Dziewicze plaże z turkusowymi wodami Morza Jońskiego
Malownicze miasteczka jak Saranda i Himara z historycznymi zabytkami
Przepiękne krajobrazy górskie i nadmorskie, idealne scenerie do zdjęć
Jestem naprawdę i uczciwie zadowolony z wyboru. Hotel ma lokalnych 5 gwiazdek i widać tę jakość w codziennym korzystaniu z dostępnych w nim rzeczy. Począwszy od wygodnego lobby, na świetnie działających sejfach w pokojach. Gdybym wybierał ponownie wakacje w Durres, zdecydowanie zdecydowałbym się na ten hotel. Pokoje przestronne z bardzo wygodnymi i dużymi łóżkami. Klimatyzacja działała bez zarzutu. Do dyspozycji były dwie duże szafy i mniejsze szafy pod telewizorem. Na wyposażeniu łazienki: kapcie, kosmetyki. Pokoje były sprzątane codziennie. Większość pokoi ma widok boczny na morze. Nie oznacza to jednak, że morza nie widać. Wręcz przeciwnie. Jest ono świetnie widoczne i na balkonie także można miło odpocząć. Na uwagę zasługuje także bogaty i różnorodny bufet. Opierał się na klasycznych albańskich smakach, lecz można było w nim znaleźć i europejskie potrawy, jak makarony, frytki, mięso. Oczywiście nie można pominąć baru (all inclusive), który był zatowarowany tak, jak żaden innych hotel, w którym byłem do tej pory. Plaża znajduje się w odległości 3 metrów od wyjścia z restauracji hotelu. Jest ona piaszczysta, natomiast samo zejście do wody następuje z betonowego podestu po drabince. Mnie to osobiście nie przeszkadzało, bo uniknąłem ciągle brudnych od piasku stóp. Na plaży ogromna liczba leżaków, więc nie ma problemu ze znalezieniem wolnego miejsca. Choć bar na plaży jest barem płatnym, to do baru all inclusive jest 15 sekund. Naprawdę. W ciągu dnia hotel gwarantuje przekąski: owoce, ciasta, pizzę, a także atrakcje. Nie jest to hotel z animacjami i głośną muzyką, więc można w ciszy odpoczywać. Nie jest to też hotel dla typowego Polaka, którego jedynym marzeniem jest pić od rana do wieczora i bawić się przy dźwiękach disco polo. Na szczęście odpoczywa się w otoczeniu ludzi kulturalnych i mających gust. Wyjątki oczywiście też się zdarzają. Na terenie hotelu jest też basen kryty, niewielki, ale jest, jacuzzi, grota solna i sauna.
Hotel wyróżnia się w całym Durres jako oaza spokoju, luksusu i wysokiej jakości obsługi. gołym okiem widać, że nie każdy hotel ma takie standardy.
Może nie wadą, a mankamentem jest młoda załoga restauracji. Widać, że jest to dla nich praca dorywcza, sezonowa, więc nie są ani świetnie przeszkoleni, ani zaangażowani na 100%. Jednak nie wpłynęło to na mój pobyt w ogólnym rozliczeniu.
Bardzo zadbany i czysty hotel, uprzejma obsługa, dużo atrakcji, pyszne i różnorodne jedzenie.
Praktycznie codziennie inne posiłki i wiele różnorodnych wydarzeń i atrakcji wieczorami jak o w ciągu dnia.
To był bardzo udany wypoczynek, w dobrym hotelu , w którym personel na każdym stanowisku starał się zadbać o potrzeby gości. Młodzi pracownicy bez zwłoki usuwali ze stolików użyte naczynia, a na plaży codziennie wydawano czyste ręczniki na czyste leżaki. Codziennie też miejsce do plażowania było sprzątane i zadbane. Hotel położony w dobrym miejscu do spacerów, zakupów czy udziału w wycieczkach organizowanych przez Biuro turystyczne. Pogoda dopisała też dopisała.
Czystość, dobra lokalizacja oraz dbałość o klienta.
Betonowe zejście do wody, do morza. Jednakże było ono zaletą w wietrzny dzień gdy fala " gasiła " się przy plaży, nie zabierając jej.
Pobyt oceniamy pozytywnie. Pokoje czyste, codziennie sprzatane. Wymiana poscieli I recznikow codziennie. Uzupelniana woda i kosmetyki
Polozenie w pierwszej lini brzegowej. Czystosc w pokojach I obsluga hotelowa I w restauracji. Zyczliwosc obslugi. Dostepnosc lezakow przez caly dzien
Stosunkowo male lobby. Maly basen. Zejscie do wody z betonowego nabrzeza
Pierwszy raz byłem w Albanii. Warunki cenowe porównuję do hoteli w Bordum- Turcja. W mojej i żony ocenie bardzo dobre położenie hotelu, praktycznie hotel połączony z plażą, parasolami i leżakami. Widać dbałość o czystość w pokojach i na zewnątrz hotelu, nie mamy uwag do serwowanych posiłków, w tym owoców napojów. Każdy mógł swoje podstawowe gusta zaspokoić. Zauważyłem, że w pierwszych dniach nie było na zewnątrz przy basenie muzyki, z czego zwłaszcza młodsze pokolenie nie było zadowolone. Jedynie czego nie było a oczekiwali (młodzi i starsi) to brak gimnastyki, zabawy w basenie przy hotelu. Polecam hotel. Wiesław i Helena.
Hotel bardzo czysty zadbany , pokoje i łazienki również systematycznie sprzątane i wymieniane ręczniki . Posiłki smaczne , duży plus za ekspresy do kawy! Dobra kawa z rana to podstawa :) drinki też ok. Plaża szeroka czysta dużo leżaków . Obsługa hotelu bardzo miła pomocna i uczciwa . Polecamy wszystkim serdecznie!
Blisko morza i miasta Durres . Czysty zadbany , bardzo dobre jedzenie,
Polecam w pełni hotel , jest najlepszy w tej okolicy.
Czysty, zadbany, jedzenie bardzo dobre , obsługa miła i pomocna.
Jedyną wadą jest właściwie brak spa. Jeden basen kryty z bardzo zimną wodą oraz jacizzi z lodowatą wodą to całe spa. Natomiast basen na dworze, plac zabaw i plaża nadrabiają.
Świetny hotel, wspaniała załoga która dba o czystość hotelu. Pokoje, restauracja, basen na bieżąco są sprzątane. Ogrom pysznego jedzenia, którego nie da się przejeść na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Hotel 10/10. Polecam każdemu.
-czystość -jedzenie -bardzo miła obsługa -blisko do plazy(plaża, zadbana czysta, każdy leżak po całym dniu był czyszczony)
Hotel bardzo ładny, nowoczesny. Jest SPA ,basen i jacuzzi. Można że wszystko korzystać .
Bardzo miła obsługa, atmosfera przyjazna,codziennie wieczorem są atrakcje ,jedzenie dobre ,dużo warzyw ,każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje czyste ,codziennie sprzątane wymieniane ręczniki, nie można narzekać. Pokoje z bocznym widokiem na morze może być, nie ma dramatu ,nawet lepiej bo nie ma bezpośredniego słońca, w pokoju klimatyzacja .polecam
Jak dla mnie za głośna muzyka przy basenie i na plaży, niech sobie gra ale nie można nawet porozmawiać . Sala fitness zdecydowanie słaba,powinna być większa i lepiej wyposażona.
Byłam w hotelu Royal G i mogę potwierdzić że hotel stoi i istnieje. Jest majestetyczny, gdy jest się w lobby zapiera dech w piersiach. Obsługa hotelowa jest bardzo gościnna i uczynna na bardzo wysokim poziomie. Rośliny w ogrodzie dają cień w upalne dni i urozmaicają krajobraz. Czas w Royalu spędziłam bez żadnych problemów, oferta All Inclusive jest obszerna, każdy znajdzie coś dla siebie.
piękny ogród, duży basen, pyszne drinki
brakuje chociaż jednej małej zjeżdżalni przy basenie, napewno można by ją zmieścić, a to zawsze jakaś atrakcja
Wzorzec dla 5 gwiazdkowych hoteli. Największe wrażenie wywiera basen wewnętrzny, ponieważ nie czuć tego nieszczęsnego chloru tylko można poczuć się jak prawdziwa ryba w wodzie! Pokoje na bardzo wysokim poziomie. Zdecydowanie jeden z top 10 hoteli w Albanii a w Durres top 3.
-Zapierający dech w piersiach -Bardzo urozmaicone SPA -Świetny basen. -Bardzo czyste i zadbane pokoje. -Bardzo miła obsługa.
- Wyżywienie nie powala. -Przerażająca plaża, a raczej zejście do toni wodnej.
Hotel widmo. Piękny Hotel na zdjęciach ale znaleźć go na miejscu jest nie możliwością bo nie istnije
Hotelnnie istnieje tylko w folderach dlatego nie ma opini.ale polecam bo jest super na zdjęciach