Santa Monica Playa

3.3

Wszystko wg oczekiwań i wcześniej sprawdzonych opinii.

Wspaniały wypoczynek, super hotel, przemiła i bezproblemowa obsługa. Piękne, ciekawe wybrzeże, plaża blisko, dużo kafejek i barów.

rada uważajcie na sprzątaczki w ostatnim dniu kradną , jedzenie smaczne

Hotel godny polecenia dla osób chcących odpocząć, pozwiedzać, ale lubiących dzieci. Jeżeli ktoś chce odpocząć od gwaru dzieciaków i im to przeszkadza, to powinien wybrać inny hotel, bo wiem, że takie osoby są. Nam to nie przeszkadza więc jesteśmy zadowoleni z pobytu. Wprawdzie byliśmy w pierwszej połowie czerwca na tydzień i pogoda była różna, ale słońce też złapalismy. Ofertę wybraliśmy last minute i cenę mieliśmy fajną. Było sporo Polaków. Jedna z Pań w recepcji też jest Polką.

Hotel w porządku, duże pokoje, jedzenie smaczne. W recepcji pomocna Pani z Polski. Tradycyjnie rano trwa walka o leżaki

Nazwa  Santa Monica Playa
Miejsce  Hiszpania / Costa Dorada / Salou
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Atrakcyjna lokalizacja: w centrum Salou, ok. 3 km do parku rozrywki PortAventura, ok. 110 km do Barcelony.

Tylko 150 m od długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Bogata oferta rekreacyjna: basen, bule, bilard, tenis stołowy, pokój gier, zabawy sportowe, taras słoneczny.

Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: brodzik, plac zabaw, animacje, miniklub (4 - 12 lat).

3.3

Wyświetlono 19 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
mc

Pobyt - Październik 2022

Wszystko wg oczekiwań i wcześniej sprawdzonych opinii.

Zalety

Pani Alicja rezydent - niezwykle pomocna i miła osoba.

Wady

Gdzieniegdzie widać jego wiek juz .

Marzanna

Pobyt - Październik 2022

Zalety

Podobał mi się klimat hotelu, swoboda, otoczenie, bliskość plaży, miły personel.

Wady

Wszystko ok. może windy już trochę stare.

marek

Pobyt - Sierpień 2019

rada uważajcie na sprzątaczki w ostatnim dniu kradną , jedzenie smaczne

Zalety

położenie

Wady

mały basen,stare pokoje i łazienki

Marzena

Pobyt - Czerwiec 2019

Zalety

Spokojna lokalizacja, ale zarazem wszędzie blisko, plaża, sklepy, bary. Długi transfer, ale da się przeżyć. Łazienka ok, nawet był bidet. Pokoje sprzątane codziennie. Bardzo dobre drinki. Bardzo dobre jedzenie, duży wybor, mięsa, ryby smaczne , owoce morza, ciasta, lody, owoce, śniadania również ok

Wady

Wygląd wnętrz trochę zniszczony, ale do przyjecia. Nie można zabierać do pokoju wody która się rozpoczęło w restauracji przy posiłku, tylko trzeba zostawiać z załączoną karteczką z nr pokoju. Nie zabierać jedzenia, to rozumiem, ale wodę.

Adam

Pobyt - Maj 2019

Wady

Może to nie wada hotelu ale wkurzający jest bar karaoke po drugiej stronie ulicy i wydzierający się do rana angole

Pobyt - Sierpień 2018

na plus: - Jedzenie bogato urozmaicone, każdy powinien znaleźć coś dla siebie. - Obsługa na recepcji bardzo miła i pomocna. - Wszędzie blisko, i na plażę i do sklepów. - Wspaniała rezydentka - Pani Ewa!!! na minus: - Brak możliwości wypożyczenia czajnika mimo że w opisie oferty jest napisane, że można! Ale pewnie większość gości bierze all inc. więc nie ma to dla nich znaczenia. - Windy czasem się zacinają oraz jest ich stanowczo za mało gdy hotel jest obłożony. - W niektórych pokojach zatrzaskują się drzwi od łazienki, po zgłoszonym problemie dostaliśmy informację, że tak się zdarza i dali nam uwaga...agrafkę aby sobie spróbować odblokować drzwi. - Nie wiem czy w innych pokojach było tak samo ale w naszym był nieszczelny sufit w łazience!!! w części z ubikacją był zbity z nieszczelnych desek i widać było prześwit na górę do jakiegoś składziku! Skutkowało to głównie tym, że słychać było czyjeś kroki i trzaski tak jakby ktoś był u nas w łazience! - automat z napojami w lobby oczywiście nie działał. - nie wiem czy to jest standardem w Hiszpanii ale w tym hotelu zamiast pościeli były koce, mało to przyjemne i higieniczne. Generalnie polecam biuro podróży, ale doradzał bym inny hotel. Ten nie był wart swojej ceny. Oraz to co mnie uderzyło ogólnie w Katalonii to pełno śmieci na każdym kroku i smród.

Zalety

Bardzo miła obsługa, blisko plaży i sklepów, wspaniałe i urozmaicone jedzenie, wspaniała rezydentka - Pani Ewa!!!

Wady

zacinające się windy, pokoje ogólnie, błąd w opisie - nie można pożyczyć czajnika! koce zamiast pościeli

K. K. G

Pobyt - Sierpień 2018

Hotel jest położony w bardzo atrakcyjnym miejscu, właściwie centeum Salou, wszędzie blisko, udogodnienia dla njepelnosprawnych jak i rodzin z dziećmi (wózki) w samym hotelu jak i w miejscowości. W hotelu jest bardzo czysto, codziennie sprzatane, zmiena ręczników i pościeli, panie sprzątające myja nawet szyby na balkonach, podłogę w pokoju, w łazience, lustra. Łóżeczka dla niemowląt można otrzymać przy meldowaniu się do hotelu w cenie. Pilot do tv dostaje się za kaucją 10?. W pokoju jest suszarka, nie ma lodówki, jest balkon. Pokoje są średniej wielkości (bez dostawek nawet jest sporo miejsca). Jedyna wada to zacinająca się wonda. Od 2 dnia pobytu chodziliśmy schodami na 3 piętro z wózkiem dziecięcym, z walizkami, w górę i w dół. Generalnie windy działają ale nas to troche zraziło. Jedzenie w restauracji jest bardzo dobre, zarówno sniadania jak i obiadpkolacje, urozamicone, regionalne produkty na kolacje, dobre desery, lody, wybór mięs i dań wegetariańskich. W restauracji są wysokie krzesełka dla dzieci. Śniadania są raczej minotonne, bekon, jajka, fasolka po bretońsku, pieczywo, potrawka z kurczaka, po tygodniu może sie znudzić. Basen wystarczający, dużo miejaca wokół basenu, zawsze mozna było znaleźć wolny leżak, brodzik dla dzieci, woda w basenie raczej ciepła. Przyjemne lobby, wifi działa w calym hotelu, darmowe. Hotel 3 gwiazdkowy, spelnia wszystkie wymagania hotelu 3 gwiazdkowego. My bawiliśmy się znakomicie. Z każdym dniem podobało sie nam coraz bardziej aż żal było wracać. Polecamy wszystkim ten hotel, naprawde warto odwiedzić w sezonie letnim.

Zalety

Czysto, blisko do plaży, miła i pomocna obsługa (Polka na recepcji), dobre i urozamicone jedzenie w restauracji, przestronność, dużo miejsca przy basenie, zawsze można było znaleźć wolne leżaki, udogodnienia dla osób niepełnosprawnych, fajne animacje

Wady

Zacinające się windy

Elwira

Pobyt - Sierpień 2018

Bylismy z dwojka dzieci (2 lata i 4 lata). Bliskie polozenie przy plazy umozliwialo latwe zwiedzanie Salou. Z mila checia wrocimy w te rejony. Plaze w Salou z lagodnym zejscie do morza, dopiero po kilkunastu metrach robi sie glebiej. Przy plazy publiczne toalety, darmowe prysznice.

Zalety

Bliskie położenie od plaży Funkcjonalne pokoje Mila obsluga Fajny basen Ciekawa lokalizacja

Wady

Wolne windy

Marzena

Pobyt - Sierpień 2018

Oceniam całokształt na 4 a po za tym było ok blisko do centrum do plaży jak ktoś lubi szaleństwo zakupowe i rozrywkę polecam

Zalety

Hotel położony bardzo blisko przepięknej plaży i w centrum wszędzie blisko

Wady

Mało animacji dla dorosłych wieczorami nic się nie dzieje obsługa w barze mają czas maniana ????????

Tomasz

Pobyt - Lipiec 2018

Ogólna ocena to super....super....Pani Ewa rezydent wspaniały człowiek ..... Hotel zasługuje na 4* Jedzenie dla każdego jak i specjalnie dla dzieci,ryby,owoce morza , owoce , desery , ciasta , lody, i wiele innych ....... Przystosowany dla osób niepełnosprawnych , gdzie ratownik pomaga z wejściem do basenu super....... Pokoje klimatyzowane czyste i codziennie sprzątane blisko plaża , w samym centrum miasta Salou. Mogę polecić każdemu kto chce spędzić super wakacje .....Polecam

Zalety

Centrum Salou, blisko plaża , czysto w hotelu, miła obsługa, jedzenie do wyboru do koloru , all wysoki poziom , animacje dla dzieci, przystosowany dla osób niepełnosprawnych,baseny, klimatyzacja, wi-fi nawet w pokoju,drinki wartościowe ,Polka w recepcji,

Wady

Nie ma

witek

Pobyt - Lipiec 2018

W sumie wakacje udane. Z hotelu wszędzie blisko, na plażę 5 minut jak i do sklepów z pamiątkami. Osobiście polecam.

Mariusz

Pobyt - Lipiec 2018

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Pokoje czyste, obsługa miła. Polecamy.

Zalety

Hotel w przyzwoitym standardzie, blisko do plaży. Dość duży wybór potraw na posiłkach.

Iwona

Pobyt - Czerwiec 2018

Byliśmy z mężem na wakacjach i jesteśmy bardzo zadowoleni lokalizacja idealna , same centrum salou, nawet polka pracuje w recepcji gdzie jak ktoś ma problem z językiem angielskim to można z panią wszystko załatwić, poza tym pani rezydent pani Ewa...uśmiechnięta , wspaniały człowiek wszystko nam odpowiedziała , przyjechała po nas na lotnisko zawiozła nas do hotelu , gdzie już na nas czekali , potem miała dyżury i spotkania z nami caly czas pod telefonem ,a na koniec odwiozła nas na lotnisko i czekała aż wszyscy przejdą odprawę .Bardzo Bardzo polecam ten hotel , będziecie naprawdę zadowoleni .Animacje dla dzieci karaoke jaki taniec we wodzie. Hotel w mojej ocenie powinien mieć 4*a nie 3*

Zalety

Blisko plaża ,czysto w hotelu codziennie sprzątane wymieniana pościel oraz ręczniki, kelnerzy mili i uśmiechnięci oraz cała recepcja i obsługa jedzenie rozmaicone ,desery , owoce ciasta ,lody itp.. cały czas donoszone nie trzeba było się bić o jedzenie ani stać w kolejkach

Wady

Brak ciasta przy barze do kawy

jack

Pobyt - Wrzesień 2017

Hotel dość przyjemny dużo osób starszych szczególnie Rosjan

Zalety

blisko plaży, oraz centrum handlowego miasteczka

Wady

pokój posiadał okna na zaplecze gdzie w nocy słychać było głośno pracujące urządzenie agregaty wentylacyjne

Iwona.C.W.

Pobyt - Wrzesień 2017

Pokoje urządzone skromnie, codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki. Na plaże rzut beretem :) Llevant -duża, piaszczysta plaża oraz Capellans - mniejsza, umiejscowiona w uroczej zatoczce. Na plażach we wrześniu jeszcze tłoczno. W recepcji pracuje Polka, także jak ktoś ma problem z językiem obcym to można z nią wszystko załatwić. Łazienka z wanną, w której nie ma korka, ponieważ służy za prysznic- ciekawe rozwiązanie;) Okolica przepiękna. Nieopodal Port Aventura - park rozrywki, do Barcelony około 100 km (bez problemu można dojechać autobusem). Basen hotelowy niewielki, ale wystarczający na przedpołudniowy odpoczynek z drinkiem. A propos drinków - barmani nie oszczędzali alkoholu i podawali pyszne koktajle:) Śniadania typowo angielskie - jako sadzone, jajecznica, bekon, fasolka, przepyszne pieczywo(!), croissanty, bułeczki z czekoladą, płatki z mlekiem i owoce (na śniadanie arbuz albo melon). Lunche i obiadokolacje różnorodne: kurczak, wieprzowina, frytki, ziemniaki, makarony, desery: pudding, ciasta na bazie biszkopta i bitej śmietany, więcej owoców na kolacje (gruszki, nektarynki, brzoskwinie, banany, śliwki, melon, arbuz). Warto skorzystać z opcji all-inclusive. Jeśli chodzi o animacje - to korzystaliśmy tylko raz (był pokaz flamenco), ponieważ spacerowaliśmy wieczorami. W hotelu czysto, przyjemnie, bardzo ładnie urządzona kawiarnia i bar. Obsługa bardzo uprzejma, uśmiechnięta. Z dodatkowych atutów: krótki lot samolotem, bardzo sprawny transfer lotnisko-hotel (trwał około 20min.). Piękna i spokojna okolica. Byliśmy z biurem Net Holiday - wspaniała opieka Pani Ewy - rezydentki (!). Szczerze mówiąc.... Chyba jeszcze nigdy nie spędziliśmy tak fantastycznych wakacji! Jesteśmy bardzo zadowoleni i szczerze polecam hotel Santa Monica Playa w Salou:) Zasługuje na swoje trzy gwiazdki.

Zalety

Blisko plaży, bezpłatne i dobrze działające wi-fi nawet w pokojach na 6.piętrze.

Wady

W zadzie brak.

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Czerwiec 2017

3 * hotel dla osób niewymagających położony w centrum miejscowości Salou, w pobliżu sklepy, restauracje , bary. Pokoje skromne, przestronne.Codziennie sprzątane. Brak atrakcji dla dzieci.

Zalety

położony w centrum miejscowości turystycznej Salou dostosowany w pełni do osób niepełnosprawnych

Wady

małe, skromne pokoje

Teresa

Pobyt - Wrzesień 2016

Obsługa w recepcji nie przyjemna, jedzenie koszmarne, szkoda dokupywać all. Według hotelu all to śniadanie, obiad, kolacja a przekąski to fast food. Drinki nie do wypicia piwo paskudne, wino lepiej nie brać

Zalety

położenie

Ilona

Pobyt - Sierpień 2016

Ogólnie pobyt oceniam na +. Jednakże ten rodzaj wypoczynku jest nie dla mnie (warto się było przekonać). Hotel i miejscowość jest dla osób nie bojących się tłumów, masy sklepów, bazarów. Jeśli szukasz ciszy i spokoju to nie ten kierunek.

Zalety

położenie

Wady

widok na okna nastepnego hotelu, głosno nocą bo kluby nocne tuz pod hotelem, monotonne posiłki, popsuty tenis stołowy

RYSZARD

Pobyt - Sierpień 2016

Spędziliśmy tydzień w hotelu z dziećmi, było bardzo miło i sympatycznie. Obsługa przemiła, pokoje były sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane codziennie . Na recepcji można było uzyskać szczegółowe informacje, Korzystaliśmy z All Inclusive , obsługa w barze bardzo miła i przyjazna szczególnie w stosunku do dzieci, duży wybór napojów alkoholowych i bezalkoholowych, przekąski średnio. Kuchnia dobra choć troszkę monotonna. Plusem były świeże owoce do każdego posiłku , regionalne ciasta, a czasami owoce morza, obsługa na kuchni przemiła i pomocna, niczego nie brakowało przychodząc nawet na ostatnia chwilę. Okolica przepiękna, choć trochę hałaśliwa ale o tym byliśmy poinformowani. Szczerze polecamy pobyt w Santa Monica Playa . Wypoczęliśmy i jesteśmy zadowoleni z pobytu.

Zalety

Doba lokalizacja blisko plaży , miła obsługa , bardzo dobra komunikacja

Wady

Rozrywki i animacje dla dzieci

Santa Monica Playa