Ładnie położony hotel, tuż przy plaży. Na terenie hotelu jest wiele zróżnicowanych miejsc do wypoczynku ? leżaki wśród drzew i pomarańczy, wiszące fotele, plaża, pomost z leżakami, dużo miejsc przy basenie. Bardzo podobały mi się pomysły do robienia zdjęć ? np. duża ramka podpisana ?Rixos moments? na tle morza. Fajną atrakcją są też grille przy plaży, które hotel organizuje w sezonie. W wielu miejscach w hotelu lodówki z zimnymi napojami.
- dwa razy w tygodniu transfer do hotelu Land of Legends ? największego parku rozrywki na Rivierze - lokalizacja ? tuż przy plaży z widokiem na góry - przestronne, estetyczne pokoje
- basen w środku tylko do kwietnia, później tylko zewnętrzne baseny
Obiekt polecony jako wysokiej klasy hotel cichy i spokojny z dobrą lokalizacją nad morzem. Hotel faktycznie położony nad brzegiem morza, z kamienistą plażą, zejście do morza albo z pomostu albo z małych aluminiowych trapów wypuszczonych do wody, dwa niewielkie baseny - w zupełności wystarczyły aby się ochłodzić. Hotel położony w niewielkiej wsi - żadnych atrakcji oprócz kilkunastu kramów z \"tureckim towarem\". Do najbliższej miejscowości z promenadą i atrakcjami dla turystów - Kemer ok. 50 minut jazdy lokalnym autobusem, tyle samo zajmuje transport do Antalii. Może nie ma to większego znaczenia, jeżeli ktoś przyjeżdża leżeć plackiem na plaży, czy przy basenie, ale dla osób które wieczorem chcą wyjść do miasta albo się zrelaksować po prostu nie ma co robić ! Jedyną atrakcją w ciągu dnia są rzutki przy basenie, strzelanie z łuku i siatkówka o określonej oczywiście godzinie. W hotelu praktycznie nie ma żadnych wieczornych animacji. W lobby od 19.00 na elektrycznym fortepianie smuci nawiedzony grajek, a w barze przy plaży ( brak parkietu, miejsca do zabawy) co dwa dni przyjeżdża na dwie godziny rosyjski zespół z gitarą i keybordem. Jednym słowem pobyt grozi tutaj chorobą alkoholową, ponieważ po kolacji pozostaje jedynie pobyt w barze :(. No i jeszcze jedna sprawa - kolacje w hotelu. MASAKRA. Na świecie w większości obiektów tej klasy obowiązuje na kolacji odpowiedni, w miarę uroczysty strój - tymczasem goście ( w większości rosyjscy) przychodzą na kolację w strojach - szorty basenowe i klapki !!! Ogólnie cały hotel jest wypełniony gośćmi rosyjskimi i tylko kilka razy usłyszałem język angielski czy niemiecki. I ostatnia rzecz - restauracje tematyczne, a właściwie tylko jedna restauracja śródziemnomorska - jedna wizyta na siedem dni. Duga restauracja grilowa (dania lokalne) w większości czasu była zamknięta, albo czynna w godzinach od. 19 do 20. Podsumowując - ogród, odległość od morza - 8 pkt, animacje 2 pkt, standard - za szorty i klapki na kolacji 7 pkt.
Położenie względem morza, stosunkowo cichy hotel
hotel położony w małej wsi, brak animacji wieczornych,
Obsługa hotelu rewelacyjna, nie trzeba o nic prosić, sami zgłaszają chęć pomocy i opiekują się tobą cały czas. Zbierają zamówienia niezależnie gdzie jesteś - czy jak leżysz i opalasz się koło basenu albo na plaży. posługiwaliśmy się językiem rosyjskim albo angielskim. W restauracji dużo miejsca , kelnerzy fachowi i uprzejmi, dbające że by niczego nie zabrakło, szczególnie pozdrawiamy ZEYNEP. Posiłki smaczne rozmaite, my byliśmy nastawieni na specjały mięsne - uwielbiamy baraninę w każdej postaci. Wystarczające baseny , wygodne wysokie materace i bardzo uważni ratownicy. Plaża przy hotelu piaszczysto-żwirowa, namiotów nie brakuje. pomost z leżakami , tam nurkowaliśmy do wody i oglądaliśmy ryby. Napoje - pod dostatkiem, duży wybór, bez ograniczeń, w lodówkach. Lody, drinki kiedy - chcesz. Animacje w formie lajtowej, jak ktoś potrzebuje ciągłych atrakcyj , rozrywki i szumu może korzystać z usług Rixos Sungate (bratni hotel oddalony 3,5 km ). Mini golf, tenis, spa, siłownia bez ograniczeń, zajęcia jogi - dość wymagające.. Goście kulturalni, spokojni ,przeważnie turki i rosjanie. każdy ma swoje miejsce i nie musi wcześniej je zajmować. Pokoie typowe hotelowe, duża łazienka , czysto. Ogród zadbany,
personel, obsługa, kelnerzy, położenie przy plaży hotelowej , czystość
poprawiłabym jakość drinków
Bardzo pozytywnie,miło,czysto,piękne widoki ,dobre jedzenie
Bardzo miła obsługa blisko morze
Wszędzie blisko , sklepy po drugiej stronie hotelu. Mozna robic zakupy , przystępna cena.
Spokojny hotel dla osób pragnących wypoczynku w spokoju, Nie dla dzieci brak atrakcji .
Posiłki letnie , a wrecz zimne. Non stop kurczak w różnych postaciach
Sieciowy hotel Rixos, bardzo ładny teren wokół hotelu, pokoje ładnie urzadzone. W samym centrum Kemer, blisko sklepów, dyskotek. Bardzo mi sie podobał.