Tylko ok. 150 m do długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Sport i rozrywka: basen ze słodką wodą, hydromasaż, wydzielona część w basenie dla dzieci.
Atrakcyjne położenie: w Słonecznym Brzegu, w pobliżu restauracji i sklepów.
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Hotel OK, pokoje czyste, jedzenie dobre typu kontynentalnego, bez szaleństw np w owoce może ale było smacznie. Jeśli bierzemy pod uwagę ceny do jakości to 5/5.
Fajny basen i dużo zieleni, sympatyczna obsługa.
W części jadalnej na wolnym powietrzu za dużo osób pali przy jedzeniu. ale to chyba przywara Bułgarów a nie wina hotelu - niemniej przeszkadzało więc pisze.
jestem bardzo zadowolona z pobyty w hotelu Riva. Hotel jak na 3 gwiazdki bardzo przyjemny. Pokój schludny, sprzątany codziennie. Jedyna "dziwność" to brak kabiny prysznicowej tj woda z prysznica spływa bezpośredni na podłogę a stamtąd do rury odpływowej. Jest to zrozumiałe gdyż łazienka jest maluteńka.
Wszystko było super.Bardzo dobrze spełniliśmy z mężem pobyt w tym hotelu.Obsługa bardzo miła i kompetentna. Jedzenie smaczne. Polecam serdecznie ten hotel.
Bardzo dobrze ustawiony program animatorów dla dzieci i dorosłych dookoła basenu.
Wszystko super!!!!!
Wakacje były bardzo tanie, ale stosunek jakości do ceny pozytywnie zaskoczył. Nie ma tutaj luksusów, ale jest schludnie, czysto. Jedzenie dość dobre, jednak śniadania do poprawy.
Stosunek ceny do jakości super. Fajnie, że naturalnie jeden basen jest dla rodzin z dziećmi, a drugi (głębszy, oddalony on pierwszego) zajmują osoby ceniące spokój.
Tani, czysty, 3 baseny, w tym jeden bez dzieci.
Wredny Pan ochroniarz. Przed wybraniem tego hotelu czytaliśmy o nim w innych komentarzach i naprawdę widząc go pierwszy raz było wiadomo że to "On"
Hotel bardzo fajny położony w dobrym miejscu około 400 metrów do plaży. 3 baseny otwarte od 9-18 plac zabaw dla dzieci Bar otwarty od 10:00 do 22:00 przekąski i lody 15-18 bardzo dobre
Bardzo miła obsługa
Jedzenie mało różnorodne
Przyjazd do hotelu był o 22. Dostaliśmy suchy prowiant, bo nie załapaliśmy się na kolacje. Każda z osób dostała 2 kanapki z chleba tostowego, z szynką wątpliwej jakości i serem, jabłko i jakieś ciastko. Kompleks Riva dzieli się na dwa hotele. Jeden 3* drugi 4*. Warto zwrócić na to uwagę, ponieważ standard pokoi BARDZO się różni. Po zameldowaniu dostaliśmy klucze do pokoju. Jak tam weszliśmy to naszym oczom okazał się pokój w stylu szpitala. Bardzo mały i przytłaczający. Po wyjściu na balkon okazało się , że drzwi nie da się zamknąć. Rozmowy z Panią na recepcji przyniosły skutek dopiero po około 15 minutach, bo twierdziła, że nie ma wolnego pokoju, a jednak się znalazł. Standard kolejnego pokoju już był całkiem inny. Przytulny, większy, ładny widok na basen. Łazienki w Bułgarii są specyficznie. Faktycznie łazienka wygląda tak, jak wszyscy opisują: toaleta, umywalka, lustro i słuchawka do prysznica przyczepiona do ściany w żaden sposób nie oddzielona od reszty. Skutkiem czego po każdym prysznicu łazienka była cała w piachu, wszędzie była woda i trzeba było długo czekać aż spłynie. Nawet ręczniki i papier toaletowy musiały być w pokoju żeby niczego nie zalać. Brak suszarki, półki na kosmetyki, mydła w dozowniku. Generalnie łazienka TRAGICZNA. Z racji tego, że wszędzie są płytki to woda również roznosiła się po pokoju. W samym pokoju jest tylko jedna szafa, także mój partner swoje ciuchy musiał trzymać w walizce, bo tam zwyczajnie nie było miejsca. I pokoju był tylko jeden kontakt. Sprzątanie to też ciekawy temat, bo osoba, która zauważy, że jest ktoś w pokoju około godziny 9.00 to później już nie posprząta. Także sprzątania uraczyliśmy raptem 2 razy. W hotelu są jakieś animacje dla dzieci, natomiast wieczorem nie dzieje sie kompletnie nic, a szkoda, bo uważam, że miejsce ma bardzo duży potencjał. Największym minusem tego hotelu jest ochroniarz, który wręcz chodzi za ludźmi jeżeli podejrzewa, że cos wynieśli ze stołówki. Byliśmy świadkiem, jak złapał jedną kobietę za torebkę i próbował ją przeszukać. Żałosna sytuacja. Wino podawane jest tylko do obiadu, i również nie można z nim pójść nawet na ławeczkę obok, bo Pan Ochroniarz będzie za wami chodził dopóki nie wrócicie :) także jeżeli dziecko będzie chciało jabłko, banana albo arbuza to nie ma szans. Wszystkie napoje podawane są w plastikach. Alkoholu barmani nie żałują, wręcz mam wrażenie, że próbują maskować nim smak okropnych napoi z automatu. Piwo, wino, rum jest przepyszne. Pizza podawana jest od 15-17 wypiekana na miejscu - PRZEPYSZNA różne rodzaje. Lody mają przypominać włoskie, mi nie smakowały. Śniadania mega monotonne, na jajka nie mogłam patrzeć przez miesiąc. Obiady bardzo dobre, wszelkiego rodzaju warzywa faszerowane, ryby w sosach , frytki , ziemniaczki, ryż z warzywami. Natomiast na taka ilość ludzi nie ma co liczyć na duży wybór. Każdego dnia starają sie dawać coś innego, natomiast do wyboru jest maks. 2 mięsa do wyboru, jedna ryba, 2 zupy , ryż , frytki , jakieś sałatki, owoce (melon/arbuz/banan/brzoskwinie). Kolacje składają się głownie z tego co zostało z obiadu np. starte buraczki - obiad , starte buraczki + jogurt - kolacja. Coś na tej zasadzie. Deserki były średnie. Budyń wymieszany z żelatyną , pokrojony w kostkę, polany sosem karmelowym z różnymi posypkami i ten deser podawany jest w różnych kolorach. Ciastka moczone w miodzie i cukrze, kulki czekoladowe w wiórkach kokosowych. Raz zostały podane ptysie z budyniem i one były pyszne. Espresso było wspaniałe, bo z dobrej jakości kawy parzone, natomiast cappucino i latte smakowało jak kakao, delikatnie słonawe. Dziwne, bo z jednego ekspresu robione co esspreso. Woda pitna, która jest podawana z automatu śmierdziała, także musieliśmy kupować w sklepie. Rozczarowało nas także zachowanie biura podróży/rezydentki. Nie bardzo wiem czyja to była wina, ale uwazam, że warto o tym wspomnieć. Dzień przed wylotem rano była informacja na tablicy, że transfer na lotnisko jest o godzinie 12.30 (wylot 15.40) . Cała grupa z Polski była zadowolona, bo od 12 był obiad i zdążylibyśmy zjeść. Natomiast wieczorem zmienił ktoś godzine transferu na 12.05 (mniej niż 24h przed wyjazdem). Zrobione było to tylko po to, żeby grupy raptem 15 osób nie było na tym obiedzie - oszczędności :). Podkreślam, godzina wylotu się nie zmieniła, a jak dojechaliśmy na lotnisko to na rozpoczęcie samego check-inu czekaliśmy godzinę.(...) nie wysłało meila o godzinach powrotu czy o ich zmianie. Podsumowując jeżeli ktoś szuka budżetowych wakacji, a hotel nie będzie kosztował więcej niż 2600 za osobę to uważam, że warto. Nie jest to hotel najwyższych lotów, natomiast jeśli ktoś oczekuje luksusów, dużego wyboru jedzenia, pięknych widoków i ładnych pokoi to się rozczaruje.
Baseny i ilość leżaków. Pizza Obsługa, która była przemiła. Nie są nauczeni, że mogą dostać napiwek, także są bardzo wdzięczni jak go otrzymają. Espresso Odległość do centrum Blisko morze Blisko przystanek autobusowy
Ochroniarz, Łazienki, Monotonne śniadania, Deserki, Lody Brak animacji wieczornych Rzadko sprzątane pokoje
Hotel w porządku, trochę małe pokoje i brak wystarczającej ilości szafek. Teren obok hotelu bardzo ładny, sporo zieleni, dzieciaki też miały co robic. Pobyt tam bardzo nam się podobał. Nie jesteśmy też z tych ludzi co bardzo dużo wymagają więc dla nas było wszystko ok. Codziennie sprzątanie pokoju, ręczniki na zawołanie, obsługa bardzo pomocna, jedzenie przeciętne, jednak było na tyle dużo, że każdy znalazł coś dobrego dla siebie.
Położony blisko plaży, ładna droga w stronę morza, niedaleko wesołe miasteczko i inne atrakcje
Jedzenie fatalne Od śniadania po kolację dzieci z obozu nie mają co jeść. Chleb podawany splesnialy, mleko śmierdzi. Dzieci muszę kupować pożywienie na własną rękę A przecież za to wszyscy PłACILI PORAŻKA NIE POLECAM
Jedzenie
Pokoje czyste sprzątanie ok, Prysznic w łazience był sporym zaskoczeniem po tym jak go zlokalizowałem (bateria na ścianie bez kabiny -podczas kąpieli woda lała się na całą łazienkę )Telewizor w pokoju troszeczkę większy od mojego tableta (nawet nie wiedziałem ż takie małe można gdzieś kupić-możliwe że tylko w Bułgarii)
obsługa Ok
Jedzenie można by było troszkę urozmaicić ,Woda w basenie zimna i ten nadęty ochraniarz któremu bardzo moim zdaniem przeszkadzają turyści z Polski (Czesi i Niemcy mogą dużo więcej),potrafił zabrać dziecku podczas wychodzenia ze stołówki jabłko lub śliwkę które to chciało sobie zjeść przy basenie panoszył się po całym obiekcie niczym najważniejsza osoba nie lubiany nawet przez personel hotelu .Nigdy już tam nie wrócę polecić go mogę jedynie wrogowi!
Dostaliśmy pokój w cześć 4* ,pokój duży, łazienka czysta duża , wszystko nowe, pościel zmieniana codziennie, jedzenie bardzo smaczne jest w czym wybierać .
Wszędzie blisko, czysto .
Brak muzyki na basenie .
Pobyt oceniam na bardzo dobry. Pokój ładny, wymiana ręczników i sprzątany codziennie, jedyny mankament to prysznic z którego woda leci prosto na sedes i zalewa całą łazienkę, gdyż nie ma brodzika. Brak kontaktu w łazience i suszarki, brak półki na kosmetyki. Jedzenie średnie, ale nikt nie chodzi głodny i każdy wybierze coś dla siebie. Wycieczki kupowaliśmy u naszej rezydentki P.Saszki(przeurocza i b. sympatyczna i pomocna kobieta). Pizza i lody super. Mnie się podobało , a byliśmy w tym hotelu 10 dni. Pogoda dopisała, morze cieplutkie.
Codziennie sprzątane pokoje ,wymieniane ręczniki, wymiana pościeli po tygodniu pobytu, super lody i pizza.
Prysznic nad toaletą, brak brodzika. Brak kontaktu w łazience i półki na kosmetyki.
Hotel godny polecenia. Bardzo czysto. Dostaliśmy pokój w nowej części hotelu Riva Park, duży pokój ,łazienka też, codziennie sprzątane. Jedzenie dobre, świeże warzywa, jest w czym wybierać. Bardzo miła Pani rezydent Saszka z Rego Bis. Pozdrawiamy :-) Hotel prowadzi kolonie dla młodszej i starszej młodzieży ,jest dość gwarno, zwłaszcza w porze posiłków. Do plaży niepłatnej jakieś 300-400 metrów.
Czystość. Jedzenie. Obsługa .
Hałas młodzieży .
W części 4 * bardzo ładny pokój i łazienka. Sprzątanie codziennie i wymiana ręczników. Otoczenie , czyli ogród zadbany. Brawo dla ogrodnika. Jedzenie dobre, trochę problem z obsługą nie radzą sobie. Ratownik nierób do zwolnienia.
Ogród zdecydowanie .
Ratownik nierób. Nawet poproszony o pomoc przy rozkładaniu parasola wzrószył tylko ramionami .
Te dwa lata temu (czerwiec) pobyt w hotelu Riva wspominam bardzo dobrze. Bardzo dobre wyżywienie. Do plaży całkiem blisko. Z tego co pamiętam nie tak blisko jak było w opisie czyli nie około 120 metrów a raczej 200-250 metrów. W sumie i tak było blisko. Przy hotelu market całodobowy. Ceny bardzo dobre. Animacje dosyć głośne. Okolica także. Jak ktoś lubi ciszę to jej tam nie znajdzie. Piękna plaża. Leżaki jednak dosyć drogie. Ogólnie udany wyjazd. Porównując do Złotych Piasków w tym roku to plaża moim zdaniem ładniejsza w Słonecznym Brzegu. Nessebar koniecznie warty odwiedzenia. Zwłaszcza że jest tak blisko.
Wyżywienie. Bardzo urozmaicone. No i grill barr. Moim zdaniem serwowano tam czasem lepsze jedzenie niż w restauracji głównej i nie trzeba było się przebierać. Dostępność do piwa. Niby nic ale piwo można sobie było nalewać kiedy ma się ochotę. Czasami w innych gorszych hotelach było tak że była reglamentacja "1 piwo w kubku 200 ml na człowieka". Do leżaka jeszcze nie doszedłem i musiałem się wracać po następne. Wiadomo że nikt nie bierze na zapas. Nie musiałem tłumaczyć że biorę także dla żony.
Nie widziałem słabych punktów. Troszkę za głośna animacja.
Adekwatnie do ceny, czysto, schludnie, miło, choć mało miejsca. Łazienka to trochę porażka. Jedzenie nienajgorsze, ale trochę mały wybór zwłaszcza na śniadanie, no i słabiutkie zupy. Ale bardzo fajne baseny, zawsze wolne leżaki, plac zabaw dla dzieci.
baseny, czystość, drinki z solidną dawką alko, ogród, obsługa
mało urozmaicone jedzenie, słabe zupy i śniadania, maleńki pokój z niewielką ilością szaf, słabiutka łazienka
Stary budynek, daleko plaży ok.1km , pokój sprzątany raz w tygodniu , pościel nie zmieniona ani razu... Jeżeli ktoś jedzie z zamiarem tylko spania to ok , bo na komfort czy animacje nie ma co liczyć ... słabo
dobre jedzenie i duży wybór
hotel sprzątany raz w tyogdniu... łazienka zrobiona tak tragicznie ,że przy każdej kąpieli wszystko pływa woda w basenach lodowata hotel znajduję się ok.1km od plaży nie 150m!!!
Hotel fajnie położony, blisko do plaży, nie słychać hałasu z drogi głównej ani imprez (może kwestia tego, że byliśmy już po sezonie i nie było aż takich dzikich tłumów i hałasów). Jedzenie bardzo słabe - wszystko zimne, nawet jak było donoszone na nowej tacce to ledwie letnie. Na śniadania codziennie to samo. To co było na obiad było później również na kolację. Brudne kubki na napoje.
-> Fajne położenie; -> blisko plaży; -> codziennie wymieniane ręczniki (jeżeli się wyraziło taką chęć); -> miła obsługa, uczynne panie sprzątające; -> drinki faktycznie zawierały alkohol (nie były rozwodnione); -> bezproblemowy check-in & check out.
Słabe jedzenie.
Po pobycie dzeci organizowanym prze Almatur zdecydowanie odradzam ten hotel i to biuro.
Basen
Stary , brudny. Niemiła obsługa.
Położenie, czyste duże pokoju w części 4 geiazdkowej, byłam zdziwiona że pokój jest tak obszerny, pokoje z klimatyzacją, lodówką duży balkon. Pokoje sprzątane codziennie, pościel i ręczniki wymieniane co 2-3 dni. Hotel i cały obiekt jest bardzo czysty i zadbany. 3 duże baseny, 2 ze słodką wodą. Blisko do promenady i plaży. Toalety przy basenach sprzątane co chwilę. Monotonne, bez smaku posiłki po 2 dniach wszystko smakowało tak samo. Obsługa hotelu mam wrażenie że była tam za karę, w szczególności przy snack barze.
Położenie, standard, czystość
Jedzenie, obsługa