Risa

3.5

Hotel nie zasługuje na ****gwiazdki, w mojej ocenie tylko jedna za miłą obsługę, która starała się jak mogła. Hotel zapuszczony, brudny, kabiny prysznicowe i armatura w opłakanym stanie, grzyb i pleśń. Materace w pokoju 418 mocno zużyte. Na 12 dni brak zmiany pościeli, sporadyczne sprzątanie polegało na opróżnianiu koszy na śmieci.

Hotel na 3* msksymalnie.Znacznie gorsze warunki hotelowe niż się spodziewałam.

Czystość hotelu ok, jedzenie niedobre przetworzone , największy plus basen, obsługa neutralna, plaża masakra brudna, hotel maks 2 gwiazdki.

Świetnie spełnił moje oczekiwania. Adekwatny do ceny ( a nawet na plus). Pięknie rozwiązana przestrzeń basenowa.

Witam. Byłąm w hotelu Risa na przełomie sierpnia i września 2015r i było wtedy ok 34 stopni Celsjusza. Wycieczkę wykupiłam w biurze podróży Itaka. W sumie jechała nas 10cio osobowa ekipa znajomych! Hotel mały, dwupiętrowy. Każdy pokój z widokiem na basen, sprzątany regularnie i solidnie. Pokoje były duże i ładnie urządzone. W łazience ubikacja (UWAGA: nie może wrzucać papieru toaletowego do ubikacji...), prysznic, umywalka , szafka, suszarka oraz ichniejsze próbki do kąpieli i mydełka. Jedyny minus to mały grzyb nad prysznicem w naszym pokoju ale reszta znajomych nie miała takiego problemu u siebie. Przy hotelu jest basen. Jest duży i głęboki (ok 160cm) co dla takich niskich osób jak ja może być malutkim problemem ;) Jest też brodzik dla dzieci ale mały i z jedną skromną zjeżdżalnią. Przy basenie brak jakichkolwiek animacji! Tylko czasami barmani puszczają muzykę. Jeżeli chodzi o wolne leżaki to faktem jest, że niektórzy rezerwują je sobie poprzez położenie ręcznika ale o KAŻDEJ porze dla naszej 10cio osobowej ekipy nie było problemu ze znalezieniem wolnych leżaków OBOK SIEBIE! Więc myślę, że niektórzy przesadzają z tym tłokiem :) Obsługa hotelu rewelacyjna! W tym sezonie obsługiwali gości sami mężczyźni (jedna Pani na recepcji), którzy byli przesympatyczni :) próbowali zapamiętać imiona każdego i witali nas na stołówce z uśmiechem :) Najlepiej wspominamy menagera tego hotelu o imieniu Ali - mówi płynnie po angielsku i zna nawet trochę polski :) Stołówka znajduje się na poddaszu i jest podzielona na 2 części: pierwsza w której jest szwedzki stół z jedzeniem i dosłownie kilkoma stolikami oraz druga z napojami i całą resztą stolików. Połączone są krótkim korytarzem. Wiele osób wspomina o duchocie na części jadalnej. Są tam klimatyzatory oraz wentylatory więc można usiąść obok nich i problem rozwiązany. Jedzenie było super! na śniadanie było świeże pieczywo (3 rodzaje), sery, szynki przypominające naszą mortadelę....

Nazwa  Risa
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Bodrum
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

1.3

3.5

Wyświetlono 15 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.4

Zalety

Żadnych zalet.

Wady

Brud, smród i sterty śmieci przed hotelem. Kabiny prysznicowe - grzyb i pleśń, armatura łazienkowa w tragicznym stanie. Niewielki basen z mętną wodą i uszkodzoną poręczą. Natrysk przy basenie z jedną działającą dyszą prysznicową. Hotel nie jest hotelem nadmorskim. Plaża z której mogliśmy korzystać wg (...)jest przypisana do innego hotelu. Plaża to jakiś plac budowy z wielką błotnistą kałużą i niezliczoną ilością śmieci i niedopałków. Notoryczny brak leżaków i tragiczny stan wody w zatoce(marina

5.5
agnieszka

Hotel na 3* msksymalnie.Znacznie gorsze warunki hotelowe niż się spodziewałam.

Zalety

Czyste pokoje, spokojna okolica, basen do poplywania

Wady

Monotonne jedzenie, gorąco w jadalni, kiepskie drinki i piwo, kelnerzy przemęczeni, smutni, zero animacji, jakiejkolwiek imprezy w hotelu.

3.9
Adam

Pobyt - Wrzesień 2022

Wady

Pokój 3 osobowy mała nie ma jak się ruszyć.

Miłosz

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

Bardzo miła obsługa.

Anita

Pobyt - Wrzesień 2015

Wojtek

Pobyt - Lipiec 2015

Byliśmy z żoną w tym hotelu w lipcu 2015r. Hotel 4* a jedzenie na max 2* - zdjęcia restauracji ze strony www. hotelu pochodzą chyba z jego otwarcia. Restauracja podzielona jest na dwie części oddalone od siebie o kilkanaście metrów (przejście z jednego pomieszczenia do drugiego jakimś łącznikiem). Jedna część to typowa jadalnia (tylko stoliki) z barem (piwo, wino, cola) i automatem do kawy oraz napojami (pomarańczowy i wiśniowy), w drugiej części oprócz kilku stolików znajduje się bufet, nie ma możliwości zjeść np. śniadania bez wizyty w obu częściach. Posiłki ubogie, często tylko na zimno, z dużym recyklingiem (kiełbaski ze śniadania w potrawce na obiad). Nie ma co liczyć na kebab. Przekąski przy basenie to frytki i minipizze (raz był hamburger) tylko półtorej godziny od 14.30 do 16. Popołudniowe ciasto i kawa - 17-17.30 serwowane przy basenie to babka, murzynek i ciasteczka maślane. W barze przy basenie all inclusive to: gin ze sprite-m bo tonicu brak, whisky brak, ciepłe wino, piwo i wódka oraz lokalna raki. W hotelu nic się nie dzieje, czasami leci muzyka z baru i to wszystko, wieczorami po kolacji pozostaje tylko wyjście na miasto, żadnych atrakcji dla dzieci (tylko brodzik w basenie). Codzienna walka o leżaki przy basenie, od 7 rano wszystkie zajęte poprzez kładzenie ręczników. Ręczniki plażowe w hotelu tylko za opłatą 1 euro za dobę, skutecznie kwitnie handel ręcznikami w pobliskich sklepikach. Hotel dobry dla osób nastawionych na spędzanie czasu poza nim- np. na wycieczkach fakultatywnych ale nie na tych zakupionych od rezydenta bo są dwukrotnie droższe niż zakupione np. w lokalnym polskim biurze podróży (np. Alina). Cena wycieczki z Itaką do Efez-u to ponad 60 euro a z biura Alina 30 euro, podobnie z wycieczkami do Kos i Pammukale. Biuro Alina ma swoje stoisko na plaży. Informacja rezydenta o darmowych leżakach na plaży to ściema, żeby poleżeć należy złożyć jakiekolwiek zamówienie u kelnerów którzy zjawiają się natychmiast.

Zalety

basen

Wady

słabe posiłki, brak ręczników plażowych, brak animacji ,mały teren,

anna sosnowska

Pobyt - Maj 2015

Po pierwszym raczej niekorzystnym wrażeniu -kiepska fasada, lobby przestarzałe i dość brzydkie i ciasne- pokoje w porządku, schludne,sprawna klimatyzacja,wygodne łóżka,niezła łazienka. Wszystkie pokoje wychodzą na wewnętrzny dziedziniec z dużym ładnym basenem co jest i zaletą -ładny widok- a czasem wadą- odgłosy nocnego życia z baru przy basenie.

Zalety

Duży basen,bliskość plaży,względna kameralność.Bardzo miła obsługa jadalni.

Wady

Położenie przy raczej brudnej,zaniedbanej uliczce.Dość obskurna jadalnia.

konrad

Pobyt - Październik 2014

Witam dopiero co wrocilem z tego hotelu a wiec opinia na swiezo. Hotel maly przytulny spokojna okolica a wiec idealny dla osob ktore chca odpoczac. Pokoje dosc male ale w pelni wystarczajace i dobrze wyposazone lecz glownym problemem jest ciepla woda gdzie bylo trzeba czekac czasami nawet z 15 minut i nie zawsze niestety sie mozna bylo jej doczekac. W pokojach codziennie wymieniane byly reczniki i poprawiana posciel lecz na sprzatanie calego pokoju bez dodatkowej zaplaty nie ma co liczyc. Stolowka dosc duza i sporo roznorodnego jedzenia lecz codziennie bylo praktycznie to samo tylko ze pod inna postacia zarowno w normalnym jedzeniu jak i slodyczach. Plaza doslownie rzut beretem od hotelu ale osobiscie nie polecam poniewaz strasznie kamienista i nie ma co tez liczyc zbytnio na spacery po plazy poniewaz pierwszy rzad lezakow zaczyna sie praktycznie z linia wody i konczy przy stolikach z lokalnych restauracji ale na zachod slonca jak najbardziej warto sie wybrac. Ogromnym minusem jest odleglosc od centrum miasta poniewaz na pieszo srednim tempem zejdzie sie w granicach poltorej godziny. Oczywiscie jezdza lokalne dolmusze ktore kosztuje 4LT czyli okolo 6zl.

Zalety

- bliskość do morza - miła obsługa

Wady

- bardzo daleko do centrum miasta

Arkadiusz

Pobyt - Lipiec 2014

jw Pokoje wyposażone w miarę nowe meble i sprzęty ,łazienka jak na standarty tureckie zaskakuje na plus,obsługa uśmiechnięta i pomocna, w moim pokoju klima działała bez zarzutu a to jest bardzo pomocne w tych upałach.Basen spełnił moje oczekiwania.Jedzenie smaczne ale bez szaleństwa, bardzo monotonne ale przy hotelu serwują super jedzonko w restauracyjkach można dojeść.Całokształt zdecydowanie na plus. Pokoje wyposażone w miarę nowe meble i sprzęty ,łazienka jak na standarty tureckie zaskakuje na plus,obsługa uśmiechnięta i pomocna, w moim pokoju klima działała bez zarzutu a to jest bardzo pomocne w tych upałach.Basen spełnił moje oczekiwania.Jedzenie smaczne ale bez szaleństwa, bardzo monotonne ale przy hotelu serwują super jedzonko w restauracyjkach można dojeść.Całokształt zdecydowanie na plus.

Bożena

Pobyt - Czerwiec 2014

Hotel kameralny.Obsługa bardzo miła i uczynna.Posiłki pyszne i urozmaicone.W pokojach czysto ,ręczniki codziennie zmieniane.Polecam.

ZG

Pobyt - Maj 2014

bardzo fajny przyjemny kameralny hotel, wszystko zgodne z opisem

Zalety

okolica fajna na piesze wędrówki mały kameralny

4.8
joanna

Pobyt - Sierpień 2013

HOTEL NIE ZASŁUGUJE NA 4 GWIAZDKI JEDYNIE NA 2. JEDZENIE MONOTONNE. BASEN OK. POKOJE NIE SĄ NAJGORSZE JEDYNIE CZYSTOŚĆ BUDZI WĄTPLIWOŚCI. WEJŚCIE NA WSTĘPIE WYGLĄDA BRUDNO I MAŁO CIEKAWIE. OBSŁUGA BARDZO MIŁA. ITAKA CAŁKOWICIE POMYLIŁA OPISY HOTELI CHCIAŁABYM ZNAĆ NAZWISKO PRACOWNIKÓW ITAKI KTÓRZY ZAPEWNIALI MNIE ŻE HOTEL JEST NOWY. TRUDNO JEST ZNALEŹĆ OPINIĘ OSÓB KTÓRE PRZEBYWAJĄ W HOTELI, ŻE HOTEL SPEŁNIA ICH OCZEKIWANIA. JEDNYM SŁOWEM PORAŻKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

turystka

Pobyt - Sierpień 2013

Hotel mały, kameralny. Usytuowanie dobre, ze względu na bliskość do wysp greckich. Jedyne, do czego można było się przyczepić, to czystość w pokoju. Ręczinki i pościel zmieniona była tylko raz na 2 tygodnie pobytu, a im bliżej końca nie był on prawie w ogóle sprzątany.

ania

Pobyt - Lipiec 2013

Witam! Po wczorajszym powrocie z hotelu, póki wspomnienia są jeszcze świeże, postaram się przekazać najbardziej istotne sprawy. Hotel nowy, świeży i w miarę czysty, fajnie położony, żadnych odgłosów z ulicy. Basen spory, wystarczający, walki o leżaki też nie zauważyłam. Obsługa przemiła - to chyba największy plus hotelu. Jedzenie dobre, średnio urozmaicone, dużo sałatek, warzyw, mniejszy wybór w mięsach /co najwyżej 2 rodzaje do obiadu i kolacji/, mały wybór owoców /głównie arbuz albo melon/. Wbrew opisowi - internetu brak, to znaczy teoretycznie dostęp jest ale nie da się skorzystać gdyż według tłumaczeń jest przeciążony /24 godz na dobę!!!/. Do plaży blisko ale nie była to plaża naszych marzeń, szczerze mówiąc najgorsza na jaką do tej pory trafiliśmy. Mała, wąska, leżak na leżaku, nie można było nawet przejść brzegiem gdyż pierwszy rząd leżaków zaczynał się prawie w wodzie. Żwirek i kamienie, do tego czystość wody też nas nie powaliła. Jednym słowem hotel nie dla miłośników pięknych plaż, my po raz pierwszy spędziliśmy urlop przy basenie. Wycieczki fakultatywne z Itaki drogie, my korzystaliśmy z Metin Tours. Przewodnicy w języku polskim. Można zarezerwować już z kraju. Sprawdzone, polecam! Sumując pobyt nie najgorszy ale też bez szału. Za cenę 2300 zł za tydzień można polecić, jeśli drożej lepiej poszukać czegoś innego. Udanych urlopów!

lisa

Pobyt - Lipiec 2013

wrocilismy 12 lipca 2013 hotel posiada wszystkie pokoje z widokiem na basen. Wspaniale. Obsluga prze prze mila.bar przy basenie. muzyka wspaniala.Duzo jedzenia i picia. polecam. bylismy w tym samym tygodniu co towarzystwo szwedzko-norweskie. bardzo fajni ludzie. polecam ten hote. z calego serca.

Risa