Riu Gran Canaria

Wyjątkowy

Właśnie co wróciłam z pobytu w tym hotelu,jestem zachwycona całym bobytem, pokoje duże, dziennie sprzątane, Jedzenie bardzo dobre,duży wybór, soki wyciskane z owoców ( nie rozcieńczane),alkohole lane bezpośrednio z butelek ,soki, kawa dostępne 24h. Pollecam ten hotel w 100% Brawo dla animatorów.

Hotel wiosną przeszedł generalny remont. Teraz to na prawdę luksusowe miejsce. Czyściuchno, nowocześnie, pysznie, przemiło!!! Polecam w 100% a wakacje.pl niech uaktualnią zdjęcia ;;D

Zachęcamy do skorzystania z kursu nurkowania prowadzonego polskich instruktorów zatrudnionych w szkole Delphinus prowadzoną przez Dorotę i Matka Piskorskich w Playa Taurito. Wspaniali ludzie!

Pozwoliłem sobie NA KOMENTARZ, albowiem na portalu wakacje są tylko same pozytywy dotyczące tego hotelu. A taka ocena nie jest obiektywna. Generalnie wyjazd był udany - słońce, atrakcje, radość życia Hiszpanów. Hotel usytuowany w bardzo dobrej lokalizacji (środki komunikacji, promenada, bary, sklepy, etc.). Ale... Cena w tym hotelu jest nie adekwatna do poziomu kompleksowych usług - za 2 tyg to max do 5000 zł. Sama Obsługa czy animatorzy - zadowoleni, uśmiechnięci, pełni werwy by zadowolić klienta - nie nadrobią wszystkiego za właścicieli. Właściciel powinien pomyśleć o remoncie - budynku, pokoi, basenu, urozmaiceniu jedzenia itd. Obsługa dwoi się i troi by było czysto - ale to nie wystarczy. W trakcie pobytu odbywała się tzw. kategoryzacja hotelu z wypełnieniem ankiety włącznie. Wówczas część dań uległa zmianie- NA LEPSZE:-). Jeden dzień wiosny nie czyni. Dla dzieci bardzo mały wybór dań (cześć mięsa po prostu surowe lub pojawiające się w zupie na drugi dzień - to nie przystoi hotelowi 4 gwiazdki). Dodatkowo jedzenie pod Anglików i Niemców (a były też inne nacje Hiszpanie, Francuzi, Belgowie, Polacy, Czesi, itd). Byliśmy nad oceanem a dań z ryb jak na lekarstwo! Dzieci ograniczały się w drugim tygodniu w końcu - do owoców i jedzenie placków! Sieć H10 ma podobny standard - nie mniej jednak cena i jakość usług kompleksowych zdecydowanie lepsza. Bezcenna pogoda - która była wyborna w tym okresie. Proponuje jednak wszystkim odwiedzającym wakacje.pl, sprawdzanie opinii na stronach zagranicznych i innych portalach oceniających poszczególne hotele. Wyjazd jak najbardziej pozytywny. Wyspa przepiękna. Co do hotelu - Właściciel zamiast dążyć ceną do 5 gwiazdek z ceną, powinien zastanowić się - co ulepszyć/poprawić... max 3,5 bym wystawił za ogólne wrażenie w skali od 1 do 5 (czyli w ocenie wakacji max 7,5). pzdr

Bardzo dobry hotel, polecam ! Naprawdę mozna wypocząć, Zarówno hotel jak i baseny na bardzo dobrym poziomie, kuchnia urozmaicona, wszystko świeże, w restauracjach i przy basenach duzo miejsca.Plaża jest w odległości kilkuset metrów z pięknym piaskiem i rozległymi wydmami - dochodzi sie tam piękną promenadą wzdłuż oceanu.Jest to miejsce wieczornych spacerów ponieważ wzdłuż promenady mieszczą się liczne bary, kefejki oraz mnóstwo sklepów i sklepików również znanych światowych firm.Jedynym minusem oczywiście nie ważącym na ocenie hotelu jet niesamowita ilość palących którym podsuwa się popielniczki w hotelu i przy basenach.

Nazwa  Riu Gran Canaria
Miejsce  Hiszpania / Gran Canaria / Maspalomas
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, żeglarstwo, tenis, rowery, rozrywka i życie nocne

Basen z sezonowo podgrzewaną wodą

W odległości ok. 1 km wspaniałe plaże i wydmy Maspalomas

Dużo udogodnień dla dzieci m.in.: mini klub, plac zabaw, oddzielny brodzik, wysokie krzesła w restauracji

Zróżnicowane plaże od złocistych po czarne wulkaniczne

Wyjątkowy

Wyświetlono 12 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aleksandra

Pobyt - Lipiec 2021

Zalety

Obsługa,obsługa i jeszcze raz obsługa

Wady

Renata

Pobyt - Lipiec 2012

Marek M.

Pobyt - Marzec 2012

RIU to RIU! Trzymają stabdard! Świetna obsłua, atmosfera ... WSZYSTKO! Byłem w marciu 2012, co tam dużo mówić, było zaje!

Aneta

Pobyt - Kwiecień 2011

właśnie wróciłam z wakacji. Hotel położony w cichej okolicy, bardzo spokojnej z bardzo szybkim dojazdem do bardziej hulaszczej strefy. Hotel, animacje i zajęcia dla dzieci bardzo na poziomie, nawet jest polska animatorka, więc dzieci bez stresu uczestniczą w animacjach. Obsługa bardzo dobra, miła, pomocna. Jedynym minusem jaki mnie spotkał pod koniec już pobytu to karaluch w pokoju. Podobno to nic takiego i w każdym hotelu się zdarza... mi pierwszy raz, więc po wspaniałym urlopie bardzo chętnie wróciłam do domu;/

Goonia

Pobyt - Lipiec 2010

Sieć RIU 5+ ! Żadnych uwag do hotelu, wyżywienia czy obsługi. Jak zawsze wszystko na wysokim poziomie. Pamietajcie,że w Riu przy opcji ALL nawet woda mineralna w recepcji jest gratis i bez ograniczeń a przyda się podczas zwiedzania wyspy :)

goonia

Pobyt - Maj 2008

A więc tak, trochę już podróżuje, ale do hotelu sieci RIU trafiłam pierwszy raz i polecam wszystkim! Riu Gran Canraia spełnił moje oczekiwania... Czystośc na 5, jedzenie na 5, obsługa na 5! Hotel położony jest w Maspalomas czyli dzielnicy dość spokojnej i wsród hoteli raczej o wyższym standardzie. Miałam porównanie ponieważ byłam również w Riu Don Miguel w Playa de Ingles i to już jest miejscowość, w której życie towarzyskie kwitnie 24 godz. na dobę! Odległość między tymi miejscowościami to zaledwie trochę ponad 5 km (taxi ok 7 euro). Jestem osobą dość wymagającą pod względem czystości i naprawdę hotelowi Riu Gran Canaria nic nie mogę zarzucić, basen codziennie czyszczony, leżaki czyste, pokoje również przy takiej masie ludzi jaka się tam przewija to naprawdę hotel na 5! Opcja ALL też bez uwag, w recepcji nawet można było dostać wodę 1,5l w butelkach, a przy barach dosłownie wszystko! Polecam!

Klaudia

Pobyt - Kwiecień 2008

Super animacje, szczególne pozdrowienia dla Dimitri, Simona, Nikki, Jessica itd. Bardzo miła obsluga hotelowa, jedzenie pycha. Hotel na prawdę rewelacja.

maria

Pobyt - Listopad 2007

Bardzo dużo rozrywek; szkoda czasu na sen; hotel jak z marzeń; animatorzy pierwszej klasy; zwłaszcza Simon.. Andżi...
Opieka dla dzieci wspaniała, rozrywki również... czystość i porządek wzorowy; myślę jeszcze raz w życiu odwiedzić ten raj

Milenka:*

Pobyt - Czerwiec 2006

Było bardzo fajnie....Piękna pogoda,super atmosfera..Polecam innym

Riu Gran Canaria