Riu Puerto Marina

Byłam z mężem 8nocy. Za pośrednictwem internetu zamówiliśmy pokój z widokiem na basen w formule AI. Restauracja ładnie urządzona, czysta, bufet z dużym wyborem przeróżnych dań z całego świata. Basen ok, z dużą ilością leżaków, serwisem barowym i mocnymi drinkami. Wieczorami głównie popisy wokalne które były po prostu w porządku, dwa razy zagościł iluzjonista który wywarł na nas ogromne wrażenie. Hotel położony jest w sąsiedztwie mariny w której kryły się kameralne restauracje.

Z restauracji nikt nie wyszedł nigdy głodny. Mężowi smakowały dania główne, mi bardziej do gustu przypadły desery i sałatki. Koniecznie weźcie coś na komary, spray lub maść. Nie wiem skąd ale było ich pełno. Pokój spełnił nasze oczekiwania, miejsca przeciętnie, wygodnie, schludnie. Personel w 90% kontaktowy, przeważnie uśmiechnięty. Typowi bywalcy 5* mogą co nieco zarzucić pokojowi. Np telewizorowi który miał na oko z 10 lat.

Hotel należy do sieci RIU co zapewnia pewien standard usług na wysokim poziomie. Wykwalifikowana obsługa sprawiała że czuliśmy się bardzo dobrze. Pokój w starszym wystroju, co nie zmienia faktu że był wygodnym kwaterunkiem na tydzień. O czystości w tej klasie hotelu mówić nie wypada ponieważ jest to pewien standard. Jedzenie. Tutaj chylę czoła przed szefem kuchni. Potraw które wychodziły spod jego ręki były i dla smakoszy i dla osób które niekoniecznie lubią jeść smacznie ale dużo. Wyjazd na duży plus.

Wybierając się na wakacje zawsze staramy się wybrać hotel z sieci RIU ponieważ od lat czy to w Egipcie czy Tunezji zatrzymujemy się w tych hotelach . Obsługa nienaganna w swych manierach, menager był dostępny dla każdego kto go potrzebował. Do plaży potrzebowaliśmy tylko chwili żeby dojść do niej spacerem. Pokój ok, bez fajerwerków ale z gustem. Kuchnia hotelowa dobra. Czasem bufet wyglądał dość finezyjnie.

Rewelacja, obsługa hotelowa rozpieszcza swoich gości, jedzenie wyśmienite i duży wybór dań. Codziennie przy obiadokolacji do stolika podchodzi kierownik sali i pyta o opinie o jedzeniu i warunkach w pokoju.Ładny duży basen z ciepłą wodą. Z hotelu wszędzie jest blisko: plaża (trochę szary ten piasek)- 50 m, sklepy, rozrywka, a w klimatyzowanym pokoju cisza, bo okna balkonu mają po 4 szyby. Polecam gorąco:)

Nazwa  Riu Puerto Marina
Miejsce  Hiszpania / Costa del Sol / Benalmadena
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Słoneczne plaże przez cały rok i ciepłe morze

Klimatyczne miasteczka jak Marbella i Mijas z andaluzyjską architekturą

Bogata oferta dla miłośników sportów wodnych i golfa

Wyświetlono 6 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Kaja

Milena

Adam

Paweł

Grzegorz

Pobyt - Maj 2008

grzegorz21

Pobyt - Czerwiec 2007

Polecam ten hotel obsługa i jedzenie rewelacja, duży basen ciepła i czysta woda w pokoju czyściutko i lodówka zawsze pełna-ceny możliwe, mimo balkonu na ulicę nie dochodził żaden dzwięk . Klima cicha i wydajna, na suficie centralnie wiatrak. Parę metrów do pięknego portu jachtowego. W restauracjach (Pizza Hut) i sklepach często obsługują polacy. Luna Park czynny od 18 do 02 po północy - 6 euro/osobę atrakcje od 2-3,5 euro/osobę,taxi 5 euro, warto. Jedyny minus to nieciekawy drobny szaro-brudny piasek z niesprzątanymi śmieciami na plaży i tłumy w dzień i w nocy - same dyskoteki i kluby w pobliżu. Cena hotelu adekwatna z tego powodu, że wieczorem codziennie w kawiarni były występy zaproszonych gości , w czwartek występ flamenco przy świecach, polecam !

Riu Puerto Marina