Royal Brayka Beach Resort (ex Zee Brayka)

Hotel Super dostosowały dla osób niepełnosprawnych piękna zatoka wejście z lądu i z pomostu animacje codziennie dyskoteka do 24 party piana jedzenie monotonne ale każdy znajdzie coś dla siebie . Lodówka w każdym pokoju zawsze można wziąść z Polski np. Kabanosy. Polecam.

Witam pobyt w hotelu uważam ogólnie za udany. Hotel już nie należy do najnowszych i wymaga powoli remontu. Okolica hotelu i widoki z pokojów super. Obsługa kelnerska w porządku, każdy jest w stanie coś wybrać dla siebie. W hotelu 3/4 Czechów i animacje są prowadzone głównie pod nich. Pozdrawiam serdecznie Anthona i dziękuję za możliwość zaśpiewania kilku piosenek. Plaża ładna, zejście do morza z zatoki lub pomostu. Wystarczająca ilość leżaków, nie było problemu z zajęciem miejsca.

Hotel oceniamy jako dobry. Czystość zarówno w pokojach, jak i całym terenie hotelu jest zachowana. Pokoje są skromne, ale schludne. JEDZENIE - prócz typowych „hotelowych” dań są też lokalne i warto ich spróbować. Serwowane najczęściej na tarasie. Smaków kuchni libańskiej możemy też spróbować w Views Restaurant (wcześniejsza rezerwacja). Teren hotelu jest dość rozległy, każdy znajdzie miejsce dla siebie, czy to na plaży, czy to przy jednym z 3 basenów. Jeśli nie znajdziemy leżaka - obsługa chętnie nam pomoże, zadba nawet o miejsce z parasolem, jeśli jest taka potrzeba. Jest na tym pustkowiu dookoła zadbana zieleń- codziennie podziwialiśmy pracujących w hotelu ogrodników. ANIMACJE- po hotelu krąży grupa animatorów, ale nie obawiajcie się- nie są natarczywi. Wręcz wydali nam się cisi. W ciągu dnia gry i zabawy w oddalonych od siebie miejscach. Wieczorami zaczyna się mini disco dla dzieci, a później pokazy dla dorosłych. W większości odbywa się to wszystko w amfiteatrze. PLAŻA- zatoka z przepiękną rafą do której możemy dopłynąć bezpośrednio z plaży oraz zanurzyć się z pomostu. To największy atut tego hotelu, argument, który przemawia za zatrzymaniem się właśnie tutaj. Ja spełniłam swoje marzenie - udało mi się zobaczyć żółwia właśnie przy hotelowej rafie. Wieczorem, przed zachodem słońca warto wybrać się na spacer wzdłuż wybrzeża za „cyplem” i wiatą dyskotekową.

Hotel oceniam bardzo słabo. Ogólnie panuje brud, odpadają kafelki, hotel jest zaniedbany. Jedzenie jest cały czas takie same. Po prostu porażka. Ekspres do kawy działa przy śniadaniu. Natomiast przy obiedzie i kolacji działa dystrybutor z napojami gazowanymi. To jest kpina. W życiu nie polecę tego hotelu.

Witam. Z pewnością polecam ten hotel. Pokoje są już dość stare i nie robią efektu "WoW" ale są bardzo czyste i czyszczone regularnie. Poza tym w nich się tylko śpi :-). Bardzo dobre i rozmaite jedzenie chyba, że ktoś regularnie je schabowe na śniadanie to może się zawieść :-). Kilka basenów gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. Trochę płycej trochę głębiej i dla dużych i dla małych. Plaża piękna dużo leżaków zawsze jest miejsce. Blisko zatoka i bar gdzie jest wszystko i wspaniałą obsługa a na dodatek można posiedzieć w cieniu. Chciałbym już napisać o rafach miodzio ale to później :-). Ogólnie czad ! Rezydent dokładnie opisał co warto zobaczyć i każdy skorzystał z tej opinii. Wycieczka do domu delfinów bajka !!! Podróż w jak najlepszych aspektach pozytywna. Polecam gumy rozpuszczalne do samolotu :-)

Nazwa  Royal Brayka Beach Resort (ex Zee Brayka)
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, tenis

Plaża hotelowa, piaszczysto-koralowa o długości ok. 500 m.

Hotel położony w malowniczej zatoce z prywatną plażą i piękną rafą koralową (wydzielona część do pływania i nurkowania).

Atrakcje dla najmłodszych: miniklub (6-12 lat), basen ze zjeżdżalnią, plac zabaw.

Gratka dla amatorów dobrej kuchni: 3 restauracje serwujące dania kuchni międzynarodowej, włoskiej i owoców morza.

Wyświetlono 179 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Beata

Zalety

Plaża, piękny zielony teren hotelu, widoki z pokoju

Wady

Pokoje już powoli wymagają remontu

Kamila

Zalety

+ dobrze zachowana, różnorodna rafa przy hotelu +centrum dla nurków ze sprzętem i instruktorem +duży teren i ilość miejsca do plażowania/leżakowania +kilka barów, w tym na plaży

Wady

brak WiFi, ograniczony dostęp do internetu, nawet w lobby -mała ilość pryszniców przy plaży

1.3
Natalia

Zalety

Ogród, rafa.

Wady

Hotel nie ma 5 gwiazdek. Na Google Maps posiada 3 gwiazdki. Brud Słaba obsługa Niemili kelnerzy Słabe jedzenie Brak apteki/tylko punkt apteczny Szklanki płukane w wodzie z kranu.

Adrian

Zalety

Obsługa, piękne rafy, pływające żółwie. Duża przestrzeń oraz pięknie zadbane ogrody. Wspaniali ludzie chyba dzięki temu, że ten hotel przyciąga ludzi o dobrej energii :-)

Wady

Brak, no może czasami brak ciepłej wody pod prysznicem ale to dla dziecka :-)

Joasia

Piękny hotel dużo zadbanej zieleni przepiękna rafa bardzo dobre jedzenie i wspaniała obsługa miejsce godne polecenia

Zalety

Dużo pięknej zieleni cudowna rafa przepyszne jedzenie i wspaniały personel hotelu

Ula

Pobyt - Kwiecień 2024

Byliśmy w kwietniu w hotelu grupą 15 osób . Czwarty raz w Marsa Alam . Każdy z nas był zachwycony pobytem. Pokoje wymagają remontu ale jest czysto. Nie za dużo jedzenia ale można zawsze coś wybrać . Bez problemu można zająć sobie leżak czy przy basenie czy na plaży nie trzeba gonić z rana.

Zalety

Przepiękna plaża i rafa. Wejście do wody i rafy z brzegu . Można popływać. Przyjemna obsługa.

6.1

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel oceniam bardzo dobrze. Ladny , zadbany , obsługa super . Prawie wszyscy mówili po polsku. Jedzenie średnie dzień w dzień to samo ale dużo . Minus i to duży wylot mieliśmy o 24 i dostaliśmy tylko Śniadanie. O 12 zdaliśmy pokój i nic się nam już nie należało ! Tylko godzin siedzenia bez możliwości umycia się i jakiegokolwiek jedzenia ! A Tyle napiwków dostali że głowa mała

Zalety

Teren wokół

Wady

Tak jak wyżej opisałam.

4.7

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel nie spełnił moich oczekiwań,zatoka ładna owszem ale nie wejdziesz do wody tylko z pomostu albo z sąsiedniego hotelu gdzie nie ma nic w wodzie dosłownie.Natomiast rafa na pomoście to jakiś żart najsłabsza jaka do tej pory widziałam,zniszczona wręcz szara.Jeśli liczysz na podziwianie podwodnego świata to nie w tym hotelu.Wiecznie wisiała żółta flaga a wiało tak,że było to czasami mega niebezpieczne dla pływających bo znosiło ich na rafe.Bar przy plaży to jakaś porażka a barman mówiący tam po polsku zrobił nam taki aferę jak chcieliśmy piwo bez opasek,że cały hotel to słyszał a przecież nie było by dla nas problemu dopłacić te 2$ .Najgorsze jest to,że przez cały pobyt zebrał od nas najwięcej dolców a potraktował nas jak cham .

Zalety

Zatoka,w wybranych barach np.przy basenie bardzo dobra miła obsługa.

Wady

Jedzenie często zimne,trzeba było chodzić o wyznaczonych porach posiłków ponieważ nie były dokładane.Bardzo słabe wifi w lobby.Jak dla mnie hotel w szczególności w restauracji nie był czysty.Drinki były podawane w brudnych i klejących się szklankach,wieczorami było to już normą.Najgorsze jednak było to,że pomimo przedłużenia pokoju na 6 h za 33 $ chcieli nam ściągnąć opaski z all i nie mogliśmy już korzystać z jedzenia oraz z alko na barach.Wszystko było już za dopłatą co jest skandaliczne.

Dominika

Pobyt - Styczeń 2024

Fantastyczny hotel nad zatoką. Dużo zieleni, codziennie podlewana trawa. Świetna obsługa hotelu, uśmiechnięci i zawsze gotowi do pomocy i rozmowy. Różnorodne jedzenie, kuchnie świata, desery, zupy, owoce morza, dania wegetariańskie. Pokoje nadgryzione zębem czasie, ale poszczególne bloki są remontowane. Bardzo czysty obiekt, wszędzie kosze na śmieci, piasek na plaży sprzątany i grabiny. Piękna rafa odsłonięta przed bezpośrednimi falami z otwartego morza. Dla wielbicieli snorkelingu petarda. Duża różnorodność ryb oraz koralowców, a nawet Delfiny. Codzienne animacje na plaży oraz wieczorne w amfiteatrze. Centrum spa z genialnym masażami, bardzo czysto i schludnie, wysoki standard obsługi. Brak ankiety przed zabiegiem. Auto safari quadami po pustyni prosto z Hotelu z przewodnikami. Najpierw nauka na torze, a później przejazd na pustynie i niesamowite wrażenia. Mieliśmy prywatną wycieczkę, więc każde z Nas miało swojego przewodnika. Dodatkowo robili super kreatywne zdjęcia (w cenie wycieczki hihi) Ogólne wrażenie Obiekt robi bardzo dobre. Polecam

Zalety

Położenie nad zatoką Fajna i zadbana infrastruktura Urozmaicony program animacyjny Dużo dodatkowych usług (spa, quady, fotograf)

Wady

Kuchnia, ciasta mało słodkie Monotonne śniadania, trochę jałowe Kiepskie Wifi

PIOTR

Pobyt - Styczeń 2024

Hotel godny polecenia wszystko w jak najlepszym Egipskim porządku :) to był mój 6 raz w tym hotelu i kolejny udany

Zalety

Piękna zatoka z piękną rafą koralową

Beata

Pobyt - Styczeń 2024

Hotel nie najnowszy ale wszędzie bardzo czysto. Codziennie wymieniana pościel. Obszar pełen pięknej zieleni i kwiatów. Duzy obszar więc jest gdzie spacerować. Piękna zatoka i plaża. Jeżeli chodzi o jedzenie to ja nie narzekam. Każdy coś dla siebie znajdzie. Bardzo miła obsługa, zawsze uśmiechnięta. Myślę że kiedyś tam wrócę.

Zalety

Czystość, jedzenie dobre , miła uśmiechnięta obsługa

Wady

Słaby internet.Nic innego nie zauważyłam

Grzegorz

Pobyt - Styczeń 2024

Zasadniczo ok. Ładny hotel , śliczne otoczenie, dużo miejsca do spacerów wśród ładnej roślinności

Zalety

Położenie, duża ilość palm, ładnie zagospodarowany teren

Wady

pokój już do odświeżenia

Pobyt - Grudzień 2023

Do momentu zdania pokoju wszystko było ok.Po oddaniu karty do pokoju pracownik lobby zadał pytanie czy chcę zjeść obiad Odparłem że tak.W tym momencie zażądał odemnie 10euro.Poczułem się jak gość drugiej kategorii.Załaciłem 1,5 tysiąca euro za pobyt a ten pazerniak chciał jeszcze 10.Zabrał mi w tym momencie opaskę.Oczywiście powiedziałem co o tym myślę i nie skorzystałem.Nie wiem czy on chciał sobie dorobić czy taka jest polityka hotelu.Pierwszy raz z czymś takim się spotkałem a jestem już w Egipcie 7 raz.Więcej do Bramki nie pojadę i nikomu nie polecę.

Zalety

Położenie i czystość.

Wady

O zachodzie słońca nudy.

5.3
Darek

Pobyt - Grudzień 2023

hotel oceniam pozytywnie, czysto, zero robactwa. Pokój zadbany, podobnie jak cały hotel, ale jego status oceniam na dobre 3 i pół gwiazdki. Piękna zadbana zieleń. Posiłki dobre, ale bez jakiś ekstrawagancji. Każdy coś znajdzie do zjedzenia. Obsługa bardzo miła , a jak już dasz "coś" kelnerowi , to wchodząc na sale restauracyjną mile cię przywita i przyniesie do stołu to co lubisz. Plażą - pełna leżaków i parasoli, nie było problemu ze znalezieniem miejsca do opalania się - co prawda to był grudzień. Wejście do wody bezpośrednio z plaży jest zabronione, bo jest rafa. Jest oczywiście wskazane miejsce - piaszczyste - umożliwiające łagodne wejście i kąpiel. A teraz najważniejsze, to rafa. Zejście do niej z mola lub z wcześniej wskazanego wejścia plażowego. Jest co pooglądać , od małych do dużych rybek. Zatokę , przy której położony jest hotel "odwiedził" jednego dnia delfin , a innego żółw morski. Ogólnie fajnie , zwłaszcza jak uda się kupić pobyt w cenie "na ostatnią chwilę".

Zalety

obsługa hotelowa, piękna zieleń, czystość w pokojach i restauracji.

Wady

widać, że hotel jest już ugryziony zębem czasu

Dariusz

Pobyt - Listopad 2023

Bardzo fajnie położony hotel, super obsługa, piękne widoki ,pokoje czyste.

Zalety

Hotel w zatoce, miła obsługa

Wady

Wadą hotelu,jest to że w dniu wyjazdu odcinają opaskę . Jeszcze w żadnym hotelu mnie to nie spotkało.

robert

Pobyt - Listopad 2023

Hotel z roku na rok coraz lepszy, obsługa zawsze pomocna

Zalety

Zatoka i plaża to cos czego nie maja inne hotele w Marsa Alam

Wady

Nie przylatuje się do tego hotelu żeby "żreć" i siedzieć w pokojach

Pobyt - Październik 2023

Serdecznie polecam hotel ze względu na roślinność piękną ,przemiłą obsługę w restauracji wyróżnić chcę - Emila przemiły i bardzo pomocny człowiek. Rafa bezpośrednio przy hotelu przecudowna. Codziennie była możliwość zmiany ręczników na plaży super.

Grażyna

Pobyt - Październik 2023

Czytając przed wybraniem hotelu opinie innych, można założyć średnią: hotel bardzo zadbany, dużo zieleni, piękna rafa koralowa, pokoje wymagają remontu. I tak dokładnie jest. Wszędzie bardzo czysto, duże baseny, na których nie ma tłoku, zawsze znajdzie się wolny leżak, obsługa bardzo pomocna, jedzenie w porządku, każdy znajdzie coś dla siebie. Długa, szeroka plaża z dostępem do przepięknej rafy. Takiej ilości ryb na rafie jeszcze nie widzieliśmy :)

Zalety

Czystość, dostępność leżaków zarówno na basenie jak i na plaży, duże baseny, pomocna obsługa hotelu, piękna rafa.

Wady

Pokoje proszą się o odświeżenie.

Pan Maruda

Pobyt - Październik 2023

Omijajcie ten Hotel, jedzenie okropne jak w szpitalu, frytki zimne i gumowe itp. Reszta jak w każdym innym miejscu w Egipcie.

Zalety

Zatoka ( nie wieje) Rafa

Wady

Jedzenie dno Ciasno na plaży Alkohole smakują jak benzyna

Royal Brayka Beach Resort (ex Zee Brayka)