RIU Dubai

Kolejny raz w hotelu- wrócę ponownie. Przesympatyczna obsługa, dobre jedzenie, bardzo czysto.

Hotel na bardzo wysokim poziomie. Ekstremalnie czysto z ogromną różnorodnością bardzo smacznego jeżdżenia.

Dobrze oceniane. Przyjemny personel. Uwaga do wszystkich klientów

Śliczny hotel z piękną plaża i piękną przeźroczystym morzem, Pracownicy wszyscy mili i uśmiechnięci. Polecam ten resort, mam nadzieję że uda się jeszcze tam pojechać ☺️

Spędziliśmy w hotelu RIU Dubai naprawdę udany, tygodniowy urlop w grudniu. W związku z tym, chciałbym się podzielić moimi uwagami na temat mocnych i słabszych stron tego miejsca. LOKALIZACJA: Hotel położony jest nieco na uboczu, nieopodal lotniska w Dubaju (ok. 20 min. samochodem) i 1,5 godz. jazdy od portu lotniczego w Abu Dhabi. Wybraliśmy drugą opcję, co już pierwszego wieczoru, podczas transferu przez cały Dubaj, pozwoliło nam poczuć ducha miasta. Bliskość dużego lotniska może być postrzegana zarówno jako minus (jeżeli preferujesz niczym niezmąconą ciszę) jak i zaleta (jeśli jesteś fanem lotnictwa, widok samolotów, które co kilka minut spektakularnie wzbijają się nad bryłą hotelu jest dodatkową rozrywką). Okolica nie jest jeszcze w pełni zagospodarowana, a w najbliższym otoczeniu nie ma praktycznie żadnych atrakcji. Nieopodal znajduje się kilka placów budowy, jednak w niczym nie zakłócało to wypoczynku. Chcąc dostać się do centrum, trzeba skorzystać z taxi (na szczęście te, przez całą dobę, stoją pod hotelem, a cena nie jest wygórowana). Koszt transportu pod Burj Khalifa to ok. 50 AED. PLAŻA: Bezpośrednio przy hotelu rozciąga się szeroka, piaszczysta plaża z domieszką drobnego żwirku. Hotel zapewnia darmowe leżaki, stoliczki i parasole oraz ręczniki plażowe (wymieniane zgodnie z życzeniem, bez dopłaty). Nie ma problemu z dostępnością miejsca do odpoczynku (nie uświadczycie tu „wojen ręcznikowych”). Zejście do morza jest łagodne, a wody Zatoki Perskiej ciepłe i czyste. Nad bezpieczeństwem czuwa ratownik. Jest to więc świetne miejsce na urlop z dziećmi. POKÓJ: Komfortowe pokoje z balkonem, czyste i schludne, wyposażone w klimatyzację, czajnik, suszarkę do włosów, sejf, lodówkę, telewizor oraz żelazko z deską do prasowania (nie ma więc problemu z nienaganną prezencją:). Sprzątane codziennie z należytą starannością. Dość duża łazienka z prysznicem i oddzielną toaletą. Darmowe Wi-Fi „śmiga” nie tylko w lobby hotelowym, ale także w pokoju, przy basenie, a nawet na plaży. RESTAURACJE: Goście mają do wyboru restaurację główną Al Andalus i trzy restauracje tematyczne, wymagające wcześniejszej rezerwacji: azjatycką, libańską oraz włoską (w której można też zjeść przekąski w ciągu dnia). Ponadto do dyspozycji jest też mini bufet w barze sportowym (tutaj spotkała nas miła niespodzianka, bowiem nawet po zameldowaniu o godzinie 1:00 w nocy, czekał tu na nas ciepły posiłek). Wyżywienie jest dostępne praktycznie przez całą dobę. Jedzenie jest zawsze ciepłe, świeże i różnorodne. Zarówno fani kuchni azjatyckiej jak i europejskiej znajdą tu coś dla siebie. Króluje drób w różnych wersjach (kurczak/kaczka), nie brakuje ryb i owoców morza, mięsa wołowego oraz smacznych pierożków, a także świeżych warzyw i owoców Nie tylko mięsożercy, ale także wegetarianie nie wyjdą stąd głodni. Każdego dnia serwowany jest inny zestaw deserów, w tym musy owocowe i ciasta (które ku mojej uciesze nie były przesłodzone). Ponadto codziennie jest przygotowywany oryginalny drink dnia. Serwowane trunki są naprawdę dobrej jakości. OBSŁUGA: Już od progu wita nas uśmiechnięta i serdeczna załoga RIU Dubai. Bezproblemowe zameldowanie (pierwszy raz spotkałem się z tym, że Recepcja dzwoni do pokoju, by zapytać czy nie mam z niczym problemu i czy pokój mi odpowiada, co było bardzo sympatyczne). Otrzymaliśmy szczegółowe informacje w języku polskim (to miły gest wobec turystów z naszego kraju). Kelnerzy dają z siebie wszystko (w czasie posiłków donoszą napoje do stołów oraz krzesełka dla dzieci). Animatorzy to cudowna grupa młodych ludzi, którzy skutecznie zabawiają gości w każdym wieku, praktycznie przez cały dzień. Warto podkreślić, że ostatniego dnia, już po wymeldowaniu, pozostawiono nam opaski all inclusive i czuliśmy się tam do końca mile widziani. Do dyspozycji gości są ogólnodostępne prysznice, gdzie można się swobodnie odświeżyć przed podróżą. ATRAKCJE: Hotel, oprócz prywatnej plaży, oferuje dostęp do dwóch podgrzewanych basenów (szczególnie doceniliśmy to grudniowymi popołudniami, kiedy temperatura nie zachęcała już do morskich kąpieli), basenu do pływania, mini aquaparku oraz wodnego placu zabaw dla dzieci. Przy plaży znajdują się prysznice z ciepłą wodą. Nie brakuje też rozrywki dla umysłu, bowiem istnieje możliwość wypożyczenia książek (w tym także polskojęzycznych) z ogólnodostępnej biblioteczki. Hotel gwarantuje darmową grę w tenisa stołowego, bilard i możliwość skorzystania z siłowni. Za dodatkową opłatą można się zrelaksować w SPA. W ciągu dnia organizowane są zajęcia sportowe dla gości w każdym wieku, a wieczorami odbywają się imprezy tematyczne. Całość jest starannie przygotowywana przez młodą i energiczną grupę animatorów, która naprawdę potrafi zachęcić do wspólnej zabawy i wypełnić cały parkiet pozytywną energią. PODSUMOWANIE: Naprawdę ciężko mi znaleźć cokolwiek, do czego mógłbym mieć zastrzeżenia. To był bardzo udany urlop, w czasie którego nie zabrakło wypoczynku, zwiedzania, zabawy i smacznych elementów kultury orientu.

Nazwa  RIU Dubai
Miejsce  Emiraty Arabskie / Dubaj / Dubaj
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, aquapark, fitness, sporty wodne

Unikatowe na skalę światową budowle (Burdż Chalifa, Burj Al Arab, Wyspy Palmowe).

Dużo atrakcji dla dzieci (m.in. Dubai Aquarium & Underwater Zoo).

Dużo religijnych zabytków (m.in. Jumeirah Moschee).

Dużo markowych sklepów i wyjątkowych bazarów (m.in. bazar złota).

Wyświetlono 95 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Paula

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Wszystko

Wady

Dla mnie nie ma

Lukasz

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Czystość, jakość jedzenia, świetna i bardzo pomocna obsługa.

Wady

Bliskość lotniska powoduje że części gości przeszkadzają nisko przelatujące samoloty, plaża usypana z piasku z dna morza przez co jest dość nieprzyjemna (ostre,pokruszone muszlę )

Oleksandr

Pobyt - Styczeń 2025

Dobrze oceniane. Przyjemny personel. Uwaga do wszystkich klientów

Zalety

Blisko plaży, czystości, jedzenie

Wady

Szum od samoloty

Adriano

Pobyt - Styczeń 2025

Zalety

Wszystko w cenie All inclusive Jedzenie pyszne bardzo wysokiej jakości

Damian

Pobyt - Grudzień 2024

Zalety

+ Bardzo czysty i nowoczesny hotel, położony bezpośrednio przy szerokiej plaży; + Pyszne, zawsze świeże i różnorodne jedzenie; + Fenomenalna obsługa; + Rozrywka na wysokim poziomie; + Zadbana infrastruktura; +/- Położenie blisko lotniska (wygodny i szybki transfer, samoloty przelatujące nad hotelem wyglądają spektakularnie, ale mogą zakłócać ciszę);

Wady

- Jeszcze nie w pełni zagospodarowana okolica, nieciekawy widok z balkonu; - Hotel położony na uboczu, co wiążę się z koniecznością korzystania z taxi w celu dojazdu do centrum.

Jessica

Pobyt - Grudzień 2024

Pyszne jedzenie, bardzo miły i pomocny personel, bliskość lotniska jest tutaj zaletą i wadą - trasa z lotniska do hotelu to około 20 min, natomiast z uwagi na wielkość lotniska bardzo dużo samolotów startuje i ląduje, co jest dość drażniące leżąc na leżaku przy basenie czy na plaży. Pokoje komfortowe, łóżko małżeńskie wygodne, dostawka dla dziecka mogłaby mieć grubszy materac, bo było czuć w nim sprężyny. Świetna impreza sylwestrowa. Alkohole serwowane w barach wysokiej jakości, do wyboru do koloru :)

Irena

Pobyt - Grudzień 2024

Cześć wszystkim. Właśnie wróciłem z wakacji i chciałem zostawić swoją recenzję. W hotelu bardzo ładne, przestronne pokoje, można wybrać pokój z wanną lub prysznicem. Mieliśmy widok na morze - super. Personel pomaga we wszystkim, uśmiechnięty i pomocny. Jedzenie w hotelach jest bardzo smaczne i urozmaicone. dużo owoców morza, ryb, mięsa. zawsze pyszne owoce i słodycze. Personel zawsze pomagał mi w jadalni, kiedy przychodziłam sama z dzieckiem. Przyniosą wysokie krzesełko dla mojego syna i pomogą mu nieść talerze. W hotelach jest jedzenie przez całą dobę, jest bar, w którym zawsze jest coś do jedzenia. morze było ciepłe, wejście łagodne. Linia plaży jest szeroka, jest dużo miejsca, dużo leżaków. Jeśli nie lubisz morza, jest mnóstwo basenów. zjeżdżalnie wodne dla dzieci i dorosłych. animacja każdego dnia. Ogólnie polecam hotel. Niedaleko centrum Dubaju i łatwo dojechać taksówką, co również jest plusem.

Zalety

Wszystko nam się podobało i chcemy tu wrócić ponownie.

Pobyt - Listopad 2024

Hotel rewelacyjny, pyszne jedzenie, miła obsługa, czyste pokoje ,godny polecenia

Zalety

Bardzo dobre urozmaicone jedzenie , 3 baseny

Wady

przelatujące co chwilkę samoloty ale można się przyzwyczaić

Patryk

Hotel świadczy usługi na wysokim poziomie, pokoje czyste na czas wszystko sprzątane , ludzie przemili i serdeczni, jedzenie dobre. Dobre usytuowanie hotelu blisko morza, baseny czyste, ciekawe zjeżdżalnie dla dzieci

Zalety

dobra lokalizacja, czysto w pokoju, nowoczesne wnętrze, miła obsługa, dobre jedzenie

Ada

Bardzo dobry polecam! Miła obsługa, ładne pokoje wszystko na plus.

Zalety

Jedzenie, baseny, animacje.

MP

Super, jedzenie bardzo dobre i duży wybór, pokoje ok, czyste, plaża i baseny super

Zalety

Jedzenie, pokoje ok

Wady

All inclusive od 21 roku życia, nie szansy nawet na jednego drinka, nawet gdy do 21 lat brakują 3 m-ce. Odległość od centrum - brak busa hotelowego, który kursowałby kilka razy dziennie

Maciej

Obsługa ok. Ale na początku otrzymaliśmy pokój z widokiem na budowę. Po interwencji został zamieniony. Jedzenie pyszne. Godny polecenia.

Zalety

Basen, jedzenie.

Wady

Pokój dla 4 osób 2/2 nieco ciasny.

Rafał

Super spędzone wakacje drugi raz z rzędu w tym hotelu

Zalety

Miła obsługa, bardzo dobre i urozmaicone jedzenie, super drinki, czysto, animacje dla gości, ekstra pokoje, markowe alkohole i napoje w all inclusive.

Wady

Na 4 piętrze przy wyjściu z windy nieprzyjemny zapach, chyba była dziura w wyciągu z kuchni.

Julia

Hotel spełniał wszystkie nasze oczekiwania ! Jest to bardzo dobra sieciówka RIU, dla nas nie pierwszy raz w ich hotelach, zawsze jesteśmy zadowoleni, obsługa na profesjonalnym poziomie, wszyscy bardzo chętnie pomogą :) bardzo duży wybór jedzenia oraz duża różnorodność drinków. Hotel leży z ok. 20 minut od centrum, położony na sztucznej wyspie więc jest cisza i spokój. Trzy baseny, każdy może znaleźć coś dla siebie :)

Zalety

Riu, spokoj, daleko od hałasu

Karol

Hotel do polecenia dla rodzin z dziećmi. Obsługa na najwyższym poziomie. Bardzo szeroki wybór jedzenia. 3 baseny i duża strefa ze zjeżdżalniami. Taksówki warto zamawiać przez hotel. Wszędzie blisko.

Zalety

Lokalizacja, wyżywienie, świetna obsługa.

Wady

Hotel blisko plaży. Baseny z chłodzoną wodą. Czysto, miła obsługa.

Zalety

Duża dbałość personelu o to żeby zapewnić jak najlepsze warunki goscią. Bardzo dobre jedzenie.

Wady

Sam hotel jako tako wad nie ma. Małym minusem jest to że wyspa jeszcze nie jest cała zagospodarowana i są tam budowy.

Adrian

Przyjazd do Hotelu 8.00 rano i o dziwo na recepcji dostajemy od razu pokój , jedzenie bardzo dobre ....

Zalety

Nie zdarzyło nam się żeby był problem z leżakami czy to było godz 10.00 czy 13.00

Wady

Plaża mogła by mieć molo jak na taki duży hotel

Mariola

miła i uczynna obsługa, rewelacyjne jedzenie, pokoje bardzo czyste i elegancko urządzone, wszystko sprawne i dobrej jakości, przestrzenny hotel, piękna i czysta plaża. polecam!

Zalety

bardzo dobra obsługa, przestrzeń i smaczne jedzenie

Wady

to nie wada hotelu lecz okolicy - brak promendy

Sławek

Bardzo dobry hotel, wysoki standard, rewelacyjny personel.

Zalety

Duże pokoje, codziennie sprzątane, w ramach all inclusive codziennie uzupełniany mini barek. Jedzenie bardzo dobre, olbrzymi wybór codziennie owoce morza i wino do obiadów i kolacji. Niesamowicie czysto w hotelu i na plaży, obsługa uwija się, wszyscy profesjonalni i uśmiechnięci, kontakt bez żadnych problemów. Gdy w jednym dniu obsługa spóźniała się ze sprzątaniem i delikatnie się przypomniałem, za chwilę przyszedł nadzór z pytaniem, czy jestem zadowolony z obsługi. Hotel na wysokim poziomie.

Wady

Na początku problem z zapachem z klimatyzacji. No i samoloty, rzeczywiście momentami przelatują jeden za drugim. Będąc w hotelu praktycznie nic nie słychać, na plaży po krótkim czasie można się przyzwyczaić. Dosyć drogie taksówki hotelowe, ale za to można się umówić z kierowcą na odbiór (przydają się darmowe karty SIM rozdawane przy odprawie na lotnisku).

Danuta

Pomożenie na obrzeżach Wspaniały!!!super pokoje super wyżywienie!!!❤️

Zalety

Czystość położenie sympatia personelu plaża baseny

RIU Dubai