Rixos The Palm Dubai

Hotel ładny, na zdjęciach wyglada dużo lepiej niż w rzeczywistości, jak na taki hotel basen niestety mały co oznacza brak wolnych leżaków. W okresie sierpień jest remontowany, czuć farbą na korytarzu i największym minusem na tą chwile jest zamknięta restauracja na dachu z widokiem na całe miasto. Po za tym Ok

Rixos jako jeden z nielicznych hoteli w Dubaju najbardziej przypomina resorty, które tak bardzo lubimy. Jako jeden z nielicznych obiektów w tym Emiracie posiada opcje Ultra All Inclusive - w mojej ocenie niezwykle ważne, ponieważ pozwala kontrolować budżet zaplanowany na urlop jak również daje dostęp do alkoholu/drinków, o które ciężko w tym kraju. Hotel jak na Rixosa przystało jest luksusowym obiektem, więc wszystko co w nim spotkany będzie luksusowe - od wyżywienia, standard pokoju, czy obsługę hotelową. W hotelu zastałem bardzo dużo rodzin z dziećmi co wynika z infrastruktury - basen, plaża i kids club dostępny od 10:00 do 22:00, w którym codziennie jest inny program, aby dzieciaki chciały tam spędzać czas a rodzice w tym czasie mogli swobodnie korzystać z dostępnych udogodnień. Wieczorem muzyka na żywo, bar ze snackami otwarty do 02:00, nie musisz nigdzie wychodzić. Najbardziej urzekł mnie widok - z jednej strony jesteś na plaży a z drugiej masz panoramę na największe wieżowce świata to rak jakby z plaży na Dominikanie mieć widok na Nowy Jork. Weryfikując blisko 20 hoteli w Dubaju ten wybrałbym jako pierwszy na wakacje z żoną i dziećmi jak również na podróż z przyjaciółmi chcąc zwiedzać jak i móc relaksować się na plaży, czy innych atrakcjach. Jeżeli szukałbym hotelu jako bazy wypadowej, aby poświęcić czas tylko na zwiedzanie to wybrałbym coś tańszego w centrum, ale to nie mój styl podróżowania, więc jak dla mnie podróżującego ze znajomymi lub z rodziną jest to numer 1.

Super polecam wszytkim obsługa kultura na najwyższym poziomie

Obsługa ogólnie dobra, tylko w restauracji Torro Loco nasz czas oczekiwania na steki siegnął 1 godziny.!! Mimo , że przyszliśmy pierwsi. Odniosłem wrażenie, że po pojawieniu się grup Kazachów obsługa zajęła się tylko nimi. Po interwencji nic się nie zmieniło, po powtórnej położyli na stole w ranach przeprosin warzywa gotowane : 3 brokuły i kalafior. Wstaliśmy obrażeni i zlekceważeni. Poszliśmy jeść do głównej restauracji a oni przylecieli z kelnerami i próbowali nam wcisnąć steki. Szok!! To dalej próbowali zatuszować sprawę, bo w pokojach znalazły się wina, sery, owoce itd. Nie skorzystaliśmy to następnego dnia przysłali polskojęzyczną młodą dziewczynę, która próbowała nas urobić, oferując restauracje, które i tak się nam należały. Tak samo próbowała urobić nasze żony. Jak nic nie dało to dawała rabaty na przyszłe pobyty. Pozostał duży niesmak. Menedżer restauracji Torro Loco u mnie by już nie pracował. Ogólnie po pobycie został niesmak i nie załatwiona przez Arabów sytuacja. Myśleli ,że byle czym zatuszują. Źle trafili, bo stać nas na wszystko a taki sposób rekompensaty za obraźliwe traktowanie jest nie do przyjęcia.

Hotel dla osób szukających luksusu. Do dyspozycji gości są różnego rodzaju restauracje. Pokoje są bardzo ładne i przestronne. Wszystko na najwyższym poziomie, więc jest to hotel dla osób wymagających.

Nazwa  Rixos The Palm Dubai
Miejsce  Emiraty Arabskie / Dubaj / Dubaj
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, tenis

Hotel położony jest przy prywatnej, długiej na ok. 900 m. plaży.

Do dyspozycji gości: restauracja turecka, Steak House restaurants, restauracja śródziemnomorska oraz 10 barów (w tym 2 na plaży)

Dla dzieci m.in.: 2 mini kluby, basen, sala zabaw, sala gier, zajęcia sportowe, minidyskoteki, szkoła magii, Friday Party, specj

Bardzo bogata oferta sprotowo-rekreacyjna dla gości w każdym wieku.

Wyświetlono 6 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Dominik

Zalety

Dobre jedzenie Miła obsługa hotelowa Dobre drinki Super Bar Świerze owoce przy basenie Darmowy transfer do dubai Mall W cenie bilet do atlantis waterpark(polecam dokupić aquaexpress bo kolejki są ogromne)

Wady

Mały basen Zbyt mała ilość leżaków przy basenie

Michał

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Marzec 2023

Zalety

Pokoje, infrastruktura dla dzieci, widoki, drinki, wyżywienie, obsługa

Wady

Zamówienia dokonuje się u kelnera co powoduje, że czas oczekiwania jest dłuższy niż zamówiłbym samodzielnie przy barze, do którego jak pójdziesz to odeślą Cię do kelnera

Sławek

Pobyt - Lipiec 2022

Super polecam wszytkim obsługa kultura na najwyższym poziomie

Zalety

Ogólnie wszytko super nie ma minusów

Waldemar

Pobyt - Wrzesień 2021

Paulina

Pobyt - Październik 2018

Zalety

Piękne pokoje Ogród hotelowy Położenie Animacje dla dzieci Bogata oferta sportowa

Tadeusz

Pobyt - Kwiecień 2018

Pobyt w tym hotelu przynosi relaks. Wskazany wyjazd w grupie przyjaciół, również z dziećmi. Wysoki poziom bezpieczeństwa.

Zalety

Dobre położenie, piękny widok z okien, bezpieczeństwo

Wady

mała plaża, mało dodatkowych rozrywek

Rixos The Palm Dubai