Sansi Kae Resort

Hotel w stylu afrykańskim. Polozony w wiosce przez co droga dojazdowa sprawia nienajlepsze wrażenia. Na miejscu witają nas Masajowie. W barze przy plaży pyszne drinki i zimne piwo. Obsługa miła,uśmiecha i pomocna .Pokoje przestronne. Codziennie sprzątane i pryskane. Besen z widokiem na ocean. Plaża przepiękna spacerując w lewo mijamy bar i restauracje podczas odpływu można dojść do lasu namorzynowego za nim znajduje się fantastyczny bar z muzyką, występami i ogniskiem. Na prawo od hotelu piękna sceneria bezkresnych barw wody i bieli plaży. Lokalny przewodnik Konstanty zorganizuje taksówkę i wycieczkę w każde wybrane miejsce. W restauracji organizowane wieczory kuchni świata. Każdy coś dla siebie znajdzie dobrego. Wakacje bardzo udane!!!

Aktualnie jestem i jest zajeb...ście. Mało ludzi, piękna plaża, ciepło i zimne piwo z butelki😜

My osobiście jesteśmy bardzo zadowoleni. Natomiast nie jest to hotel dla każdego. Może zacznę od tego co łączy większość ludzi czyli od jedzenia ;) Jako zawodowy łakomczuch muszę przyznać, że jedzenia jest bardzo dobre. Wybór skromny ale większość ludzi znajdzie coś dla siebie. Dużo lokalnego jedzenia, niesamowicie słodkie owoce, pyszne ryby i owoce morza ale też i kurczak itd. Obsługa hotelowa uśmiechnięta, słuchająca i pomocna, 10/10. Pokoje za tą cenę uważamy że super chociaż trzeba pamiętać, że jest to Afryka i odbiegają od standardów europejskich. Więc, nie ma co oczekiwać luksusów. Skromnie urządzone, klimatyzacja działa, pokoje codziennie spryskiwane przeciw insektom. Ogromnym plusem hotelu jest bliskość plaży, woda ciepła jak w wannie (byliśmy w marcu). Baseny czyste, chociaż mogłyby być większe. Codziennie przy basenie były organizowane animacje. Obowiązkowo polecamy wycieczki fakultatywne które są w dużo niższych cenach niż np. w Grecji, Turcji itd. żółwie morskie, lądowe, delfiny. Widoki jak z tapety Windowsa ;) Sam Zanzibar podsumował pytaniem czy w raju może być biednie ;)

Byliśmy w tym hotelu pod koniec stycznia,obsługa bardzo miła,czysto, sprzątają codziennie,jedzenie może nie było jakieś wymyślne ale było dużo ,owoce, napoje,wino do obiadu,piwo.Ogólnie obiekt piękny dożo zieleni,no cóż to Afryka będzie gorąco, wilgotno ale nie uczulam stęchlizny,ani karalucha nie widziałam,a braki w dostawie prądu może 2 razy dosłownie na minute.Jak ktoś leci na Zanzibar gdzie są odpływy i przypływy, to jaka ma być plaza jak jest odpływ ,normalne ,ze będą wodorosty na plaży ,baseny są dwa i się wszyscy w nich kąpali.To jest Afryka trzeba się przestawić,ze po budynku biegnie jaszczurka ,po chodniku idzie sobie krab,hotel nie jest taki zły,w stosunku do ceny za jaka można go złapać,dla nas to była wycieczka życia i nie żałujemy ,ze wybraliśmy ten hotel ale żeby zobaczyć prawdziwy Zanzibar na pewno trzeba wykupić wycieczki ,bo siedząc w hotelu nie zobaczymy pięknej Afryki

Jestem teraz w tym hotelu i czegoś takiego nie widziałam w życiu Basen, którego piękne zdjęcie mnie skusiło, nie nadaje się do użytku. Nie widać dna (jestem tu 10-ty dzień) A na powierzchni wody unosi się gruby kożuch brudu, strach wejsc Plaża jest brudna i brzydka W pokojach śmierdzi stęchlizną i są karaluchy, w niektórych nie działa klimatyzacja Częste są braki dostawy prądu

Nazwa  Sansi Kae Resort
Miejsce  Tanzania / Zanzibar
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne

Rajskie plaże z białym piaskiem i palmami kokosowymi

Bogata kultura i historia Stone Town z wąskimi uliczkami i zabytkowymi budynkami

Kolorowe rafy koralowe idealne do nurkowania i snorkelingu

4.2

Wyświetlono 6 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Basia

Zalety

Plaża, bliskość oceanu, piękne widoki, Masajowie pilnujący plaży i oferujący ciekawe pamiątki. Miła i uśmiecha obsługa.

Wady

Nie szukałam

Kris

Mikołaj

Pobyt - Marzec 2024

Zalety

- pyszne jedzenie, dobre drinki w all inclusive - plaża przy hotelu - uśmiechnięta i pomocna obsługa 10/10 - ochrona w hotelu i przy plaży - czyste pokoje - zadbany ogród

Wady

- przerwy w dostawie prądu (kilka razy w ciągu 7 dni, około 1-2 minut) - pokoje mimo, że zadbane to skromnie urządzone w Afrykańskim standardzie - przy odpływach (są 2x dziennie ;) ) ciężko jest popływać - brak sklepów w pobliżu hotelu (poza jednym skromnym w hotelu)

RENIA

Pobyt - Styczeń 2024

Zalety

Zieleń,przyjazna obsługa

1.3
GOGA

Pobyt - Styczeń 2024

Zalety

Bardzo miła obsługa

Wady

Brak możliwości korzystania z basenu Robactwo w pokoju Bardzo mały wybór jedzenia Brak alkoholi lub szklanek w barze

Martyna

Pobyt - Październik 2023

Hotel cudowny. Ludzi mało. Do jedzenia każdy sobie coś znajdzie. Standard jak to w Afryce 😉 polecam

Zalety

Lokalizacja, bliskość oceanu

Sansi Kae Resort