Riu Tikida Beach

zawsze do Riu mozna było jechć w ciemno tym razem jednak szkoda ze nie przyjrzałam sie bardziej

Położenie hotelu w stosunku do plaży, oceanu i miasta jest doskonałe. Wyposażenie oraz wygląd pokojów oraz obiektów wspólnych bardzo dobre. Wyżywienie b. dobre z obniżoną oceną pracy kucharzy przygotowujących dania gorące na życzenie, trzeba czekać zbyt długo i trudno otrzymać np. jajka wysmażone do stanu innego niż ledwo ścięte białko, czy dobrze wymieszana jajecznica. Były też zatrucia pokarmowe, ale to kwestia odporności indywidualnej na bakterie południowego kraju o higienie ?innej? niż europejska. Dobrze mieć leki na biegunkę. Jak na hotel 4-gwiazdkowy, niepoważnie i tragicznie dla lokatorów pokojów w bloku recepcji wygląda sąsiedztwo hałaśliwej dyskoteki. Nie zmrużą oka do późnych godzin nocnych. Łomot przenika przez ściany. To samo przy basenie. Marokańscy animatorzy nie lubią wysokiej jakości muzyki pop typu euro-amerykańskiego, tylko coś w rodzaju ludowej muzyki arabskiej przerobionej na miejscowy ?rock? - prymitywny jednostajny łomot na kilku nutach z tekstem torturą - kilka słów powtarzanych w kółko. Brak polskiego kanału w TV jest skandalem. Polacy są tam naprawdę liczną grupą - chyba dorównują Niemcom (zakaz obnażania się na plaży, stąd Niemców jest mniej), a ci jednak mają wiele swoich programów. Uwaga, ogromna plaża jest niesłychanie zatłoczona od rana do późnego wieczora, korzystają z niej mieszkańcy tego wielkiego miasta. Ocean raczej nie nadaje się do pływania ze względu na dużą falę przyboju - można się tylko pluskać na płyciźnie. Na leżących vis a vis Wyspach Kanaryjskich pod tym względem jest lepiej.

Hotel godny polecenia, rozpieszcza gości, traktują wszystkich gości z szacunkiem, wszyscy z obsługi bardzo pomocni

Witam, Wraz z narzeczoną bylismy w hotelu Riu Tikida Beach w tym roku w połowie sierpnia. Hotel położony przy samej plaży, dzieli ją tylko deptak. Pokoje codziennie sprzątane, miłe obsługa, warto zostawić 1-2 eur, bardzo dziękują za napiwki. z tego co się dowiadywaliśmy pensja Marokańczyka około 150 eur w sezonie 200 EUR na miesiąc ( o ile to prawda ). Obsługa na recepcji nastawione bardzo pozytywnie do klienta, lubią Polaków, chętnie udzielają cennych informacji, pomagają jak najbardziej. Na wielki plus tego hotelu zasługuje jedzenie. Śniadanie o ile pamiętam 8-10, 12-15 snack bar, następnie 12-15 restauracja przy deptaku przeszklona i 18-21 kolacja w restauracji hotelowej, dodatkowo można rezerwować kolację w dwóch orientalnych restauracjach na wieczór w recepcji. Obsługa barów, restauracji była dla nas wielkim zaskoczeniem. Samemu nakłada sie posiłki które sa w formie szwedzkiego stołu, natomiast wszelkiego rodzaju napoje podaje obsługa, która niczego nie żałuje, bardzo miła pyta czego się napijemy, wino, whisky piwo woda przynoszą do stołu. Alkohole można porównać do europejskich, wzięliśmy z Polski trunki których nie ruszyliśmy. Wszystko dostępne w barach w takich ilościach na ile mamy potrzebę. Jedzenie w tym hotelu jest w skali 1-10 na 10, rewelacja, każdy znajdzie coś dla siebie, od przekąsek, spaghetti, ryb, owoców morza, lodów ciast, pieczonego świaniaka, kurczaka ,owoce po zimne przekąski zupy , nie do przejedzenia. codziennie co innego.. Animacje jestem pod wielkim wrażeniem, przy każdym wieczorze od 21-24 w hotelu zaczyna się nocna zabawa. od 21-22 na żywo gra zespół , można tańczyć śpiewać, obsługa do stolików przynosi drinki, napoje co tylko sobie zażyczymy, tutaj też warto dać napiwek, później obsługa nas pamięta do końca wyjazdu, i o wiele przyjemniej nas obsługuje. od 22 codziennie inne animacje, od tańca brzucha , breakdance, orientalne zespoły pokazy magiczne, siłowe, itd. Mało Polaków, dużo francuzów, marokańczyków, troszkę anglików.

Ogólnie jesteśmy zadowoleni z pobytu,zwłaszcza z organizacji sylwestra.

Nazwa  Riu Tikida Beach
Miejsce  Maroko / Agadir / Agadir
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, tenis

Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym

Nowoczesna infrastruktura i wnętrze hotelu

Plaża ok. 150 m od hotelu publiczna, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza

Basen hotelowy ze słodką wodą na wysokim poziomie

Wyświetlono 12 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

ładne duze pokoje schludne wyposazenie

Wady

karaluchy , otrzymałam pokoj z widokiem na zaplecze innego pokoju takze urzadzenia chłodzac i rury :( po 3 dniach udała sie zamienić pokoj . Nie wykupiłam z widokiem na morze ale na ogród a otrzymałm pokoj tzw techniczny proszenie o inny pokoj było problematyczne ale w koncu udała nam sie zamienic na pokoj z widokiem na basen nasz wyjazd był na 14 nocy w tym pokoju.

Stan

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

Położenie, ogród, basen

Wady

Hałas

Pobyt - Październik 2014

Zalety

wspaniały serwis zwłaszcza w restauracji i barze, bardzo dobre jedzenie, piękna plaża

Wady

jeśli to wada to mało Polaków

Michał

Pobyt - Sierpień 2014

Zalety

Jedzenie rewelacja

ewa

Pobyt - Styczeń 2014

Ogólnie jesteśmy zadowoleni z pobytu,zwłaszcza z organizacji sylwestra.

Zalety

wysoka jakość świadczonych usług,blisko od lotniska, dobra obsługa

Wady

Dyskoteka w night clubie słyszana do 2. w nocy w niektórych pokojach.

gocha

Pobyt - Kwiecień 2010

bardzo miła rezydentka Polska animatorzy bardzo dobrzy obsługa miła wszyscy się starali jedynie zastrzeżenia do pana nasiłowni bardzo niegrzeczny jakby siłownia była jego prywatna zawsze sie spóżnial ibył niemiły nie chciało sie chodzic

tom

Pobyt - Lipiec 2008

Wszystko w hotelu nam sie podobało, położenie, bujna roślinność, restauracje - dwa śniadania: normalne dla śpiochów - czyli dla nas:) Dodatkowo śniadanie można zamawiać do pokoju bez dodatkowych opłat. Obsługa miła, drinki prawdziwe-nie rozwodnione jak w innych hotelach. Struktura gości to głównie Niemcy, Francuzi i Anglicy - Polaków jak na lekarstwo. Ważne - co do samego Agadiru - to nie liczcie na dużo słońca, to jest miejscowość nad oceanem i niestety często jest zachmurzenie ale jest ciepło. Nam trafił sie akurat tydzień ze słońcem, ale generalnie jest go bardzo mało - tak mówi każdy z rezydentów - niestety już na miescj :(.W razie dodatkowych pytań zapraszam na maila.

Aga

Pobyt - Czerwiec 2008

Nie polecam tego hotelu. Cena nieadekwatna do standardu. Łazienki brudne z przestarzałym wyposażeniem. Posiłki monotonne, słabo doprawione. Basen jeden jedyny gdzie można mieć wątpliwości co do czystości wody. Poza tym wieczna mgła przez co mało słońca w całym Agadirze.

Pobyt - Maj 2008

Fantastyczna obsługa i super animatorzy, powrót do domu był bolesnym zderzeniem z rzeczywistością, gorąco polecam wszystkim.

EMIL

Pobyt - Luty 2008

HOTEL OBSŁUGA POŁOŻENIE JEST SUPER KTO WYPOWIADA SIĘ NEGATYWNIE POPROSTU TAM NIE BYŁ!!!

Joana

Pobyt - Wrzesień 2007

Bardzo fajny hotel, dogodne położenie,obsługa cudowna..

Aknah

Pobyt - Sierpień 2007

Po tygodniowym zwiedzaniu "królewskich miast" hotel był spełnieniem relaksujacego wypoczynku. Bardzo piękna plaża, doskonały Atlantyk, profesjonalna obsługa. Wspomnienia naprawdę bardzo dobre, chciałoby się znów wpaść tam na tydzień.

Riu Tikida Beach