Bogate zaplecze sportowe na terenie hotelu oraz centrum sportów wodnych na plaży.
Dla dzieci: zjeżdżalnie wodne, plac zabaw i minikluby.
Dora lokalizacja: tylko 1 km do centrum, ok. 36 km do Korfu.
Hotel położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi.
Hotel ogólnie Oki Jedzenie w większości dobre bardzo różnorodne Pokoje wygodne basen pr,y pokoju o tej por,e roku trochę zimny ale Oki woda w basenie słona.
Basen przy samym tarasie pokoju, przepiękne widoki
Zapach na korytarzach
Niedaleko lotniska , bezpieczny, z wieloma atrakcjami dla dorosłych i dzieci. Plaza hotelowa leżaki i parasole bezpłatne.
Możliwość korzystania z wielu basenów, plaża i leżaki przy hotelu dostępne w cenie, szeroka oferta all inclusive na wyciągnięcie ręki. Świetne wyżywienie.
BARDZO głośna muzyka przy basenie głównym, ale wielu osobom to odpowiadało, bo spędzali tam cały dzień. BARDZO ŹLE działający internet, pomimo routera wypożyczonego za kaucją, w cenie 50 EUR. ( dobrze tylko w lobby).
Duży resort w wieloma atrakcjami. Każdy coś dla siebie znajdzie. Zaplecze leżakowe na dobrym poziomie. Plaża z piaskiem.
Byliśmy pierwszy raz w takim resorcie więc nie mamy porównania.
Jedyną rzeczą, która trochę przeszkadzała, ale obecna jest praktycznie w każdym innym miejscu na Korfu to zapach na zewnątrz od instalacji sanitarnych. Brak Wi-Fi w pokoju. Pomimo pokazywania, ze jest dostępne brak połączenia.
Pokoje OK słona woda w basenie okolica ładna plaża OK
Dobra lokalizacja
Jedzenie kolejki za jedzeniem
Ogólna ocena hotelu 3,5 na 5,0 Animacje dla dzieci i dorosłych, gry sportowe, płatne spa. Pracownicy dość mili i uczynni.
Położenie całego ogromnego kompleksu piękne, bardzo zadbana trawa i roślinność. Pokój - bungalow tuż przy plaży, duży, przestronny, ładnie urządzony (za dodatkową opłatą) W 2 barach serwowane były pyszne naleśniki m.in. z czekoladą , brązowym cukrem. Dodatkowo był bar ze świeżo grilowanymi szaszłykami :) Ręczniki zmieniane codziennie,
Pierwszego dnia odczuwaliśmy specyficzny zapach, może to bliskość morza? Poszwy zmienione dopiero po 3 dniach jak zostały umieszczone na podłodze. Jedzenie dość monotonne, ogromne kolejki ale nie było braków. Wybór drinków niewielki. Po winie oraz dostępnych drinkach, a może i po jedzeniu ogromna zgaga. Wyścig szczurów po miejsce przy basenie. Plaża piaszczysta a raczej "glebowa", bez kamieni, woda mętnawa. Co rano już od godziny 7:00 pracowała na niej koparka i ekipa z grabiami :(
Hotel bardzo przyzwoity. Mocne 4 gwiazdki, zdecydowanie polecam
Obsługa, jedzenie
Pokoje ekonomy
Hotel z pewnoscią nie zasługuje na 5 gwiazdek. pokoje typu superior w odnowionej części jescze jako tako trzymają poziom, natomiast tańsze typu standard ledwo zasługują na 1 gwiazdkę ( pomijajac te z grzybem na suficie).
Obsługa słabiutko. Przynajmniej jeśli chodzi o Greków - byli też praktykanci z Polski i o nich złego słowa nie napiszę :) Wiekszość bardzo nieprzyjemna, szczególnie w recepcji. Słaba znajomość angielskiego. Gdy pojawiał się jakiś problem - szczególnie przy zakwaterowywaniun zachowywali się wręcz agresywnie Odczuwa się że nie zależy im zupełnie na gościach. Zaletą jest smaczne jedzenie i spokojna okolica, ale to trochę za mało jak na te ceny :(
Brud,mrówki,karaluchy.podczas deszczu woda leci do pokoji przez sufit.Kolejki za wszystkim ,jedzeniem,piciem,w barach.Zeby zjesc w ich restauracjach t.j.wloska czy grecka trzeba zrobic rezerwacje i to nie predzej Jak 24 godz.od przyjazdu.czas oczekiwania rezerwacji 3-4 dni.Hanba.Pokojowki wchodza do pokoju bez. pytania i kiedy chca.Ogolnie co do hoteli w ktorych bylem w grecji to ten Hotel sie chowa.Osobiscie Go nie Policen.Personell w recepcji nie mily.Przemeczeni?zestresowani?nie wiem.Ale podchodza do sprawy Jak nie grecy,a znamy Ich ze swojej goscinnosci.Nie ma recznikow w pokojach,czajnika.Wode do picia musisz sobie przyniesc z recepcji jesli o tym wiesz.Ogolnie moja Ogolna moja ocena jest fatalna.Nie polecam.
Bildlich plazy.
Nie wart 5 gwiazdek
Wylatując na wczasy do Roda Beach byliśmy pełni obaw które opierały się na negatywnych recenzjach oraz faktem, że w naszej nietaniej ofercie pokój, który nam zaoferowano był klasy economik. No cóż polecieliśmy mimo to ... jakie wrażenia? Nie wiem jakiej klasy pokój dostaliśmy ale naprawdę nie było się do czego przyczepić. Pokój w budynku głównym 319, czysty, sprzątany codziennie, codziennie czyste ręczniki i pościel, klima. Nie wiemy jak inne pokoje ale obiekt zadbany, bardzo dużo kwiatów i zieleni. Obsługa i serwis bardzo uprzejmy i pomocny, zawsze uśmiechnięty, wcale nie odczuliśmy, że jako Polacy w jakikolwiek sposób bylibyśmy gorzej traktowani. Restauracja z zasadami, które nie są uciążliwe a wręcz pomocne, kelnerzy zaprowadzają do stolika, oczywiście licząc się z naszymi sugestiami, napoje zamówione są dostarczane od razu. Oczywiście są godziny w których oblężenie głównej restauracji jest większe lub mniejsze (na pewno wcześniejsze godziny posiłków są mniej oblegane). Jedzenie super, różnorodne czuć dobre składniki, choć powtarzalne, ale wybór bardzo duży więc można sobie pourozmaicać. Do tego restauracje tematyczne przy plaży (tradycyjna grecka, chińska i włoska - rezerwacja na tablecie przy recepcji) urozmaicają posiłki. Nie mieliśmy żadnego problemu z zarezerwowaniem wszystkich trzech ( choć czasami musieliśmy podchodzić do rezerwacji kilkakrotnie). Bary przy basenie ok a najbardziej Ok bar z lodami i naleśnikami. Co do problemów żołądkowych to każdy z naszej trójki coś tam odczuł, nie wiem czy jest to spowodowane zbytnim obżarstwem czy poprostu inną florą bakteryjną, natomiast objawy nie były zbyt uciążliwe. Woda w basenach faktycznie słona, nam osobiście to nie przeszkadzało. Animacje bez nacisku na udział w nich, animatorzy zachęcają ale nie męczą, a same animacje cieszą oczy i uszy świetnie przygotowane. Z przydatnych informacji taxi do Sidari 17euro. Plaża nie należy do najpiękniejszych, ale to już kwestia samej wyspy, ładne plaże zimna woda.
Miła obsługa, zadbany pokój i otoczenie, smaczne jedzenie, animacje.
Nie odczuliśmy żadnych niedogodności.
Hotel bardzo nam się podobał,pięknie położony, dużo zieleni. W hotelu bardzo miła obsługa ,szczególnie panowie w barze głównym, którzy trochę rozmawiają po polsku. W restauracji głównej smaczne, dobrze doprawione jedzenie, może trochę mało owoców morza, ale wybór jest spory, każdy coś dla siebie znajdzie, ciasta, owoce, napoje do każdego posiłku, oczywiście 2 kg się przytyło. Na dole przy basenie cukiernia czynna do późnych godzin , gdzie są lody, ciasta i smażą naleśniki. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, uzupełniane kosmetyk przepiękny widok na morze i Albanię z balkonu. Basen duży ale ze słoną wodą, my nie korzystaliśmy bo wolimy plaże, na której nigdy nie brakowało wolnych leżaków, woda płytka, dno piaszczyste. Przy plaży bar z napojami, lodami i hot-dogami. Wieczorne animacje w wykonaniu animatorów, więc nic specjalnego, szkoda że raz na tydzień nie ma np. wieczoru greckiego z grecką muzyką i tańcami. W cenie 3 kolacje a la carte, grecka, włoska i azjatycka, najlepsza była grecka, lepiej pójść trochę wcześniej, bo na koniec nie ma już niektórych potraw. Pobyt bardzo udany,wyjazd TUI, polecam również wybrać się na wycieczkę i obejrzeć najpiękniejsze miejsca na Korfu.
Naprawdę gorąco polecam, bardzo dobry wybór dla rodzin z dziećmi. Mnóstwo atrakcji, animacje, na basenie głównym zjeżdżalnie. Na plaży: dostępne bezpłatnie rowery wodne, kajaki, deski. Do miasta 10 minut spacerem przez plażę, nie duże ale klimatyczne uliczki, knajpki.
Duży obiekt, przepyszne jedzenie, bardzo urozmaicone, kilka basenów, rozległy teren, piękne ogrody, dostęp do plaży, bezpłatne leżaki, bardzo miła obsługa.
Hotel zasługuje na 5 gwiazdek .Warto przyjechać z rodziną z dziećmi jak i parki z przyjaciółmi.Gdyz każdy znajdzie coś dla siebie.Mimo zimnej wody w basenie jesteśmy zachwyceni .Czuliśmy się jak u siebie.....
Hotel położony blisko morza .Byliśmy z mężem i przyjaciółmi w połowie maja 2019r....Woda w basenie była zimna .Polowa gości to Francuzi i Polacy .....dla mnie ok.Piękne widoki ....Dużo przestrzeni dla każdego.....strefa ciszy lub zabawy....dla każdego coś innego ....Hotel piękny, miła obsługa.... pokoje nowe czyste....W maju było dużo rodzin z małymi dziećmi.....Byliśmy bardzo zadowoleni.....Pani prezydenta Polka ....cudowna osoba....????
Zimna woda w basenie
Twoja opinia: Hotel jest doskonale przygotwany na splenienie potrzeb klientow. Amfiteatr i animacje wieczorne dla dzieci, wlasna piaszczysta plaza. Teren hotelu i pokoje sa bardzo zadbane, z hotelu jest piekny widok na zatoke.
+ duza ilosc basenow + latwy dostep do plazy hotelowe + amfiteatr i scena animacyjna
Hotel świetny, bliskość plaży powala, jedzenie super, klimat do wypoczynku po prostu rewelacyjny!
Sam hotel jak najbardziej polecamy wycieczki z biura wakacje pl średnio 50%drozej niż w miasteczku za taką samą wycieczke
Smaczne jedzenie ,miła obsługa ,hotel czysty i bardzo zadbany plaża przy hotelu z widokiem na Albanie
Brak klimy w pokoju( dodatkowa opcja) ,słona woda w basenach ,brak internetu w całym kompleksie ,hotel położony daleko od punktów do zwiedzania
Obiekt godny swoich gwiazdek- pokoje czyste, obsługa bez zarzutu, plaża długa- można znaleźć miejsca spokojne i bardziej "rozrywkowe". Mini Klub rewelacyjny! Polskie animatorki 10/10 ???? ogólnie sympatycznie ???? może minus za słone baseny (wszystkie 6), ale okazało się, że jednak nie jest to duży problem, ani dla dzieci, ani dla mnie ???? polecam!!! Widoki i wyspa piękne
Piękna plaża, mini klub i animatorki z Grecos, obiekt zadbany, dużo atrakcji
Mały minus za słone baseny
Nie polecam. Same wady. Wyjedziecie rozczarowani. Jeżeli macie inna ofertę to nie decydujcie się na ta.
Długo myślałem... i nie widzę żadnych.. może miła obsługa w restauracji.
Zacznijmy od tego ze z powodu opóźnionego samolotu do hotelu przybyliśmy o 22:30. Głodni poszliśmy spać bo hotel nie zorganizował nam nawet mini kolacji.Hotel zapuszczony. W calymhotelu śmierdzi pleśnią.W nazwie ma ?ex mitsis? ale z mitsis to on miał coś wspólnego w dawnych latach świetności. Łóżka niewygodne, codziennie bolały mnie plecy. Mrówki w pokoju pogryzły moje 8 miesięczne dziecko i nie to ze kilka mrówek sporadycznie spotykanych tylko autostrada szła przez łóżko od balkonu. Kiedy chcieliśmy zmienić pokój, nie mieli mi nic do zaoferowania. Dopiero rezydent coś wskórał. Podczas tygodniowego pobytu widziałem 4 dzieci które wymiotowały , prawdopodobnie po ich jedzeniu. Woda w krainie jest zanieczyszczona i nie nadaje się do picia a tym bardziej dla niemowląt, a kiedy poprosiłem o więcej butelek mineralnej wody do pokoju, otrzymałem odpowiedz ze na pokój przysługują tylko 2 butelki dziennie. Hotel dla ludzi o silnych nerwach i niskich wymaganiach. 5 gwiazdek to kpina. Dałbym 3.
15-22.09.2018 Roda Hotel Wrzesień: przewaga dorosłych, mniej rodzin z dziećmi, znikoma ilość młodych imprezujących Ogólnie przeciętnie: Plusy: dogodnie rozlokowane budynki z naprawdę zadbanym ogrodem, alejkami itp., łagodne zejście do morza dla dzieciaków, praktycznie niepotrzebne buty gumowe. Pogoda we wrześniu 7 dni słońca, temp 28-30st. Idealnie pogodowo. Minusy: słona woda w basenie - więcej nie wybiorę, utrudnia pływanie sportowe. Dodatkowo informacja o korzystaniu tylko 10-18., co wynika z chlorowania wody - byłem świadkiem wrzucania sporej ilości tabletek chlorowych ok 19 - nici z pływania porannego czy wieczornego. Hotel nastawiony chyba na Francuzów. Język angielski trzeci w użyciu, po fr i niem. W restauracji (taras z ładnym widokiem) trochę przeszkadzała konieczność zajmowania stolika, dopiero po wskazaniu przez obsługę. Dodatkowo napoje, kawa czy wino podawane do stolika, bez możliwości samoobsługi, może to i plus, ale oczekiwanie często >5-10minut. Kawa mocno średnia, jedynym ratunkiem espresso, tylko poza posiłkami. Napoje ohydne, smak jak capri czy rivava z polskiej marketu. Cukier na maksa. Alkohole bez rewalacji, lokalne smaki, na 3-4 dni odrzucające nieco. Samo Korfu to gaje oliwne i cyprysy, bez zapachu piniowych drzewek. Dodatkowo przerażające ilości śmieci przy drodze, pewnie tymczasowe, jak twierdzą maja problem z wywozem i składowaniem śmieci.
Ogólne rewelacyjne jedzenie, obsługa , obiekt no i cały personel. Jeżli ktoś pisze że tak nie jest to kłamie. Wszyscy ci pajace wystawiające negatywne oceny robią to złośliwie. Ośrodek jest na najwyższym poziomie, spełnia swoje 5 gwiazdek. Jest czysto, codzienna wymiana ręcznikó, dostawa wody mineralnej również codzienna, mydła, żele pod prysznic. I do tego rewelacyjna kuchnia. Mnóstwo dań do wyboru i nie do przejedzenia. Na basenach i plaży naleśniki, szaszłyki, lody , napoje , drinki.Co kto lubi. Czystośc na pierwszym miejscu - codzinne sprzątanie tereny, podlewanie roślin, zamiatanie ..... Codzienne gry i zabawy dla dzieci, mini disco do 22. Show dla dorosłych również codziennie. Polecane szczególnie rodzinom z dziećmi. Oczywiście małe dzieci od temperatury często płaczą , ale nie jest to wina hotelu, tylko rozleniwionych rodziców i ich zbyt małych dzieci. Po 10 dniowym pobycie z rodzina oceniam ośrodk na bardzo wysoki ( 9/10 pkt ). Polecam wszystkim. Nie czytajcie negatywnych uwag, bo ja również czytałem, nabrałem środków na mrówki, komary, ukaszenia itp. i na nic się nie przydały.
Rewelacyjna obsługa hotelu, zarówno w kuchni, pokojach jak i na terenie całego ośrodka. Bliskośc plaży, leżaki darmowe, drinki, lody , napoje właściwie nie da sie przejeśc wszystkiego. Jest tego bardzo duzo i bardzo urozmaicone. Polaków traktuje się również dobrze jak innych gości, chod=ciaż Francuzów jest najwięcej.
dogie wi - fi w pokojach, jednak w budynku głównym jest darowe wi - fi.
Hotel zacieśnia więzy rodzinne. Przy zakwaterowaniu wykupiliśmy sejf (cena wysoka w porównaniu z innymi hotelami - 25euro/tydzień) i otrzymaliśmy ..... kluczyk (po raz pierwszy w historii naszych wyjazdów nie był to sejf elektroniczny; nie wspomnę, że wcześniej w hotelu 5* nie płaciliśmy za sejf). Do pokoju otrzymaliśmy JEDEN klucz. Musieliśmy więc cały czas trzymać się razem;) żeby na bieżąco wymieniać się kluczem do pokoju i do sejfu - tak przy okazji, sensu w tym, żeby cały czas chodzić z kluczem do sejfu przy sobie, zabierać na plażę, nad basen i pozostawiać przy leżaku, żeby wejść do wody (a obok klucz - nie karta - z numerem pokoju, to pozostawiam do oceny innych....). O mrówkach w pokoju czytałam w opiniach przed wyjazdem, ale tego co zobaczyłam już się nie spodziewałam. Pojedyncze mrówki chodzące po ścianach, podłodze, łóżkach to jedno (mieszkaliśmy na pierwszym piętrze), ale dziecko zostawiło w otwartym pudełku (ruchomy;) aparat na zęby i poszliśmy na śniadanie. Po powrocie aparatu nie było widać, to było mrowisko, czegoś takiego nie widziałam. Obrzydzenie i strach, co robią mrówki w nocy, gdzie wchodzą po ciemku, pozostał do końca wyjazdu, więc noce nie były dobrze przespane. Płytki w łazience popękane i z grzybem. Nie było kabin prysznicowych tylko wanna. Pokoje małe. Basen ze stałą głębokością 1,60 nie sprzyjał rodzinnym wakacjom z dzieckiem, które nie umiało pływać, a było za duże na brodziki 0.45 cm. Ale przynajmniej musiało nauczyć się pływać ;) czyli chociaż jedna korzyść. Plusem - klubik dla dzieci Delfinki z polskimi animatorkami. Jedzenie pyszne, ale monotonne, duży wybór, ale wszystko powtarzalne i przewidywalne. Animacje słabe. Nie wiem kto dał temu hotelowi 5*. Wcześniej byliśmy i w hotelu 5* i w hotelach 4*. Ten zasługuje na słabe 4*.
Pyszne jedzenie
mrówki w pokojach, sejfy \"na klucz\", tylko jeden klucz do pokoju (na całą rodzinę)