Rosamar & Spa

Czterech gwiazdek bym nie dał. Czysto. Miła obsługa.

Jeszcze raz - Pokoje normalne,ale łazienki trochę stare,fakt ,na 4* to nie zasługuje ten hotel, ale było czysto i przyjemnie, cicho -spalismy codziennie do 9:00 .Baseny niewielkie,ale i tak więcej niz 6 osob , to nie widziałam jednocześnie.My codziennie chodziliśmy do hotelu Rosamar Garden, z którego można było korzystać.Tam były 3 baseny , animacje i aqua-aerobik, minigolf, tenis, piłka. Nie wiem gdzie ta Pani widziała brudno wodę w basenie,bo w naszym basenie woda była krystalicznie czysta.Jedzenie przepyszne i nie do przejedzenia,a mieliśmy obcej HB,All nie polecamy ,ze względu na dostępności wielu restauracji i taniego alkoholu.Za 1800 zł/1 os. ,to polecam hotel-tyle zapłaciliśmy , jak zapłacicie więcej, możecie być rozczarowani. .

Pokoje:czyste i nowoczesne. Wyżywienie: smaczne, zdrowe i urozmaicone. Dużo owoców morza i ryb. Wino do obiadu i kolacji butelkowane-super sprawa. Alkohole w all inclusive na prawdę na wysokim poziomie. Lokalizacja:świetna-w centrum, obok promenada na wieczorne spacery. Plaża-tylko przejście przez ulicę. Morze-przezroczyste i czyste. Baseny-czyste i wystarczające jak na to obłożenie. Jedyny minus dla mnie to brak muzyki w ciągu dnia przy basenie. Można korzystać z barów i basenów w Rosamar Garden-za to również duży plus. W recepcji Polska-również duży plus. Bardzo dużo wycieczek fakultatywnych zorganizowanych przez Rainbow. Rezydentki miłe i pomocne, jeśli jest taka potrzeba. Hotel na spokojny wypoczynek. Jeśli komuś marzą się się imprezy na terenie hotelu-to zapomnij. Wiele podróżowałam i jest to jeden z lepszych hoteli jak na Europę (na tym wybrzeżu) za tę cenę.Zdecydowanie polecam.

Położenie hotelu dla osób lubiących gwar, ludzi, turystów, spacery wśród prawie tłumów jest idealnym miejscem. Tam wrze życie, wieczory na promenadzie tętniące krokami turystów, głównie Rosjan niestety. Czujemy się jak u naszego sąsiada w kraju nie jak w Hiszpanii. B. Dużo sklepów, restauracji, barów. Dlatego stanowczo odradzam all inc. Nie ma co tracić pieniędzy. Taniej się zje niż zapłaci za extra posiłki w biurze. Kupno lunczu na miejscu to 12 euro. To sam serwowane, co do kolacji, zatem byłaby wielka kulinarna nuda. Plaża straszliwie zatłoczona w sezonie. Nie ma gdzie się rozłożyć. Chyba, że o świcie znajdujemy miejscówkę. Niestety potem i tak nawet ręki nie rozłożymy, bo bijemy sąsiadów. Po 13.00 zaczyna widnieć. Schodzą na posiłki. Wtedy najlepiej szukać miejsc. Plaża wąska. Ci, co lubią oglądać życie na plaży jak najbardziej. Ci, co chcą leżeć w spokoju nigdy w życiu. Odradzam stanowczo. Żwirek. W miarę czysto. Łagodne podejście do morza. Często duże fale, bo pływa spora ilość statków. Sam hotel prawdopodobnie dzieli się na 2 części. Nowszą i starszą. Nie muszę dodawać, że Polacy idą do części za basenem. Niektórzy piszą, że cicho. Niezupełnie. Ja miałam pokój 1018 z 2 super tarasami, ale nad basenem innego hotelu gdzie od 16 przez mikrofon animator prowadzi dysko, które na pełny ful trwa codziennie do 24.00. Zostałam w pokoju przez tarasy. Inne pokoje są najczęściej z widokiem na dachy, mury lub inne niekoniecznie wakacyjne widoki. Pozostali turyści wykłócali się o zmiany, ale tam nie ma w zasadzie gdzie iść. Zauważmy, że hotel jest w mieście. Jedna ściana tylko wychodzi na morze. Za dopłatą. Siłą faktu inne mają ulicę z autami, mury, dachy niższych zabudowań lub basen. Uważam, że jest głośno. Przecież to hotel na ulicy wśród innych budowli. Nie może być sielankowa cisza. Pokoje często dzielą balkony lub tarasy, przedzielone tylko przepierzeniami. Same pokoje malusieńkie. Łóżko, 2 stoliczki, pseudo toaletka, TV (nie ma polskich kanałów) Szafa w ścianie. B. Ciasno. Ale w miarę czysto. Natomiast łazienki to

Nazwa  Rosamar & Spa
Miejsce  Hiszpania / Costa Brava / Lloret de Mar
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, bez paszportu, rozrywka i życie nocne, parking

Malownicze plaże i ukryte zatoczki otoczone sosnami

Historyczne miasteczka, takie jak Tossa de Mar z ruinami fortyfikacji

Świetne warunki do uprawiania sportów wodnych, w tym żeglarstwa

Wyświetlono 10 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Wczasowicz.

Czterech gwiazdek bym nie dał. Czysto. Miła obsługa.

Zalety

Cisza w pokoju. Blisko plaży. Smaczne i zróżnicowane posiłki.

Wady

Mała łazienka.

Kac

Pobyt - Czerwiec 2019

Zalety

Posiłki Położenie Standard

Wady

Brak muzyki w ciągu dnia

Krakowianka

Pobyt - Sierpień 2012

4.2
dirtyhenry

Pobyt - Lipiec 2012

Hotel Rosamar i Spa stary, obskurny, mimo ze po renowacji, Spa to 5 rowerkow, sauna i jacuzzi. Maja spore przebicie wlaczajac w to polskie biuro podrozy. 99% to rodziny z dziecmi (glownie Rosjanie) starsze osoby. Dzieci okupuja baseny caly dzien, lezaki pozajmowane od rana. Lokalizacja w gorszej czesci miasta przy plaza, lepsza Fenals. Polakow kwateruja w gorszej czesci hotelu (smierdzaca klima, male pokoje, widok na porzucona budowe okna w okna), po 15 min dyskusji przeniesli do normalnych pokoi. Jedzenie roznorodne, zawsze mozna sobie cos wydziobac, dominuje ryz, makaron, ryba zawsze przyrzadzona tak samo, wieprzowina, ktora znacznie rozni sie jakoscia od polskiej i poprostu smierdzi. Latwo zlapac biegunke i ciezko stwierdzic od czego, czy to od polsurowych jajek z porannego grilla, omletow podpiekanych z jednej strony, czy z niemytych pojemnikow na soki. W kazdym badz razie prosto po posilku trzeba udac sie na kibel. Brak animacji.

K

Pobyt - Czerwiec 2012

Bardzo dobrze polozony hotel praktycznie dwa kroki od plazy. Chcialbym zdecydowanie tam wrocic. Pokoje skromnie urzadzone, ale bardzo czyste i obsluga najlepsza z wszystkich hoteli, w ktorych spedzalem urlop. Bardzo pomocni i nigdy nie uslyszalem slowa nie :) Bardzo pozytywnie! Polecam dla osob ceniacych spokoj.

Mikesz

Pobyt - Czerwiec 2012

Właśnie wróciłem z wakacji w hotelu Rosamar&Spa. Wakacje uważam za rewelacyjne. Hotel pierwszy od plaży tylko przez ulicę do morza. Hotel zlokalizowany na początku nadmorskiej promenady, położony w cichym spokojnym miejscu z 500 metrów od głównej ulicy z dyskotekami więc nie było hałasu. Jedzenie rewelacyjne. Jedyny minus to dużo Rosjan zarówno w hotelu jak i na każdym kroku w cały LLoret de Mar. pokoje małe, łazienki bardzo małe, ale chyba na wakacjach nie to jest najważniejsze.Polecam.

Pobyt - Wrzesień 2011

Troche bylam przerazona,jadac do tego hotelu jak przeczytalam pewna opinie,ale ta osoba ,to chyba byla w innym hotelu albo jest tak zmanierowana.Do rzeczy.Jakosc pokoji raczej zasluguje na 2 gwiazdki,stare meble,Tv,nie dziala suszarka (mialam swoja ,wiec mi nie przeszkadzalo),lazienka gorzej niz komuna i nie ma znaczenia czy masz pokoj z widokiem na morze czy nie , wszystkie wygladaja tak samo,ale... pokoje czyste,dobrze dzialajaca klima-a przydaje sie,pokoje ciche,mozna dobrze sie wyspac.My codziennie nastawiamy budzik? ,zeby zdazyc na sniadanie :)Pokoje codzieńie sprzatane,u nas kolo 14,ale u niektorych z rana,notabene tych drozszych z widokiem na moze,pyszne jedzenie,urozmaicone.Mamy (bo jeszcze jestesmy w tym hotelu ,kiedy pisze ten opis )obcje HB i jest nie do przejedzenia.Dwa nieduze ale czyste baseny,u gory Spa - duzo obcj jest juz w cenie,taras widokowy(wiec pokoj z widokiem na morze nie jest konieczny)Mozliwosc kozystania z hotelu R.Garden,gdzie sa fajne animacje i duze baseny -super miejsce dla rodzin z malymi i duzymi dziecmi,dla mnie wazne , bo za rok przyjedziemy tu z synkiem.Animatorzy zachecaja dzieci do zabawy. Kilka krokow do plazy,wiec nawet nie zajmowalismy sobie glowy zajmowaniem lezakow rano kolo basenu,ktore i tak bywaly czesto wolne.Hotel s samym centrum,super lokalizacja.Cos duzo w tym hotelu bardzo wiekowych emerytow:)ale za to wieczorami nie slychac imprez za sciana.Pogoda super,tak ze czasem trzeba szukac cienia,zeby odpoczac.Polecam

3.8
Maria

Pobyt - Czerwiec 2011

Odradzamy ten hotel, z pewnością nie zasługuje na 4 gwiazdki, a i na 3 chyba też nie. Bardzo małe pokoje, bradzo małe łazienki, wszystko stare i źle wyposażone. Basen jeden, z opisem że jst przeznaczony na 18 osób - z brudną wodą, drugi może na 30 osób, a gości w hotelu kilkuset. Przy mniejszym basenie 4 (cztery) leżaki, przy większym - może 30. All incl. nie obowiązuje przy basenach, tam za wszystko do picia i ejdzenia trzeba pałcić. All incl. sprowadza się do napoi przy posiłkach i w barze przy ulicy. Jedyną zaletą jest położenie tego hotelu przy żwirkowej plazy. Brak animacji dla dzieci i dla dorosłych. Brak udogodnień dla dzieci, poza krzesełkami w stołowce, żadnego placu zabaw, gier, zjeżdżalni, animatorów itp.

Rosamar & Spa