Santa Cruz Village (ex Santa Catarina)

3.8

Polecam serdecznie, hotelik malutki, obsługa bardzo serdeczna, jedzenie bardzo dobre, czysto, lokalizacja do zwiedzania wyspy idealna. Hotel oferuje wynajem Fiata panda za 45 euro dzień i bezpłatny parking, co jest bardzo atrakcyjne w stosunku do lokalnych wypożyczalni. Chętnie tu wrócę.

Kameralny hotel z przemiłą obsługą. Wszyscy posługują się językiem angielskim a dodatkowo zaskakują gości słówkami w ich ojczystych językach. Pokoje przestronne, codziennie sprzątane. Hotel dysponuje garażem podziemnym dla gości oraz wypożycza samochody. Przy hotelu przystanek autobusowy, więc wycieczka np. do stolicy wyspy Funchal trwa 40 minut. Hotel położony jest niedaleko centrum miasteczka ( restauracje, targ spożywczy) i promenady. Pyszne jedzenie.

Hotel czysty, zadbany, pokoje odnowione wyposażone w lodówkę, nie wszystkie posiadają balkon jak jest napisane w ofercie, obsługa rewelacyjna, uśmiechnięta i bardzo pomocna. Śniadania w formie bufetu smaczne, wybór wystarczający. Kolacje mimo tego iż podane bardzo elegancko zazwyczaj nie doprawione, do wyboru zawsze przystawka lub zupa i 2 drugie dania, jeden deser - desery smaczne. Lokalizacja hotelu w centrum Santa Cruz, blisko 2 przystanki, do oceanu kilka minut drogi jednak plaża kamienista, można ewentualnie wchodzić do wody drabinką na molo, niedaleko hotelu restauracje, przy okazji polecam steka na kamieniu w restauracji A Bilheteira, którego samemu sobie smażymy - był rewelacyjny. Basen czysty, przy basenie brak lub mało gości ale to nie dziwne, Maderę warto zwiedzać. Jedyny mankament to widok z basenu na wiadukt praktycznie nad hotelem, widok z pokoju na komin z restauracji.

Hotel spełnił nasze oczekiwania - jest to niewielki obiekt, położony na uboczu, ale jednocześnie blisko plaży (promenady) oraz ryneczku. Obsługa hotelu (zwłaszcza w recepcji i restauracji) bardzo sympatyczna. Jedzenie smaczne (zwłaszcza kolacje, które są dwudaniowe - z możliwością wyboru przystawki i dania głównego spośród dwóch dostępnych opcji). Pokój dość duży z łazienką i balkonem (klimatyzacja, mała lodówka, czajnik, ręczniki i suszarka) - wszystko co potrzebne zostało zapewnione. Basen przy hotelu - bardzo fajny (niewielki, ale zazwyczaj pusty, dzięki czemu nigdy nie brakowało wolnych leżaków). Podczas naszego pobytu w hotelu nie było małych dzieci (hotel nie zapewnia animacji). Santa Cruz to urokliwa, niewielka miejscowość - czas płynie tu powoli i leniwie, więc jeśli ktoś szuka spokoju i ciszy na pewno będzie zadowolony. Plaża - wspaniała, ale kamienista (korzystaliśmy z drabinek przy molo, bo zejście po kamieniach do wody stanowi wyzwanie). Na plaży bardzo mało ludzi (byliśmy na początku sierpnia, więc w pełni sezonu). Miasteczko jest położone blisko lotniska, więc transfer do i z hotelu jest bardzo szybki.

Mały, miejski hotel. Idealny jako baza do dalszego zwiedzania wyspy. Bardzo sympatyczna i uśmiechnięta obsługa. Dużo udogodnień dla niepełnosprawnych w tym transfer z i do lotniska.

Nazwa  Santa Cruz Village (ex Santa Catarina)
Miejsce  Portugalia / Madera / Santa Cruz
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, rowery, golf, parking

Zielone klify i górskie krajobrazy idealne do trekkingu

Malownicze wioski rybackie i spokojne zatoczki

Zachwycająca przyroda wyspy oraz liczne piesze trasy przez lasy wawrzynowe

2.0

3.8

Wyświetlono 5 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Paulina

Pobyt - Kwiecień 2025

Zalety

Lokalizacja, serdeczną obsługa, czystość,

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Fantastyczne jedzenie. Śniadania tradycyjne - szwedzki stół. Natomiast obiadokolacje - mistrzostwo. Serwowane są z karty. Codziennie wybór z pomiędzy 2 przystawek, 2 głównych dań i deser. Menu codziennie inne i w języku ojczystym. Do wyboru danie mięsne bądź rybne ( w tym owoce morza). Potrawy pochodzące z kuchni portugalskiej, np. zupa kasztanowa, stek z tuńczyka. Wszystko pięknie podane. Kucharz dba o zdrowy żołądek gości. Wyśmienita Poncha.

Zalety

Lokalizacja hotelu, 2 przystanki obok, smaczne śniadania. Czystość oraz odnowione pokoje, bardzo miła i pomocna obsługa.

Wady

Średnie kolacje, widok z pokoju, widok nad basenem.

Ela

Zalety

Obsługa hotelu, klimat oraz lokalizacja obiektu.

Wady

Santa Cruz Village (ex Santa Catarina)