 2 części połączonych ze sobą dwóch hoteli starszej i nowszej. My mieszkaliśmy w tej starszej, pokoje czyste, codziennie uzupełniana lodówka, otrzymaliśmy łóżeczko turystyczne beż proszenia,klimatyzacja działała. Sam pokój wporządku,spełniał swoją funkcję. Na terenie zgaduję się 5 stref basenowych. 1.Dla dzieci że zjeżdżalniami małymi oraz dużymi,uruchamiane w wydzielonych godzinach. W koło leżaki dla dorosłych oraz dzieci wraz z leżakami. 2. Strefa zieleni z basenem idealne na drzemkę dla dziecka cicho,cień 3.najwiekszy basen tuż obok restauracji głównej,prowadzone są tam animacje 4.brodzik dla dzieci pod żaglem 5. Kryty basen z podgrzewna woda,obok siłownia. Na terenie kilka restauracji,snackbarow, strefa piwna,kawowa,sziszy. Dużo drzew i zieleni. Codziennie prowadzone animacje dla dorosłych oraz dla dzieci,malowanie twarzy,zabawy w piratów, ustawianie dmuchańcy,baniek mydlach,minidisco. Plac zabaw mały natomiast dzieci chętnie się bawić,sala do spania dla maluchów,kącik plastyczny,samochodziki do jazdy oraz sala do zabawy. Restauracja duża, z wydzielona strefa dla dzieci:mleka smakowe,różne smaki soczków w kartonie,lody,słoiczki Hippa,owoce,świeże soki,menu dla dzieci. Jedzenie super,wszystko świeże,Pieczywo wypiekane na miejscu,pizze,soki wyciskane w cenie. W barach alholoh regionalny piwo winno w wybranych,importowany, w cenie drinki oraz cocktaile ze świeżych owoców. Obsługa miła, zabawia dzieci,większość mówi w j.agielskim,nie nachalni. Dojście do plaży około 5min plaża czysta codziennie sprzata,z leżakami dla dzieci i doroslychna plaży bar w wyznaczonych godzinach podawane jedzenie. Z pod hotelu można dojechać w ciągu 15min busem do miasta Side oraz Manawgat,bezpiecznie. W koło hotelu sklepy,apteki,bankomaty,aqua park,jezioro do spacerów.
Położenie, Atrakcje dla dzieci, Jedzenie,menu dla dzieci Świeże soki i owoce, Różne strefy basenowe, Dużo zieleni,
Mały plac zabaw dla dzieci.
Byliśmy 12 dni w październiku 2021. Hotel od pierwszej chwili sprawiał wrażenie solidnego i ustawionego pod przeważających tu Rosjan. Baseny czyste, dużo leżaków. Do plaży naprawdę niedaleko. Pomimo tego, że w umowie widniał pokój od strony lądu dostaliśmy od strony basenu i amfiteatru. Trochę wieczorami głośno, ale można było wytrzymać. Pokoje niedawno odświeżane. Wystarczająco duże. Sejf bezpłatny, barek codziennie uzupełniany bezpłatnie. Bogate akcesoria typu hotelowe kapcie, szczoteczki i pasta do zębów, golarka z pianką do golenia itd. Pokoje sprzątane codziennie, codziennie wymieniane ręczniki. Sprawna, bezpłatna klimatyzacja. W telewizji kanały tureckie, rosyjskie, niemieckie (chociaż Niemców w hotelu niewielu) itd. i żadnego programu polskiego chociaż Polaków sporo. Bary w lobby i przy basenie głównym z bogatą ofertą napojów także dobrych alkoholi. Praktycznie tylko z piwem i winem bary na plaży i przy basenie Garden. W barach nie serwuje się przekąsek. Jedzenie dobre, chociaż w końcówce pobytu pojawiły się już problemy z wyborem, zwłaszcza śniadań. Przygotowanie każdego posiłku trwało stosunkowo długo, ponieważ wszystkie składniki pobierane były za pośrednictwem personelu.. Codziennie przy basenie animacje, wieczorami różnego rodzaju programy w amfiteatrze. Ogólnie jesteśmy zadowoleni, ale kolejny raz (jak już się zdarzało) tego hotelu nie odwiedzimy. Jak nazwa wskazuje jest to hotel familijny, stąd bardzo dużo w nim rodzin z dziećmi. Zwłaszcza w restauracji panował duży hałas a niosąc gorący posiłek trzeba było bardzo uważać na biegające dzieci. Na pobyt rodzinny ten hotel można śmiało polecić. Dla par już niestety nie.
Położenie blisko plaży. Czyste, dobrze wyposażone pokoje. Sympatyczna obsługa.
Bardzo dużo rodzin z dziećmi. Brak jakichkolwiek informacji w języku polskim. Brak polskiej telewizji. Podawanie posiłków przez obsługę. Brak przekąsek w barach przy plaży i przy basenach.
Byliśmy od 30 czerwca do 7 lipca. Tydzień minął bardzo szybko, wszędzie blisko. Pokoje czyste, sprzątane, dodatkowe ręczniki na base czy plażę. Zawsze miejsce przy basenie, na plaży czysto, także bar hotelowy. Na początku pobytu, jedzenie wydane przez obsługę, potem już można było już samemu, wydawane rękawiczki. Obsługa cały czas w maseczkach, przed wejściem na stołówkę za każdym razem mierzona temperatura. Był to bardzo udany i miło spędzony czas w Turcji. Pozdrawiam i polecam wszystkim, rezerwować i lecieć nie ma na co czekać.
Wszystko w najlepszym porządku, pokoje czyste, duże. Basem super, ogród dużo zieleni. Obsługa hotelu oraz organizacja zajęć dla gości typu (aqu aerobik, piłka wodna, joga, wieczorne występy na scenie) wszystko super.
Zacznę od tego, że jak na pobyt w hotelu w warunkach COVID - 19 było wszystko na najwyższym poziomie i nie było nic uciążliwego. W maseczkach odbywało się jedynie przebywanie w stołówce i tam też była badana każdorazowo temperatura. Szwedzkie stoły obsługiwał personel, ale nie było problemu. Za to cała ekipa hotelowa 24 h na dobę była w maseczkach i przyłbicach, bardzo tego przestrzegano. Co do pobytu 14 -dniowego we wrześniu ? Było super. Hotel (aż dziwne), ale obłożenie w 100 %. W okolicy inne hotele albo puste, albo zgodnie z normatywem w Turcji obłożone w połowie, a Armas Regency tętniący życiem na full :) W okolicy hotelu sporo sklepików. Do niedalekiego Side i Manavgat dojazd dolmuszem za 3 liry tureckie (lub 1 dolara) od osoby. Hotel składa się z 2 budynków - główny (remont w 2020r.) posiadający bardzo duże i pachnące nowością pokoje i budynek Garden z 2011r.. Hotel posiada 2 duże baseny (1 w strefie ciszy) oraz 2 zjeżdżalnie: dla dorosłych (6 zjeżdżalni) i dla dzieci. W hotelu restauracja (z uwagi na COVID druga była nieczynna), 4 bary (w lobby, przy basenach i na plaży) oraz snack bary serwujące posiłki poza restauracją. Do plaży ok. 300 m z hotelu zacienioną uliczką lub deptakiem. Samo morze w małej części z drobnymi kamykami, ale 3 - 4 m od brzegu od razu głęboko. Nie wiem po co, ale jeździ tam także hotelowy bus. Alkohole z tych mocnych jak wszędzie na all inclusive, do tego wina, piwo Efez i cała gama napoi bezalkoholowych. All inclusive do 2 w nocy. Jedzenie jak na obecne warunki pandemii doskonałe, cała gama mięs (kurczak, indyk, baranina, podroby z wołowiny, były 4 gatunki ryb, wszystko grillowane, pieczone lub na parze), ponadto wszelkiej maści warzywa, sałatki, owoce, ciasta, placki, pieczywo, zupy itp., itd., etc. A na śniadanie także jajecznica i jajka sadzone. Kawa z ekspresu, a nie jakieś rozpuszczalne wynalazki :) Pobyt wspaniały - 2 tygodnie bardzo mile spędzone. Ciepłe dni - ok. 32 stopnie w dzień, w nocy 21. Morze o temp. 27 stopni, baseny chłodzone, ale woda w nich ciepła ok. 26 stopni. Obsługa miła, ani razu nikt nie domagał się \"bakszyszu\". Poprzednie jakieś negatywne wpisy dotyczą chyba poprzedniego właściciela hotelu Saray do 2019r. Obecnie resort Armas dokonał ogromnej zmiany na lepsze, czym byłem zaskoczony na plus. Jadąc do tego hotelu i czytając poprzednie opinie nie byłem pewien, czy był to dobry wybór. Jednak uważam, że był to strzał w 10 :) Jedyny minus - niestety, nigdy bym nie sądził, że będę zmuszony napisać te słowa, ale jednak ... To nasz 6 pobyt w Turcji (a ogólnie 20 wylot w ciepłe kraje) i niestety, ale w 80 % turystami w hotelu byli Rosjanie. Nie mam nic do tej nacji, ale wielu z nich było uciążliwych z uwagi na brak elementarnej kultury. Słowa takie jak przepraszam, proszę, dzień dobry lub tym podobne, to dla niektórych jak science fiction :) Tyle w temacie !!!
Hotel duży, zadbany, główny budynek po kompleksowym remoncie w 2020r., pokoje przestronne, 2 duże baseny, 2 zjeżdżalnie (dla dorosłych i dzieci), dobre posiłki, miła obsługa.
Nie jestem malkontentem, więc wad raczej nie zauważam - może jedynie zbyt wczesna pora na kurs śmieciarki, co mogło od strony uliczki budzić niektórych śpiochów :)
Po zameldowaniu przydzielono nam pokój w części Garden, co nie stanowiło problemu dla nas ale niestety w suterynie, pokój śmierdzący stęchlizną którego okna były na równi z drogą a widok na krzaki. Nie do przyjęcia. Wróciliśmy na recepcję z reklamacją, która trwała parę godzin wreszcie obiecano nam inny pokój następnego dnia rano (niestety noc musieliśmy spędzić w tym pokoju). Następnego dnia rano podjęliśmy od nowa rozmowy gdyż okazało się że nadal nie ma innego wolnego pokoju i gdyby nie interwencja naszej Rezydentki do której zwróciliśmy się po pomoc nie wiem jakby się to zakończyło. Znalazł się inny pokój. Ale straciliśmy wiele godzin w dniu przyjazdu jak i następnego dnia na \\\"użeraniu\\\" się z pracownikami recepcji, zamiast wypoczynku. Nie polecam nikomu tego hotelu.
2 baseny , na dużym cały dzień głośna muzyka głównie pod Rosjan, natomiast na małym cicho i spokojnie, w miarę blisko na plażę, dobre połączenie busem z Side.
Obsługa hotelu na recepcji fatalna, wyraźnie gorzej traktują Polaków, przejawia się to w przydzielaniu najgorszych pokoi, nie podejmując z nami żadnych rozmów. Inaczej traktują Rosjan i Niemców. Polacy w tym hotelu są niemile widziani. Codziennie wieczorem animacje dla dzieci prawie wyłącznie w języku rosyjskim dla dorosłych tylko 1 dzień występów pomimo obietnic Rezydentki że codziennie będą jakieś wieczorne występy.
Fajny hotel pozytwne zaskoczenie polecam, zielone otoczenie,blisko plaza ktora jest ladna.
Super animatorzy,fajna plaza,ogolnie super.
Brak,
Hotel blisko szerokiej plaży z kamienistym brzegiem, blisko bazarek oraz wodny park rozrywki. Dużo zieleni dookoła hotelu oraz na samym terenie hotelu, czyste baseny, pyszne lody, gofry i... na tym koniec. Obsługa hotelowa fatalna!!! Podczas wielu pobytów w Turcji nie spotkałam się nigdy z takim traktowaniem gości hotelowych - jak zło konieczne. Kelnerzy obcesowi, czasem wręcz bezczelni. Na stołówce brudno, ciężko było znaleźć stolik, który byłby posprzątany po innych gościach, podczas gdy kelnerzy w brudnych, porozpinanych do połowy koszulach stoją pod ścianą i nic nie robią. Jedzenie niesmaczne, codziennie to samo, podczas wieczorów tematycznych jedzenie wydzielane, aby dostać większą porcję, trzeba było stanąć drugi raz w kolejce. Pokój 4 osobowy malutki, nie było w nim szafy, klimatyzacja często wyłączana w ciągu dnia i wieczorem zarówno w lobby jak i w pokojach. Ostatni dzień przed wyjazdem informacja z recepcji, że w nocy dostępne jest jedzenie na osób opuszczających hotel przed śniadaniem. Na miejscu czekały na nas piętki starego, nieświeżego chleba porozwalane tak jak zostawili go turyści, pomidory i ogórki, herbata i koniec... Kelner poproszony o przyniesienie chleba z bezczelnym uśmiechem na twarzy pokazuje nam, że te pozostawione resztki możemy odgrzać sobie w mikrofali i będą gotowe do zjedzenia. Sprawa zgłoszona w recepcji pozostaje bez echa. Nie polecam tego hotelu, w momencie zamawiania wakacji hotel miał 5*, a nie należy mu się nawet aktualne 4*
położenie, plaża, blisko bazarek i przystanek autobusowy
obsługa; standard pokoi; słabe, niesmaczne posiłki
Pobyt w dwie osoby. Miła atmosfera i obsługa. Blisko Side Antic można dojechać DOLMUSZEM lokalnym tanim transportem 3 Liry tureckie albo 3 eur. warto mieć drobne lirki. Można też wybrać dolmuszem się na bazar w Manavgat 3 liry. Warto zwiedzić te miasteczka. Pamukale również robi wrażenie wapienne skały niespotykane - \"zima w lecie\". Polecamy Turcję i okolice Side, Pamukale i Manavgat. ps. RU Rosjanie marnują stosy jedzenia - okropne.
Super położenie, zieleń dookoła, miła atmosfera, plaża hotelowa z darmowymi leżakami. Czysto i miło. Blisko Side Antic i bazar Manavgat.
Basen zamknięty wieczorami. Alkohol na wieczór rozcieńczany.
Straciłem jden dzien urlopu ,bo zakwaterowali nas do brudnego pokoju ,dopiero po kłótni dostaliśmy pokuj o 10% lepszy ale i tak syf Chotel nastawiony pod ruskich i Niemców ,nie dla Polaków. Nie zasługuje na 5 gwiazdek ostatecznie na 3 gwiazdki ,nawet niema polskiej flagi ,na innych hotelach to mogą wywierać .Jestem w turcji 1 raz i juz wiecej nie przyjade ,wole jechac do Tunezji gdzie bylem 4 razy
Blisko do plaży, jedzenie dobre ,obsluga dobra
Inny budynek reklamują, do innego zakwaterowywuja ,pokoje 3 gwiazdki
NIE DLA POLAKÓW!!! Byłem pierwszy raz. I ostatni. Wcześniej tygodniowa objazdówka pokazała nam prawdziwą Turcję. A tu jest wszystko po ruskich turystów. Obsługa - mówi po rusku, animacje dla dzieciaków, głównie po rusku (niestety polaków wysyłają do budynku obok sceny więc trzeba słuchać czy się chce czy nie). Pokoje i baseny czyste, ale nie chodziliśmy na ten główny, bo tam znów połowa piosenek to ruskie disco i hałas. Jedzenie dość dobre, szczególnie kolacje, bo śniadanie nudne i powtarzalne. Bar przy plaży oferuje bardzo skromne przekąski, rozwodnioną colę, sprita i fantę lub soki oraz cienkie piwo. Nic z tych rzeczy, które są przy hotelu. Plaża piaszczysto kamienista, niezbyt czysta ale ruscy dużo palą i wyrzucają pety do piachu. zresztą plastikowe kubki po piwie też. Wokół hotelu nie ma prawie nic poza straganami z podróbkami, opisane wszystko po rusku i w wysokich cenach w EUR i USD. Czemu nie w rublach? Na szczęście jest dobry transport w pobliżu. Warto się wybrać do starożytnego Side, tylko bez żadnych przewodników. Wszystko na miejscu jest opisane, jeżdżą darmowe busy po trasie starożytnych atrakcji a możecie sami dysponować czasem. Więc nie warto brać wycieczki fakultatywnej. Poza tym można pójść na dobry, lokalny obiad. Po powrocie z Side zaskoczył nas mini bazar na łączniku, na terenie hotelu. Próba przejścia z kolacji do pokoju kończyła się nagabywaniem do kupna ręcznika, biżuterii, podróbek ubrań czy też kiczowatych obrazów z diodami LED (poważnie!). Gościom przysługuje jeszcze raz podczas pobytu wizyta w restauracji a la carte. Nie dajcie się zwieźć - nic to wspólne z a la carte nie ma, nie macie wyboru obsługa serwuje wszystkim to samo, średnio smaczne, zdecydowanie lepiej pójść na stołówkę, większy wybór. do restauracji panów obowiązują długie spodnie i pełne buty. Dlatego od razu widać ruskich w szortach i sandałach :) Nigdy więcej tam nie wrócę i po tej wycieczce straciłem kompletnie zaufanie do ITAKI.
Przestronny pokój z łazienką
Hotel pod ruskich, nikt nie mówi po angielsku, na plaży fatalne jedzenie i rozwodnione napoje, WiFi - 14EUR na tydzień (i tak wolne i zrywa)
Ogólnie b dobrze wspominamy pobyt w Turcji a najlepiej pyszne jedzenie, dużo pysznych ciast ????
Byliśmy w 2018 roku w sierpniu z 2 dzieci , było bardzo fajnie . Animacje dla dzieci , pyszne jedzenie ,miła obsługa . Część Garden spokojna blisko basen i bar . Bus do Side podjeżdżał pod sam hotel.
Cześć Garden korytarze przydało by się odświeżyć , sprzątaczki sprzątały codziennie choć nie zbyt dokładnie , pobieranie. Hotel nastawiony na turystów z Rosji . Animacje dla dzieci po rosyjsku co mnie irytowało.
SUPER BASENY BLISKO PLAZA RESZTA SŁABA ROŚLINNOŚĆ CZYSTA WODA
baseny blisko plaza
jedzenie pod Rosjan słaba obsługa hotelowa znają tylko Rosyjski animacje tylko dla Rosjan nastawieni są głównie na gości z ROSJI
Pobyt w hotelu był udany do momentu kiedy zepsuła sie nam klimatyzacja w pokoju i cyklicznie co 6 min sama wyłączała. Po wezwaniu serwisu działała może 3h po czym znowu przestała, dnia następnego wezwaliśmy ponownie serwis, pan łaskawie zjawił się po ponad 3h, i stwierdził że działa ona normlanie a jeśli się wyłącza to tylko przez to że włączamy jednocześnie światła i telewizor bądź otwieramy drzwi balkonowe... Po długich kłótniach na translatorze wezwał wsparcie pani która rzekomo znała angielski, niestety z nią rowniez musieliśmy rozmawiać przez tłumacza. Kiedy poczuła się bezradna, zadzwoniła na recepcję i podała nam ich do telefonu. Rzadalismy zmiany pokoju, lecz pani stwierdziła że to niemozliwe bo nie mają pokoji i że jeśli nadal nie uda się jej naprawić dadzą nam jakaś przenośna i spokojnie możemy iść korzystać z uroków hotelu, po powrocie do pokoju ok. 4h niestety problem nadal był a przenośnej klimatyzacji też nie. Po ponownym odwiedzeniu recepcji okazało się że zmianila się pani menadżer i pierwszo słyszy o calym problemie, uznała że klima powinna już działać bo dostała informacje o jej naprawie. Z racji że był to ostatni dzień a połowę z niego spędziliśmy w pokoju czekajac na pomoc pojechaliśmy do miasta, po powrocie o ok 22 zastaliśmy pokój otwarty na ościez całe szczęście nikt nas nie okradł a klimatyzacja już działała. Naszym znajomym w 3 pokojach w ciągu pierwszych 3 dni wymieniano zamki w drzwiach bo albo nie dzialaly albo wypadały., Polacy nie są tam najlepiej traktowani, wokół Rusków skaczą i dogadzaja. Nigdy więcej tam nie wrocimy jestem zażenowana obsługa hotelową i nikomu nie życzę takich cyrków
Hotel blisko plaży
Małe pokoje,
Hotel na pewno nie zasługuje na 5 gwiazdek, co najwyżej 3, obsługa na recepcji skandaliczna, czekaliśmy na pokój 4 godziny, bo brakowało dostawki. Odpowiedź padła iż mamy poczekać do jutra, bo moze znajdzie się jakiś inny pokój, nie interesowalo nikogo, ze jedna osoba nie ma gdzie spać. Każda kolejna grupa Polaków, która przyjeżdżala składała reklamacje u rezydentki Itaki, niektorzy zmieniali pokoje po 4 razy. Byłam już w różnych hotelach, ale tego na pewno nikomu nie polecę. Ogólnie na terenie brudno, za oknem śmieci, butelki, pieluchy, nikt tego nie sprząta... W basenie odpadają kafle, dzieci kaleczyly nogi. Pokoje niesprzatane, brak niewymieniane reczniki, wykladzina na korytarzu w holu brudna, firany szare od brudu... Szynki nieswieze... Podobno kiedyś to był dobry hotel, ale zmienił się menadżer i zaczęły się problemy. Nie polecam nikomu...
Ładne baseny, aczkolwiek odpadają kafle na dnie i można rozciąć nogę...
Brud i bałagan. Pokoje niesprzatane, brak wymiany ręczników, obsługa recepcji fatalna, Polacy są bardzo źle traktowani.
wyjazd uważam za bardzo udany, pokoje małe ale na wypoczynku ok. baseny duze wystarczająca ilość leżaków do morza chwila ,na plaży leżaki i materace, -plaża trochę kamienista Posiłki na stołówce bardz0 smaczne , zróżnicowane , obfite Nie mam żadnych zastrzeżeń GORĄCO POLECAM !!! Bary na plaży i ;;;prawie na każdym rogu w części hotelowej \"\"\"\"\"\"
piękny zadbany ogród,
Byłam w tym hotelu w sierpniu 2016 r. Pobyt mega udany. Pokoje bardzo ładne, codziennie sprzątane. Ręczniki wymieniane na bieżąco oraz dokładane kosmetyki w łazience. Jedzenie bardzo BARDZO pyszne, każdy znalazł coś dla siebie. Bardzo duzy wybór słodkich ciast i ciasteczek GDYŻ HOTEL POSIADA SWOJĄ CUKIERNIE, dzień tam są serwowane lody oraz pyszne ciastka z kawą W barze przy plaży przekąski takie jak frytki, pizza 3 gatunki, burgery,chesaburgery.kanapki z rybą kurczak z grilla i sałatki oraz owoce wszystkiego mega dużo wcale nie trzeba wracać do hotelu na obiad. Pyszne drinki. Aminacje dzienne super - animatorzy podchodzili do gości rozmawiali z nimi - bardzo przyjaźni. Polecam na 100% wyjazd. W barach nigdy nie brakowało drinków oraz piwa wszystkiego było MAX Chętnie wrócę jeszcze raz do tego hotelu
dużo zieleni na terenie hotelu ,pyszne przekąski przy plaży oraz zimne piwko
animacje wieczorne
witam byłem w tym hotelu na początku lipca z Itaką po przyjeżdzie okazało się ,że nasza grupa niema pokoi ,przekwaterowano nas do hotelu o niższym standardzie .Następnego dnia po południu wróciliśmy ,rezydentka nie miała pojęcia o naszej przygodzie.Ogólnie hotel nas rozczarował,tłok i bałagan na stołówce masa krzykliwych Turków .Przereklamowany.
położenie ogród baseny
restauracja bałagan
Hotel godny polecenia. Byłem już w nim trzykrotnie
dużo zieleni,przyjazny gosciom
odległosc od plaży
Dwa duże budynki - główny i drugi Garden, przy obydwu baseny, dużo, dużo palm, trawki, alejek spacerowych. W SPA hammam i sauna gratis, zabiegi płatne, dla nas super price :) Rewelacyjna komunikacja. Bardzo dobry dojazd do Side za 1 Euro busikiem, bez obaw, przystanek blisko antycznej części miasta, dużo zwiedzania, przepiękny zachód słońca. Dobry dojazd do Manavgatu za 1 Euro- na zakupy (ruchliwe miasto) - busy kursują co 5 minut spod hotelu. W hotelu nie można się nudzić, jest WSZYSTKO. Dla dzieci zjeżdżalnie, mały, osłonięty od słońca brodzik. Dla dorosłych kilka dobrze wyposażonych barów, siłownia, basen wew., ping-pong, tenis, siatkówka plażowa... lodówki z wodą i kefirem ogólnodostępne. Jest cicho, pokoje szczelne, nie przeszkadzają animacje z hotelu obok :) do dyskoteki nie dotrwaliśmy :) na wycieczki - tylko z lokalnym biurem przy sklepikach obok hotelu lub Metin Tour (jeżdżę z nimi od 4 lat), bez obaw, o dobrą połowę taniej a i tak spotykamy się na nich z sąsiadami z hotelu :) PLAŻA - dużo leżaków, bar ok., piasek przy leżakach - na brzegu małe kamienie, ale nie przeszkadzają w wejściu bez butów. Od razu głęboko, 5 m od brzegu nie ma gruntu. Podłoże kamieniste.
blisko plaży, dużo zieleni,dwa duże baseny, bardzo dużo uroizmaiconego jedzenia, doskonałe rest. a la carte, animacje na wysokim poziomie, bar na plaży z napojami, piwem, jedzeniem.
płatny internet - 9 Euro za 7 dni, przekąski w barze na plaży od 12.30, równo z obiadem