Zielone klify i górskie krajobrazy idealne do trekkingu
Malownicze wioski rybackie i spokojne zatoczki
Zachwycająca przyroda wyspy oraz liczne piesze trasy przez lasy wawrzynowe
Hotel smutny nie ma atmosfery wakacyjnej raczej dla emerytów ja jako osoba 37lat nudziłam się,niestety nie ma tez dojścia do oceanu do promenady ponieważ jest teren odgrodzony siatkami i odbywa się tam remont promenady / nadbrzeża słychać wiercenia maszyn choć nie są mega głośne
Widok na ocean Darmowy autobus do Funchal kursujący kilka razy Również darmowy powrót
Na tak wielki obiekt jednak baseny są zbyt małe,hotel ładny ale dość smutny dla mnie nie było tu atmosfery - raczej polecałabym osobom 60+ 70+ jest mega spokojnie przy basenie nie leci żadna muzyka i właśnie dla mnie nie ma tu klimatu,również nie widzilam żadnych animacji być może w dobie tej modnej choroby tak jest ? po obiekcie wszystko chodzą w maskach niektórzy również w okolicy basenów dla mnie smuteczek
Niestety nie było opcji dojścia do oceanu przy hotelu ponieważ był remont nadbrzeża ( betonu ) Zbyt mało basenów na tak duży obiekt Hotel dla emerytów bardzo spokojny klimat Brak muzyki przy basenie Brak animacji Nudno Posiłki smaczne
Czysto Darmowy autobus z hotelu do Funchal
Wg mnie na tak wielki obiekt 2 baseny to mało - przy basenach dziwne murki nie wiadomo po co trzeba przez to obchodzić baseny naokoło Bar przy basenie słaby w opcji all
Bylismy z mezem i znajomymi w polowie lipca.Wszyscy bylismy zadowoleni z pobytu.Piekny hotel robi wrazenie na zewnatrz 2 baseny woda nie za ciepla ale wiadomo najgozej wejsc,pozniej nie chce sie wychodzic.Nigdy nie brakowalo lezakow,codziennie wymieniane reczniki.3 basen w srodku hotelu.Byly dni pochmurne od rana ale po sniadaniu zaraz grzalo slonce ze nieszlo wyrobic dobrze ze powiewal wietrzyk.Odnosnie jedzenia to bardzo pyszne,swieze,i jest w czym wybierac duzo miesa,serow ,owocow itd.Do kolacji dla kazdej pary jest przypisany stolik i przez tydzien siadalismy w tym samym miejscu(super)kelnerzy podawali wino do stolu zawsze czysto.Do kolacji Panow obowiazuja dlugie spodnie.Drinki bardzo dobre ,mocne i podawane w szkle przy basenie wiadomo plastik.Przy basenie w barze ciasto ,owoce,lody,drinki,piwo co kto chcial i kanapki bardzo pyszne,nie dalo sie przejesc.Wieczorem zawsze w jednej sali byly wystepy lub gral zespol wtedy kelnerzy podawali drinki do stolika,podchodzili i pytali co chcemy i orzeszki do przegryzienia.Plusem bylo ze mozna bylo drinki brac do pokoju.Woda gazowana lub naturalna byla wydawana w recepcji mozna bylo brac wedlug potrzeb.Pokoje codziennie sprzatane i wymieniane reczniki.Nie ma sie do czego doczepic chociaz jest to duzy hptel bo my mielismy nr.1655,ale nigdy nie bylo kolejek przy jedzeniu,przy basenach itd.Codziennie darmowy autobus zawozi gosci hotelowych do stolicy Funschal i przywozi ,tylko dzien przed trzeba sie zapisac w recepcji.Polecam goraco.Więcej
Same zalety
Brak wieczornych animacji na temat wyspy i życia mieszkańców.
Świetna obsługa, dobre jedzenie, darmowy transport do miasta
Brak animacji na temat wyspy.
Byłam w hotelu na początku listopada 2018r i jestem bardzo zadowolona. Hotel bardzo ładny, w spokojnej okolicy. Pokoje czyste i przytulne, z widokiem na morze. Obsługa hotelu wręcz fantastyczna, bardzo dużo udogodnień: siłownia, basen kryty, sauna, spa, podgrzewany basen na zewnątrz, bezpłatny autobus do Funchal. Odnośnie posiłków nie mogę wypowiedzieć się w pełni, ponieważ miałam opcję tylko ze śniadaniem ale śniadania były bardzo dobre, spodobał mi się w szczególności duży wybór świeżych soków i owoców. W okolicy hotelu dwa sklepy spożywcze i kilka restauracji. Bardzo dobrze wspominam urlop w tym hotelu, polecam :)
fantastyczna obsługa, spokojna okolica, dużo udogodnień
Tygodniowy pobyt we wspaniałym miejscu.Hotel piękny,w spokojnej okolicy możliwość dojazdu bezpłatnym busem hotelowym do Funchal,z pod hotelu odjeżdża też autobus nr 155 który dowozi do stolicy.Posiłki wspaniałe,przygotowywane z ogromną pieczołowitością-kawior i szampan na śniadanie,karta dań przeogromna,podobnie markowe alkohole w opcji al .Obsługa perfekcyjna,niezwykle miła i pomocna,posługująca się wieloma językami.Pokój czysty sprzątany codziennie,mieliśmy pokój z widokiem na ocean\'1644 położony w centralnym punkcie resortu. Goście w przewadze to starsi ludzie w większości z Niemiec i Anglii.To nasz drugi pobyt w hotelu sieci Riu myślimy że nie ostatni bo warto uszczknąć odrobinę luksusu... Dziękujemy i pozdrawiamy wszystkich pracowników hotelu którzy tworzą niesamowitą atmosferę pozwalającą na super wypoczynek .
Wszystko na najwyższym poziomie
Hotel w bardzo spokojniej okolicy (6-7 hoteli). W pobliżu hotelu jeden sklep Spar i może ze trzy knajki/ restauracje tak więc okolica bardzo cicha i spokojna. Sam hotel bez żadnych zastrzeżeń czysty, przestronnym przy basenie sporo leżaków, dwa baseny zewnętrzne jeden wewnątrz hotelu. Przy hotelu promenada, "plaża" to duże kamienie przy hotelu pomost z którego można zejść do Oceanu. Posiłki jak zawsze w sieci RIU urozmaicone i sporo. Przy obiadokolacji np. woda 0,5 l - 2,5 euro. Przystanek autobusowy do Funchal przy hotelu.