Royal Albatros Moderna

Byliśmy w tym hotelu w październiku z przyjaciółmi, hotel piękny chociaż nie jest nowy .Personel bardzo uprzejmy i pomocny,pokoje duże czyste.Kazdego dnia uzupełniana woda butelkowana oraz pokój był wysprzątany.Jedzenie smaczne każdy znajdzie coś dla siebie,siadania monotonne ale obiady i kolacje były super bardzo duży wybór.Wieczorami animacje dla dzieci i dorosłych.W przyszłym roku również zdecydowaliśmy się odwiedzić sharm el sheikh i wrócimy do tego hotelu.

Ząb czasu nadgryzł ten hotel ewidentnie. W wielu miejscach wymaga remontu lub renowacji. System zamków do drzwi denerwująco ( dla tych co mieszkali na piętrze i w oddaleniu od recepcji) nie działa prawie codziennie. I ten problem był zauważalny i o tym sie mówiło. Obietnice szybkiej interwencji kończyły się na tych właśnie obietnicach. A oprócz tego jak to w Egipcie-piękna pogoda, upał, i po to sie do Egiptu jeździ.

Hotel bardzo fajny. Personel pomocny i bardzo miły. Posiłki zróżnicowane i smaczne. Hotel i jego teren wymaga remontu ale jak dla mnie, nie wpływa to w żaden sposób na pobyt.

Hotel na bardzo rozległym terenie. Dużo basenów, od małych kameralnych po większe bardziej zatłoczone. Pomimo dużej ilości gości zawsze można było znaleźć wolne leżaki. Sporo brodzików i zjeżdżalni dla dzieci. Fajny aqua park. Dużo restauracji. Urozmaicone jedzenie, włącznie z krewetkami oraz rybami, smaczne piwo, bez problemowy dostęp do alkoholi. Wieczorem serwowane lody. Pokój bardzo duży, brakowało jedynie krzeseł. Animacje bez rewelacji. Kilkusetmetrowe molo, ale długi spacer wynagradza dostęp do kapoków i widoki w morzu. Obsługa miła i uczynna.

Hotel świetny, bardzo duży obiekt, ogromna ilość miejsca i basenów z różnymi głębokościami. Z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie jeżeli chodzi o jedzenie, szeroki wybór potrwa, owoców i napojów. Blisko hotelu znajduje się wiele sklepów. Obsługa bardzo miła.

Nazwa  Royal Albatros Moderna
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Nabq Bay
Wyżywienie  All inclusive, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis, nurkowanie

Bezpośrednio przy piaszczystej plaży w zatoce Nabq

Na terenie pięknego ogrodu znajdują się duży basen w kształcie laguny, 12 zjeżdżalni oraz taras słoneczny

Dużo udogodnień dla dzieci: mini klub (4-12 lat), brodzik, basen dla dzieci ze zjeżdżalniami, plac zabaw, łóżeczko dla dziecka d

Dużo możliwości uprawiania sportu m.in.: Aerobik, siatkówka, piłka nożna na plaży, piłka wodna, tenis stołowy, tenis ziemny

Wyświetlono 240 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Hotel ma własną plaże i pomost, którym dojdziemy do raf koralowych. Na terenie hotelu również znajduje się sklep w którym można kupić dosłownie wszystko i apteka.

Zalety

Piekne otoczenie, baseny , przestrzeń. Pokoje obszerne, łóżka wygodne.

Wady

Zamki w drzwiach. Brak higieny mnie osobiście przeszkadzał. Jedzenie-było dużo, no ale jak dla nas mało zachęcające. Animacje słabe.

Sylwia

Zalety

Ogromną zaletą są baseny: duże, przestronne. Nie ma problemu z leżakami, każdy znajdzie coś dla siebie.

Wady

Mini wada to morze. Trzeba przejść w morzu tak na oko z 500 m może i więcej zanim dojdziesz do głębszej wody.

Janusz

Zalety

Dostęp do dużej ilości brodzików i zjeżdżalni dla dzieci. Urozmaicona oferta kulinarna.

Wady

Brak krzeseł w pokoju. Duże odległości do przejścia z pokoju do restauracji, recepcji i do morza.

Natalia

Zalety

Standard hotelu i jego urządzenie.

Darek

Ogólnie pobyt w tym hotelu był udany pomijam skrajności ,że hotel nie zasługuje na 5* oraz taką jak czytałem w opiniach 10 pkt. Jest to nasz trzeci pobyt w Egipcie także mam jakieś porównanie. Hotel ma bardzo duży teren dość zadbany kilka basenów więc nie było problemów z leżakami również nad morzem. Pokój był duży codziennie sprzątany. Wartością hotelu jest personel który stara się sprawnie wszystko ogarniać. W restauracji zdecydowanie odczuwałem zbyt mały wybór sałatek ze świeżych warzyw. Mimo, że byliśmy z żoną we wrześniu trochę trzeba było poszukać wolnego stolika ( choć obsługa dość szybko przygotowywała stoliki po tych co już zjedli) Na minus - hotel ma problem z kanalizacją bo w łazience w pokoju oraz w niektórych miejscach na terenie był nieprzyjemny zapach. Niezbyt dobrze dbano o ogólne toalety , wizualnie było posprzątane ale często czuć było zapach moczu.

Zalety

Duży zielony teren , hotel przyjazny rodziną z małymi dziećmi, sprawny personel

Wady

problemy z kanalizacją , czystość w ogólnych toaletach

Mateusz

Niesamowity hotel z wieloma basenami, każdy znajdzie coś dla siebie ( od 180cm do 70cm głębokości), liczne zjeżdżalnie dla dzieci i aqua park z większymi zjeżdżalniami i pontonami. Jeśli chodzi o kulinaria to restauracji jest 6 i w każdej ogromny wybór dań oraz mila obsługa i czystość zasługująca na pochwałę. Codziennie animacje dla dzieci oraz dla dorosłych ( nikt się nie będzie nudził). Na plaży parasole i łóżka oraz super pomost z zejściem wprost na niesamowitą rafę koralową( snorkeligu oraz nurkowania z instruktorem). Ogromną ilość leżaków na basenach więc nie trzeba się martwić o miejsce. Pokoje bardzo przestronne i z widokami na baseny bądź morze( nawet 80m2 apartamenty). Dużo by pisać ale byliśmy początkiem sierpnia 2024 z dziećmi 3 lata i 8 lat. Jesteśmy zachwyceni, polecamy wszystkim bo pickalbatros moderna to był nasz strzał w dziesiątkę, co roku jesteśmy w innym kraju na wakacjach ale tu wrócimy na pewno!!!! Ps. Transfer z lotniska 10minut - super 😉

Zalety

Wszystko 😁

Wady

Żal wracać do domu 😁

Ewelina

Hotel… po opiniach myśleliśmy że będzie super ale niestety jak dla nas jest to takie słabe 4*. Po pierwsze wielkie rozczarowanie jedzeniem, z owoców morza były tylko krewetki i ryba i jakaś sałatka z ryżem- codziennie to samo. Owoce również za codziennie to samo (jabłko, winogrono, melon) jeden raz były figi!! Baseny bardzo brudne, pływające włosy to była norma w basenie na 120 cm w którym byliśmy najczęściej, bardzo słabo filtrowaną wodą. Animatorzy, przy basenach jeszcze w miarę ok ale w KIDS CLUB TRAGEDIA dwie panie jedna miała minę „na cholerę to dziecko przyprowadziłaś a druga jakby była permanentnie zmęczona życiem” zero uśmiechu zachęcania dzieci!! Plus taki że na tv w pokoju można było podglądać co dzieci robią w klubiku. My już napewno tam nie wrócimy i zastanawiamy się skąd tak dobre opinie?! Aaa i trzeba dodać że w jeden dzień pływała kupa w basenie i zamknęli basen także naprawdę super :)

Zalety

Bliskość hotelu z lotniskiem. Szybki transfer

Wady

Mało urozmaicone jedzenie Brud w basenach. Pełno włosów i pływająca kupa Animatorki w Kids Club, chyba była tam za karę!

Jeden z najlepszych hotelu w jakim byłam. Pierwszy moment byłam rozczarowana plażą jeszcze byly w dodatku odpływy trzeba iść ok400m molem żeby popływać było ok metra głębokości ale już można było ponurkowac żeby podziwiać rafy i rybki ale 200metrow dalej idąc molem można wejść na głębsze i podziwiać piękne rafy co jest atutem hotelu.ogółem molo.ma długości ok 600metrow .Potrzebne maski do nurkowania i buty.Kilka basenów zawsze znalazło się miejsce z leżakiem,pole golfowe,tenis ,stół pink pongowy przy plaży.Restauracja przy plaży z pizzą,hot dogami i hamburgerami .Przy każdym basenie byly ręczniki za darmo,przy plaży również.Byla restauracja z bilardem jedyny minus że kijki miały połamane końcówki i lekko krzywo ustawione stoły.Hotel ma kilka stołówek od rana do północy zawsze można coś zjeść. Bardzo mili kelnerzy.Zgubilam.karte do pokoju też nie poniosłam,konsekwencji finansowej z tego powodu.Nie trzeba kupować wizy.Trzeba zabrać ze sobą długopis żeby wypisać kartkę że jesteś turystą i oddaje się na lotnisku.

Zalety

Zalety w opisie

Wady

Tylko ze bilardy były krzywo ustawione i bile same się kulały i kijki lekko z uszkodzonymi końcówkami. Tyle zauważyłam z wad.

Radzi fajny hotel godny polecenia dla rodzin z dziećmi.. pokoje duże może nie super nowe ale czyste jak na standardy egipskie.. faktycznie czasami problem z zamkiem ale nie ma co się doszukiwać ..jeśli chodzi o ciepłą wodę to uspokajam jest tylko trzeba odkręcić kran w odwrotną niż w PL strone.. jedzie bardzo dobre.. nie ma co wybrzydzać .. każdy znajdzie coś dla sobie .. baseny super..

Zalety

Baseny..nie było tłoków przy barach ani pijanych .. hotel raczej dla rodzin z dziećmi.. dużo leżaków nie ma walki .. czysto

Wady

Plaża.. nie da się wejść do wody z plaży.. bardzo długie molo co może być uciążliwe dla niektórych

4.1
Letycja

Hotel to nie jest 5 gwiazdek, tylko 3 Zwiedzając świat zawsze wybieram hotele z bardzo dobrymi opiniami i ten taki był. Po przylocie i zameldowaniu o 3 w nocy nie było dostawki dla dziecka w pokoju, nie było nawet wody w minibarku, a o alko już nie wspomnę. Zepsuty czajnik, klimatyzacja i drzwi do pokoju, które były 3 razy naprawiane w trakcie 8 dniowego pobytu. W restauracjach choć jest ich sporo w każdej prawie to samo, z tym że w jednej było danie inne niż wszystkie. Jedzenie monotonne, syf na każdym kroku. Stoliki nie były w pełni nigdy nakryte, zawsze brakowało jak nie łyżki to widelca. Przy posiłkach żaden lekner nie chodził i nik nie pytał co podać do picia. Samemu trzeba było szukać wody, soków czy piwa po restauracjach. Jeśli chodzi o baseny to przy każdym brakowało płytek, wyglądało to okropnie. W barze przy basenach barmani zawsze w pierwszej kolejności obsługiwali swoich a biali turyści czekali w nieskończoność. Alkohole bardzo słabej jakosci.Pokoj dostaliśmy z widokiem na mur (ogrodzenie) Byliśmy już w sieci Rixos i Steigenberger i to są hotele 5☆ Caly czas zastanawiam się kto tak wspaniale ocenił tego Albatrosa.

Zalety

Jeśli chodzi o zalety hotelu to napewno aquapark dla dzieci, kawiarnia na wprost recepcji gdzie podają dobrą kawe.

Wady

Wady wymianiłam w opisie hotelu

Sabina

Już drugi raz w tym hotelu i na pewno nie ostatni :) wszystko w jednym miejscu klika basenów, wodny park, dostęp do morza, kilka zejść z molo przez które można zejść do morza posnurkować podziwiając piękne rybki. Przy pełnym obłożeniu hotelu w czas w którym byliśmy każdy znalazł sobie miejsce na leżaczkach przy basenie lub nad morzem. Super, miła, pomocna obsługa w hotelu. Hotel znajduje się niedaleko lotniska. Pięciominutowym spacerkiem od hotelu znajdują się sklepiki. Klika restauracji, bary przy basenach jak i przy plaży. Naprawdę warto wybrać ten hotel, szczerze polecam :)

Zalety

pyszne różnorodne jedzonko, każdy znajdzie coś dla siebie kurczak, wołowinka, indyk, łosoś, lasagna, ciasta, owoce i wiele innych pyszności. Każdy znajdzie coś dla siebie

Wady

nie ma

Piterek

naprawdę fajny hotel i super obsługa dużo basenów ! Bardzo dobre jedzenie!

Zalety

w tym hotelu jest wszystko

Wady

nie w każdej restauracji jest zachodni alkohol

Pobyt - Maj 2024

Hotel Nas pozytywnie zaskoczył. Atutem jest na pewno ilość czynnych restauracji, ilość jedzenia i genialna obsługa. Hotel czysty, fakt może niektóre rzeczy wymagają odświeżenia ale w mojej ocenie nie jest to problem. Jeśli mowa o jedzeniu to tak naprawdę o każdej godzinie można zjeść. Ciągle któraś z restauracji jest czynna. Jedzenie jest bardzo smaczne. Każdy znajdzie coś dla siebie zaczynając od basenów a kończąc na różnorodności imprez. A dzieci jest wiele atrakcji basenowych, animacji a dla dorosłych rewelacyjne animacje dla dorosłych. Jest to drugi hotel w sharm, który mogę ocenić wysoko a tych hoteli mamy troszkę za sobą.

Zalety

Jedzenie Aninacje Obsluga Czystość

Wady

Problem z kartami do drzwi

jaroslaw

Pobyt - Maj 2024

Hotel bardzo ładny nie ma się do czego przyczepić ( oczywiście trzeba pamiętać że to 5 gwiazdek egipskich) ,no może że nie było kapci kąpielowych (5 gwiazdek) no i czasami szczególnie około 19 godziny były braki ciepłej wody ,była ledwie letnia, później wieczorem już była ( no ale 5 gwiazdek!!!). Jedzenie napoje wszystko OK, nigdy nie byliśmy głodni ,wszystkiego pełno. Sam hotel ogromny od bramy wiazdowej do końca molo 1300metrów. Basenów dużo i różnych , fajnie że były też 180cm dla umiejących pływać. Przy hotelu na morzu taka jeszcze żywa rafa że nie trzeba było nigdzie płynąć statkiem . Ogólnie polecam małe minusiki nie mogą zepsuć ogólnie pozytywnego obrazu. Oczywiście polecam za rozsądną !!!!! cenę

Zalety

naprawdę fajne baseny duża przestrzeń

Wady

Nie mam uprzedzeń rasowych ale wszystko pod obywateli rosyjskojęzycznych ( dominuje Rosja i Kazachstan jednak trzeba przyznać że nie byli jacyś uciążliwi i nie sprawiali kłopotów )

Maria

Pobyt - Maj 2024

Hotel spełnił wszystkie oczekiwania, miła obsługa, czysto, klimatyzacja nawet w toaletach przy basenach, jedzenie dobre, dużo basenów i aquapark.

Zalety

Nienachalna jak na Egipt obsługa

Wady

Nic

Konrad

Pobyt - Kwiecień 2024

Bardzo duzy kompleks, świetne jedzenie i obsługa zawsze pomocna. Duża ilośc basenów, dobrej jakości leżaki i ch duża ilość powoduje, ze kazdy znajdzie miejsce dla siebie przy basenie czy tez na plazy. Należy unikać budynku zaraz przy bramie wjazdowej po prawej stronie, który de facto jest budynkiem technicznym (pralnia, suszarnia i prasowalnia) i jako taki nie przeszedł remontu gruntownego w 2019 a są tam pokoje (!). Unikać pokoi 30xy

Zalety

Jedzenie, obsługa, apteka pod reką, ilośc basenów, duży teren

Wady

budynek techniczny z pokojami 30xy !!!

Karolina

Pobyt - Marzec 2024

Hotel godny polecenia. Jedzenie na bardzo wysokim poziomie (chyba jedna z najlepszych kuchni jaką od dawna jedliśmy na urlopie. Wszystko świeże i smaczne). Baseny podgrzewane, obiekt duży, do wyboru kilka basenów - w okresie naszego pobytu nie było jakoś tłoczno (patrząc na ilość osób na wieczornych pokazach to było dużo gości w hotelu). Fajny hotel na pobyt z rodziną.

Zalety

j.w. - duży, zadbany obiekt. Obsługa pomocna. Jedzenie mega!

Wady

Jedyną wadą wyjazdu (nie hotelu) była wycieczka all-in-one (nurkowanie, quady, Dahab). Nie czuliśmy się bezpiecznie przez większą część tego wyjazdu. Jeżeli kiedykolwiek jeszcze zdecyduję się na wyjazd do Egiptu to na pewno bez zwiedzania terenów poza strefą hotelową.

Sebastian

Pobyt - Luty 2024

Hotel na wysokim poziomie, może woda w basenach nie była ciepła, ale to okres zimowy, więc nie oczekuje cudów.

Beata

Pobyt - Luty 2024

Hotel b. Ładny, czysty pokoje schludne duże, czystość utrzymywania na bieząco

Zalety

Duży piękny teren hotelowy, dużo basenów ładne czyste pokoje

Wady

Brak podgrzewane wody w basenach, b tylko jeden basen był czynny woda ciepła plus basen dla dzieci

Royal Albatros Moderna