Piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza, ok. 250 m od hotelu.
Idealne miejsce na rodzinny wypoczynek.
Położony w spokojnej okolicy, niedaleko malowniczej miejscowości Kawarna.
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Byliśmy w Royal Cove w połowie sierpnia. Zaskoczenie duże tuż na początku - po otwarciu drzwi okazało się, że mamy na tydzień dla siebie apartament wielkości mieszkania co najmniej 40m2, a dodatkowo taras o ogromny, chyba tej samej wielkości, z leżakami i ławą oraz krzesłami i stolikiem, z widokiem na morze i na okoliczne góry. Jedzenie bardzo smaczne, urozmaicone, w życiu nie jadłam tylu małży (niedaleko jest przetwórnia małży), ryb, owoców morza, ale nie tylko, bo były rózne rodzaje mięs, mnóstwo sałatek, owoców, słodyczy i regionalnych, i tych międzynarodowych. Personel bardzo serdeczny, pomocny, naprawdę - wspaniali, kochani ludzie! Do plazy niedaleko, sama plaża czyściutka, jest parę restauracji i kawiarni. Kavarna Moreto to takie klimatyczne, spokojne miejsce, a jednocześnie przy odrobinie wysiłku i inwencji można znaleźć zajęcie na każdy dzień. My lubimy zwiedzać, więc na plaży nie siedzieliśmy, ale wspinaliśmy się na klify, skąd są wspaniałe widoki (w pobliżu hotelu wznosi się 70cio metrowy klif, na który prowadzi łagodna, szeroka droga), pojechaliśmy busikiem na półwysep Kaliakra, i do Baltchika zwiedzić ogrody królowej Marii. Przystanek autobusowy jest bliziutko hotelu, autobus odjeżdza od 9.10 co 2 godziny do Kavarny, staje niedaleko dworca autobusowego, skąd jada autobusy i busy do Warny, Baltchika, Kaliakry. Pani na dworcu bardzo pomaga, mówi po angielsku. Dziękujemy gorąco całemu personelowi z Royal Cove za tak wspaniały pobyt - to dla nas były niezapomniane i bardzo szczególne wakacje!
Zalet jest mnóstwo: a.)spokojne położenie, nie za dużo turystów, cicho, wieczorem można posłuchać uroczych piosenek śpiewanych na żywo w kawiarni nad morzem,ale tak ogólnie cisza, spokój, wypoczynek; b.)apartament - ogromny! Obszerna sypialnia, duży salon z aneksem kuchennym, gdzie można dodatkowo przygotować sobie coś, jeśli sie chce, duża łazienka i olbrzymi taras z leżakami, krzesełkami i stolikami! c.)wspaniały, serdeczny, bardzo pomocny personel; d.) bardzo dobre, urozmaicone posiłki, każdy znajdzie cos dla siebie; codziennie mnóstwo różnych owoców i słodyczy; e.) okolica, w której jest wiele do zobaczenia i zwiedzenia - klify, Półwysep Kaliakra, Baltchik z przepięknym ogrodem królowej Marii f.)niedaleka, czysto utrzymana plaża lub do wyboru - basen przy hotelu.
BRAK WAD
Spędziłam w hotelu tydzień i jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru. Tak dużego pokoju nie miałam w żadnym innym hotelu. Widok z okna sięgającego do samej podłogi i z balkonu piękny,:na basen, morze, \"zamek\" i górę, którą zdobyłam już pierwszego dnia po przyjeździe. Nie jest to hotel dla osób szukających rozrywki, jednak informacja o tym była w opisie. Kto szuka rozrywki, może podróżować po Bułgarii autobusem, w Złotych Piaskach, położonych niedaleko, kwitnie życie nocne :) Jedzenie genialne, mule prawie codziennie, poza tym kalmary, różne potrawy regionalne i nie tylko. Owoce tak słodkie, że sok ciekł po palcach. Jeżeli miałabym się do czegoś przyczepić, to nie smakowała mi hotelowa kawa i chemiczne \"soki\". Za to wino pyszne, czerwone, różowe i białe, nalewane z plastikowych butelek, ale bardzo dobre. Był również duży wybór drinków, ale nie za bardzo mogę się w tym temacie wypowiedzieć, bo raczej wysokoprocentowych alkoholi nie piję :) . All inclusive mogłoby się kończyć o 23, a nie o 22. Basen nie jest duży,, ale zawsze można było znaleźć wolne leżaki. Woda w basenie czysta, jest również brodzik dla dzieci. Byłam na kilku wycieczkach we własnym zakresie, jeździłam autobusem - tanio i interesująco :) Zwiedziłam okoliczną Kavarnę, zakupy zrobiłam w sklepie Tomi, a w Bałcziku w sklepie ABC. Ceny bardzo przyjazne, można kupić artykuły kosmetyczne z róży, mydełka, zapachy, towary spożywcze, wino.... Mnie się nawet trafiło poncho na plażę. Polecam Bałczik, a w nim ogrody i pałacyk królowej Marii, a także degustację win. Tydzień minął bardzo szybko i trzeba było wracać do domu, jednak zostały sdjęcia i piękne wspomnienia.
Fantastyczny hotel z przemiłą obsługą, mówiącą po angielsku. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane. Jedzenie pyszne, tylu muli nie zjadłam od dawna :) Można było wybrać coś dla siebie. Okolica spokojna, ale można autobusem pojechać na wycieczkę w różne ciekawe miejsca.
Podobało mi się wszystko, hotel był dokładnie taki, jak przedstawiono go w opisie.
Bardzo ładny, kameralny budynek. Duże, wygodne pokoje. Super wyżywienie, bardzo sympatyczna obsługa.
Duże, przestronne pokoje ze sprawną klimatyzacją i dużymi balkonami.
Bardzo fajny hotel na wakacje dla leniwych. W spokojnej okolicy z bardzo dobrym wyżywieniem.
Pokoje, jedzenie, obsługa
Trudno powiedzieć
4-o osobowa rodzina w połowie lipca; czyste, ogromne apartamenty z balkonami z widokiem na morze. Bardzo komfortowe warunki, dałbym więcej gwiazdek za taki standard. Doskonała i urozmaicona kuchnia, przyjazna i pomocna obsługa- żadnych szwindli z których słyną popularne kurorty typu chrzczone drinki, wyłudzanie napiwków itp. Tutaj pełny profesjonalizm i uprzejmość. Kuchnia- mistrzostwo. Czysto i kameralnie. Jedyna wada- kiepska postkomunistyczna okolica, mało atrakcji w okolicy. Kavarna raczej na romantyczny spokojny urlop- piękne klify, spokój, ale bez szans na szaleństwa kurortów. Hotel rekompensuje jednak te braki.
Duże, przestronne apartamenty z widokiem na morze i klif. Rewelacyjna kuchnia i przyjazna obsługa.
Uważamy pobyt za bardzo udany, polecamy niezdecydowanym. Słabe wifi to zaleta tego hotelu :)
Obsługa, położenie, warunki
Hotel dla ludzi lubiących totalny spokój. Nic tu się nie dzieje. Kompletna nuda.
Bardzo ładne pokoje.
Dla rodzin ceniących spokój, dzieci mogą się nudzić z uwagi na brak jakiegokolwiek placu zabaw. Czysty basen codziennie kontrolowany. Do Kavarny 30 minut spacerkiem, aczkolwiek w mieście poza sklepem typu biedronka nic nie ma (wygląda trochę jak opuszczony Prypeć :-)). Polecam wynająć samochód i jest w pobliżu kilka ciekawych miejsc wartych odwiedzenia: Kaliakra, Bolata beach, Bałczik czy Złote Piaski.
z racji oddalenia od głównej plaży miejsce bardzo ciche i spokojne, ładny widok z okna (górne piętra my byliśmy na 5), dobre jedzenie, bardzo miła i życzliwa obsługa
brak miejsca do zabawy dla małych dzieci, miejsce raczej nie dla osób które lubią imprezować - nudno nic tam nie ma co akurat w moim przypadku było zaletą, mała plaża, masa gryzących biedronek
Ogólnie pobyt udany, kuchnia wspaniała, duży wybór, smaczne, świeże, pokoje czyste, przestronne, jednak wystarczający pobyt to 7 dni, dłuższy niestety nie ma co zwiedzać
Kuchnia to ogromny plus tego hotelu, pokoje czyste, przestronne
daleko do miasta, brak połączeń komunikacyjnych
Ogólnie jeżeli chodzi o sam hotel, to w okolicy chyba najlepszy. Blisko plaży, która jest niestety bardzo mała, brudna i tłoczna. My z niej nie korzystaliśmy i jeździliśmy do Albeny. Apartamenty są bardzo przestronne, bardzo duży salon, trochę mniejsza sypialnia, tylko łazienka troszeczkę mała i wiecznie cieknący brodzik.... Ręczniki wymieniane codziennie, lecz ich jakośc i wygląd niestety nie za dobry. Pokój był niby codziennie sprzątany, polegający na byle jakim zaścieleniu łózka i wytarciu ławy. W aneksie kuchennym są szklanki, talerze i potrzebne sztucce lecz brak płynu do naczyń, gąbki czy ściereczki. Musieliśmy to sobie wszystko dokupic w pobliskim sklepiku. Wyżywienie dobre, ale bardzo monotonne. Polecam pieczone pomidory i ser feta na śniadanie, bo wędliny to tylko jakieś mielonki... Obiadokolacje obfite, choc po 19 to prawie nic już nie ma i nie dokładają, chociaż obiadokolacja trwa do 20-tej. Pyszne muszle i arbuzy! Basen czysty, choc mały, ale na ten hotel wystarczający. Przy plaży polecam urokliwe knajpy, gdzie można dobrze i tanio zjeśc, a nawet posłuchac muzyki na żywo. Oprócz tych knajpek nie ma nic.... Polecam wynając samochód i zwiedzic okolicę, Polecam Kalikrę, Bałczik i plaże w Albemie! A najlepiej jechac do Słonecznego Brzegu!
Hotel w okolicy chyba najlepszy, ale szału nie ma
Hotel w baardzo nieciekawej okolicy.
Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd bo to nie są Złote Piaski, one są oddalone od hotelu Royal Cove 46km. Pytałam Rezydentki dlaczego na tablicy jest napisane, że jesteśmy w Złotych Piaskach to otrzymałam odpowiedż, że to żadna różnica bo w Złotych Piaskach też nic ciekawego nie ma. Myślę, że większość turystów nie wiedziała,że zostanie zawieziona na peryferie Kawarny brudnej małej mieściny. Hotel Rolay Cove położony jest wśrod slamsów, walących się domów i rozpoczętych budowli, które zdąrzyły zarosnąć krzakami. Plaża brudna, woda w morzu również nie zachęcająca do kąpieli. Żadnej alternatywy na spędzenie wolnego czasu nawet na spacer nie było gdzie pójść. Jedyny plus to tylko dobry hotel. Przed wyjazdem pytałam jak daleko będziemy jechac autobusem do hotelu. Odpowiedż była 20 minut a jechaliśmy godzinę.
DUŻE PRZESTRZENNE POKOJE, MIŁA OBSŁUGA W/G MOJEJ OPINII HOTEL BEZ ZASTZREZEŃ
Ocena jak najbardziej pozytywna. Hotel w cichej i spokojnej okolicy, która sama w sobie pozostwia jednak sporo do życzenia. Bardzo dużo pustosanów ( opuszczonych, lub wręcz niewykończonych) budynków/hoteli. Sklepik dosłownie 50m od hotelu, a knajpki przy plaży bardzo atrakcyjne. Przemiła obsługa w samym hotelu, bardzo smaczne jedzenie. Przyjemny basenik. Ręczniki wymieniane codziennie. jak najbardziej polecam ludziom, którzy na wakacjach chcą po prostu ODPOCZĄĆ.
Cicha i spokojna okolica Czysto i schludnie Smaczne posiłki, miła obsługa blisko do plaży
Wszystko było dobrze dopuki nie przyjechali Niemcy i zaczęto nas Polaków traktować jak podludzi .Już na pewno tam nie pojadę.
Duże pokoje z balkonem na morze
Mały basen
Hotel polecam osobom szukajacym odpoczynku od zgielku miasta, zdecydowanie nie jest to miejsce dla imprezowiczów. Za to ceny sa atrakcyjne. Lezaki +parasol =12 LEV\'a. Korzystanie z basenu mozliwe praktycznie przez cala dobę. Obsługa akceptuje wybryki zarowno doroslych jak i dzieci skaczacych do basenu na tzw. bombę....nikogo nie wzrusza ochlapywanie innych turystow wyposazonych w urzadzenia elektroniczne typu e- booki itp itd. Hotel jest miejscem bezpiecznym usytuowanym blisko plazy, chociaz sama plaza moglaby lepiej wygladac. Mysle ,ze mozna to miejsce spokojnie polecic jako baze wypadowa, na pobyt nie dluzszy niz 1 Tydz. A...polskie zagniazdowniki tez byly...ich reczniki ,,opalały sie ,, przy basenie juz w trakcie sniadania...takze ich miejsce przy basenie pozostawalo nietyklane przez caly tydzien.... Poza tym hotel ok...na leniwy odpoczynek w milych okolicznosciach przyrody.
Duze przestronne studia z aneksem kuchennym, piekny widok na morze. Mila obsluga, sympatyczne kelnereczki ;-)
maly basen. Duzo rosyjskich turystow,ktorych kultura osobista pozostawia wiele do zyczenia. Brak mozliwosci wymiany waluty w recepcji hotelu. Brak jakiegokolwiek bankomaty w miejscowosci- do najblizszego bankomatu trzeba jechac autobusem 3 km do samego miasta KAVARNA, bilet kosztuje 2 LEV\'a,, ktore tez trzeba miec ;-) taki paradoksik :-) radzimy wymiane kilku LEA\'a juz na lotnisku.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona z wyjazdu. Chętnie polecam to miejsce innym.
jest w miarę nowy.
mógłby być większy basen