Dobra propozycja dla rodzin z dziećmi oraz wszystkich szukających odrobiny spokoju.
Bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
Bogate zaplecze sportowo-rekreacyjne.
Ok. 3 km od portu lotniczego w Monastirze.
Hotel czysty, zadbany, po remoncie, pokoje również, codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki. Balkon z widokiem na morze w standardowej ofercie. Jedzenie urozmaicone, każdy coś dla siebie znajdzie żeby się najeść, ale szału nie ma, pizza z pieca opalanego drewnem ratuje sytuację :) Plaża wąska ale piaszczysta i dużo leżaków, ale byliśmy w październiku, wiec dużo chętnych też nie było. W basenie słona woda i dosyć zimna, ale da się pływać, morze cieplejsze. Przy basenie dużo leżaków. Bar blisko, barmani i kelnerzy przemili, jak i cała obsługa hotelu. Byliśmy ze znajomymi w osób, chcieliśmy się wygrzać i dobrze bawić i zwiedzać i cel został osiągnięty, mimo że był to ostatni tydzień października to było około 26-30 stopni codziennie, czasem tylko chmury przeszkadzały w opalaniu. W nocy 20 stopni, bez kurtki można było siedzieć. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Polecam!!!
Monastyr-port (Centrum) jest blisko hotelu (3 km) więc zwiedziliśmy Twierdzę i port a także lokalny bazar, tak samo w Sousse (około 15 km), jeździliśmy tylko taksówkami spod hotelu. Około godziny jazdy od Monastyru jest koloseum, podobne jak w Rzymie w miejscowości El Jem, przepiękne, najlepiej zachowane, kręcili w nim Gladiatora i Quo Vadis, warto zwiedzić, bilet tylko 12 Dinarów. Przelot super, tylko 2,5 godziny - z 2 stopni Celsjusza do 30 :) Naprawdę warto, polecam!!!
słabe śniadania
Hotel z pięknym, czystym ogrodem, pokoje ok codziennie sprzątane, jedzenie dobre, mało owoców, bardzo miła obsługa, bar słabo zaopatrzony mały wybór alkoholi. Niedobre napoje z automatów bez gazu, bardzo słodkie (np. cola, fanta).
Blisko lotniska, piękny ogród, blisko morza.
Słabo zaopatrzony bar i słabe napoje, plaża jak na Tunezję mała i brudna.
W hotelu panuje wszechobecny brud, czysto jest tylko w lobby. Już na tarasie przed lobby brudne kanapy, poszarpane stoliki. Na stołówce klejące się stoliki, stosy nie zabieranych brudnych talerzy, brak sztućców i serwetek. Hotel położony na uboczu, nie gdzie wyjść na spacer. Plaża bardzo mała, obrzucona śmieciami i glonami. Leżak obok leżaka, również brudne.
We wszystkich częściach ogólnodostępnych panuje brud, poplamione kanapy, często mokre. Na basenie dużo podartych i zardzewiałych leżaków. W barze stały dosłownie 3 butelki z alkoholem. Notoryczny brak szklanek. Gdy przynosiliśmy je do baru to zostały tylko opłukane jak w saturatorze z PRL-u. Alkohol rozcieńczony, tylko piwo nadawało się do spożycia. W łazienkach brak mydła i papieru toaletowego. Wszędzie pełno much i mrówek. Jedzenie bardzo słabe, godzinę przed zamknięciem pustki.
Hotel to tragedia. Wszędzie brud i smród. Tynk odpada. Posiłki naprawdę bardzo kiepskie. Pracownicy pracują tu jak za kare w obozie pracy. Szczerze nie polecam. Byłem kilka razy w Egipcie i tamte hotele to w porównaniu z tym prawdziwy 7*luxus
Nie zauważyłem
Brud i smród
Hotel wymaga gruntownego sprzątania i remontu, brak mydła. Wykładzina na korytarzach brudna, chyba nigdy nie odkurzana
Personel bardzo miły i pomocny
Brudne ściany, wanna do wymiany, nie myte podłogi, słabe wifi w lobby
Hotel jest brudny, obsługa nie wyrabia ze sprzątaniem albo wręcz nie ma na to ochoty. Brak czystych sztućców i talerzy w restauracji, do stołu można się przykleić, jak nie przyjdziesz w pierwszej godzinie posiłku to zastaniesz tak brudne stoły z górą talerzy, których nikt nie sprząta. Mały wybór jedzenia i niedobre. Drink bary to porażka. Jedynie jak dasz napiwek to nagle obsługa potrafi nalać drinka do szkła a nie do plastiku lub papierowego kubeczka czy znaleźć dla ciebie w miarę czysty stół. Basen i plaża w porządku. Animacje nudne, codziennie to samo, nic atrakcyjnego. Cena wycieczki nie była wygórowana ale za podobne pieniądze inne osoby, które napotkaliśmy miały dużo lepszy standard. Odradzam!
Basen
Restauracja, obsługa
bylismy w sentido rosa trzeci raz jak zawsze wspaniale super atmosfera jedzenie dobre jak sie da pare dinarow nic nie brakuje przez dwa tygodnie bylismy dopieszczeni to jest afryka wiec napiwki mile widziane pokoj zawsze posprzatany reczniki codziennie wymieniane posciel tez czesto milego pobytu
Właśnie wróciłam z hotelu Rosa Beach. To mój piąty w tym roku pobyt w Tunezji i niestety najgorszy. Hotel architektonicznie jest szary, wielki i brzydki, zdjecie na portalu wakacje.pl jest calkowicie inne niż rzeczywistość. Hotel przeludniony, obsługa zupełnie nie ogarnia bałaganu i wielkiej gromady głodnych gości. Na 700 osób tylko około 200 leżaków wokół dużego basenu ze słoną wodą. Plaża wąska na 8 metrów raczej brudna, pełno morskiej trawy, ludzie obok siebie na leżakach jak sardynki w puszce. Strasznie głośna muzyka w godzinach 10-12, 15-17 i 21-24, bez litości dla nikogo. Pokój z widokiem na basen to pułapka - hałas urywa głowę. W barach stoją 1-2 butelki z fatalnymi alkoholami, żadnego wyboru, jedynie piwo/wino da się wypić. Restauracja a la carte to śmiechu warte - podają wszystkim to samo i nic się samemu nie wybiera ! I największa porażka: restauracja, a raczej stołówka: totalny chaos, bałagan, kolejki po jedzenie, stosy brudnych talerzy i zmarnowanego jedzenia (turyści z sąsiedniego do Tunezji kraju) na dobre odbierały apetyt. Wielu ludzi patrzyło na ten bajzel z niedowierzaniem i przerażeniem. Skromna obsługa nie jest w stanie tego ogarnąć. Poznani tam Polacy odliczali dni i godziny do wyjazdu, wielu stwierdziło że to ostatni wyjazd do Tunezji. Uważam, że hotel jest całkowicie źle zarządzany, nastawiony na maksimum zarobku i oszczędności a minimum jakości i szacunku do turystów. Absolutnie odradzam ten obiekt i mogę doradzić wyjazd na Djerbę do dobrego hotelu.
Ładny widok na morze, sprawna klimatyzacja.
Dla mnie całość to porażka, zero relaksu tylko stres
Sam pobyt ocena pzytywna,pokoj standard ktory dostalem dramat ,ale doplacilem i dostalem dobry,sam hotel dobry ale ma pare mankamentow; czasem brak cieplej wody,nie zawsze wymieniane reczniki,.
podobaly sie animacje,jedzenie dobre,atrakcje na plazy
Jeden wielki dramat niestety. Nie polecam tego hotelu i nie zgadzam się również z opinią poniżej, że poza sezonem jest lepiej - absolutnie nie. Hotel wymaga remontu, pokoje obskurne, szczególnie łazienka, zatkana umywalka. Z sufitu kapie woda - zero pomocy ze strony personelu! Jedzenie może być, gorzej jest natomiast z miejscami. Do wszystkiego kolejki, brak jakiejkolwiek klimatyzacji, brak talerzy, brak szklanek!! To jest chore, że ludzie płacą za all inclusive i nie mogą nawet zjeść obiadu! Basen przystępny, woda słona bardziej niż w morzu, wiecznie zajęte leżaki. Obsługa na stołówce miła, reszta pracowników bardzo nachalna i oczekująca napiwków za wszystko. Super wybór sportów wodnych przy plaży, mili panowie. Bardzo głośne wieczorne pokazy, mimo, że mieliśmy pokój trochę dalej od sceny to i tak muzyka dudniła do późnych godzin. Pokoje niby na bieżąco sprzątane - wymiana ręczników i dołożenie papieru, nic poza tym. W pokoju chodziły mrówki a nawet i pluskwy. Internet porażka, nieprawdą jest, że działa w lobby. Nie działa w ogóle😉 Lepiej kupić kartę sim. Podsumowując, jeśli komuś nie zależy na jakimś dobrym standardzie - hotel będzie ok.
Witam bardzo się cieszę, że nie czytałam przed wyjazdem komentarzy bo może bym się zaczęła zastanawiać. Bardzo współczuję tym którzy fiksują się na wadach. Myślę również, że te komentarze są pisane też dlatego, że większość Polaków pierwszy raz wybrała się do Afryki a na dodatek totalnie nie zna żadnego języka po za ojczystym. Co do klimatyzacji to mogłaby trochę lepiej chłodzić ale przy temperaturze 40`C może być ciężko. Lokalizacja hotelu super 15min. od kolejki którą za pół darmo można dojechać do Sousse czy Monastyru. Pokój: jak na standardy tunezyjskie bardzo ładny i czysty. Bardzo ładny widok z balkonu - na basen i morze. Jedynie czego mi troszkę brakowało to fajnie jakby kanał "Polonia" był dostępny. Restauracja: bardzo dobre jedzenie i co chwile coś nas zaskakiwało. Kelnerzy i obsługa jest bardzo miła. Szczególnie muszę bardzo pochwalić kelnera w którego rewirze często siedzieliśmy - Haider. Zawsze uśmiechnięty, miły i serdeczny. Rzeczywiście zgadam się z jedną z opinii, że przy posiłkach trochę był problem ze sztućcami. Bar: bardzo smaczne drinki i tu też muszę pochwalić bardzo obu barmanów z minibaru mobilnego. Pracowali na 5+ - mili, uśmiechnięci. Ogród: bardzo ładny zadbany, piękne rośliny, eleganckie alejki. Basen: bardzo często sprzątany i to bardzo dokładnie. Woda ciepła fakt słona ale mi to nie przeszkadzało. Plaża: muszę to napisać bo rozbawiło mnie to do łez - to nie kupy wielbłądów to Kule Neptuna - Resztki plastiku na dnie morskim zostają schwytane przez trawę morską i w ten sposób opuszczają środowisko morskie. dużo leżaków i parasoli, plaża rzeczywiści dość wąska ale bardzo dobrze pilnowana przez obsługę. Ogólnie obsługa w całym hotelu była bardzo miła i pomocna. Standardy hotelu są odpowiednie do ceny jaką się płaci za pobyt. Na 100% tam wrócimy.
Witamy byliśmy od 01.09 do 08.09 po wielu opiniach przeczytanych Nie zgadzamy się hotel sprzątany codziennie jedzenie śniadania wiadomo jałowe ale obiady kolacje zawsze coś innego i każdy coś znajdzie dla siebie blisko plaża ratownicy i ochrona więc bezpiecznie czy to na basenie czy na morzu od 11godziny do 23 animacje wyjście z hotelu pusto nie ma nic wsiadamy do taxi zawozi do miasta za 20dinarów bez obaw jak się umówicie z taksa to na czas przyjeżdża po was uważajcie w mieście bo Młodzi gniewni koczują za telefonami i portfelami Blondyny jak dojedziecie do miasta to poczujecie wzrok na sobie jak 50chłopa siedzi w tawernie i obczajają z góry do dołu aż nie przyjemnie w mieście mocno się targujcie im bardziej w głąb tym taniej
+ sprzątanie miła obsługa +ochrona +Ratownicy +Animacje +śmiało z bobasami można przyjeżdżać +
-poza hotelem nie ma sklepów tylko w mieście -Wifi słabe lub nie ma go
uważam że obsługa jak i jedzenie jest na dobrym poziomie natomiast internet w hotelu jest zdecydowanie do poprawy, niby w całym hotelu a jednak ciężko aby był chociażby w lobby. Jako Tunezyjski hotel jest on w stanie dobrym i ładnym, plaża na której nigdy nie brakuje leżaków, dobrzy animatorzy oraz wieczorne występy które urozmaicają czas. Ogólnie hotel 7/10 ponieważ są rzeczy do poprawy takie jak internet, czystość(aczkolwiek nie ma tragedii) wydaje mi się, że wszystkie negatywne opinie na temat hotelu powstały w mocnym sezonie wakacyjnym (czerwiec-sierpień) po sezonie jest przyzwoicie, brak długich kolejek oraz systematyczne sprzątanie pokoi(niekoniecznie hotelu np korytarz ) jak i dobra dostępność wody i prądu (29.08-05.09)
obsługa jedzenie dostępność leżaków miła atmosfera
czystość internet
Hotel w miarę czysty, codziennie sprzątany,bezpieczny dla dzieci, pokój który mieliśmy duży oczywiście klimatyzowany i z wygodnymi łóżkami
Blisko plaża,basen,dobre jedzenie dwa bary
Bardzo słona woda w basenie, kolejki przy jedzeniu,brak miejsca w basenie, dużo gości z Afryki
Ogólnie jesteśmy zadowoleni z wakacji. Choć przed wyjazdem naczytałam się opinii i trochę się bałam, że będzie tragedia. Niestety na starcie pojawił się problem z rezerwacją gdyż okazało się że nie ma tego pokoju który mieliśmy zabukowany, ale na następny dzień otrzymaliśmy już swój pokój z widokiem na morze. Podczas pobytu były oczywiście wady i zalety, ale tragedii nie było. Hotel oceniam na 2 max 3 *
Super widoki - dużo palm, spoko basen, super animatorzy którzy starali się angażować do zabawy, jedzenie ok - pyszne arbuzy i fantastyczne kremowe ciasta. Piękna i słoneczna pogoda przez cały tydzień.
Głośna muzyka codzienne od 21-24, akurat niestety pod naszym balkonem, piosenki dla dzieci ciągle te same. Bardzo słaby internet działający praktycznie tylko w holu gdzie było bardzo duszno ( raczej bez klimatyzacji) codzienna tzw walka o leżaki przy basenie, wszechobecny zapach kanalizacji zazwyczaj rano. Czystość na średnim poziomie.
Hotel ładny zadbany , pokoje sprzątane co dziennie, miła obsługa , jedzenie smaczne urozmaicone, kelnerzy mili nie nachalni, pomocni.
Czysty basen, piękne zadbane otoczenie hotelu, odnowiony i nowoczesny jak na warunki tunezyjskie, plaża wąska ale czysta, Ps. Na zdj. najlepszy kelner, miły nie narzucający się i mega pomocny, po prostu super
Skromny wybór w barach, kubki plastykowe no chyba że zaprzyjaźnimy się z barmanem to i szkło jest, standard,
Masakra, jedzenie zle, napije zle, serwis bardzo źle
Nie polecam hotelu , za duża liczba gości względem hotelu - duże kolejki do jedzenia, w weekendy jest katastrofa- przyjeżdzają Tunezejczycy wtedy dopchać się do jedzenia graniczy z cudem , rano zdarzają się brudne nieprzetarte stoliki po kolacji , podłoga brudna , ogólnie warto wybrać inny hotel
fajna obsługa przy sportach wodnych
brud w restauracji, za duże obłożenie
Hotel tragiczny.Brud smrd na kazdym kroku.Brud w pokoju jak i w lazience.
Basen
Caly hotel to jedna wielka wada.Restauracja tak samo brud wszystko sie klei.Obsluga tragiczna przepychanki do jedzenia.Niby zakaz rezerwacji lezakow a rano wszystkie zarezerwowane brak lezakow.Czeste przerwy w dostawie wody niemozna sie umyc.
TRAGEDIA!!!Nawet nie wiem od czego zacząć... room service był raz, na cały tydzień ,na ręczniki czekaliśmy 26 godzin, lodówka nie działała, zlew był zapchany, drzwi balkonowych nie dało się zamknąć.W restauracji mega kolejki po wszystko..45 m czekania za spagetti gdzie moja siostrzenica z 3 klasy podstawówki zrobiła by lepsze, brak stolików, po jednej osobie robiącej jajecznicę, naleśniki i ciepłe dania na hotel gdzie jest 400 pokoi to jest kpina!!Na basenie jak przy barze i lożach smród z kanalizacji.Leżaki już o 6 rano były rezerwowane ręcznikami.Basen ze słoną wodą i pełno kobiet kąpiących się w ubraniach. Aby ominąć kolejki przychodziliśmy później tylko żeby się dowiedzieć że są braki w potrawach.Przerwy w dostawach prądu jak i wody.Basen kryty był nieczynny a w ofercie był czynny.W ofercie Corala również nie zgadzały się godziny otwarcia i zamknięcia restauracji i mini baru.
BRAK!!
Jak wyżej!