Dziewicze plaże z lazurową wodą i cichymi zatokami
Zamek św. Hilariona z widokiem na całe wybrzeże
Spokojna atmosfera i mniej zatłoczone miejsca turystyczne
Jak już napisałem ,jestem zadowolony. Było jedno zdarzenie,które trochę mąci moje zadowolenie z pobytu. Czwartego dnia pobytu poszliśmy na obiadokolację,obsługa była troszkę pod wpływem, podano nam jedzenie smażone na starym oleju i żona wieczór i noc spędziła z potwornymi bólami żołądka. Ja na szczęście jakoś to przeżyłem,ale i tak nie czułem się komfortowo. Dodatkowo próbowano mi doliczyć piwo z baru, którego nie zamawiałem. Sprawa się wyjaśniła,ale niesmak pozostaje. Jestem alergikiem i mam uczulenie na koty, to rozumiecie co tam przeżywałem w czasie posiłków. Koty ocierały się o nogi, łasiły a obsługa nic z tym nie robiła. Nie mam nic przeciwko zwierzętom, ale uważam (to jest moje zdanie) że posiłek powinno się jeść bez stresu. Zamiast jeść spokojnie prawie cały czas wycierałem nos. Ogólnie jestem zadowolony z pobytu, restaurację omijałem z daleka. Pozdrawiam.
Nie będę wymieniał szczegółowo,jestem zadowolony.
Wydaje mi się, że było by super gdyby był szwedzki stół.
Hotel polecam osobom szukającym odpoczynku od zgiełku i spokoju. Pokoje w hotelu wydają się nowsze niż bungalowy, ale bungalowy mają fajny klimat. Jeśli komuś nie przeszkadza stare wyposażenie aneksu kuchennego polecam bungalowy. Pobyt, ze względu a miła atmosferę w hotelu uważam za udany. Temperatura w cieniu w południe pod koniec października 30 C
Super miła obsługa, hotel położony w pięknym ogrodzie. Możliwość przygotowania własnych posiłków. W hotelu panuje przyjazna, spokojna atmosfera.
W bungalowach stare wyposażenie, kiepskie śniadania. Daleko do plaży.
Hotel położony na uboczu. Do najbliższej plaży ok. 2km. trzeba jechać busem do którego trzeba dojść ok. 1 km. Na terenie hotelu zupełnie nic się nie dzieje-nuda. Słabe śniadania na obiad trzeba iść do miasteczka. Pobyt w bardzo promocyjnej cenie. Za 1500 zł. nie warto jechać.
Ładny widok z okna
Miejsce stanowiło dla nas jedynie nocleg, jako punkt wypadowy. W okolicy pieszo jest spory market (z 6min) plaża raczej kameralna, praktycznie zero ludzi, jak ktoś lubi takie klimaty to ok (piesze z 10-15min) w odległości 10min busem (busy kursują czesto) jest duża turystyczna płatna plaża na wysokim poziomie, drinki, jedzenie, leżaki, parasole itd. Do girne też dobry dojazd, niedrogo busem, busy łapie się na ulicy jeżdżą co 5-8min. Wystarczające miejsce w tej cenie jako punkt wypadowy, jak ktoś planuję zostać na miejscu bez ruszania się z miejscowości to odradzam, w bliskiej okolicy czyli z miejsc do których można dojść pieszo, nie ma restauracji czy ciakwych atrakcji. W przypadku wypożyczenia auta ok 80-110zł za dobę można objeździć całą wyspę. Podsumowując: hotel/domki jako punkt do spania bardzo ok, obsługa bardzo miła, girne w bliskiej okolicy, komunikacja miejska bardzo dobra. Sama Kyrenia w której znajduję się hotel to małe miasteczko gdzie nie ma wogole atrakcji poza małymi kameralnymi plażami, przez 2dni plażowania spotkaliśmy 3 osoby na plażach w sezonie... Wyjazd oceniam na dobry, dużo jeździliśmy po całej wyspie. Kolejnym razem wybrałbym miejsce bliżej "cywilizacji" ale to w tej niskiej cenie było ok.
wypożyczalnia aut w hotelu, dużo miejsca w domkach, kuchnia w pełni wyposażona
wykupiliśmy opcje z śniadaniami, śniadania ok ale codziennie to samo, zero urozmaicenia