Atrakcje dla miłośników sportów wodnych - tuż obok hotelu znajduje się centrum nurkowe.
Infrastruktura przyjazna dzieciom: plac zabaw, brodzik, miniklub.
Bogata oferta sportowo-animacyjna: aerobik, wieczorne show, miniboisko do piłki nożnej, korty do squasha, korty tenisowe.
Jesteśmy zadowoleni pobytem. Pokoje duże, czyste. Jedzenie dobre. Baseny obegrzewane. Obsługa na poziomie.
Hotel absolutnie wyjątkowy . Niesamowita obsługa , czyste pokoje, pyszne jedzenie i naprawdę luksusowe warunki. Plaza, baseny, spa .Wszystko super .Wróciłam z mama zachwycona . Hotel w większości dla Rosjan. Polaków bardzo mało, ale polecam .
Serwis , położenie, pokoje, wszystko możliwość bezglutenowego wyżywienia dla chorych na celiakię .
Brak .
Właśnie wrócilismy z hotelu (pozdrawiam Płock i Bieruń:)Hotel robi ogólnie słabe wrażenie (puste przestrzenie, śmieci) pokoje czyste i duże, klima działa. Baseny czyste i duże. Do morza ok.400m, plaża b.duża, ładna, leżaki i parasole trzeba rezerwować rano, ręczniki free. Morze ciepłe i czyste. Ładna rafa i jej mieszkańcy. Atrakcji raczej niewiele, do miasta kawałeczek (taxi ok.5 dol.) pokoje sa sprzątane dziennie za 1 dol zdecydowanie sprawniej. Jedzenia opór, w sumie cały czas to samo ale mnóstwo i dobre. Obsługa jak dajesz kase ok, jak nie maja cie w d... Picie daja w małych plastikowych kubeczkach, ile chcesz ale bardzo mało za jednym podejsciem. Dla aktywnych sportowców to raj. Polecam i pozdrawiam.
super hotel. trochę daleko od centrum, ale nie ma większej potrzeby opuszczania go (wszystko można załatwić na miejscu). Najlepsze: plaża (ok. 2km długości), jedzonko, sport.
Ocena dotyczy bunaglowów - częsci lotus nie oceniałem.
Hotel a raczej kompleks stary ale ładny. Mieszkałam w pokoju 47 nie podobało mi się że dookoła nie ma zieleni poprosiłam o zmiane i dostałam 4. Pokój standardem identyczny tyle że przed wejściem była trawa, drzewa. Piękna i duża plaża ok 2 km podzielona na pływających opalających się i nurkujących (przy hotelu jest rafa co prawda szcątkowa ale i tak robi wrażenie) Dwa baseny w jednym jackuzi. Nie brak miejsca dla nikogo. Parasole i leżaki dla każdego ręczniki także. Polecam
Super plaża
FAJNE MIEJSCE, ŚLICZNA PLAŻA, CZYŚCIUTKA WODA, DOMKI TEŻ MOGĄ BYĆ. JEDZONKO TEŻ DOBRE, CHOCIAŻ MAŁO.
Jechałam z mieszanym uczuciem, po opiniach przedstawionych na forum i na miejscu byłam miło zaskoczona, super plaza i jedzonko.
To zależy w jakim celu się jedzie, jeśli sportowym to owszem, warte polecenia na deskę czy kite, jeśli wypocząć w ciszy to plaża spoko, bo ludzie nie siedzą jeden na drugim, ale warunki mieszkaniowe (piekny widok na sąsiedni bungalow:) raczej słabe, nie mówiąć już o jedzeniu, które na serio pozostawiało wiele do życzenia, więc jeśli potrzebujesz poczucia komfortu i pełnego brzucha nie polecam Magawish, ciężko poczuć sie jak na wakacjach. Plaża sporo rekompensuje, duża i fajna, ale to właściwie jedyna zaleta tego miejsca.
Hotel bardzo fajny......trafiłem na odnowiony domek.....blisko pieknej... szerooooookiej plaży...
Polecam to miejsce osobom aktywnym sportowo...gdyż tamtejsi animatorzy organizują dużo atrakcji na plaży- gimnastyka w wodzie, piłka siatkowa na plaży, nożna, strzelanie z łuku (bezpłatnie) , wieczorem show i dyskoteka itp.
Hotel położony w cichej okolicy zdala od klaksonów taksówek i busików..... kilka kilometrów od Hurghady (dojazd bez problemu - za 1 zł można dojechać do centrum miasta). ..pokoje hotelowe czyste.....Ogólne wrażenie bardzo dobre...Polecam młodym - aktywnym i tym którzy cenią spokój.....
Rozległy hotel dla ceniących spokój, ale także aktywnych jeśli chodzi o sporty wodne. Bardzo długa plaża - jest gdzie wieczorem pospacerować. Do centrum ok. 15 min. busem - żaden problem. Pokoje bardzo dobre (miałam nr 236), czyste, przyjemne, aneks kuchenny z czajnikiem, łazienka nie za duża z prysznicem, czysto. Pan codziennie sprząta - zostawialiśmy mu 1, rzadziej 2 funty egipskie. Obsługa uprzejma. Jedzenie w porządku. Śniadanie standardowe- mleko, płatki, naleśniki, jajko na twardo, omlet, paróweczki, dżemy, ser żółty (ostry), biały, sałatka jarzynowa, warzywka typu pomidorek i ogórek. Obiady urozmaicone - 14 rodzajów czegoś słodkiego. Napoje oczywiście płatne. Ogólne wrażenie - dobre.
ekstra hotel , blisko plaży , obsługo milutka. w domkach mieszakało się super. to majlepszy hotel jaki widziałam . a widziałam z 10. wszystko był ok.
jest bosko !!!
Ogólne wrażenie bardzo dobre, tylko obok domków za mało zieleni. Jeszcze jeden mankament to nie za często sprzątane stoliki na jadalni, jak sie poszło później na posiłek, nie było gdzie usiąść nie z braku miejsc tylko tak były brudne stoliki. Domki z numerami 200 - 300 są po remoncie. W recepcji pracuje p. Wojtek, jak potrzeba toudzieli pomocy. Wszędzie są duże odległości, ale spacerek nawet takiemu leniowi jak ja nie zaszkodził. Polecam ten hotel.
W hotelu byłem na początku sierpnia i niestety rozczarowałem się.
Witam. Pisze długi opis bo zanim pojechałem do Megawish to naczytałem sie sporo róznych opinii.
Faktem jest ze hotel ten w Europie nie dostał by 4 gwiazdek. Nawet o 3 gwiazdki w pewnych bungalowach było by trudno. Na pewno inny jest poziom w pokojach hotelowych w pawilonie Lotus a inny w domkach. W dodatku domki tez róznią sie standartem w zależnosci od tego czy sa odnowione czy nie, odległością od plaży, restauracji i ilością zieleni (nie spodziewajcie sie cudów i wszedzie zieleni jak na zdjeciach! nie ma tyle wody zeby podlewac cały kompleksm). Sa ungalowy z odnowionyą łazienką (nowy przysznic, obudowa zlewu) i co ważne z nową klimą (nie żeby stara nie chodziła) tylko w nowej można regulować temperature i siłe nawiewu (co jest ważne żeby nie przesadzić z klima.Tam gdzie ja spałem nie miałem regulowanej temperatury przez co nabawiłem sie kataru i później miałem problemy z nurkowaniem a bez klimy nie da sie żyć wiec musiałem mieć włączoną). Mimo to wszystko kompleks Megawish ma wiele plusów! 1. plaza (długość, dostępność leżaków, cisza), 2. super mozliwości do sportów wodnych, 3. w poblizu wysepke z rafą (małą i płytką ale zawsze coś -szczególnie na tle wielu innych hoteli bez takiej mozliwości), 4. wrak statku zaraz przy plaży (nie nadzwyczajny ale dobry na przetarcie się przed nurkowaniem w Morzu Czerwonym). Restauracja i jedzenie łapie sie na poziomie 3 gwiazdek czyli OK jak na ich warunki. Czystość również 3 gwiazdki.
megawish traci troche na standardzie bungalowów ale zyskuje u mnie sporo wiecej niz starcił za plaże i spokój. Połozenie dla mnie było super i to zaden problem ze dalej od centrum miasta bo dojazd jest busem z ulicy (od reki) za 1,50 PLN w 10-15 min. W takich molochach jakie sa w centrum z kawałkiem terenu zielonego w poblizu hotelu i z takimi małymi plażami, przy zawsze głośnej egipskiej/arabskiej ulicy ja mówie NIE.
I pamietajcie drodzy rodacy ze to nie Hilton czy Ritz! ja w moim biurze mogłem dopłacic za kolejny tydzien w Egipcie 330 PLN (z ubezpieczeniem) i nigdzie w Polsce za 330 PLN nie miał bym 7 dni z jedzeniem HB (bufet), taka plaża (leżaki, materace, ręczniki), gwarantowana pogodą i taka woda jak w Morzu Czerwonym!!! Pisze to, żebyscie nie nazekali że zapłaciliscie 1500-1700 (za tydzień w Egipcie) wiecej wam sie nalezy bo w tej kasie cena hotelu to tylko pewny procęt skoro kolejny tydzien to tylko 330 PLN z ubezpieczeniem!!!
Hotel jest rewelacyjny,zarówno dla szukających spokoju-poza ścisłym centrum,jak i aktywnych-ponieważ jest mnóstwo atrakcji.W Hurgadzie jest polskie biuro z bogatą ofertą wycieczek,takich jak nurkowanie na rafach-rewelacja.Pokoje zawsze były czyste.Jedzenia bardzo nam smakowało,ale jeżeli ktoś wybiera się z dziećmi,to tylko z opcją All,ponieważ obiadokolacje zaczynają się dopiero o 19.Dojazd do Hurgady odbywa się bezproblemowo,zatrzymuje się busiki i za 10 minut jesteśmy w centrum.Kompleks hotelowy jest na ogromnym terenie,pięknie zagospodarowanym,zieleni sporo,dla nas rewelacja.Dzieci mają swóje centrum i nikt nie narzekał na brak atrakcji.Polecam,piękna,czysta plaża z rafą koralową.Wyjazd w maju dał nam szansę na spokój,nie było przepełnienia.Najpiękniejsze wakacje spędzilośmy właśnie tam.Jechaliśmy z Triady i było ok,zarówno z obsługą ,jak i ceną wypoczynku.
Plaża rzeczywiście piękna... bardzo duża i jak sie leży to tak jakby było się samemu nikogo nie ma w pobliżu taka jest ogromna... długie zejście płytkie do morza piaszczyste... ładne rafy koralowe w wodzie niestety zniszczone przez turystów..
Co do jedzenia bardzo bardzo dużo.. nie do przejedzenia.. mnóstwo ciast.. codzienni inna kuchnia świata... tylko sniadania zawsze takie same: naleśniki z czekolada lub rogale z czekoladą...
jeśli chodzi o otoczenia rzeczywiście mnóstwo piachu bardzo mało zieleni duzo wystajacych kabli i wszystow remoncie... a wieczorem "pachnie" podlewanym nawozem do kwiatów..
animacji dużo i codziennie.,.. piłka wodna, aquaareobik i tańce.. wiczorem dyskoteki...
sport wypada nagorzej.. sala do squasha jest mała i obskurna... miejsce na golfa wyglada jhakby miało 150 lat... praktycznie jest całe zasypane piaskiem... siłownia to przezytek... o kortach i reszcie nie mowie...
ale było bardzo fajnie.. wieli plac wiele przestrzeni i bardzo bardzo fajnie...ja przeaz 2 tygodnie nie obeszłam całego tego placu ;)
pozdrawioam i polecam
Plus za wspaniałą plaże i duży teren, wygodna baza do sportów wodnych, bo wszystko na miejscu. Pokoje o bardzo różnych standardach (mimo zapewnien organizatora dostaliśmy nieodnowiony, z mrówkami w łazience, nigdzie nie dostałby 2 gwiazdek ) . Sprzątanie mimo zostawianych codziennie 2 f często ograniczało sie do wymiany ręczników. Przez dwa dni nie moglismy sie doprosić o dostawkę dla dziecka , potem przyniesiono nam łózeczko niemowlęce - dla 6-latka, w końcu wywalczylismy rozkladany tapczanik. Rezydentka z biura podróży nie zrobiła nic, aby nam pomóc ani w kwesti pokoju niezgodnego z ofertą , ani w sprawie dostawki. Wieczorem przeszkadza fetor - rośliny podlewane są z grubsza oczyszczonymi sciekami. Jedzenia dużo ( bufet ), wieczorem mnóstwo deserów, śniadania raczej mało urozmaicone .