Zróżnicowane plaże od złocistych po czarne wulkaniczne
Wydmy Maspalomas przypominające miniaturową pustynię
Wulkaniczne krajobrazy i malownicze szlaki górskie
Hotel ma 3 gwiazdki i wielu pisze, że powinien mieć 4. Moim zdaniem obsługa w restauracji to 6 gwiazdek. Obsługa pokojowa, recepcja, bar 5 gwiazdek. Jedzenie 4 gwiazdki lecz desery max. 1 gwiazdka, Wyposażenie pokoi 3 gwiazdki. Hotel w centrum Playa del Ingles przy największym centrum handlowo rozrywkowym. Do plaży daleko jeździ bus, ale tylko w wybranych godzinach. Minusy: sposób ścielenia łóżek kiepski wybór warzyw na posiłkach tragiczne desery - zdanie wielu osób, z którymi mieliśmy okazję jeść. brak choćby wody do kolacji (za wszytko trzeba płacić najtańsza woda to 2 EUR) brak dokładnego opisu potraw wiele nie miało nawet nazwy, a opisu nie było nigdzie Posiłki: śniadania dla mnie takie sobie, codziennie to samo i dla mnie niezbyt smaczne, jednak to chyba kwestia gustu bo mojemu mężowi smakowało bardzo. kolacja bardzo dobra codziennie wybór min 3 rodzajów ryb, mięs, makaronów, ogrom zimnych przekąsek, kiepski wybór warzyw, owoce zależnie od dnia ale ogólnie smak i jakość ich na 3. Pokoje Pokoje dosyć małe brak miejsca na walizki. Brak czajnika. telewizor na toaletce więc zabierał przestrzeń do wykorzystania na swoje potrzeby. Łóżko bardzo wygodne. Jednak fatalny sposób ścielenia łóżka - wszystkie elementy pościeli razem założone pod materac - jak chciało się spać na porządnie naciągniętym prześcieradle trzeba było sobie łóżko prześcielić na nowo. Wielkim plusem jest obsługa. Od pokojówek poczynając - zgłosiłam że mam za wysoką poduszkę dostałam kolejną w ciągu godziny, poprzedniej nawet nie zabrali więc mieliśmy trzy. Bardzo faje podejście do gości wyjeżdżających ostatnie go dnia wieczorem - mieliśmy dostęp do pomieszczenia na walizki, pokoju kompielowego, dostaliśmy ręczniki, aby spędzić czas na basenie. Kolacja teoretycznie o narzuconej godzinie 20:30 - 4 razy zmienialiśmy na wcześniejszą godzinę i szef sali nie robił najmniejszego problemu. Pierwszego dnia po przydzieleniu stolika do kolacji szef sali chodzi i pyta czy wszytko ok. nam stolik nie pasował dostaliśmy inny. Obsługa naprawdę na kolacji uwija się, aż miło. Od nas szczególne podziękowania dla szefów sali oraz kelnerów Victora i Roberto.
hotel dla dorosłych obsługa położenie w centrum miasta
desery kiepski wybór warzyw sposób ścielenia łóżek
W hotelu byłam w 2008 roku. Jak na *** bardzo miłe zaskoczenie pod wzgledem czystości, wyzywienia, obsługi spokojnie zasługuje na ****! Hotel położony jest w samym centrum Jumbo widziałam z balkonu. Do plaży ciut dalej ale jeździł hotelowy autobus. Ponieważ Riu Don Miguele oficjalnie na *** nie było w nim animatorów. Polecam....
Macie dokładnie to za płacicie. Jeśli o coś poprosicie personel pomoże. Zdjęcia to najlepsze pokoje a nie te standardowe. Zmiana ręczników zawsze ale zmiany pościeli nie uświadczyłam. Bar hotelowe miał niskie ceny. Po północy ludzie lubią kończyć tutaj pracę. Możecie się wtedy spodziewać nie przyjemnej obsługi. Ściany są cienkie. Weźcie stopery ze sobą. Ne mówię że były wrzaski czy inne takie. Po prostu głupio jest się budzić przez czyjeś kroki na korytarzu.
Hotel rozległy, bardzo fajny, pokoje czyste i fajnie urzadzone. Jedzenie pyszne i naprawdę urozmaicone, przepyszne desery-super lody. Basen mniejszy niż na zdjeciu i woda była trochę za zimna.No i trochę za daleko od plaży. Mieszkańcy to sami Niemcy i niestety animacje i programy rozrywkowe są po niemiecu. Ogólnie hotel typowy pod Niemców. Ale ja byłam naprawdę zadowolona i z chęcią jeszcze raz bym tam pojechała.
Hotel jest bardzo wygodny i spełniał moje oczekiwania.Odległość do plaży 1,50 km nie sprawiała żadnej trudności.szło się drogą wzdłuż innych hoteli i apartamentowców,gdzie się w końcu doszło do głównej promenady i plaży.Jak ktoś nie chciał mógł poczekać na autobus hotelowy który dowoził swoich gości do plaży za darmo.Jedzenie było bardzo urozmaicone i pełno wszystkiego,restauracja działała w dwóch turach o 18.30 i 20.30.Obsługa Hotelowa jest bardzo miła i uczynna.Każdy problem rozwiązywali szybko i sprawnie.Polecam ten Hotel każdemu.