Riu Oliva Beach Resort

Czytając opinie przed wyjazdem bardzo się bałam zatrucia , dziś wróciłam z tygodniowego pobytu i mogę wyrazić opinie na ten temat. Zatrucia żadnego nie było dodam, że mój narzeczony miewa dosyć często problemy jelitowe będąc w Polsce a tam nic takiego nie miało miejsca !!! Drinki z lodem , do mycia zębów używana woda z kranu. Jedzenie próbowane każdego rodzaju w tym owoce, warzywa, lody . Zatrucia nie było żadnego ani bólów brzucha. To jest indywidualna sprawa a nie wina hotelu według mnie . Nie spotkałam nikogo kto by skarżył się na zatrucie .

Super hotel, mimo trochę starego umeblowania to jest bardzo czysto, obsługa hotelowa cudowna, zawsze uśmiechnięta i gotową do pomocy, jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie a ocean i okolice cudowne

Hotel fajny w parku krajobrazowym , piękne wydmy, wulkany, rewelacyjne wejście do cieplutkiego oceanu, piaseczek jak mąka. Jedzonko smaczne, pokoje czyste, obsługa super. Brygida P.

Cudowny hotel położony w pięknym miejscu . Posiłki bardzo dobre , drinki również. Obsługa uśmiechnięta i bardzo pomocna . Polecam

Jestem zachwycona poziomem obsługi, standardem, czystością, jakością posiłków. Nie wierzę w zatrucia pokarmowe, mam na myśli opinię innych. Wszystko świeże, urozmaicone. Czyste talerze, wedlug olinii innych coś było nie tak. Relacjonuję na bieżąco. Piękny wyjazd, ciepełko, klinat, piękne miejsce dla każdego. Polecam wszystkim. Zaufajcie mi 😊

Nazwa  Riu Oliva Beach Resort
Miejsce  Hiszpania / Fuerteventura / Corralejo
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness

Położony nad oceanem, przy pięknej, drobnopiaszczystej, łagodnie opadającej do morza plaży ze słynnymi wydmami Corralejo

W ogrodzie 2 hydromasaże, 2 baseny z wodą słodką (podgrzewane w zależności od sezonu)

WiFi w lobby bezpłatnie

Dobre możliwości komunikacyjne, dobre połączenia autobusami liniowymi do centrum Corralejo

Wyświetlono 29 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ala

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Animacje o każdej porze dnia Wieczorne występny Dobre jedzenie Obsługa na 6+ Lokalizacja przy pięknej plaży Codziennie sprzątane pokoje Przystanek autobusowy zaraz obok oraz taxi

Wady

Pokoje w starszym stylu ( takie jak na zdjęciach wiec to żadna wada widzimy do czego jedziemy )

Beti

Zalety

Miła obsługa, czystość i najlepsze położenie

Brygida

Zalety

Jeden z dwóch hoteli w parku krajobrazowym.

Wady

Akurat my nie mieliśmy leżaków na plazy.

Beata

Pobyt - Marzec 2023

Iwona

Pobyt - Luty 2023

3.3

Pobyt - Luty 2023

Proszę uważać na zatrucia pokarmowe !!!!! Problem nadal istnieje. My też myśleliśmy, że nas to nie spotka, a jednak. Okropne wymioty, mdłości, ból brzucha i biegunka. Z kuchnią jest coś ewidentne nie tak !!!!! Obsługa hotelu dobrze o tym wie i nic z tym nie robi. Przez to mieliśmy zepsute ferie. Kuchnia jednak na niskim poziomie, dla mało wymagających. Jeździmy trochę po świecie i wiemy jak wygląda dobre All.i Jeżeli ktoś mówi, że tutaj jest super, to jeszcze niewiele widział. Przy basenie wieczorami chodzą wielkie karaluchy !!!!!! Okolica i położenie hotelu Ok, ale jeże ktoś liczy na jakieś rozrywki w pobliżu, to tam niczego takiego nie znajdzie. Zdawaliśmy sobie sprawę, że jedziemy tylko do 3 gwiazdkowego hotelu, nie przeszkadzały nam nawet odpadające tynki, ale sytuacja z tymi zatruciami przez tak długi okres czasu, to po prostu przegięcie !!!!!!

Zalety

Wady

Problem z kuchnią, zatrucia pokarmowe !!!!! Wielkie karaluch przy basenie !!!!!!

3.1

Pobyt - Sierpień 2022

2 sierpnia 2022 córka pojechała z tatą na wakacje do tego hotelu na 10 pełnych dni. Pierwsze dwa dni były fajne dopóki tato nie zachorował. Biegunka, ból brzucha i gorączka, Na szczęscie trwało to tylko jeden dzień. Za 2 dni córka, wymioty ,słaba, gorączka i już 4 dzień ból brzucha. Jak nam już wiadomo w hotelu jest bakteria lub wirus. Nie polecamy tego hotelu i nigdy tu nie wrócimy. Próbuje zrobić wszystko żeby ochronić ludzi przed tym , żeby nie wyruszali na wakacje za tak duże pieniądze i musieli leżeć w łóżku. Moje dziecko nie korzysta z wakacji .Tui wie jaki jest problem i nadal sprzedaje tam wycieczki.

Zalety

Żadne po tych doświadczeniach .

Wady

JW

Jacek

Pobyt - Sierpień 2022

HOTEL wspaniały, położenie Hotelu wspaniale -to nic ,że meble stare-ale całe i bardzo czyste,proponują wszystko-do wypoczynku-jedzenia -rozrywki-obsluga pomocna,usmiechnieta-,i kłamie ten co mówi, że o 7 wszystkie leżaki zajete-miejsca te otwarte są od 8.00!! Jest ich tyle ,że idąc tam o 10.00...można było wybierac-gdybym miał tam wrócić to na pewno do tego hotelu!- a-jedzenia mostwo-,i nikt nie miał problemów żołądkowych.. na co masz ochote-wszystko tam jest!..,gdy nadchodzi czas wypoczynku-noc-jest cicho i nie ma z tym problemu!

Zalety

Lokalizacja hotelu-wspaniala plaza

Wady

Tak na sile-to wygniecony materac!

Henryka

Pobyt - Marzec 2022

Hotel bardzo przyjazny dla turystów,obsługa miła, niemal ekspresowa, czysto.Dobre Swieże jedzenie,ogromny wybór,dobre sery,owoce, różnorodne pieczywo,jogurty,ryby,różne sałatki do wyboru.Bardzo dobre wino czerwone i białe. W restauracji samoobsługa. Drinki dobre.W niedzielę na śniadanie szampan.Piękna, ogromna plaża,pogoda przeważnie słoneczna w sam raz na złapanie trochę słońca po zimie.Basen oblegany tak jak we wszystkich hotelach, ale są dwa.Rezerwują wszyscy i Polacy i Niemcy.Można wybrać się na wydmy tam miejsca starczy dla wszystkich,drinki też nie uciekną.Byliśmy na całodniowej wycieczce na Lanzarote i na plaży Cofete.Polecamy Pana Maćka[Pana z Nowego Sącza] jako pilota.Nie ma co czepiać się że hotel nie ma mebli z ikei. To inny styl! Mieliśmy pokój DZX2 w budynku głównym i wszystko pasowało. Do Corralejo plażągodzina drogi .Jest obok hotelu przystanek autobusowy i postój taksi.Polecamy ten hotel

Zalety

Podobało się nam wszystko,ale najbardziej atmosfera w hotelu stworzona przez obsługę.

Wady

Nie mamy zastrzeżeń

4.8
Lila

Pobyt - Wrzesień 2021

Hotel jest tak zniszczony i zdewastowany, niesprzatana zewnetrzna infrastruktura, nie sposob polecić go. Nie powinien dzialać w sieci RIU.

Zalety

Połozenie bezposrednio na plaży

Wady

Hotel zniszczony, pozarywane lezaki przy basenie, wylamane luźne kafle przy basenie, nie sprzatane prysznice przy basenie pelne piasku, dni bez mozliwosci wymiany recznikow plazowych, zniszczone korytarze, w pokoju wykladzina dywanowa poplamiona, na korytarzu takze. Zdewastowane windy, na ktore czeka sie bardzo dlugo, bo wciaz na przemian ktoras nieczynna.

Pobyt - Sierpień 2021

Wrócę tu na pewno! To raj na ziemi! Obsługa na najwyższym poziomie, jedzenie PYSZNE i urozmaicone, drinki rewelacja - polecam szczególnie mojito. Na pewno tu wrócę!

Zalety

Rewelacyjny hotel! Położenie marzenie - jak w raju!!

Wady

Wymaga odnowienia, ale jest czysto, a obsługa na najwyższym poziomie!

Anita

Pobyt - Czerwiec 2019

Pobyt oceniam na 100% pozytywnie podróżujemy nie po aby szukać dziury w całym lecz aby poznawać ciekawe miejsca.Hotel wymaga odnowy lecz atmosfera którą stwarza sympatyczny uśmiechnięty i pomocny CAŁY BEZ WYJĄTKU personel rekompensuje jakieś niedoskonałości. Położenie i okolica to cud natury. Jeżeli chodzi o wyspę to miejsce dla koneserów natury przejechaliśmy od A do Z samochodem gorąco polecam !!!! Jeśli jeszcze raz mielibyśmy zacząć zwiedzać po kolei Wyspy Kanaryjskie to Lanzarote a potem Fuertę zostawilibyśmy sobie na przysłowiowy \\\"deser\\\" ,ale to nasza opinia .

Zalety

1.Obsługa personelu bezkonkurencyjna krótko- SUPER!! 2.Położenie hotelu to\\\" wiśnieka na torcie\\\" 3.Sala do gier towarzyskich ( karty ,bingo itp) Polecam

Wady

1.wymaga odnowienia , lecz czysto pięknie zadbane ogrody 2. przewaga gości z Niemiec ( leżąco -jedzących rezerwujących leżaki od świtu) 3.Animatorzy mogliby być bardziej aktywni ( w tym temacie hotele Suneo Club nie mają konkurencji)

Anita

Pobyt - Czerwiec 2019

Zalety

\\\"Pobyt oceniam na 100% pozytywnie podróżujemy nie po aby szukać dziury w całym lecz aby poznawać ciekawe miejsca.Hotel wymaga odnowy lecz atmosfera którą stwarza sympatyczny uśmiechnięty i pomocny CAŁY BEZ WYJĄTKU personel rekompensuje jakieś niedoskonałości. Położenie i okolica to cud natury. Jeżeli chodzi o wyspę to miejsce dla koneserów natury przejechaliśmy od A do Z samochodem gorąco polecam !!!! Jeśli jeszcze raz mielibyśmy zacząć zwiedzać po kolei Wyspy Kanaryjskie to Lanzarote a potem Fuertę zostawilibyśmy sobie na przysłowiowy \\\\\\\\\\\\\\\"deser\\\\\\\\\\\\\\\" ,ale to nasza opinia . Zalety: 1.Obsługa personelu bezkonkurencyjna krótko- SUPER!! 2.Położenie hotelu to\\\\\\\\\\\\\\\" wiśnieka na torcie\\\\\\\\\\\\\\\" 3.Sala do gier towarzyskich ( karty ,bingo itp) Polecam

Wady

Wady: 1.wymaga odnowienia , lecz czysto pięknie zadbane ogrody 2. przewaga gości z Niemiec ( leżąco -jedzących rezerwujących leżaki od świtu) 3.Animatorzy mogliby być bardziej aktywni ( w tym temacie hotele Suneo Club nie mają konkurencji\\\" Pokaż mniej Termin pobytu: czerwiec 2019

Teresa

Pobyt - Październik 2018

Klimat,pogodni, uśmiechnięci i życzliwi ludzie super wypoczynek godny polecenia.

Zalety

Czysty i schludny,Blisko piękna i olbrzymia plaża .Można wspaniale wypocząć.

Wady

Ograniczyć palenie papierosów na tarasach , no i opróżniać skrzynki pocztowe aby wrzucone kartki mogły trafić do nadawców bo minął miesiąc i do dzisiaj nie dotarły.

Pobyt - Lipiec 2018

Właśnie wróciliśmy z pobytu w tym miejscu. Razem z 3ą dzieci (2-6-9 lat) Im się bardzo podobało. Nam też. Mieszkaliśmy w domkach a nie w wieżowcu i - było super. Apartament 67 m2, sprzątany, czysty. Oddalony od restauracji i snak barów więc było cicho po 22. Dwa duże baseny, oddalone od siebie więc nikt nikomu nie przeszkadzał. leżaki w hotelu faktycznie rezerwowane przez urlopowiczów dość wcześnie, ale wychodząc na śniadanie ok. 9 mogliśmy coś dla naszej rodziny znaleźć. Rzeczywiście jedzenie jest dość monotonne, ale krewetki, kalmary, moule , paelle można znaleźć. moje dzieci i tak jadły z uwielbieniem pizze, spaghetti, melony, arbuzy i lody, hot chocolate czy drinki sin alkohol. Bliskość plaży - tak cudownej że wręcz nierealnej rekompensuje wszystkie niedogodności ;) Może i nie wyjeżdżaliśmy z dziećmy w dzikie, dziewicze tereny, ale plaża i kolory oceanu są niesamowite. Nie ma takich w Europie (objechałam Hiszpanię, Włochy, Chorwację, Grecję, Turcję). No może Egipt - z nurkowaniem w rafie i kolorowe rybki ;) I koniecznie pokupujcie Aloe Vera - balsamy, mydła, kremy - z aloesem - nie ma takich nigdzie indziej ;) Bardzo fajnie!! Polecam

Zalety

bliskość wspaniałej, niesamowitej plaży, sympatyczni pracownicy, dużo zielonego w hotelu, dobre drinki, w apartamentach (nie w wieżowcu) - cicho i spokojnie po 22! Aloes wytwarzany na skalę światową - żele Aloe vera do mycia w hotelu

Wady

brak aquaparku ;) brak animacji dla dzieci po polsku; długi lot (5h) - makabra :)

Iza

Pobyt - Czerwiec 2018

Byliśmy pod koniec czerwca, żeby ominąć tłumy. Zakwaterowanie mieliśmy w głównym bydynku, jednakze mogliśmy korzystać z całego resortu. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu, pomimo, ze rzeczywiście było dużo niemieckich emerytów. W hotelu codziennie schow na żywo, dyskoteka 4 dni w tygodniu i inne dzienne atrakcje. Do miasta spacerem można dojść wzdłuż lini brzegowej w ciągu godziny. Duży wybór jedzenia i drinków, dla śpiochów późne śniadania. Kolacja w godzinach 18:30-22. Obsługa pomimo dużej ilości pracy bardzo uprzejma i uśmiechnięta. Pokój mieliśmy na 1 pietrze, żadnego hałasu nie słyszeliśmy- na co uskarżają się co poniektórzy w komentarzach. Hotel rzeczywiście stary, ale czysty i zadbany. Poza tym na wakacje nie jedzie się po to, żeby siedzieć w pokoju i na wszystko narzekać:) W pobliżu wydmy, na których można poczuć się jak na pustyni. Basen może niewielu, ale w tym okresie, którym byliśmy było spoko. Na wolne leżaki tez nie narzekaliśmy, zawsze coś się trafiło. My jednak woleliśmy spędzać czas na plazy, woda w oceanie czysta jak w filmie Błękitna Laguna:) Polecamy wycieczkę na Lanzarote ze zwiedzaniem winnicy i wulkanów, piękny krajobraz:)

Zalety

Piękna plaża, duży wybór jedzenia i drinków. Miła i uśmiechnięta obsługa.

Wady

Hotel stary, ale zadbany i czysty. Dużo Niemców w podeszłym wieku.

3.6
Bartosz i Asia

Pobyt - Marzec 2018

Jestem niezadowolona i nie polecam dla młodych ludzi i par którzy chcą odpocząć i troszkę poszaleć.

Zalety

Blisko Oceanu

Wady

Leżaki tylko dla wybranych lub dla tych którzy nie mogą spać od 6:00 i rezerwują od rana. Jedzenie kiepskie. W dzień w dzień to samo. Wszystko robione na jednym oleju. Okropne. Po mimo mieszkania na 7 pietrze było bardzo czuć pieczonym jedzeniem. Hałas od godziny 6:00, który słychać przez cienkie ściany. Mało atrakcji i większość robiona pod niemieckich gości którzy maja około 60 lat. Tutaj jednie mogą przyjeżdżać emeryci lub rodzina z dziećmi. Nie polecam dla młodych i dla par, którzy chcą troszkę poszaleć. Standard hotelu bardzo nisk. Czułam się jak w hotelu z czasów Polskiej komuny.

Pobyt - Czerwiec 2017

Super miejsce na ziemi - raj. O czymś takim marzyliśmy i to się spełniło. Miła obsługa. Wracamy tam w 2020 roku

Zalety

Wszędzie blisko

edyta

Pobyt - Lipiec 2015

Położenie hotelu - super. Plaża- jedna z najlepszych na wyspie. Hotel sam w sobie ok. Lata świetności ma już za sobą i przydałby się remont ale nadal daje radę więc bez obaw. Jedzenie dobra a drinki meeega mocne :). Ogólnie polecam

Zalety

plaża, jedzenie, drinki

Wady

trochę mały basen

ania

Pobyt - Maj 2015

Na początku chciałam zaznaczyć, że był to bardzo udany pobyt i generalnie polecam ten hotel. Jest dobrze prowadzony, wiele rzeczy zostało miło pomyślanych. Takie drobiazgi, jak kwiaty na powitanie, czy upominek od hotelu (torba plażowa), to miłe gesty w stronę gości. Wywołują uśmiech i dobre samopoczucie. Zgadzam się ze wszystkimi pozytywnymi uwagami poprzedników. Dużo juz zostało napisane o tym kompleksie, dlatego, żeby się nie powtarzać, pozwolę sobie oprzeć moją opinię na dwóch porównaniach: 1) pokój w części village vs. pokój w głównej części hotelu Pierwszy tydzień spędziliśmy w części village, w bungalow. Bardzo polecam ! Jest intymnie, cicho, przestronnie. Pokoje są ładne i przemyślnie urządzone. Co ważne, nie ma aneksu kuchennego, ale jest lodówka. Warto, jeśli jest taka możliwości, wziąć ten apartament nawet tylko dla dwóch osób. Jest trochę dalej do morza, ale np. już basen, czy jadalnia jest zaraz obok (są podwójne w tym hotelu, dla części głównej i village). Dużo zieleni. Wakacyjnie. Bosą stopą po pięknie utrzymanej trawie w otaczacym bungalowy ogrodzie. To lubię. Drugi tydzień spędziliśmy w części głównej, w dwuosobowym pokoju. Pominę kwestię mniejszej przestrzeni, bo to oczywiste. Ale już kwestia hałasu nie jest taka oczywista. Ktoś z czujnym snem powinien zaopatrzyć się w stopery. Oprócz hałasu (o różnym charakterze i natężeniu ) dochodzącego od sąsiadów, zza cieniutkiej ściany, dochodzi jeszcze kwestia wiatru. Po 17.05 wiatr wiał jak oszalały. Świst i huk. W dzień jeszcze pół biedy, gorzej w nocy. Otwarte drzwi balkonowe skutkowały takim przeciągiem, że w łazience nie trzeba było uruchamiać suszarki do włosów ;) Niewątpliwym atutem jest przepiękny widok na morze (mieszkaliśmy na 7 pietrze). Można rano wypić kawkę na balkonie patrząc w dal (czajnik można \"wynająć\" z kaucją 20 ? w recepcji lub co rano przynieść jeden z termosów pełnych dobrej czarnej kawy z jadalni; dostępne od około 7 rano... jak kto lubi, to można dorzucić i słodkie bułecz

Zalety

Bardzo dobre podejście do gości hotelowych, bliskość plaży

Wady

Za mało miejsca na basenie i jego okolicach dla takiej ilości gości... Mało przytulne jadalnie (klimat stołówkowy), nieurozmaicone jedzenie Bardzo cienkie ściany miedzy pokojami w głownej części budynku- niezbyt intymnie

Riu Oliva Beach Resort