RIU Buena Vista

Nasz pokój znadował się na 6 piętrze z widokim na Ocean. Pokój przestronny, nowe meble, sprzątany codziennie. Obiekt bardzo zadbany po całkowitym remoncie. Jedzenie i driny bardzo dobre.

Bardzo ładny hotel pełen zieleni i palm. Pokoje czyste , duże. Piękny widok na ocean i plantacje bananów - osobiście wole taki widok niż na basen bo można odczuć spokój i ciszę ;) Przyczepić się mogę do jedzenia które stało się po monotonne - po kilku dniach już nie chciało się nic jeść. Żadnych nowych propozycji. Śniadanie najbardziej monotonne ze wszystkich posiłków. Poza tym wszystko w jak najlepszym porządku.

Hotel ładny, czysty, obsługa bardzo miła i pomocna.

hotel do najnowszych nie należy, ale ja jestem bardzo zadowolona, to już mój drugi pobyt w nim, pyszne jedzenie, codziennie dwa rodzaje ryb, pyszna kawa do śniadania, dwa baseny i brodzik dla dzieci, dużo animacji, każdy wieczór muzyka na żywo, wystarczająca ilość leżaków przy basenie, nie trzeba iść o 7 żeby rezerwować, dobra baza wypadowa do zwiedzania Teneryfy, hotel leży w bardzo spokojnym miejscu więc jeżeli ktoś szuka rozrywek w nocy to odradzam, plaża malutka ale za promenada ma kilka kilometrów, obsługa bardzo miła i uśmiechnięta, czysto i co najważniejsze po bankructwie Neckermana nikt od nas nie chciał pieniędzy za pobyt, co zdarzało się w innych hotelach

Witam, dzisiaj moja ostatnia noc w hotelu RIU Buena Vista, jeżeli zastanawiacie się nad rezerwacja to odradzam, hotel stary, zniszczony, atmosfera senatorium dla emerytów i rencistów, niby hotel dla rodzin z dziećmi a średnia wieku tutaj to 60+, obsługa bardzo miła aczkolwiek dziwni ludzie, powybijane zęby itp. również w podeszłym wieku, hotel lata świetności ma już dawno za sobą, 4*? Nie żartujmy, maksymalnie 3 gwiazdki z lekkim naciągnięciem, alkohole tragedia, atmosfera tragedia, po kolacji tylko się położyć spać, jedzenie nie powiem zjadliwe, aczkolwiek bardzo mały wybór no i dla tych co już zarezerwowali, przygotujcie się na codzienne jedzenie pizzy, makaronów albo frytek z piersią z kurczaka, oferta a?la carte to jakaś kpina. Cieknącą woda z sufity w łazience koło basenu, łóżka tragedia no i warto jeszcze wspomnieć o telewizorach w pokoju z roku 2000 z tzw. dupą, można się poczuć jak w muzeum. Stanowczo odradzam hańba dla siecią hoteli RIU, nie wiem jakim prawem ten hotel ma 4* i nadal reklamuje się marka RIU.

Nazwa  RIU Buena Vista
Miejsce  Hiszpania / Teneryfa / Playa Paraiso
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, parking

Do małej, sztucznie usypanej plaży ok. 200 m

Wulkan Teide z malowniczymi krajobrazami i trasami trekkingowymi

Plaże z czarnym wulkanicznym piaskiem i lazurowymi wodami

Parki wodne i rozrywki idealne dla rodzin z dziećmi

Wyświetlono 10 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Wojtek.

Pobyt - Czerwiec 2023

Zalety

Baseny - kilka do wyboru , nie było tłoków Czystość Obsługa hotelu bardzo miła Duży balkon z ładnym widokiem Cisza i spokój

Wady

Monotonna kuchnia Mało owoców morza do skosztowania Kuchnia dostosowani do angielskiej części gości , której było najwiecej

Iwona

Pobyt - Styczeń 2022

Hotel ładny, czysty, obsługa bardzo miła i pomocna.

Zalety

Plusem jest dużo basenów,

Wady

Minusem jest jedzenie monotonne, mało doprawione, brak w porze popołudniowej ciasta w pubie przy basenie.

Madzia

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

pyszne jedzenie, w spokojnej okolicy, do miasta jeździ bezpłatny bus

Wczasowicz

Pobyt - Maj 2019

Zalety

Miła obsługa hotelu

Wady

Jedzenie, Stan techniczny hotelu, Basen 10 lat temu do renowacji z reszta jak cały hotel.

5.2
Jolanta

Pobyt - Grudzień 2013

Nie polecam hotelu osobom samotnym i parom szukającym spokoju i ciszy. Hotel przystosowany dla rodzin z dziećmi. Obiekt ogromny (ok 500 pokoi, w tym większość rodzinnych) na małej powierzchni, co powoduje wszechobecny tłok i hałas. Dwa duże baseny nieogrzewane w II połowie listopada. Wyżywienie monotonne, bez rewelacji. Dwie restauracje. Pokoje rezerwowane przez Tui ubogo wyposażone; bez krzeseł, stolika oraz od strony północnej bez promyka słońca przez cały dzień. Łazienki mikroskopijne. Do ładnej promenady blisko, do kilku sklepików z upominkami ok 500 m. Ok 10 km do Las Americas kursuje autobus hotelowy. Na podkreślenie zasługuje czystość w hotelu i uprzejmość obsługi. Cena pobytu wygórowana.

EGON

Pobyt - Maj 2013

WYŻYWIENIE ALL INCLUSIVE TO PARODIA.ŚNIADANIE DWA RODZAJE SERA,SZYNKA WĄTPLIWEJ JAKOŚCI.NAD OCEANEM PRZEZ 7 DNI NIE PODANO RYBY !!!. TRZY DNI ZWIEDZALIŚMY WYSPĘ,ODMÓWIONO PRZYGOTOWANIA PROWIANTU,A KANAPKI PRZEZ NAS ZROBIONE ODEBRANO PRZY WYJŚCIU. SYTUACJA TAKA NIE MIAŁA MIEJSCA NAWET W HOTELACH W EGIPCIE CZY TUNEZJI. SZCZERZE ODRADZAM TEN HOTEL MIMO IŻ NALEŻY DO SIECI RIU.

pafcio

Pobyt - Lipiec 2012

szkoda czasu na pobyt w tym "hotelu" , posiłki potwornie monotonne, otoczenie hotelu - katastrofa. Lezaki nad basenami - katastrofa , ilość miejsca przy basenach - katastrofa , Restauracja tzw. TEMATYCZNA - podwójna katastrofa - wystrój przypomina peerelowskie budki z kiełbaskami przy drodze, Hotel z którego najlepiej uciekać jak najszybciej na plaże publiczne , lub Siam-Park'u. na plus - bardzo miła obsługa, ładne i duże pokoje.

jan

Pobyt - Październik 2011

Polecam rodzinom z dziećmi.Obsługa bardzo miła i grzeczna .Rezydentka bardzo kompetentna.Pokoje czyste.Piekne widoki.

Robert

Pobyt - Maj 2011

Hoyel duży.Położony w małej miejscowości. My mieszkaliśmy w wili 102 w związku z tym nie mieliśmy dużo do czynienia z tzw. centrum hotelu. Pokoje czyste, miła obsługa. Jak zawsze czegoś możnaby było się doczepić ale chyba nie tu. polecam.

RIU Buena Vista