Rotana Salalah Resort

Dzień dobry. W hotelu Hotel Salalah Rotana Resort byliśmy 28.10-04.11.2024. Czystość tego hotelu jest na bardzo wysokim poziomie, pokoje sprzątane codziennie z bardzo dużą dokładnością, to samo dotyczy innych miejsc, takich jak restauracje, toalety ogólnodostępne i zieleń. Jedzenie wyśmienite, bardzo dobrze doprawione czego wcześniej nie spotkaliśmy w innych hotelach. Bardzo duży wybór i zawsze świeże. Ważne że robione jest na bieżąco, a nie na zapas, co jest dużym plusem przy tak dużej ilości osób. Nikt nie musi praktycznie na nic czekać . Plaża obłędna, niekończąca się co umożliwia długie spacery. Żółwie na plaży (przy wschodzie słońca), kraby oraz często widoczne pływające delfiny w bardzo bliskiej odległości od plaży. Pokoje duże (nasz taki był) około 40 m bardzo ładnie zaaranżowane z bardzo wygodnym łóżkiem. Oświetlenie romantyczne, a jednocześnie dobre. Dodatkowo jak ktoś nie lubi klimy, to jest wiatrak sufitowy, który naprawdę robi robotę dzięki regulacji obrotów. Ty nie ma się do czego przyczepić.

Piękny hotel , miła obsługa. Pokoje przestronne, czyste(...)

Bardzo dobry hotel ,super obsługa, Super restauracje " ala karte" ,to naprawdę jedzenie coś wspaniałego . Mieliśmy opcję Rotana Club to normalnie mistrzostwo świata . można chodzić po sąsiednich hotelach Fanar i Havana jeść i pić bez ograniczeń ,plażować gdzie się chce , no ta opcja jest super . Piękne plaże, bardzo duży i ciepły basen . Bardzo duży obiekt cicho i spokojnie. Bardzo polecam

Wspaniałe miejsce do odpoczynku! Zarówno hotel jak i jego otoczenie są godnym polecenia miejscem :) Kameralna atmosfera, duże pokoje, urozmaicona oferta jedzenia, a przede wszystkim przepiękna plaża to główne zalety hotelu. Bardzo przyjazna obsługa, możliwość poruszania się po rozległym terenie meleksem oraz czystość to dodatkowe atuty. Hotel Rotana to miejsce do którego chętnie wrócimy! :)

Wspaniałe otoczenie hotelu, piękna plaża, obsługa bardzo miła i przyjazna. Dobre jedzenie. Codziennie sprzątany pokój, wszystko do zaparzenia kawy i herbaty. Polecam :)

Nazwa  Rotana Salalah Resort
Miejsce  Oman / Zufar / Salala
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, darmowe wifi, tenis

Infrastruktura przyjazna dzieciom: mini klub (3-12 lat), animacje, plac i pokój zabaw, brodzik.

200 m od hotelu długa, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza.

Luksusowy hotel ekskluzywnej sieci Rotana z nowoczesnymi pokojami i oryginalnie zaprojektowanymi wnętrzami.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

Wyświetlono 50 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Artur

Zalety

Zaletą hotelu jest przepiękna długa plaża z obłędnymi widokami kolorów morza i palm, przepyszne jedzenie i mnóstwo zieleni.

Wady

Brak jasnych informacji co dzieje się w hotelu danego dnia. naklejane plakaty z informacją nie były jasne i klarowne, a hotel olbrzymi i często trzeba było szukać gdzie się coś dziej (występy, muzyka na żywo, itd.) Nie było komunikatów w ciągu dnia zachęcających do udziału z określeniem w której części hotelu to się znajduje.

Marco

Piękny hotel , miła obsługa. Pokoje przestronne, czyste(...)

Zalety

Spokój cisza i dzieci krzyczące

JANUSZ

Pobyt - Kwiecień 2024

Zalety

Blisko lotniska ,W dniu odjazdu zabierają z hotelu trzy godziny przed wylotem ,anie jak w innych krajach 10 godziń i cieroisz na lotnisku . Piękny obiekt bardzo czysto ,super jedzenie wspaniała miła obsługa . Ludzi było sporoa ale jakoś nie było tłoku , ani kolejek . Super

Wady

Klima dość mocno działa trzeba uważać .

Alicja

Pobyt - Luty 2024

Zalety

Plaża - piękna, szeroka z wieloma palmami.

Pobyt - Luty 2024

Pobyt - Listopad 2023

Hotel jest na wysokim poziomie, bardzo zadbany. Obsługa hotelowa uprzejma, pomocna i miła. Kompleks jest spory, ale obsługa z chęcią przewozi gości w melexach. Plaże zadbane, sprzątane. Jedzenie smaczne, polecam zapoznać się z ofertą dine around, która nie jest oczywista, ale bardzo atrakcyjna, pozwala wybrać sobie menu do swoich preferencji każdego dnia. Jeśłi chodzi o wycieczki to hotel jest bardzo dobrą bazą wypadową, ponieważ jest pośrodku i można stąd pojechać na wschód, innego dnia na zachód i oczywiście na północ na pustynię :-) Polecamy "Polak w tropikach" - byliśmy z nimi na dwóch wycieczkach na cały dzień i w gratisie dostaliśmy wycieczkę do Salalah z wizytą w meczecie. To był bardzo dobry wybór, bo uważamy że ich lokalny przewodnik, który mówi po polsku to najlepszy przewodnik jakiego mieliśmy do tej pory na wycieczkach :-)

Zalety

piękna plaża rozległy teren dobre jedzenie kolacje tematyczne la carte bar przy plaży i przy basenie

Magdalena

Pobyt - Listopad 2023

Hotel Rotana w Omanie to doskonałe miejsce, które zasługuje na gorące polecenie. Zarówno pokoje, jak i wspólne obszary, takie jak basen, malownicze ścieżki między budynkami czy restauracja, zawsze prezentują się czysto i z dbałością o detale. Na basenie i plaży zawsze czuwa ratownik, dbając o nasze bezpieczeństwo. Przejazd meleksem, obsługiwanym przez personel hotelu, to wygodna opcja poruszania się po kompleksie. Animacje są na wysokim poziomie, zarówno dla najmłodszych, jak i dla dorosłych. Smaczne i świeże jedzenie, choć pewne dania się powtarzają, ale zawsze można urozmaicić doświadczenie poprzez kolacje w restauracjach a’la carte, objęte pakietem all inclusive. Niezapomniane pustynne safari i podróż na Karaiby Orientu z Polak w Tropikach dostarczyły nam nie tylko fascynujących opowieści o zwiedzanych miejscach, ale również niezapomnianych chwil śmiechu dzięki zabawnemu lokalnemu przewodnikowi mówiącemu po polsku. Planujemy wrócić i pozostawiliśmy sobie jeszcze górskie safari na następny raz! :)

Grazyna

Pobyt - Listopad 2023

Cudowny jak dla mnie bomba. Z kim nie rozmawiałam z wycieczki byli bardzo zadowoleni.

Zalety

Wszystko blisko

Andrzej

Pobyt - Kwiecień 2023

Urlop2023 - bardzo rewelacyjny obiekt na bardzo wysokim poziomie . obsługa -+ kultura - wspaniały klimat klimat . Bardzo polecam - obiekt i pobyt dla Każdego !!!! Polecam w 100% Na pewno wrócę w miarę moich właściwości wrócę z miłą chęcią

Zalety

Wspaniała obsługa ,położenie

Wady

Nie mam uwag

Damian

Pobyt - Marzec 2023

Po opiniach spodziewaliśmy się wyższego standardu, do karaibów daleka sroga, trochę lepiej jak w egipcie.

Zalety

Duży basen, piękna plażą, ładne otoczenie terenu

Wady

Co 2 dzień o 18 odkomarzanie resortu -smród i dym chemii, jeden ekspres do kawy w restauracji - non stop kolejka - tragedia przy niby 5 gwiazdkach, zgłaszane 2 razy i zero reakcji

Pobyt - Marzec 2023

Hotel przepiękny, obsługa na medal. Byliśmy w klubie Rotana który bardzo polecamy. Nie ma kolejek przy jedzeniu które podawane jest do stołu jak w normalnej restauracji. Na plaży Pan ogarnia miejsce, są dzwonki które przywołują obsługę. Do picia kokosy w ilościach dowolnych, snacki w pudełkach, kanapki, soki, alkohole.

Zalety

Hotel jest luksusowy. Położenie przepiękne, można iść godzinami wzdłuż pustej plaży. Jedzenie urozmaicone. Dla wegetarian również duży wybór.

Patryk

Pobyt - Luty 2023

Ferie 2023 - rewelacyjny obiekt na najwyższym poziomie obsługa - kultura i rewelacyjny klimat . Polecam rodzinom , parom .... obiekt i pobyt dla Każdego !!!! Polecam w 100% Na pewno wrócę z miłą chęcią

Zalety

Atrakcje, Plaża , Basen na 10 /10

Wady

Brak wad

Andrzej

Pobyt - Luty 2023

Rotana Salalach Resort to piękny kompleks hotelowy na którym nie można się nudzić. Bardzo fajna opcje że można korzystać z atrakcji sąsiednich hoteli które należą do resortu.

Zalety

Piękna plaża i infrastruktura całego resortu. Super wycieczki po okolicy.

Wady

Według mnie to nie ma co się doszukiwać wad.

Dzoana

Pobyt - Luty 2023

Witam, od czego zacząć….. chyba od tego ze czujesz się tu jak klient drugiej kategorii. Płacisz nie mało bo na 7 dni koło 15 tys a nie możesz wejść w strefę wydzielona na płazy gdzie pokazuje i reklamuje się hotel z ładnymi leżakami i pawilonami. Restauracja przy płazy podzielona na pół z wygodnymi sofami ale nie dla pospólstwa!!! Alkohol w barze żenada za lepszy płacisz nawet za tabasco do soku pomidorowego…. Wino różowe się skończyło po 2 dniach i poinformowano mnie ze będzie za dwa dni. Szampana nie uraczysz taki to all inclusive. Generalnie słabo, na pewno nie zasługuje na 5 gwiazdek, ratuje ten hotel tylko i wyłącznie plaża, ani restauracja ani animacje tylko plaża i tyle. Za te pieniądze polecicie na Karaiby i będziecie mieli ful. Zapomniałam dodać ze Włos tu są inaczej traktowani maja wydzielona cześć hotelu i płazy gdzie my nie jesteśmy miłe widziani jakiś żart, tyle jeżdżę po świecie i czegoś takiego jak tu to nie doświadczyłam!!!!

Zalety

Plaza!!

Wady

Selekcja gości i słaby alkohol i jedzenie.

Pobyt - Styczeń 2022

Hotel w mojej ocenie super. Architektura pomysłowo zaaranżowana. Obiekt należy do 2 pozostałych kompleksów w sąsiedztwie należących do jednego właściciela. Daje to możliwość korzystania z tych obiektów. W pobliżu marina ze sklepikami gdzie można kupić różne pamiątki. Obiekt czysty, zadbany i pachnący kadzidłowcem. Pokoje sprzątane bez zastrzeżeń. Wszystkie braki asortymentu uzupełniane nad- wyraz. Plaża piękna i zadbana. Dodatkowy atut ratownik od 8-18. Obsługa bardzo pomocna, zawsze uśmiechnięta starająca się jak najlepiej ugościć swoich gości.

Zalety

1. Lokalizacja. 2. Architektura obiektu. 3. Bliskość plazy i oceanu. 4. Blisko lotniska. 5. Świetna obsługa. 6. Pyszne jedzenie. 7. Serwis plażowy zapewnia wszystkim gościa leżaki .

Grzegorz

Pobyt - Styczeń 2022

Hotel bardzo czysty zadbany pyszne jedzenie bardzo miła obsługa cisza spokój szeroka i długa plaża po prostu super wypoczynek polecam w 100%

Zalety

Cisza spokój wszędzie blisko

Pobyt - Grudzień 2022

Pobyt super rajska plaża, pokoje czyściutkie, obsługa rewelacja. Polecam każdemu.

Zalety

Obsługa wspaniałą, położenie względem rajskiej plaży.

Wady

Wszystko było super

Michał

Pobyt - Listopad 2022

Jeśli zastanawiasz się czy lecieć do Omanu, to nie wahaj się ani chwili. W Salalah jest kompleks hoteli Rotana, Fanar. Fanar jest bardziej ekskluzywny lecz ma wg mnie gorszą plażę i basen. W Rotanie panuje luźna atmosfera, jest lepsza plaża i basen. Pobyt uważamy za bardzo udany.

Zalety

Świetne jedzenie i czyste pokoje.

Wady

Troszkę śmierdzi z klimatyzacji. Praktycznie jej nie używaliśmy więc można powiedzieć że nie było problemu.

Pobyt - Listopad 2022

Hotel fantastyczny, piękny pokój, bardzo czysto i bardzo smaczne i różnorodne jedzenie, bardzo bogata oferta.

Zalety

Przepiękne położenie w rozległym ogrodzie w otoczeniu palm pośród widnych kanałów pełnych ryb co świadczy o czystości wody. Fantastycznie .

Wady

Nie mam uwag.

5.7
Konrad

Pobyt - Listopad 2022

Ogólnie nie polecam, chyba ze ktoś chce tylko stabilną ładną pogodę i poleżeć 7dni i nic więcej to pewnie ok. jeśli oczekujesz czegoś więcej to się tam zanudzisz .

Zalety

- smaczne posiłki - duży basen - ładna piaszczysta plaża wśród palm - czysty zadbany hotel ale wyglądem nie na 5-gwiazdek - stabilna ładna pogoda

Wady

- codziennie to samo jedzenie na śniadanie oraz bardzo mały wybór - bar przy basenie, jedzenie od 12 do 14:30 - makaron, frytki, burgery, pizza i jedno mięso na zmianę kurczak lub coś ale tureckiego z grilla - słabe drinki oraz godziny tylko polewają od 12-15 i 18-23 - brak animacji w ciągu dnia, tylko na basenie aerobik i wieczorem joga a już np obok jest częśc włoska i tam animatorki organizowały czas dorosłym, dzieciom, grała muzyka itd - brak muzyki na basenie i na plaży

Rotana Salalah Resort