Royal Pharaohs Makadi (ex. Harmony)

Nigdy więcej, omijajcie ten hotel z daleka, 5 pobyt w Egipcie i najgorszy, wszystko na nie , ładna plaża ale niestety pełno na niej śmieci

Stanowczo nie polecam! Za największa wadę hotelu uważam brud jaki tam panował, w szczególności na głównej stołówce. Zdecydowanie odradzam.

Pobyt w miarę udany, hotel nadszarpnięty zębem czasu, przydałby się remont fajne zjeżdżalnie basenowe, drinki słabe jedzenie w miarę, dużo Arabów robiących syf, raczej nie wrócimy.

Bylam w Egipcie po raz 3, niestety hotel po przyjeździe nas przeraził. Slaba organizacja po przyjeździe, czekaliśmy na pokoj 2h z małymi dziećmi, podłoga sie w lobby sie kleiła od brudu, stołówka brudna, na podłogach syf, na stołach syf, dziecka nie włożyłam ani razu do krzesełka bo sie cale kleiło od brudu. 90% wczasowiczów to miejscowi przez co na duza stołówkę prawie w ogóle nie chodziliśmy a bylo nam szkoda bo większy wybór jedzenia. Jedzenie jak to w Egipcie, nie bylo zle, bar z alkoholami kiepski, codziennie w pokojach byla nowa woda butelkowa, jak brakowało napelnialismy w zbiornikach. Pokoje niestety brudne, posciel nie zmieniana a prosiliśmy bo nam się dziecko posiusialo w nocy, ale nic z tego. Zdj po prostu nie adekwatne do tego co się widzi po przyjeździe, jedyny plus dla którego zostaliśmy to baseny dla dzieci. Ogolnie oferta powinna zostać wycofana ze strony, lub powinniście zamieścić aktualne zdjecia.

Jaki to kataklizm nastąpił w przeciągu jednego roku w tym hotelu? Co się wydarzyło? Porównajcie sobie opinie gości wypoczywających w tym hotelu rok temu, w 2021 a obecnie w 2022. Opinie skrajnie różne, na niekorzyść obecnych. Różnica jest szokująca! Faktycznie, obecnie ma się wrażenie jakby hotel nawiedziło jakieś straszne spustoszenie, klęska żywiołowa, czy coś w tym rodzaju. Połowa kompleksu małych budynków hotelowych niezamieszkana, nieremontowane chodniki, wspaniała niegdyś restauracja w kształcie wielkiego statku nieczynna, nieczynna siłownia itd itd. Mimo wszystko hotel dalej działa: baseny, stołówki, ale widać, że to nie jest to co było kiedyś. Pomimo jakiegoś "kataklizmu" generalnie hotel jest przyzwoity, pokoje są sprzątane, co za potworne pierdoły ludzie wypisują z tym "lepiącym się brudem"? Gdzie ten brud? Niektórzy są naprawdę beznadziejni, zamiast odpoczywać zajmują się wyszukiwaniem najmniejszych rys na kafelkach. To, że czasami jakaś część krzesła mogła być leciutko zakurzona nie oznacza "lepiącego się brudu"! Ogólnie było czysto.

Kod hotelu HOT12044
Nazwa  Royal Pharaohs Makadi (ex. Harmony)
Miejsce  Egipt / Hurghada / Makadi Bay
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, nurkowanie

Atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych: brodzik, miniklub ( 6-12 lat ), plac zabaw, miniaquapark) opiekunka do dziecka (płatna

Bezpośrednio przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża, usytuowana w urokliwej zatoce z łagodnym zejściem do morza.

Bogata oferta rekreacyjna: 3 baseny (jeden ze zjeżdżalnią), jacuzzi, siłownia, aerobic wodny, tenis stołowy, 2 korty tenisowe.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

5.9

Wyświetlono 634 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.7
Aneta

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Tylko plaża

Wady

Brud, niemiła obsługa, jedzenie

2.7

Wojciech

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

Plaża, aquapark

Wady

Tubylcy

2.9

Pobyt - Lipiec 2022

Wady

Brud Brud Brud

Arkadiusz

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

Blisko morza. Pusta plaża, mało ludzi na plaży, mnóstwo leżaków z parasolami "do wyboru do koloru", przestrzeń, cisza.

Wady

Dość prymitywna obsługa nie znająca j. angielskiego( poza recepcją). Mało urozmaicone jedzenie. Mnóstwo walających się plastikowych kubków, brak jakiejkolwiek wiedzy nt ekologii, po wypiciu kubek wyrzucają od razu i dają nowy. 90% gości to Egipcjanie, kobiety kąpią się w burkach.

3.9

Pobyt - Lipiec 2022

Super aquapark i na tym koniec. Obsługa kiepsko mówi po ang. W pokojach mrówki faraonki. Bardzo dużo tubylców, którzy są lepiej traktowani niż inni turyści. Brudno, podłoga się lepi, że aż klapki spadają ;). Plac zabaw niebezpieczny, wystające połamane części.

Zalety

Aquapark i animacje nawet ok

Wady

Brud, dużo tubylców, niebezpieczny plac zabaw, robactwo w pokojach. Ciepłe drinki w plastikach.

1.4
Kinga

Pobyt - Lipiec 2022

Nigdy nie byłam w gorszym hotelu, nie wiem skąd pozytywne opinie na temat tego miejsca. Obsługa od pierwszego kroku i wejścia do hotelu reaguje śmiechem, poziom języka angielskiego personelu pozostawia wiele do życzenia. Liczne komentarze obsługi na temat wyglądu, gwizdanie. Kwestia posiłków i stołówki - codziennie to samo jedzenie, brudne stoły , brak sztućców. BRAK WODY BUTELKOWEJ- nawet do kupienia. Pseudo cola w butelkach po sprite, alkohol w plastikowych butelkach. Hotel narusza wszelkie zasady ekologii - setki, jeśli nie tysiące plastikowych kubeczków wyrzucanych codziennie. Nie liczcie, że otrzymacie napój w szklance. Roznica kulturowa - mocno zauważalna- osobna stołówka dla Europejczyków ( mniejsza z okrojoną ilością jedzenia). Oczywiście można iść na stołówkę ,,lokalnych”, trzeba jednak przygotować się na robienie zdjęć i nagrywanie wideo. Tak samo wyglada to w przypadku wyjścia w stroju kąpielowym na teren hotelowego basenu. Całe szczęście kilka metrów dalej jest prywatna plaża, na której można poczuć się swobodnie. Koniecznie przygotujcie się na zakup lokalnych tabletek - po zatruciu wodą i jedzeniem.

Zalety

Wady

Wszystkie opisane powyżej

2.7
Ales

Pobyt - Lipiec 2022

Niestety muszę odradzić wszystkim wakacji w tym hotelu. Nie wiem skąd wcześniejsze pozytywne opinie, ale teraz bez żartów ostrzegam wszystkich. Byliśmy w Egipcie po raz siódmy, wiec wiem o czy mówię gdyż piszę że to nie hotel dla Europejczyków. Brud syf wszędzie, niestety także w jedzeniu wiec 90 % ludzi zachorowało podczas pobytu. Odchody od ptaków na stolach i podłodze w głównej restauracji to standard, sprzątanie polega na obrócenie na drugą stronę nakrycia i tyle. Brak sztućców, niektórych dań to też standard, tłumaczono nam iż obecnie w hotelu jest 90% miejscowych tak to wygląda, ale to nie tłumaczy , że nawet bar u basenu czy stoliki nikt nie przetarł przez parę dni. Brak restauracji ala carte i miały być 2, brak siłowni bo obecnie w remoncie. Ciągle czegoś brakowało, albo cieple piwo, albo brak coli, albo zwykłej sody, było trzeba chodzić po barach i pytać czy może jest. Ogólnie automaty na picie nie działały więc RC cole i inne napoje były rozlewane z butelek, dla tego ciepły napój w tym hotelu to norma. Taka ciekawostka, pierwszy raz się spotkałem z brakiem masła w restauracji, jak o niego poprosiliśmy to otrzymaliśmy roztopioną margarynę, zwyczajnie masła nie używają. Baseny fajne, zjeżdżalnię również, niestety nie skorzystaliśmy bo zbyt daleko od pokoju, mógłbym nie zdążyć wrócić gdyby żołądek się odezwał. Pokoje do remontu, ale z potencjałem jak cały hotel bo duże. Przykro mi to stwierdzić, ale odradzam wszystkim, bo z zatruciem pokarmowym z powodu ogólnego braku higieny nie skorzystacie z atrakcji w Egipcie i już nie wrócicie tam nigdy, gdy naprawdę w innych hotelach jest ok i miło się spędza czas.

Zalety

Baseny

Wady

Brak higieny, brud , syf.

Artur

Pobyt - Lipiec 2022

brudno na jadalni (przenieslismy sie z reszta Polakow do innego hotelu po 2 dniach), duzo lokalsow, zjezdzalnie od 130 cm wzrostu, ale pozwalaja czasem ;), trudno o lezak jeśli nie jest sie zawczasu, bardzo fajne molo i swietne nurkowanie, swietne i sporo dla kazdego zjezdzalni

Zalety

zjezdzalnie molo do snoorkowania

Wady

brud, brak wystarczajacej ilosci lezakow

1.4
Maks

Pobyt - Czerwiec 2022

Masakra 😱, syf brud podłoga się klei na stołówce, po przyjeździe miejscowych z całymi rodzinami walają się śmieci, rozumiem ich kulturę i religie ale żeby w ciuchach wchodzić do basenu, po całym dniu wygląda jak szambo ten basen, drinki robią w plastikach 🤣 nawet nie umieją robić drinka. Mówisz do nich po angielsku a oni patrzą jak szpak w p......e, budynki......... do zburzenia farba myje farba kryje tragedia, ODRADZAM ☝️☝️

Zalety

Położone w słonecznym miejscu .

Wady

Wszystko, dokładnie wszystko .

Ewelina

Witam wszystkich. Wspominam ten dwutygodniowy urlop jako najgorszy! Obsługa tragiczna, jedzenie tragiczne! Kolejki do jedzenia niemalże o każdej porze dnia, to co na obiedzie później na kolacji w innej postaci i obiedzie za dwa dni. Żadnego urozmaicenia, śniadania zawsze takie same. Dyskoteka hotelowa płatna 15USD i jak pan od animacji ma zły nastrój to nie wpuści. Trzeba prosić obsługę o przetarcie stolika, gdy z brudu szklanka się do niego przyklei. Za to obsługa sprzątająca pokoje, jak by nie z tego hotelu, mila, dobrze wykonująca pracę, aż chce się zostawić duży napiwek. Pokoje i łazienka w porzadku. Daleko od Hurghady, ale komunikacja bardzo dobra.

Ola

Byłam w tym hotelu koniec lipca początek sierpnia.. czytam wlasnie opnie ludzi, ktorzy tutaj się wypowiadaja i niedokońca sie z nimi zgadzam. Jezeli ktos tak naprawde chce sie przyczepic do czegos to znajdzie byle jaki powod.. ja jestem zadowolona.. hotel czysty przestronny, jedyny minus to fakt jest restauracja.. ale da sie to przezyc.. bardzo duzym plusem sa w tym hotelu animacje, sa naprawde rewelacyjne, od rana do poznego wieczora zabawiaja ludzi tych najstarszych jak i najmlodszych. Jedzenie po czasie monotonne ale to jak w kazdym hotelu w Egipcie. Jezeli ktos chce pojechac odpoczac to naprawde polecam!

Monika Zarkowska

spotkala mnie kradzież w hotelu rzeczy z pokoju. po zgłoszeniu tego faktu niezwłocznie w recepcji uzyskalam odpowiedź, iz za wszelkie rzeczy pozostawione poza sejfem hotel nie odpowiada. nie mozna przecież schowac wszystkiego do sejfu. poza tym mialam przedłuzony pobyt w hotelu z winy biura, gdyz wylot był dzien po skonczeniu się doby hotelowej. biuro Sun&Fun zapewniało mnie że pobyt w pokoju będzie zagwarantowany do końca niestety spędziłam w hotu hotelowym ponad 13 godzin, nawet nikt się nie zainteresował, czy niczego mi nie brakuje. przy basenie nalezy uważać na pozostawione na leżaku rzeczy gdyz giną. w hotelu są różni goście także z wersją hb i bb

jan

obsługa w restaracji jest ok. ale poza nią banda brudasów.zła komunikacja poza hotel bardzo drogi internet, nudno,beznadzijne dojscie do morza trzeba się skradac do iinego hotelu ze strachem że straznik cie wyprosi i będzie obciach, trzba na dodatek nosić branzoletki, za dużo ruskich. moga przytrafić się kradzięze nalezy uważać, hotelowa obsługa nic nie pomoże,a to jeszcze bardziej wkurza. doba hotelowa kończy się o 12 jeśli odlot jest pożniej to koczuje się w holu z walizami nawet i 12 godzin

Aaaga18

Hotel na prawde śliczny, jest spokojnie, można odpoczywac, ale i aktywnie spedzac czas:) przesliczna rafa, trzeba troszeczke się pomeczyc zeby sie do niej dostac ale na prawde warto. Obsluga bardzo symatyczna, nie sa nachalni, nie oczekuja zadnych napiwkow, ale ciesza sie jak sie im zostawi dolara, wtedy chodza za Toba i nie musisz sie o nic martwic. Baseny czyste, ladne, glebokosc dla kazdego dopasowana. najglebszy ma 2,25 m. Animatorzy tez dbaja o to zeby nie lezec tylko do gory brzuchem, ale i troche sie poruszac:))

Wróciłam stamtąd 2 dni temu i strasznie żałuję, że byłam tam tylko 2 tygodnie!! Wszystkim serdecznie polecam ten hotel:)

basia

wrócilismy z Dominy w czwartek. odczucia? pozytywne ..raczej. Pokoje bardzo ładne. Duze. ładne balkony. czysto. sa bardzo ładne baseny ale bitwa o lezaki zaczyna sie juz przed 7 rano. dla rannych ptaków sniadania juz od 6.30. restauracja duza..co drugi kelner mowi do ciebie "habibi" albo "kłocham" (mam na mysli Panie). Uwaga! Trzymaj talerz blisko siebie. Czasem ruch glowy w inna strone i..talerza nie ma...Panowie kelnerzy sa bardzo nadgorliwi. Resturacja Marco Polo. Ufff...kolacja jedna w czasie 2 tyg. -gratis. Włoska kuchnia. Jakiez było nasze zdziwienie, kiedy to okazało sie, ze w karcie sa 3 potrawy z czego jedna to baran z ziemniakami. Taaaa..prawdziwie wloskie jedzenie. Animacja - co wieczor. Rozne pokazy. Najlepszy skecz - u barbary w domu...koniecznie poproście. Dzieci na niego nie zabierajcie. Coz...Polak, Pan Lukasz - animator raczej słabo komunikatywny...widac, ze marzy o powrocie do domu. Co innego rezydent. Piotr - bardzo dokladnie nam wszystko opisal, odpowiedzialny chłopak. Morze...brak przy brzegu...za to rafy cudo. KOniecznie buty do wody!!!!! Wycieczki udane do Kairu i Luksoru. Troszke za duze tempo ale najwazniejsze rzeczy zaliczone. To chyba tyle. Aha, na zewnatrz jest muzyka na zywo. Pan spiewa i gra na synt. ciagle to samo. W htl. sami Rosjanie, Polacy i troszke Niemcow. Duzo Arabów.

izabela bandziarowska

Właśnie wróciliśmy z grupą znajomych z hotelu domina. Oceniamy wszyscy zgodnie hotel na bardzo dobry pod każdym względem.
Pokoje przestronne, czyste z piękną łazienką, sejfem, klimatyzacją i telewizorem ( tel polonia i polsat 2). Jedzenie jest bardzo dobre, urozmaicone zatem każdy może wybrać coś dla siebie ( bardzo pyszne ciasta). Obsługa hotelowa doskonała- wszyscy mili uśmiechnięci i chętnie pomagają. Na terenie hotelu umilają czas animatorzy- którzy prowadzą zabawy, tańce, aerobik, jogę, dyskoteki i inne zabawy dla turystów. Piękna rafa koralowa- możliwość nurkowania daje wspaniałe wrażenia. Przestrzegamy przed kłamliwymi negatywnymi opiniami pewnych Polaków którzy swym chamstwem w stosunku do obsługi hotelowej i polskiego rezydenta przynieśli nam wstyd. Pamiętajcie o napiwkach dla obsługi- 1 dolar to dla nich tak dużo zasługują na to). Polecamy ten hotel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PrZeMo

BYŁO POPROSTU SUPER!!!! AZ ZAL ZE WRÓCIŁEM:(:(:( HOTEL OGÓLNIE OK. OBSŁUGA BARDZO MIŁA POZA JEDNYM KRETYNEM BARMANEM SERWUJACYM DRINKI W BARZE PRZY RECEPCJI !!!!JEDZENIA BARDZO DUZO LECZ MAŁO NOWYCH DAN ALE JAK WIDAC Z GŁODU NIE UMARŁEM :) OWOCE DOBRE GŁÓWNIE PRZEWAZAŁ ARBUZ, ALE OK!!!!BASENY SUPER ALE DOSTEP DO MORZA NIE ZABARDZO ZA TO RAFA PRZEPIEKNA:(NIGDY NIE ZAPOMNE TYCH WAKACJI, ZNAJOMYCH, MOJEJ KOCHANEJ SASHY I UJANE!!!! NIC TYLKO SIE ROZPŁAKAC ZE TO JUZ KONIEC!!!! POZDROWIENIA DLA KOCHANEJ PANI ALDONKI, INGUSI, ORAZ NASZEGO ARABA ADRIANA:) LUDZIE JESTESCIE POROSTU SUPER, BYŁO SMIESZNIE Z WAMI;) AHA POZDROWIENIA RÓWNIEŻ DLA HUTY KATOWICE, ORAZ MR.DOMINY:) WYBORY MR.DOMINY PRZESZŁY DO HISTORI KABARET ANI MRU MRU MOZE SIE UMYC:):):)NO I OCZYWISCIE POZDROWIENIA DLA 2 PIEKNYCH PAN Z KRAKOWA!!!!!!

Asia

Barman w barze przy recepcji faktycznie bardzo niemiły,z jedzenia moim zdaniem zawsze można było znaleźć coś dla siebie.Byłam z synem(6 lat),nie korzystałam z żadnych wycieczek, pojechaliśmy odpocząc i naprawdę udało nam sie to.
Pokoje czyściutkie duże (małe zastrzeżenie do awarii prądu,ale pamiętam czasy kiedy u nas to było na porządku dziennym:-))).Podobało mi się bardzo,animacje świetne,cały dzień atrakcje: gimnastyka w basenie, taniec,itd.

Royal Pharaohs Makadi (ex. Harmony)