Pobyt podczas końcówki sezonu 10/2006 to wyrzucenie pieniędzy w błoto. Obsługa tylko patrzyła kiedy się wyniesiemy, sklepiki hotelowe zamknięte do przyszłego sezonu. Atrakcje dla dzieci poprostu żadne. Pokoje malutkie, brudne , nie sprzątane (panie tylko układały łabądki z ręczników). Nawet pokoje rodzinne są z epoki gierkowskiej -jak na hotel 5 * to poprostu żenada. Jeśli chodzi o posiłki to były porozkładane półmiski z tym samym w wielu miejscach, a przede wszystkim jaja w różnych możliwych postaciach, ser i dwie wędliny podczas całego turnusu (biała i czerwona mielonka). I jeszcze jedno, osobiście nic nie mam do niemieckich turystów ale riwiera turecka to poprostu ich zagłębie, a co za tym idzie pełna dyskryminacja polaków , a nawet polskich dzieci. Piwo , wino w all inclusive bardzo słabiutkie, można było pić i pić. Skóry, złoto i wyroby dżinsowe drogie bardzo nie warto kupować. Byłam tam drugi raz, pierwszy w hotelu 4* gdzie był poprostu luksus. Nie polecam nikomu Rivy Costy i sama tam nie pojadę i wogóle do Turcji. Żegnam Turcjo.......
to raczej hotel 2* i nic więcej. nie polecam ze szczerego serca, mam porównanie bo byłam w hotelu 4* i tam było super.
jak na 5* dałabym 3,5*, mały basen, sprzatanie byle jakie,
Generalnie hotel oceniam dobrze. Jedzenie przygotowane pod europejczyków więc dosyć smaczne. Basen super, ogrody, zwierzątka extra. Animatorzy fajni choć animatorka z klubu dziecięcego do bani. 80-90% to Rosjanie. Jedyny minus który zepsuł wrażenie to pokoje. Nie spełniają standardów 5 gwiazdek. Ja byłam z mężem i dwójka dzieci więc dostaliśmy znośny pokój choć z maleńką, brzydką łazienką. Moi rodzice dostali obskurną klitkę ( jak kwatera na mazurach). Rodzice nie znają języka. Poprosili rezydenta z Exim Tour o pomoc w wymianie pokoju a on ich zbył.
Największy minus tego hotelu to standard pokoi. Pokój tzw standardowy, który otrzymaliśmy na początku był beznadziejny, po otworzeniu drzwi poczuło się smród stęchlizny, pokój był strasznie mały, dla 3 osób (2 dorosłe i 5 letnie dziecko) w pokoju były dwa pojedyncze łóżka, a po wstawieniu dostawki praktycznie nie było jak się ruszyć, ponadto na dostawkę czekaliśmy od 8 rano do 21, bo dopiero po setnym przypomnieniu, że jesteśmy we 3, łaskawie wstawili dostawkę. Na drugi dzień po kolejnej awanturze wymienili nam pokój na nieco lepszy, ale na pewno nie był to standard 5*, a co najwyżej słabe 3*, niby czysto, ale meble nie najwyższej jakości, z klimy śmierdziało stęchlizna i dodatkowo pracowała jak traktor nie dało się spać przy takim hałasie.
Jadąc do tego hotelu byłam źle nastawiona ze względu na opinie pozostawione na tym portalu. Kiedy tam zajechałam, wszystkie wątpliwości odpłynęły ponieważ hotel jest świetny. Nie wiem dlaczego największe zarzuty ludzie mają do pokoi, moim zdaniem są w porządku. Zasługują na 4 i pół *. Są czyste, meble są nowe a łazienka duża. Wszystkie pokoje są już po remoncie. Nie warto jechać do tego hotelu samemu, najlepiej z kimś. Głównie ze względu na zabawę, wiadomo że samemu niechętnie bierze się udział w różnych animacjach. Animatorzy są świetni, nawiązałam wiele przyjaźni i jestem bardzo zadowolona.
Jeśli chodzi o basen, to jest to na pewno mocny punkt tego hotelu - czysty, duży i dostępny prawie zawsze.
POLECAM.
Tureckie gwiazdki nie oddają w pełni kategorii hotelu, ale nie jest najgorzej. Duży ogród, kilka barów, sporo placów zabaw dla dzieci, basen, brodzik i zjezdżalnie ok. Jedzenie w dużych ilościach i jakość generalnie w miarę dobra, z napojami nie ma problemu, kilka barów na terenie. Rosyjskojęzyczni sąsiedzi często okupują leżaki przy basenie nawet, gdy akurat z nich nie korzystają, niestety stanowią oni głównych gości w większości tutejszych hoteli i trzeba się do nich przyzwyczaić /może być gorzej/. Pomimo obaw dojście tunelem do plaży nie stanowi żadnego problemu, a droga nie jest uciążliwa dla gości hotelu. Ogólnie ośrodek jak na tureckie warunki jest wart polecenia, mimo drobnych niedogodności jestem zadowolony z pobytu. Wczasy wykupiłem w ofercie last minute, w cenie 1200 PLN, uważam że cena ok 1600 PLN byłaby jeszcze do przyjęcia.
Polecam dla rodzin z dziećmi. Osoby, które chcą poimprezować - niech jadą gdzie indziej. Położenie hotelu raczej na uboczu, więc atrakcje wieczorne to tylko dyskoteka w hotelu. Świetne położenie komunikacyjne Alanya - Antalya, więc idealnie do samodzielnego zwiedzania, zależy na czym komu zależy.
Posiłki urozmaicone i świetna obsługa. Świetne animacje dla dzieci - minidisco i froggy club - animatorzy naprawdę fantastyczni, świetny kontakt z dziećmi.
Jedyny minus jak dla mnie to pokoje. Nie ma co liczyć na 5*, ale byłam na to przygotowana więc rozczarowania nie było. Polecam.
Hotel typowo dla rodzin z dziećmi, dla osób bardo wymagających tylko jedna uwaga, pokoje stndardem przypominają 3*, a nie 5* tak jak jest napisane, ale za to ogród, w którym położony jest hotel jest przepiękny. Godne polecenia są również posiłki, bardzo urozmaicone i przede wszystkim smaczne, każdy znajdzie na pewno coś dla siebie. Hotel godny polecenia.
Hotel pod żadnym względem nie zasługuje na pięć gwiazdek. Hotel jest stary.
POKOJE Zaopatrzone są w klimatyzacją, z której wydobywa się stęchłe powietrze o temperaturze, która nie jest w stanie schłodzić pomieszczeń W nocy klimatyzacja jest wyłączna a temperatury i siły nawiewu nie da się regulować. Łazienki pozbawione są wentylacji (poza uchylnym okienkiem). Balkon pełen mrówek. Pokoje sprzątane codziennie.
Kuchnia Jedzenie dobre choć mało urozmaicone. Jadalnia na zewnątrz okropna, zapachy smażonych i grilowanych potraw są nie do zniesienia.
Plaża Kamienisto-piaszczysta do wody wchodzić najlepiej w obuwiu. W barze przy plaży podają piwo w plastikowych, starych, poobijanych i niedomytych kubkach.
Przestrzegam aby przy zawieraniu dodatkowych usług jak sejf , wycieczki lub przedłużenia pobytu brać pokwitowania. Bardzo lubią brać pieniądze a następnie żądać powtórnej zapłaty. Wycieczki oferowane przez rezydentów są dwukrotnie droższe od oferowanych na miejscu. Opieka rezydentów poniżej przeciętnej.
Bardzo Sympatyczny Hotel, Bardzo Miła obsługa ,super jedzonko. Jedynie prosze nie nastawiać się na luksus w pokojach są one raczej 3*.
W hotelu malo jest Polakow, wiekszosc to Rosjanie,Turki,Niemcy itp . wiec bez znajomosci jezykow poznawanie nowych znajomosci jest niemozliwe... bardzooo sympatyczni sa animatorzy rozbawiaja przez caly pobyt w hotelu dzieki nim moj pobyt byl warty polecenia/ pozdrawiam
W stosunku do moich oczekiwań hotel wypadł pozytywnie. Nie rozumiem skąd się wzieły na tym forum oceny ogólne 1-2, to raczej pomyłka i Ci którzy sie tam wybierają mogą jechać bez obaw. Oczywiście nie wszystko było super i mam też swoje zastrzeżenie, np. WIELKOŚĆ I WYPOSAŻENIE POKOI to standard słabego-średniego polskiego hotelu 3* i nic więcej. Ja jednak o tym wiedziałem i nie spotkało mnie rozczarowanie. Druga sprawa to drinki, niech nikt nie oczekuje że w All Inclusive spotka wymyślne, egzotyczne drinki (za takie trzeba płacić 5-7 EUR) w cenie jest wódka z napojem lub colą, fantą, spitem i oczywiście piwo, wino. RESZTA TO SAME POZYTYWY a co jest wyjątkowe dla Riva Costa to mnóstwo zieleni i duży obszar. Przyjemnie się spaceruje np. z dzieckiem lub wypoczywa na trawie, hamaku, z dala od zgiełku. Z tego powodu to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi a także dla osób lubiących czasem odpocząć, poczytać książkę. Jest też dużo rozrywek, animatorzy to mocna strona hotelu, znajdą dla każdego coś do zabawy, sportowcy polubią waterpolo i siatkówkę, panie gimnastykę itp. DZIECI nawet 5-6 letnie można bez obaw oddać do froggy clubu gdzie opiekunki się nimi zajmą rano i po obiedzie. BASEN kolejny plus za wielkość i czystość oraz brak kolejek na zjeżdzalni. Pojedyncze parasole zostały zastąpione większymi zadaszeniami, wygląda to estetycznie i daje dużo cienia. Hotel składa się z 10 bloków, najgorzej położone sa 9 i 1, jeżeli tam traficie próbujcie od razu się zamienić. PLAŻA szersza niż nad poslkim morzem, co w połaczeniu z brakiem sąsiadów daje poczucie przestrzeni i bezpieczeństwa. Piasek jest ok, nie jest to kolor i ziarnistość znad bałtyku ale można po tym chodzić boso (gdyby nie temperatura oczywiście), samo wejście do wody piaszczysto-kamieniste (małe gładkie kamyczki). Dla dzieci zbudowano zadaszenie, dzięki czemu mogą się bawić w piachu bez obaw o spalenie słońcem. Odległość z głównego holu do morza to ok. 150m. JEDZENIE super, duży wybór i dań ciepłych, dominują potrawy z kurczaka, ryby, sałatki, sery, ciasta, owoce. JĘZYK - Turcy posługują się głównie językiem niemieckim i rosyjskim, zresztą najwięcej gości jest Z rosji 45%, Niemiec 35%, Turcji 15% a 5% to Polacy i Holendrzy.
PODSUMOWANIE Jadąc tam zdając sobie sprawę, że są pewne mankamenty (pokoje) reszty nie ma co się obawiać, GTI to profesjonaliści i dbają o swoja markę.
UWAGA zdjecia na tej stronie są nieaktualne, w rzeczywistości jest ŁADNIEJ (zieleń sporo podrosła, sa lepsze parasole)
Hotel nasawiony głównie na rodziny z dziećmi. Liczne atrakcje dla dzieci, zjeżdżalnie, animacje, wieczorne dyskoteki w amfiteatrze. Dla straszych dyskoteka na plaży, druga w hotelu, ale chyba w sezonie letnim jest nieużywana. Duże restauracje, smaczne jedzenie. Obsługa bardzo miła, czysto. Pokoje są w nienajlepszym stanie, być może wynika to z tego, iż hotel został wybudowany w 2001 roku i dopiero część pokoi jest po remoncie. Moj niedaleko basenu z zjeżdżalniami był raczej z tych starych. Pokoje są czyste, codziennie sprzątane. Bardzo miło spedziłam tam czas, poznałam fantastycznych ludzi, też animatorów. Polecam.
pobyt od 13 do 20.06.2007 - słońce przygrzewało juz dośc intensywnie, lecz zacienione miejsca przy basenach i same baseny zapweniały ochłodę w mojej ocenie riva costa to miejsce dla ludzi ceniących spokój i chcących wypocząć; położenie w zadbanym ogrodzie sprzyja atmosferze wypoczynku, zlokalizowane w wielu miejscach bary zapewniają nieustający dostęp do napojów chłodzących i wyskokowych, animatorzy dbają o dobra zabawę i co ważne zaczynają dostrzegać Polaków w całej masie Rosjan i nieco mniejszej Niemców
Obsługa restauracji, barów bez zastrzeżeń; nawet brak znajomosci jezyjków obcych nie utrudnia realizacji zamówień
Lokalizacja niezbyt atrakcyjna. Do plaży niedaleko (przejście tunelem pod ruchliwą drogą). Plaża bardzo kamienista i nieciekawa. To największy negatyw.
Jedzenie w sumie smaczne (jeśli ktoś lubi tureckie jadło). Dania mięsne mało urozmaicone - zwłaszcza jak ktoś nie lubi baraniny. Duży wybór sałatek, warzyw i słodkości. Basen bardzo ładny, ciekawe zjeżdżalnie. Obsługa uśmiechnięta choć często uśmiech schodzi z twarzy równo o godz 00 (co najbardziej da się odczuć w barze). Kilka barów jednak tylko jeden z twardszymi alkoholami. Przy basenie tylko piwo i bezalkoholowe. W godz posiłków czynny też barek w restauracji. Alkohole przeraźliwie rozcieńczone. To ocena wszystkich obecnych w naszej grupie osób (65) - więc obiektywna. Z ciekawości zamówiliśmy czystą wódkę - to kompot któy można pić swobodnie bez popicia. Zabawne jest to ile można wlać w siebie drinków bez poczucia odurzenia - aż strach. Pokoje bardzo małe, wyposażenie już widocznie przyniszczone i ubogie. Chociaż w zasadzie spędzaliśmy tam tylko noce więc nie było to bardzo dużym dyskomfortem. Zdjęcia nie odzwierciedlają faktów - to nie te pokoje. Klimatyzacja dobra i wydajna. Bardzo dobra grupa animacyjna. Ciekawe i urozmaicone prowadzenie. Wieczorami ciekawe programy animacyjne w amfiteatrze (ładym i ciekawym) na plaży. Nie zdarzyły się żadne niemiłe doświadczenia typu kradzieże. Wręcz przeciwnie - co zgubione - znalezione. Efektywny i miły serwis sprzątający.
JEDZENIE BARDZO DOBRE,ODLEGŁOŚĆ DO PLAŻY NIEWIELKA,JEDYNIE MAM ZASTRZEŻENIA CO DO POKOJU.BYLIŚMY W TRZY OSOBY ZAKWATEROWANE W MINIATUROWYM POKOJU,Z ŁÓŻKIEM I POLOWYM JAKO DOSTAWKĄ.W POKOJU LODÓWKA OTWIERAŁA SIĘ I OWSZEM ALE Z BRAKU MIEJSCA TYLKO NA SZEROKOŚĆ DŁONI,PO PROSTU POLOWE ŁÓŻKO DOSUNĘTE DO LODÓWKI.ANIMACJE ,BASENY ,JEDZENIE ADEKWATNE.
Riva Costa to idealne miejsce do wypoczynku rodzinnego. Głowną zaletą jest ogromna przestrzeń ośrodka, piękne ogrody, baseny, przemiła obsługa. W Riva Costa wszystko jest na swoim miejscu. Jedynym minusem jest lokalizacja, mało atrakcyjna dla szukających nocnych rozrywek i możliwości targowania się w tureckich kramach i sklepikach. W pobliżu nie ma ich wcale. Jednakże zalet jest zdecydowanie więcej. Polecam wakacje w Riva Costa.
Jakość pokoi odbiega od standardu pięciu gwiazdek. Jest to jedyna rzecz, która nie pasuje do ogólnego obrazu hotelu. W folderach dotyczących hotelu prezentowane są zupełnie inaczej wyglądające pokoje.
Hotel typowo dla rodzin, bardzo przyjemny dla ludzi