Hotel całkowicie wyremontowany na przełomie 2016/2017 r.
Atrakcyjne położenie: na niskim klifie, w małej miejscowości Ikantalaka, ok. 12 km od centrum Kavarny.
Tylko 250 m do publicznej, piaszczysto-skalistej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Dobra baza wypadowa do zwiedzania okolicy: ok. 10 km do Bałcziku, ok. 20 km do Półwyspu Kaliakra, ok. 30 km do Złotych Piasków.
Jak na trzy gwiazdki jestem pod wielkim wrażeniem,nie jeden hotel 5 gwiazdkowy mógł by mieć tak nowoczesny wystrój, pokój bardzo ładnie wyposażony, piękny wystrój, wszystko co potrzebne jest dostępne, czysto, klimatyzacja wygodne duże łóżko, telewizja, suszarka, zestaw kosmetyków, i przyborów, lodówka, czajnik bezprzewodowy, duży prysznic i piękny widok z balkonu wyposażonego w zestaw tarasowy na morze. Pyszne obfite jedzenie, dowolna ilość napojów, piękna plaża z leżakami i parasolami w cenie, miła obsługa mówiąca po polsku i angielsku. Z pewnością tam wrócę. Polecam.
Piekne widoki, pyszne jedzenie, bardzo zadbane pokoje, miła obsługa mówiąca po polsku.
Mało atrakcji dla dzieci
Jeżeli ktoś przyjechał tylko na wypoczynek na plaży,to go miał.Brak animacji,brak komunikacji z innymi miejscowościami.Po zakończeniu pracy baru[godz 21] praktycznie nie było co robić.Jedzenie ,obsługa bdb.
Spoko
Czasami czuć było kanalizacje.Brak klimy w barze.
Witam zdecydowanie nie polecam, jedyna co sie udalo to pogoda i plaza, hotel jak na 3 * to chyba widzial je w latach 70 ,pomijajac ze smierdzi brudno a w pokojach tynki sie wala na glowe a toaleta brak slow.......nawet niechce sie mowic. Obsluga wogole nie mowi po angielsku. Co jakis czas brak pradu w pokojach i brak wody na 4 godz.... A jak ktos chce jechac do miasta to 40 euro w jedna strone wiec o komunikacji miejskiej nigy mowy nie bedzie mimo ze call center zapewnial ze jest... zenada.Jedzenie bez smaku bulki czerstwe na sniadanie obiady kolacje to salata jakies zmielone mieso zero przypraw, no dramat... gdybym wiedziala nie skorzyslata bym z wszej oferty ktore odbiega od rzeczywistosci. I to wszytsko za 4 tys... gdzies gdzie inni zaplacili 2500 i dostali to samo. ZENADA! Nie polecam. Jeszcze jedno nie sympatyczna rezydenta z Itaka, zapytasz o co wielkie robi halo typu... zapytalismy o wyjazd do miasta jak sie dostac... to raz ze jadla obiad na nasz koszt to jeszcze z morda To Pani NIEWIE ZE TU TYLKO TAXI.... spoko skad mam wiedziec jak jestem 1 raz. A o inne sprawy totalnie nie do informowana i wprowadza w blad klientow.
Recepcja mowi po angielsku.
smrod, brudno, popekane tynki, brak wody, brak czasowo pradu.
ITAKA Royal Bay Garden Lilia i Jerzy z dwójką wnuków (6 i 8 lat) Hotel przyjemny, położony na uboczu, spokój i cisza co jest dużą zaletą . Cztery posiłki serwowane w formie bufetu szwedzkiego. Jedzenie obfite, świeże i smaczne. Pokoje po remoncie, małe, czyste i codziennie sprzątane. Pościel wymieniana raz na tydzień, ręczniki wymieniane codziennie. Klimatyzacja sterowana indywidualnie - nowiutka, świetnie działająca. Bardzo sympatyczni pracownicy hotelu zarówno pokojówki jak i pracownicy restauracji i lobby baru. Bar czynny w godzinach 10-21 co daje gwarancję ciszy nocnej. Do każdego posiłku nielimitowane napoje kolorowe , woda, kawa, herbata, piwo i wino (białe, różowe i czerwone). W lobby barze napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10 ? 21.Dwa razy w tygodniu kolorowe drinki - Sex on the Beach, Blue Lagoon itp (dlaczego nie codziennie ?). Do hotelu należy prywatna plaża z bezpłatnymi leżakami. Miejsce ciche, spokojne, idealne na wypoczynek. Jednak zejście do morza po skałach, skały również w morzu. Wskazane używanie butów do wody zwłaszcza dla dzieci. Obok plaża hotelu Royal Bay Aparthotel, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, z której korzystaliśmy. W okolicy nie ma możliwości zwiedzania na własną rękę, wszędzie jest za daleko a brakuje jakiejkolwiek komunikacji publicznej (chociaż krążą legendy o autobusie) a proponowana w recepcji taksówka do najbliższej miejscowości kosztuje 30 lewa w jedna stronę dla 4 osób. W okolicy znajduje się sklepik, w którym można bezproblemowo wymienić walutę oraz zakupić najpotrzebniejsze rzeczy. Spokój, cisza i dzika przyroda sprawiły, że wypoczynek był bardzo udany. Na koniec miła dla nas niespodzianka ? dostaliśmy butelkę wina z podziękowaniami za spędzenie wakacji w hotelu. Do minusów zaliczamy brak w telewizji polskiego kanału (TVP Polonia). Jest 49 obcojęzycznych kanałów. Minusem też jest brak nazw serwowanych potraw. W innych krajach to jest już standard. Na koniec uwaga do biura ITAKA. Odjazd nasz na
Hotel wygląda jak z lat 70, a w ofercie jest napisane, że hotel jest po remoncie (może za remont uznano pomalowanie ścian i wymianę okien). Kompletnie nie pokrywa się to ze zdjęciami zamieszczonymi w ofercie. Na miejscu okazuje się, że w ofercie nie ma zdjęć tylko wizualizacje, które nijak mają się do tego jak wygląda hotel. Pokoje ze starymi meblami i łóżkiem, a na nim położony piankowy materac o grubości 5 centymetrów, szafa obskurna, zero półek (cały pobyt na walizce bo w szafie jedynie 3 wieszaki). W łazience, z której okropnie śmierdziało brak jakichkolwiek półek lub uchwytów. Drzwi do łazienki i balkonowe z dużą futryną, na której można było się potknąć. Balkon brudny, nie sprzątany, mały ponieważ połowę zajmował klimatyzator. W pokoju zabaw dla dzieci były tylko stare kanapy i plastikowe krzesełka, stół do ping ponga bez siatki, piłeczek i paletek. Brak jakichkolwiek piłek, kredek, czegokolwiek dla dzieci. Plac zabaw dla dzieci to stare i zardzewiałe urządzenia. Plaża nie taka jak na zdjęciach, z tej która była w ofercie nie mogliśmy korzystać, ponieważ pracownicy wypraszali Nas czyli gości hotelu Royal Bay Garden. Ta sama sytuacja z wypraszaniem zdarzała się na basenie. A specjalnie przed wylotem dzwoniłem do Wakacje.pl i pytałem o możliwość korzystania z basenu. Pan konsultant potwierdził, że oczywiście jest taka możliwość. Na plaży Naszego hotelu zejście do morza strome i po dużych kamieniach. Niemożliwe korzystanie z morza przy dwuletnim dziecku. Występowały czasowe braki wody oraz energii elektrycznej !!!
położenie super, jak dla rodziny z małym dzieckiem, cisza, spokój ładny widok
w opisie
Największy plus dla nas to lokalizacja - blisko do plaży (jakieś 2 minuty piechotą) , fajnie położony na takim klifie. Czysta plaża. Pokoje i wystrój trochę przypominające minioną dekadę - przydał by się lifting. Pokój dość przestronny i trafił nam się z fajnym balkonem. Bardzo smakowały nam śniadania.