Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
Około 15 km od lotniska w Sharm El Sheikh, 6 km od Naama Bay
Ciche i kameralne położenie w ładnym ogrodzie
Hotel mi sie podobał, zaznaczam że byłem w styczniu czyli to jest niski sezon.
Położenie pieszo pół godzinki do plaży, do świata fantazji, do starego bazaru, ale jeździ co godz. darmowy autobus na plażę piaszczysta i rafową, taxi tanie jak nie chce sie iść pieszo. JEDZENIE dla mnie super: pieczywo wybór, grzanki, tosty, słodkie rogaliki, francuskie pieczywo, miód , płatki, ser, jogurt, dżemy, jajka , osobiście na zamówienie omlet z dodatkami do wyboru codziennie, owoce, Kolacja : pieczone w całości indyki, kaczki, ogromne ryby, duszona wolowina, makaron robiony na zamówienie rózne dodatki, ziemniaki pure, smażone, gotowane, ryż, soczewica, salatek wybór, duszone warzywa itd. Desery rzucały na kolana - super ciasta orzechowe, kremowe, musy owocowe, smażone daktyle, świeże owoce. Ważne co miało byc na ciepło było ciepłe, co na zimno było zimne. RAFA genialna, nie trzeba jechać na Ras Mohamad, byłem więc mam porównanie. Jak sie wykupuje wycieczki albo siedzi na rafie ten hotel jest genialny. Nie za drogi, czysty, jedzenie OK, wszędzie w miarę blisko. Polecam
wczoraj wróciłam ze stacjonarnego 2-tygodniowego pobytu w tym hotelu. dostałam pokój (ala mieszkanie), z dwoma liczącymi każdy 40 metrów tarasy. wszystko czyste, zadbane, ładne, jeden salon, sypialnia, kuchnia z aneksem, kubkami, talerzami, suszarka w łazience, codziennie przychodził sprzątacz i wymieniał pościel/ręczniki i nie prosił o bakszysz, właściwie w holetu nikt z obsługi o niego nie prosił. darmowy autobus do Nama Bay przyjeżdżał o 21.20-25 zamiast o 21, ale czasem wyjeżdżał np. o 20.50 i robił dwa kursy. dojazdy na plaże punktualnie, obsługa miła i pomocna, nawiązywali rozmowę. jedzienie - tutaj średnio, na śniadanie bułki, jakieś sałatki, naleśniki, omlety lub jajka, i na ciepło pieczone ziemniaki lub parówki i tak w kółko. napoje darmowe. na kolację było cieńko, dopiero w ostatni dzień były gofry i arbuz. ogółem monotonia. o 2 w nocy popsuła nam się klimatyzacja, zadzwoniłam do recepcji i po 5 minutach przyszli, naprawili, posprzątali. polecam ten hotel!
Hotel jak dla mnie świetny i polecam szczerze.Obsługa bardzo miła.Pokoje super widoki cudne.Pozdrawiam
Hotel w atrakcyjnym położeniu, blisko do parku wodnego, krainy 1000 i 1 nocy i delfinarium i Old Market.2 plaże, jedna z bardzo piękną rafą, druga typowa dla dzieci i miłośników sportów wodnych.Super siłownia i centrum odnowy biologicznej dla gości hotelowych.Co wieczór na kolacje grillowane danie:kurczak, kalmary, kiełbaski, ryby, befsztyki.Owoce na śniadanie i kolację. Rewelacyjne torty i ciasta.Pokoje czyste i ładne z dużymi balkonami.Tani sklepik o nazwie Mexicana obok hotelu, można wnosić napoje do hotelu.Pogoda w grudniu 26 stopni, woda 25 stopni.W okolicy dużo centrów nurkowych i biur wycieczkowych.Sami Arabowie spoza hotelu mówią, że jest to 1 z lepszych hoteli w okolicy.
spędziliśmy w tym resorcie 7 dni włączając Nowy Rok.Pomimo iż nie jest to hotel z górnej półki uważam iż warty jest polecenia.najbardziej brak tu zorganizowanej animacji i sportu,choć jest możliwość gry w tenisa ziemnego czy stołowego brakowało mi sportu typu siatkówka czy piłka wodna,kuchnia dobra i urozmaicona,pokoje dość czyste,obsługa jak zawsze bardzo miła,najbardziej zaskoczyła nas impreza noworoczna,pięknie przygotowana i przystrojona sala,atrakcje kulinarne,szkoda tylko,że my europejczycy nie potrafimy się bawić bez alkoholu i niekorzystnie wypadamy w oczach tych,których tak bezlitośnie krytykujemy.pozdrawiam wszystkich rodaków i życzę więcej tolerancji i zrozumienia dla innych.zdecydowanie POLECAM
c.d.opinii Duży pokój z salonem i kuchnią,plus to klima,w obu pomieszczeniach,cicha,nie wyłączała się po wyjściu,sterowana indywidualnie.Brudno w kuchni-wina turystów,ale nieposprzątane.Na plażę z rafą rano trzeba jechać o 9:15,później brak leżaków,na piaszczystą 0 10:00. Alkohole w all,wiadomo jak to w Egipcie ,lepiej kupić na strefie.Przy małym basenie kubki plastikowe myte w zmywarce,przy dużym lepiej pić w zwykłych plastikach.Dobre położenie -blisko do Old Marketu,Il Marcato i Alf Leila.
B.fajny hotel.Obsługa b.sympatyczna,hotel naprawdę baaardzo fajny!Zdjecia nie oddaja wszystkiego.Klimatyzacja działa bez zarzutów, pokojach,łazience,wszędzie czyściutko i b.ładnie.2 baseny 1 mały-bardziej dla dzieci, drugi duży z barkiem wodnym:)B. ładna recepcja i ogród.Wieczorem świeca lampy solne na terenie ogrodu, co daje niesamowity efekt i romant. klimat.Niestety animacje zawsze 2x w tygodniu-takie same.Kiedy były animacje,stoliki były wystawiane przy basenie(można było tez jeść w standardowo,czyli wew.klimatyzowanej rest.),co oddawało romantyczny klimat.Hotel posiada2plaże,do których DOWOZI BEZPŁATNY MINIBUS(także do miasta),więc nie ma problemu z dojazdem gdziekolwiek,mimo,że hotel jest oddalony.Leżaki,parasole,sejf bezpł.
Nie polecam.Szósty raz w Egipcie,z tego raz w hotelu 3*,który jest lepszy niż ten.Temu do 4* trochę brakuje.Byłam 7 dni od 7 lipca.W większości Anglicy ,jedzenie pod nich ,nieurozmaicone ,brak owoców.Ilości wystarczające.Trzeba kłaść ręczniki przy basenie,jeśli nie chce się wstawać o 6, to najlepiej w nocy.Makabra,pierwszy raz z tym się spotkałam. c.d.nastąpi
Hotel kameralny, położony 30 min pieszo od starego bazaru, hotelowy autobus dowozi za darmo na plażę koralową i piaszczystą (dużo kursów). Plaża z rafą - leżaki, materace, ręczniki za darmo, małe restauracje i bary, boisko do siatkówki, centrum nurkowania, pomosty do nurkowania. Rafa genialna dostępna dla wszystkich nawet dla słabo pływajacych. Było super, jedzenie urozmaicone - nie narzekam, możliwość wykupienia all inclusive. Bardzo mi sie podobało.
Pokoje bez śladu innych stworzeń, duże łazienki, podobno 3 osobowe pokoje miały wnęke kuchenną, duże tarasy.
Były też dyskoteki, ale mozna było jeździć na dyskoteki w mieście.
Dla dzieci były wydzielone miejsca w duzych basenach, ale chyba nie widziałam specjalnych placów zabaw.
Bardzo sympatyczny hotel położony wśród zieleni; pokoje duże, czyste i ładnie wyposażone; świetne jedzenie; bardzo sympatyczna absługa. Animacji hotelowych raczej niewiele (ale Sharm ofertuje ich aż nadto), nieco kiepską lokalizację (kilka kilometrów od Naama Bay, trochę bliżej starego Sharm) rozwiązują busiki hotelowe kursujące oczywiście za darmo kilka razy dziennie na plażę i do miasta, a w nocy - taksówki za kila $ dowożą w każde miejsce Sharm. Dwie plaże hotelowe, w tym jedna Diamond Beach) z przepiękną rafą koralową widoczną dosłownie po zanurzeniu twarzy w wodzie ;)
Polecam skorzystanie z centrum nurkowego związanego z hotelem, nurkowie często uczą podstaw na basenie, samo centrum znajduje się tuż przy hotelu, przy przystanku autobusowym Mexicana - przesympatyczni instruktorzy, świetna łódź, taniej niż w mieście i ofercie hotelu.
Z wycieczek fakultatywnych - BARDZO polecam wyjazd do Jerozolimy i Abu Gallum (safari na jeepach / wielbłądach).
Gdyby ktoś był zainteresowany, chętnie opowiem więcej :) alma(at)vp.pl
Ogólnie hotel nastawiony na rusko-bialorusko-ukraińską niezamożną klientelę. To powinno już zwrócić uwagę wszystkich zainteresowanych. Nie chodzi mi o ludzi, ale o standardy, które proponowane są w tym hotelu. Generalnie hotel dla niewymagających i to bardzo, prowadzony tanim egipskim kosztem. Cztery gwiazdki to tylko animacja w internecie, która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Żarcie okrutne, obowiązuje zasada, że nic się nie marnuje, a na śniadanie ziemniaki z wyrobem sosopodobnym są typowe dla tego hotelu. Przy mięsiwach (2 rodzaje) stoi gościu z łyżką i nakłada tyle ile dostał wytycznych od general menegara. Na wszelki wypadek pokaż mu opaskę all inclusive i weź od niego tę łyżkę, to się nauczy z kim ma do czynienia. My w każdym razie tak robilśmy. Niestety ruskojęzyczni mają generalnie małe wymaganie, toteż im to po prostu nie przeszkadza. Sprzątanie to też jakiś żart. Kilkukrotne domaganie się zwykłego posprzątania na recepcji często nie przynosi rezultatów. Gościu, który zatrudniony jest do utrzymywania czystości w pokojach ma jedną (!) szczotkę do sprzątania kibli na cały hotel. Także tego.... Ogólnie jeżeli szybko dostosowujesz się do tych warunków tym lepiej dla ciebie. Warto pojechać na plażę i zabrać maski, bo na prawdę rafa jest warta oglądania. Polecam wycieczki spoza hotelu, bo są tańsze, rezydent będzie chciał powiedzieć co innego i nastraszyć jakie to niebezpieczne, ale i tak większość chodzi do biur zewnętrznych. Ogólnie uważajcie w knajpach i pytajcie wcześniej o ceny, bo często próbują czesać z pieniędzy doliczając jakieś absurdalne opłaty za serwis, podanie itp. Płaćcie i wychodźcie tyle ile wcześniej ustaliliście, nie ma co się targować z nimi.
podgrzewany basen, rafa koralowa, 2x dziennie transport bezpłatny na plażę,
jedzenie jak dla robotników sezonowych, niesprzątane pokoje,
Hotel ładny, w pokojach czysto . Dla mnie ważny był darmowy sejf w pokojach, który był zapewniony. Niestety obsługa hotelowa ukradła mi (i nie tylko mi) pieniądze z sejfu!!! Każdy sejf miał zaślepkę do klucza , który był niestety wykorzystywany w celu kradzieży. Ponieważ byłam w tym hotelu poza sezonem czyli w marcu jedzenie nie myło zbyt zróżnicowane ( ale bardzo dużo). Generalnie codziennie mieliśmy albo kurczaka albo wołowinę na obiad i kolację. W wersji all inclusive alkohole były wydawane w małych plastikowych kubeczkach. Godziny darmowego baru były oszukiwane , raz do 17 raz do 18 w bufecie przy basenie. Jak nie dało się parę dolarów barmanowi to niechętnie dawali alkohol mówiąc , że już im się skończył. W hotelu brak animacji . Mało chętnych wczasowiczów na wspólne zabawy dlatego animatorka hotelowa nie miała dla kogo tych animacji organizować. Małym minusem hotelu było to, iż nie było darmowego internetu w lobby hotelowym. Dla osób niewymagających hotel polecam ale rzeczy osobiste ( pieniądze i paszporty) radzę trzymać zawsze przy sobie.
2 baseny bardzo czyste
kradzież pieniędzy z sejfu!!!!
Hotel ładny , duże pokoje , czyste. W pokojach zagwarantowany sejf darmowy. Niestety z sejfu obsługa hotelowa kradnie pieniądze ( i to nie tylko w naszym pokoju) W każdym sejfie jest zaślepka do klucza. Najwyraźniej ten klucz jest wykorzystywany do kradzieży. Wersja all inclusive jeżeli chodzi o alkohole nie do końca działała. Trzeba było dać barmanom parę dolarów aby dostać to co się chciało . Jak się nie dało dolarów to słyszało się wymówki pod tyt. \\\" już nie mamy, brakło nam\\\" lub dostawało się alkohole w małych plastikowych kubeczkach . Brak animacji w hotelu. Ponieważ byliśmy tam w marcu nie było zbyt dużo gości hotelowych. I dobrze. Dlatego też mieliśmy totalny spokój, żadnej walki o hotelowe leżaki. Jedzenie monotonne ale do syta. Codziennie albo kurczak albo wołowina. Dobre desery. Generalnie hotel polecam osobą niewymagającym ale radzę pieniądze i dokumenty mieć przy sobie.
dwa bardzo ładne i czyste baseny oraz ładny ogród przy basenie
kradzież pieniędzy z sejfu przez obsługę hotelową
Pokój codziennie sprzątany. Przesympatyczna obsługa. Całkiem niezłe położenie. Do plaży co prawda kawałeczek, ale za to do wyboru są dwie, do których spokojnie można dojść spacerkiem (koralowa ok 25min, piaszczysta ok 40min). Jedzenie bardzo dobre, codziennie świeże owoce, przepyszne ciasta i drinki. Ne ma opcji żeby ktoś wyszedł ze stołówki głodny. Przepiękna rafa koralowa przy hotelowej plaży.
brudny i zaniedbany hotel .opcja all inclusiv jest smieszna .jedzenie slabe ,ale najgorsze jest to ze po powrocie do polski dostalismy od razu biegunke .trzeci dzien z bolem brzucha chodze
tani i to jedyna zaleta
na ogół ok lecz gdy duża wiekszość to last minute to się to przekłada na jakość
spokoj cisza
jakby zatrzymał sie czas
to był moj trzeci pobyt w egipcie więc mam porównanie do wcześniejszych wakacji . trzy gwiazdki :)? byłyby gdyby nie karaluchy które były all inclusive .w nocy jak sie obudzilem i zobaczyłem co po mnie chodzi spieprzałem z łóżka aż sie kurzyło :) w łazience przestalismy gasic swiatło bo nie dało sie wejść jak w ciemności zaczeły wychodzić .za te robactwo jeżeli mam być szczery to nawet dwuch gwiazdek bym nie dał ... wyjazd 20maja 2014r ,dwa tygodnie
niska cena która na pewno nie jest \"last minute\" .ona jest adekwatna do jakości hotelu
brudne pokoje pełne robactwa .najgorzej w łazience dlatego tam światła wogóle nie gasiliśmy :) gdybym był z dziewczyną żądał bym innego pokoju ,ale ze byłem z kolegą przymknąłem na to oko .jedzenie monotonne ,ale adekwatne do ceny 1600zł dwa tygodnie .bar przy basenie zamykany o 18 więc dlugo sie tam nie zabawi .basen nie filtrowany dlatego otwarty tylko do 18 .po tej godzinie uzywają chemie .daleko do plaży .dojazd autobusem uciązliwy ,ale jak kto woli .
W hotelu jak w hotelu gdyby nie pokój byłoby dobrze ale to **** nie są najwyżej 2 i pół. Pewnie do tej części nieodnowionej trafiliśmy ale tragedia dla mnie liczy się słońce plaża morze wiec ogólnie jestem zadowolona ale jakbym miała w pokoju siedzieć to bym miała bardzo nieudany wyjazd i złe wspomnienia bo jeszcze trzeba było się prosić i przypominać żeby naprawili....
Bardzo fajna lokalizacja ogród basen obsługa w restauracji i w barze:)
pokój tragiczny nie odnowiony rura w łazience dwa razy pękała raz nie było klimatyzacji zmienili pokój to woda ciekła i w recepcji wcale sie nie kwapili żeby to naprawić podstawialiśmy kosz na śmieci żeby woda nie ciekłą na podłogę pod względem usterek tragedia!!!!
Nam się trafił apartament zgodny z oczekiwaniem w odnowionym skrzydle więc było ok.Hotel raczej kameralny,obsługa za wyjątkiem "zębatego"barmana i tęgiego"młodzieniaszka ignoranta"na plaży sympatyczna.Jedzenie pomimo małego wyboru smaczne i głodny nikt nie będzie chodził.Plaże fajne,rafa piękna.Polecam ,ale trzeba zastrzec sobie zakwaterowanie w odnowionej części przy kupnie wczasów,by się nie rozczarować.
Nieduży,położony w pięknym ogrodzie,dwa baseny.
Część pokoi hotelowych poniżej standardów.Nowa część i odnowione skrzydło jest ok,ale część pokoi to porażka(obskurne łazienki,obdrapane meble i nieprzyjemny smrodek).
Hotel zdecydowanie nie zasługuje na 4 gwiazdki :/
dobre jedzenie miła obsługa w restauracji
komary w pokojach brak darmowego wi-fi brak baru na plaży Mexicana Beatch i w ogóle alkoholu na plażach niemiła obsługa w barze przy dużym basenie