Saint Star

W hotelu przebywaliśmy we wrześniu. Zdecydowanie nie polecam. Hotel brudny. Jedzenie byle jakie, zdarzały się chrząstki w „mięsie”. Po powrocie okazało się, że wykryto w moim organizmie SALMONELLE. (Na śniadanie były serwowane niedosmażone jaja). Jedzenie jedliśmy tylko w hotelu. Opcja Ultra All Inclusive pozostawia wiele do życzenia. Karta drinków, która była widoczna pierwszego dnia, później już tylko z nazwy. Barmani niepotrafiący zrobić moijto.. jednego dnia potrafią zrobić pinacoladę, tego samego dnia już podczas obecności szefa leją tylko „swoje alkohole”. Alkohole kończyły się w granicach godziny 21ej. Smród przy barze niedopisania. Bardzo odradzam pobyt w tym hotelu.

Decydując się na ten hotel trzeba mieć świadomość , że 70 % gości to rosjanie i personel komunikuję się głównie w tym języku. Animacje wieczorne w języku rosyjskim, jak również muzyka puszczana przez dj. to znacznej części hity po rosyjsku ,nam to nie odpowiadało. Pokoje czyste i nowocześnie urządzone ale małe, można dostać pokój z widokiem jak w zał. Posiłki monotonne i czasami zimne. Drinki słabe a po 22 barmani wydawali po 1 jednym na osobę tłumacząc, że szef tak kazał, który był obecny. Dobrze zorganizowany transfer na plażę, lecz plaża słaba jak również bar na plaży pozostawia wiele do życzenia.

Hotel nastawiony tylko i wyłącznie na obywateli rosyjskich. Polaków traktuje się bez szacunku.

Hotel ładny, pokoje schludne ,łazienka pozostawia wiele do życzenia . Obsługa na podstawowym poziomie, słaba komunikacja w języku angielskim. Hotel , (miejscowość )nastawiona głownie na Rosjan

Hotel niezgodny z ofertą przedstawioną przez biuro podróży. Co noc odbywają się imprezy do późnych godzin (1:00-2:00) przez które nie można spać. Informacja o hotelu dla dorosłych jest dosyć sprzeczna z oczekiwaniami, chcąc odpocząć od krzyku dzieci dostajesz krzyki, śpiewy i głośną muzykę po rosyjsku.

Nazwa  Saint Star
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Kemer
Udogodnienia  basen odkryty

4.8
4.1

Wyświetlono 19 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Natalia

Wady

Tylko pojedyncze osoby z recepcji mówiły po angielsku, reszta rosyjski turecki. Brak alkoholi importowanych

4.9
Greg

Zalety

Położenie blisko centrum Kemer, dobrze zorganizowany transfer na plażę, hotel odnowiony,

Wady

Hotel nastawiony na rosjan, monotonne i zimne posiłki, słabe drinki, bar na plaży cienki.

3.4

Zalety

Wady

Jedzenie monotonne Ultra all in jest to tylko all in- jedynie alkohole lokalne w plasikowych kubeczkach Animacji właciwie brak - wieczorem jedynie jakieś zabawy dla rosjan, oczywiście w języku rosyjskim Obsługa nie mówi za bardzo po angielsku

NIKA

Zalety

Obsługa dobra, mila . Hotel raczej dla młodych ludzi lub osób lubiących nocną( do północy ), głośną muzykę ( 90% rosyjskie hity disco),techno itp. dobiegającą z dziedzińca hotelu i poza nim. Jedzenie ogólnie smaczne, dwa baseny zadbane, woda czysta, transfer na plaże i z powrotem na czas.

Wady

Łazienka (po skorzystaniu z prysznica woda wypływa na łazienkę po czym wysychając unosi nieprzyjemne zapachy, słaba wentylacja. Zbyt głośno , za dużo wrzeszczących ruskich i tej ich muzyki . Za mało owoców, brak naturalnych świeżych soków, napoje sztuczne dodawane również do drinków

1.3

Zalety

Wady

-obsługa ignorująca gości jeśli nie mówią po rosyjsku -głośna muzyka do późnych godzin nocnych (imprezy na terenie hotelu!) -bardzo niedokładne sprzątanie pokoju -słabej jakości jedzenie -brak restauracji A la Carte przedstawionych w ofercie -brudny basen (często pływały w nim śmieci i niedopałki papierosów, głównie po nocnych imprezach) -obsługa baru plażowego obsługuje wyłącznie gości rosyjskojęzycznych -animacje wyłącznie w języku rosyjskim

4.3
Justyna

Pobyt w hotelu porażka. Jesteśmy zmeczeni codziennym wieczornym HALASEM. Hotel od 16 roku życia, jednak codziennie impreza do północy mieszającą się z muzyka z sasiedniego hotelu. Jeden wielki hałas. Brak windy, pokoik malutki, brak wyjscia na balkon (chyba że za dodatkową opłatą). Kobieta w hamam/ spa faworyzująca Rosjan, interesowna i nieprzyjemna dla osób, które nie korzystają z ich usług. Wielki plus dla pozostałej ekipy- ludzie bardzo sympatyczni, pomocni i uśmiechnięci. Hotel nastawiony na Rosjan - wszyscy mowia po (...), nawet muzyka w tym języku i DJ.

Zalety

Nic.

Wady

Nic. Ciekawy widok na okolice - gory i morze, sklepiki.

Serpico

Zaczęło się od niemiłego przyjęcia. Podróżowaliśmy całą noc , dotarliśmy do hotelu o 6,00 i dowiadujemy się , że pokój otrzymamy o 14,00. Ponoć pełne obłożenie , lecz po zdecydowanej interwencji okazało się,że pokoje wolne są. W rezultacie zakwaterowaliśmy ok. 8,00.

Zalety

Hotel stosunkowo nowy , klimatyzacja bez zarzutu , chłodziarka w pokoju ok. , sejf jest ale bardzo awaryjny - servis 4 krotnie odblokowywał. Wyśmienite jedzenie , plaża oddalona o 2 km. ale nie jest to uciążliwe , bar na plaży świetny WIFI w hotelu i na plaży -bez zarzutu .Trudno doszukiwać się niedogodności.

Wady

Wybraliśmy to miejsce bo ktoś napisał o hotelu - wspaniały. Do wspaniałości nie dorósł. Podstawa to brak spokojnego miejsca wieczorem , działający przy basenie bar jest ok. Jednak jest tam zawsze bardzo głośno .Na wieczór stoliki są zabierane stawia się okrągłe przy których stoi się.Alkohole do 23,00 w lobby do 22,00. Chcąc spędzić wieczór przy lampce wina i świeczce wychodziliśmy do miasta .Menager ugania się za młodymi dziewczynami . Preferowani goście z Rosji.

Mikołaj

Hotel prezentuje się bardzo estetycznie i jest zadbany. Posiada trzy baseny: główny, kolejny z tyłu hotelu i jeszcze jeden niewielki z boku, który jest praktycznie cały czas zacieniony. Przy głównym basenie cały czas odtwarzana jest muzyka, natomiast przy dwóch pozostałych już nie, co czyni je idealnymi miejscami do relaksu z książką. Pokoje są eleganckie, choć niewielkie. Recepcjonista poinformował, że za dopłatą 30 euro możemy otrzymać większy pokój z wanną i dużym balkonem.

Zalety

Elegancki, zadbany. Czysty. Miła obsługa. Dobra lokalizacja. Siłownia. Darmowy transport na plażę i z plaży. Bar na plaży. Bardzo dobre lody.

Wady

Jedzenie monotonne. Obsługa przy barze średnio ogarnia robienie drinków. Mały wybór soków i owoców. Trzeba uważać na pokoje. Nasz pierwszy pokój (2003) miał grzyba na suficie i na ścianie korytarza. Udało się bez problemu wymienić pokój na inny, ale było to po sezonie, więc wolę zaznaczyć.

4.7
Anna i Marek

Hotel nie zasługuję na 4 gwiazdki ,maximum 3! Kompletnie inne warunki w ofercie niż w rzeczywistości Hotel bardziej nastawiony na turystów z Rosji Muzyka za głośna i grana pod w/w turystów Jedzenie nie zgodne z oferta, czuliśmy się jak na stołówce pracownicze niestety mało dań regionalnych, codziennie powtarzalne dania mimo wykupionej oferty ,określone godziny wydawania posiłków ,Jedyna opcja jak się nie zdążyło na śniadanie lub obiad to pizza lub hamburger! Często dania niestety zamiast gorące zimne . Plaża niestety zaniedbana i brudna( itp..)

Zalety

Obsługa bardzo miła i pomocna Dowoź na plażę bez zarzutów ,nie zostawiono nikogo ,kierowca robił więcej kursów Basen zadbany ,czysty dbałość na wysokim poziomie Drinki i napoje każdego rodzaju, miła obsługa

Wady

Jakość i różnorodność jedzenia Hotel pod wieloma względami :animacje ,muzyka w większości dla turystów z Rosji Zbyt głośną muzyka do późnych godzin nocnych Sztuczna rezerwacja leżaków przez niektórych wczasowiczów ,mimo nieobecności przez cały dzień

Kamil

Oto przykład kulturalnie sformułowanej, ale bardzo negatywnej opinii: --- Mój pobyt w hotelu Saint Star w Turcji okazał się dużym rozczarowaniem. Już od samego początku dało się zauważyć, że hotel jest nastawiony niemal wyłącznie na turystów z r... – całe otoczenie, animacje, obsługa i komunikaty były skierowane do tej grupy, co sprawiało, że inni goście czuli się ignorowani i nieco wykluczeni. Jedzenie było na bardzo niskim poziomie – monotonne, bez smaku i jakości, którą można by oczekiwać od hotelu tego standardu. Każdy posiłek stanowił prawdziwe wyzwanie, zarówno pod względem smaku, jak i różnorodności. Niewielki wybór dań sprawiał, że po kilku dniach trudno było znaleźć coś, co byłoby jadalne. Dodatkowo hotel okazał się bardzo głośny. Muzyka puszczana jak na koncertach trwała do późnych godzin nocnych, co uniemożliwiało odpoczynek, szczególnie dla osób, które szukały spokoju. Wypoczynek nocą w takich warunkach był praktycznie niemożliwy, nawet po zamknięciu okien. W mojej ocenie Saint Star zupełnie nie spełnia standardów, które powinien oferować. Jeśli ktoś szuka miejsca na spokojny, relaksujący wypoczynek z dobrą kuchnią, radziłbym poszukać innego hotelu.

Zalety

Wady

-jedzenie -obsługa -animacje -bardzo nerwowy właściciel -głośna muzyka w godzinach ciszy nocnej

Marek

Trafny wybór. Hotel spełnił nasze oczekiwania. Był schludny, czysty a prysznic duży. Pod prysznicem miejsca dla 4 osób. 5 euro pozostawione na łóżku sprawiło, że obsługa była przemiła i zawsze uśmiechnięta ! Łóżeczko codziennie zaścielone i udekorowane jak dla nowożeńców!!! Basen hotelowy czyściutki a przy nim leżaki i parasole oraz ręczniki. Do zakochania i do pokoju jeden krok. W przerwach między posiłkami lody, gofry i napoje. Lokalizacja hotelu super !!! Do centrum miasta tylko kilkaset metrów a po drodze restauracje, kebaby i sklepiki. Natomiast w centrum naprawdę piękna , główna reprezentacyjna ulica, wykładana płytkami i sklepy, salony ze złotem, skórami i odzieżą. Każdy kupi coś dla siebie! Coś ? Źle to ująłem bo nie sposób nie kupić a właściwie chciałoby się kupić wszystko. Lekki minusik to posiłki. Mogłyby być bardziej urozmaicone. Brakowało mi naszych ziemniaczków i rybki. Trzeba jednak obiektywnie przyznać, że opór dobrych ciast, surówek i owoców: melony, arbuzy, winogrono. Tym właśnie nadrabiają lekkie niedoróbki. Wieczorem muzyczka przy basenie więc można potyniać i podrinkować. Za bardzo jednak cukrują (...)tzn. dużo ruskich piosenek a naszych wcale, a obsługa hotelowa bardziej po rusku a słabiutko po polsku, albo wcale. Najwyższy czas to zmienić bo wtedy to już będzie naprawdę sielsko i anielsko ! Pozytywne opinie naprawdę nie są przesadzone.

Zalety

Czysty, schludny i super lokalizacja: blisko do centrum

Wady

Za bardzo cukrują ruskim: Obsługa hotelowa porozumiewa się po rosyjsku i angielsku. Dużo muzyki też ruskiej. Jak chcą żebyśmy my Polacy pokochali ten hotel i poczuli się, jak w domu, niech nauczą się trochę polskich zwrotów i zaczną bardziej cenić pieniążki, które my im przywozimy

1.9
Kamil

Najgorsze miejsce w jakim byłem, hotel identyfikuje się jako 4,5 gwiazdki z ofertą ultra all inclusive, niestety tylko z nazwy. Jedzenie tragiczne, imprezy z rosyjską muzyką do 1 w nocy. Jeśli nie jesteś z rosji zapomnij o jakimkolwiek szacunku jako klienta i gościa hotelu. Obsługa prawie nie mówi po angielsku. Bar przy plaży to jakiś żart. Brudne stoliki, arogancka obsługa która nie chce Cię obsłużyć pomimo opaski all inclusive (no chyba że jesteś z rosji) Sprzątanie jest dosyć umowne, zapomnij o dodatkowym szamponie czy żelu pod prysznic, buteleczka 50ml powinna Ci starczyć na tydzień Klimatyzacja ustawiona na 24 stopnie bez możliwości manipulacji temperaturą

Zalety

Jedyny plus to miła obsługa barowa przy basenie

Wady

-jedzenie -klimatyzacja -imprezy do późna (o czym nie informuje biuro podróży) -obsługa (w większości) -czystość

Sylwia

Hotel nastawiony na rosjan. Animacje tylko w języku rosyjskim. Obsługa prawie nie mówi po angielsku, tylko chcą po (...). Jedzenie monotonne, składniki najgorszej jakości. Ultra All inclusive to to nie jest. Bardzo słabo. Codzienne imprezy do 1-2 w nocy, oczywiście w języku rosyjskim. Dziwne zachowanie właściciela - lepiej omijać.

Wady

Wszystko w języku rosyjskim, bardzo głośna muzyka w godzinach nocnych uniemożliwiająca odpoczynek

Remik

Na 5 gwiazdek daje 3 Lokalizacja fajna jedzenie w miarę ( najgorsze śniadania ) Komunikacja w języku angielskim słaba . Hotel głównie nastawiony na klientów z Rosji , obsługa hotelu również rozmawia w języku rosyjskim . Animacje tylko w języku rosyjskim . Muzyka to tematyka rowniez rosyjska . Raczej tam nie wrócę

4.9
Maria

Pobyt oceniam na 3+, muzyka mega głośna imprezy z godzinnym opóźnieniem,jedzenie jak na Turcję mega słabe,hotel 16+ a tu zdziwienie rodzice z 4 letnim dzieckiem na hotelu tak nie powinno być

Zalety

Hotel spoko basen dość spory leżaki wolne w dzień ,blisko do centrum ,fajnie że bus dowozi ludzi nad morze i to kilka razy dziennie

Wady

Muzyka bardzo głośna,bardzo dużo osób z kraju R...,hotel dla dorosłych 16+ a dziecko się pojawilo, jedzenie niesmaczne mało do wyboru,animatorzy szczególnie granie w piłkę w basenie grali bardzo agresywnie nie patrząc że ludzie leżą na leżakach.

Zuzanna

Hotel jest świetny. Na samym początku nie dostaliśmy pokoju, który wykupiliśmy, ale na następny dzień otrzymaliśmy jeden z lepszych pokoi w hotelu z wanną i widokiem na góry. Codziennie coś się dzieje wieczorem - impreza z dj, piana party, konkursy dla par. Na plażę dowozi hotelowy bus, przejazd trwa niecałe 10 minut w jedną stronę. Polecamy ten hotel!

Zalety

- pyszne, różnorodne jedzenie (pizza, burgery, ryby, różne rodzaje mięs), jednego dnia na kolację był kebab - przekąski i słodycze (sushi, ciasta, lody, gofry) - jedzenie (nuggetsy, krążki cebulowe, burgery, frytki, lody) i napoje (piwo, wino, napoje gazowane i woda) na plaży - wygląd hotelu, bardzo nowoczesny, przede wszystkim czysty - Panie codziennie przychodziły sprzątać pokój (ścieliły łóżko, wymieniały ręczniki)

Wady

- głośna muzyka wieczorem, co dla niektórych może być uciążliwe, jeśli pokój będzie od strony basenu - obsługa niezbyt mówiąca po angielsku (głównie po rosyjsku) - wszystkie animacje po rosyjsku - hotel głównie kierowany do Rosjan - brak karty drinków, każdy barman robi coś innego nawet jeśli poprosi się o konkretnego drinka - nie mieliśmy dostępu do WiFi ze względu na zmianę pokoju i problem z zalogowaniem przez to do sieci

4.1
Kuba

Hotel ładny i nowoczesny Cicha lokalizacja Jedzenie dla osób mało wymagających i alkohol bardzo słaby

Zalety

Miła obsługa dobra lokalizacja

Wady

Kiepskie jedzenie i alkohol Daleko od plaży Trzymać się z dala od właściciela

Wioletta

Bardzo fajny hotel 16 +. Super miejsce na wypoczynek i świetna lokalizacja ( góry i morze). Hotel posiada prywatną plażę na którą wczasowiczów wozi co godzinę bus. Na plaży znajduje się bar gdzie można coś zjeść i wypić( jedzenie na plaży jak i w hotelu bardzo urozmaicone i każdy znajdzie cos dla siebie, duzy wybor owoców). Serwowane są drinki, woda,piwo, różnego rodzaju napoje a także owoce, gofry i lody . Plaża wyposażona w leżaki.

Zalety

Hotel jest bardzo czysty codziennie sprzątany. Czystość w pokojach na wysokim poziomie. Pokoje wyposażone są w klimatyzację, lodówkę, czajnik do kawy , kawę i herbatę i telewizor. W łazienkach czyste ręczniki codziennie wymieniane. Bardzo miła obsługa hotelu. Największą zaletą hotelu jest wi -fi w pokojach w całym hotelu jak również na plaży ( trzeba tylko poprosić kogoś o kod do wi fi ponieważ na plaży inny i w hotelu inny)W hotelu codziennie wieczorem organizowane są różnego rodzaju pokazy .

Wady

Jak dla mnie brak wad.

Aleksander

Hotel piękny i czysty, wszystkie udogodnienia dostępne, codziennie sprzątają, blisko centrum miasta, dowożą do plaży ale też można się przejść ;) Zalety: Czysto, blisko centrum, swoja plaża z autobusem, sauna hammam, szybkie WIFI, duży basen, kawiarenka, lody, ciasteczka, świeżo odnowiony hotel, sejf darmowy. Wady: - Zbyt dużo Rosyjskiej muzyki. - Bar z drinkami "Premium" nie ma pojęcia jak robić drinki ( Napisane Negroni : campari vermouth gin ) ale mieszają co pod ręką, kilka razy prosiłem o przerobienie drinków i tak zamówiłem piwo bo mieszali jakieś soki, poprosiłem pokazać campari to pokazywał mi butelkę z wermutem ;D - Angielski obsługi na minimalnym poziomie. - Za żelazko chcieli dodatkowe pieniądze, chociaż mieliśmy Ultra all inclusive. - Jedzenie to samo codziennie, szynki widać że były z wczoraj.

Zalety

Wady

- Zbyt dużo Rosyjskiej muzyki. - Bar z drinkami nie ma pojęcia jak robić drinki ( Napisane Negroni : campari vermouth, gin ) ale mieszają co pod ręką, kilka razy prosiłem o przerobienie drinków i tak zamówiłem piwo bo mieszali jakieś soki, poprosiłem pokazać campari to pokazywał mi butelkę z wermutem ;D - Angielski obsługi na minimalnym poziomie. - Za żelazko chcieli dodatkowe pieniądze, chociaż mieliśmy Ultra all inclusive. - Jedzenie to samo codziennie, szynki widać że były z wczoraj.

Saint Star