Rixos Premium Saadiyat Island

Super hotel dla wymagających, komfortowo urządzony. Korzystaliśmy z pokoju premium z dostępem do basenu z chłodzoną wodą. Super opcja przy ponad 40 C. Barek w pokoju codziennie uzupełniany napojami bezalkoholowymi, piwem i snackami. Jedzenie różnorodne i smaczne. Przy basenie głównym nie było problemu z leżakami z czystymi wygodnymi materacami oraz ręcznikami wymienianymi przez obsługę w miarę potrzeby . Bar przy basenie głównym serwował napoje ze wszystkich stron świata, a restauracja przy basenie lody i najlepsze burgery na świecie (opinia mojego syna😋). Plaża prześliczna, a woda turkusowo-niebieska. Raj na ziemi w piekielnym lipcowym upale🥵, ale my takie klimaty lubimy. Serwis przemiły i bardzo pomocny. Dla dzieci wiele atrakcji: aquapark, basen z falą I wodospadami, pokój gamingowy dla starszaków i plac zabaw dla młodszych z opiekunkami i animacjami. Dostępne boisko oraz korty tenisowe, ale temperatura niestety nie sprzyja uprawianiu jakichkolwiek sportów poza pływaniem. Gożej z rozrywką dla dorosłych☹️ Przy zameldowaniu jest pobierany depozyt w wysokości 800 AED za pokój oraz opłata "klimatyczna" ok.100 AED. Depozyt oczywiście zwracają przy wymeldowaniu .

Hotel wart polecenia nawet dla najbardziej wymagających. Piekna , czysta i duza plaża, morze zachwycające kolorem wody, mieliśmy okazję zobaczyć plywajace delfiny zaledwie 50 m od nas. Na pewno tam wrócimy!

Nazwa  Rixos Premium Saadiyat Island
Miejsce  Emiraty Arabskie / Abu Dhabi / Abu Dhabi
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis

Wyświetlono 2 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Lipiec 2023

Zalety

Lokalizacja: przy pięknej i czystej plaży w niewielkiej odległości od od centrum Abu Dhabi ok. 15 min. taxi (30 AED) i 30 min. od meczetu (50 AED). Rozbudowana opcja ultra all

Wady

Życie zamiera po kolacji. Urozmaiceniem jedynie harfistka i drink przy barze. Niezbyt wygodne sofy rozkładane jako opcja łóżka dla dziecka.

Pobyt - Czerwiec 2023

Zalety

Bardzo szeroki wybór wszystkich napoi, czysto, obsługa na najwyższym poziomie, mimo że hotel nie należy do najmniejszych było bardzo kameralnie., nigdy nie brakowało leżaków na basenach ani na plaży.

Wady

Dla nas bez wad

Rixos Premium Saadiyat Island