Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą
Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami
Polecam, szczególnie jeśli chcecie się zrelaksować nad basenem. W hotelu przestrzega się reguł z zajmowanie leżaków, których jest całkiem sporo. Plaża jest 150m od hotelu i nie zawsze chciało mi się iść na nią więc zostawałam w hotelu. Niezłe pokoje, przyjemnie urządzone. Jedzenie bardzo dobre. Do dyspozycji gościa oddano kilka basenów, dobrze wyposażoną siłownię i znakomite spa. Z atrakcji typowo rozrywkowych niewiele tu znajdziecie. Polecam bardziej w kierunku leniuchów.
Mój wyjazd przypadł na listopad. Hotel w tym czasie zamiera. Animacje ograniczają się w tym czasie do tańców greckich. 3 baseny i bliskość plaży pozwalają na niezależny wybór miejsca uzależniony od naszego humoru. Drażniące opłaty dodatkowe, które normalnie w ***** są wliczone w cenę pobytu. Dodatkowo ceny w minibarku przechodzą same siebie... Prawie cztery euro za małą cole to nawet jak na taki hotel zdecydowanie za dużo. Cenią się wysoko ale sami od siebie chcą dać jak najmniej. Być może sytuacja jest inna w pełni sezonu.