Luksusowe kurorty i piękne plaże w miejscach, takich jak Cannes i Nicea
Malownicze miasteczka, takie jak Saint-Tropez, z wąskimi uliczkami i kolorowymi domami
Wspaniałe widoki na Morze Śródziemne z tras spacerowych i tarasów
na wstępie chcę napisać, że od wielu lat podróżuję po świecie i mam skalę porównawczą, więc staram się oceniać obiektywnie. pierwsza WAŻNA rzecz - okradli nas w pierwsz dzień po przybyciu!! mieliśmy wykupione 2 apartamenty i do ubu było wamanie - wyważone drzwi, zamki z zawiasów po kopniaku w drzwi. ukradli pieniądze, laptopy i telefony. w sumie na 2000 Euro. bieżcie tylko karty kredytowe, na miejscu możnna wszędzie płącić kartą albo wypłącić kasę. poza tym sam hotel bardzo przyjemny, ale wielki (chyba 1500-2000 ludzi, ale tego nie widać). nie spodziewajcie się luksusów bo hotel ma swoje lata, ale wszystko co być powinno, jest. niemal wszędzie widok na baseny lub na morze. uwaga - nie sprzątają i nie wymieniają ręczników podczas pobytu (byliśmy 2 tyg). Hotel jest doskonałą bazą wypadową do zwiedzania - zwiedziliśmy całe Lazurowe od Monte Carlo do Saint Tropez czyli ok 120 km. warto jeździć wybrzeżem nie tylko dlatego że tanio (autostrada z Cannes do Monte Carlo to 7 euro w 1 str), ale głównie dlatego, ze widoki są bajeczne. spodziewaliśmy się nędznej plaży i tego, że w pobliżu są pociągi - plaża okazała się jednak bardzo fajna i nie ma czego się obawiać, zaś pociągi są tak ciche, że prawie się ich nie zauważa, zupełnie nie przeszkadzają. do centrum ok 2 km, można jechać autobusem za 1 euro, albo na nogach. w centrum jest mega problem z parkingiem dla auta, 30-45 minut trzeba rezerwować na szukanie miejsca i to w każdy dzień tygodnia. warto też wybrać się na plażę do Palm Beach na drugim końcu Cannes - piękna palmowa promenada - można przejść na pieszo z hotelu ale to ok 4 km. ogolnie hotel barfdzo fajny, lokalizacja super, a samo Cannes piękne, ale też najdroższe na całym Lazurowym, nawet rożej niż z Monte Carlo - np. piwo w przeciętnej knajpie w centrum od 7 euro, a w monte carlo ok 5. piza w Cannes ok 12 euro, w monte carlo o 2-3 euro taniej itd. generalnie gdyby nie kradzież, byłyby to jedne z najlepszych wczasów w życiu,a tak jest rysa na wspomnienieniach, ale mimo to polecam i na pewno wrócę jeszcze w
Rezydencja znajduje się w bardzo dogodnym miejscu, w cichej dzielnicy Cannes. Bliska odległość od przystanków autobusowych sklepów, barów, targowiska, supermarketów. Do centrum miasta jest ok. 45 minut spacerkiem (ok. 3 km.) Plaża piaszczysta, średnio szeroka, za to morze wręcz bajeczne - czyste, ciepłe, lazurowe. Na plażę trzeba iść 3 minuty przez tunel i przejść przez ulicę z sygnalizacją świetlną, a więc bezpiecznie. Przy plaży liczne budki z lodami i jedzeniem. Baseny hotelowe są fajne, naokoło bezpłatne leżaki, chociaż ciężko jest czasem znaleźć coś wolnego. Apartamenty najczęściej czteroosobowe, z aneksem kuchennym, dość dobrze wyposażonym. Serdecznie polecam ten hotel, ale przede wszystkim Cannes i Lazurowe Wybrzeże. Moje gg: 8848508
Mi osobiście się naprawdę podobało, spędziłam tu wakacje 2007. Niezapomniane wrażenia :)
Bardzo brudno w środku hotelu. Przenosili mnie z pokoju, bo był brudny i śmierdziało. Dostałem drugi - ok ale dopłata 192e. Na podłogach nie ma płytek tylko jakieś syfiaste dywany. Basen dla dzieci ma dno z pumeksu. Musiałem iść z synem do lekarza, bo nie mógł stanąć na paluszkach. Na drugi dzień miała to córka brata, starszy syn i ja. Aaa, na chodnikach można zabić się o psie odchody, wszędzie. Z biura podróży rezydent - Niemiec na telefon. Wycieczkę kupiłem w TUI. A tak z dobrej strony to już reszta ok. W razie pytań piszcie sonny74@wp.pl
Ogólnie super, 0 nudy!!
Rezydencja po prostu rewelacja;)) 4 duże baseny, bar, restauracja, na plaże 3 minuty, trzeba przejść przez tunel;] Dookoła mnóstwo knajp, sklepów i atrakcji. Tuż obok przystanek autobusowy. Po drugiej stronie ulicy targ;) Moja ocena 10/10;))
Bardzo fajny hotel, byłam tam na obozie. Polecam!
Pobyt w rezydencji Cannes Beach był na prawde świetny. Pokoje były duże i przestronne. Podobały mi się wszystkie baseny. Świetnym udogodnieniem były też windy. Ale tragiczne dojście do plaży. Trzeba było przejść przez brudny tunel. I to jest jedyne złe wspomnienie:-)
Redyzencja jest położona około 10 metrów od plaży wystarczyło tylko przejsc przez tunel pod kolejami pociągowymi!!!! Morze Liguryjskie cieplutkie, 4 baseny zadbane i codziennie czyszczone, darmowe leżaki przy basenach, piłki, restauracja nad basenem takze sie znajduje! windy, Co do jedzenia to zależy bo ja byłam tam na obozie i mieliśmy swoich polskich kucharzy i posiłki dla nas były polskie na bazie świeżych produktów francuskiech!!! Naprawde z miłą checią pojechała bym tam drugi raz!!!! A jakie sa suuuper sklepy z ubraniami!!!!!brrr:D:D:D
Hotel bardzo polecam, bardzo bliziutko do plazy. Plaza piaszczysta i bardzo zadbana. Obok znajduja sie tory kolejowe, ale na plaze prowadzi zadbane przejscie podziemne. W okolicy duzo barów, restauracji i sklepów.