Remi

3.5

Hotel jest bardzo czysty, pokoje sprzątane codziennie naprawdę dokładnie :) Hotel mały ale urokliwy. Obsługa w recepcji jak i restauracji uśmiechnięta i pomocna. Świetna lokalizacja. Klimatyzacja w pokoju i lodówka- sprawne ;) Wszystko na plus w sumie 🙂 Troszkę mały wybór w restauracji podczas posiłków ale nie chodzi się głodnym :) Ogólnie polecam :)

Lokalizacja bardzo dobra, bardzo blisko do plaży, obsługa bardzo miła, pokoje według mnie były okej, nie można wymagać cudów jak za tą cenę ale hotel oceniam na max 3 gwiazdki nie 4. Jedzenie się powtarzało, może z 2 razy jakieś danie sie zmieniło ale zbytnio nie było smaczne.

Cztery gwiazdki.......ale wypita woda nie uzupełniana. Zagrzybiona klimatyzacja filtr siatkowy wyglądał jak szary koc gruba warstwa kurzu. No i nie trafione miejsc bo zaraz nad łóżkiem. Czystość wiadomo beż komentarza duży minus .

Hotel ładny, pokoje czyste. Basen mały. Mały wybór jedzenia, ale smaczne. Kazdy znajdzie cos dla siebie. Obsługa bardzo miła.

Ogólna opinia bardzo średnia największym plusem była lokalizacja

Nazwa  Remi
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, bez paszportu, parking

3.4

3.5

Wyświetlono 63 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Największą zaleta jest lokalizacja - z jednej strony plaża kleopatry, która zachwyca a z drugiej centrum.

Wady

Nie jest to wadą ale obniża ocenę - jedzenie. Super z jednej strony, że nie ma go za dużo bo nie wyrzuca się tyle tego jedzenia jak w innych hotelach, ale troszkę za mały jednak wybór.

Ewelina

Zalety

blisko do plaży i do centrum

Wady

hotel maksymalnie na 3 gwiazdki, jedzenie nie dobre

5.9
Gretard

Zalety

Plus że położony blisko plaży i Miasta. Łaznia turecka w hotelu fajna sprawa za kaskę oczywiście

Wady

Jedzenie praktycznie brak wyboru ......Wybrzeże morze pod ręką a owoców morza i ryb jak na lekarstwo.......no i znowu czystość na stołówce brrr

Diana

Zalety

Pokoje czyste.

Wady

Maly basen. Mały wybór jedzenia.

Julia

Ogólna opinia bardzo średnia największym plusem była lokalizacja

Zalety

Dobra lokalizacja, codziennie sprzątnę pokoje

Wady

W naszym pokoju mieliśmy bardzo słabą łazienke, bardzo malutki prysznic z zasłonami, największym minusem było to że albo leciała bardzo gorąca woda lub zimna

5.3

lokalizacja, czystość i obsluga super, jedzenie mocno srednie (ciasta niejadalne, wszystkie mają taki sam okropny posmak, nie wiem co z nimi było nie tak), jedzenie się powtarza, niby zachodzą jakieś małe zmiany w nim ale średnio, basen malutki

Olha

Hotel ma kilka atutów. Lokalizacja, przyjemna obsługa i … lokalizacja:);). Kuchnia jest wystarczająca, pokoje również adekwatne do swojej ceny. Ogólnie pozytywnie:). Aha, alkohol jest dobrej jakości, nie ma się do czego przyczepić. Piwo uczciwe, topowy turecki browar, a mocne alkohole nie oszukane. Ogólnie na PLUS :)

Zalety

Wady

Prysznice w pokojach

Bardzo udany pobyt. Hotel przyjazny klientom. Rodzinna atmosfera.

Zalety

Sympatyczna i kompetentna kadra.

Wady

Hotel spełnił nasze oczekiwania. Przemiła i zawsze uśmiechnięta obsługa. Jedzenie:każdy znajdzie coś dla siebie co lubi i nie będzie głodny. Pobyt bardzo udany.

Zalety

Wszędzie blisko.

Artur

Witam, Hotel 4 gwiazdkowy, trochę z poprzedniej epoki ale w miarę zadbany i czysty. Pokoje są sprzątane codziennie wiec nie ma co narzekać ;) Mieszkałem na 4 piętrze od strony basenu i ulicy. Na 5 p. widok już na morze. Jedzenie początkowo ciekawe ale z czasem robi się trochę monotonnie. Fajna sala gier i mini siłownia. Basen ok nieduży ale w zupełności wystarczy.

Zalety

Blisko do morza około 100 max. Plaza duza, nie znajduje się przy głównej ulicy co jest dużym plusem. fajny skwerek. Blisko do głównej ulicy (jednak ona nie dokucza). Generalnie fajna lokalizacja. Szybka winda.

Wady

słaby kontakt z recepcja brak wiatraka do pomieszczeń bez klimatyzacji sprzątanie już 30 min przed końcem posiłków

Obsługa hotelu pomocna i sympatyczna. Bardzo dużo jedzenia, świeże jedzenie, dość różnorodne. Pokój dwuosobowy ekonomiczny dość maly. Basen na plus- czysty i przyjemny. Dostęp do kawy, wody i napojów cały czas. Świetna lokalizacja

Zalety

Świetna lokalizacja, bardzo blisko plaży i centrum.

2.7

Tragedia, hotel napewno nie na 4*. Jedzenie fatalne, codziennie to samo, to co na obiad podawane w innej formie na kolację, codziennie kurczak i ryż, posiłki nie smaczne bez smaku a raz zdarzyło się dosłownie śmierdzące mięso. Hotel ogólnie malutki pokoje w miarę, nam się akurat trafił bez grzyba ale osoby które z nami przyjechały zmieniały pokoje,w pokojach ciągle włączal się i wyłączał prąd. Basen malutki, w drink barze brak drinków jedynie wódka z colą lub tonikiem, wino i whisky. Na jedyny plus tego miejsca zasługuje lokalizacja blisko plaży Kleopatry i przemiła obsługa.

Zalety

Blisko plaży Miła obsługa

Wady

Jedzenie fatalne Mały basen Zero animacji Brak przekasek między posiłkami oprócz suchych ciastek Brak drinków

NIESAMOWITA OBSŁUGA HOTELU, która dosłownie wylewa miłość na gości!!!! ❤️ Miałam mieszanie uczucia po przeczytaniu opinii, ale przekonałam się że opinie odzwierciedlają roszczeniowość ludzi jadących na all inclusive. Jedzenie dobre. Codziennie coś zmieniane w posiłkach. Dodatkowo stanowisko przygotowania posiłków przez kucharza na świeżo. Pokoje czyste, często sprzątane. Każda prośba kierowana do obsługi, załatwiona bardzo szybko. Wystarczający basen. Piękna okolica. Bardzo blisko wszędzie. Jak najbardziej polecam!!! Na zawsze pozostanie w mej pamięci, ogromne wysoki poziom gościnności obsługi. Czułam się jak w domu, wśród rodziny.

Zalety

Czysto, schludnie, klimatyzacja, basen, blisko do morza, blisko do centrum, wokoło mnóstwo miejsc do zwiedzania oraz dużo możliwości wycieczek fakultatywnych.

5.1
Grażyna

Zacznę od tego, że pobyt ogólnie uważam za udany. Sam hotel na pewno nie zasługuje na 4 *. O ile pokój był ładny, pościel czysta, to już nie można tego powiedzieć o ręcznikach, które, choć z goła czyste posiadały liczne plamy, których nie usunięto w procesie prania. Wiele do życzenia pozostawiała również łazienka, której sufit przeciekał, kiedy sąsiad brał prysznic. Ponadto na suficie w miejscu przecieku wody utworzyła się rdza na łączeniu elementów sufitu, co należało naprawić przed sezonem. Jeśli chodzi o resztę infrastruktury to klimatyzowany bar na plus. Do tego oryginalne napoje (fanta, cola sprite, tonik) i niezłe drinki. Gorąco za to w restauracji głównej bo ta nie jest klimatyzowana. Jeśli chodzi o jedzenie to każdy znajdzie coś dla siebie, nie oczekiwałaby jednak żadnych luksusów. Dla mnie jednym luksusem była grillowana ryba z frytkami. Basen malutki ale jeśli ktoś chce się schłodzić może pospławikować ;). Wiele do życzenia pozostawia serwis sprzątający. W zasadzie sprzątanie polegało na wyrzuceniu śmieci, dołożeniu papieru i wymianie ręczników. Radzę wziąć swoje kosmetyki bo z tym też słabo albo trzeba się upomnieć. To samo dotyczy wody, która jest w małych jednorazowych kubeczkach. Obsługa za to bardzo miła i życzliwa. Polecam hammam w hotelu. Nam podobało się, że hotel jest bardzo blisko plaży Kleopatry i centrum Alanyi więc na pewno wrócimy ale nie do tego hotelu.

Zalety

położenie

Wady

czystość, jedzenie

2.1

Pobyt jak i miejsce najgorsze jakie do tej pory odwiedziliśmy. Infrastruktura hotelu odbiega od przedstawionych w ofercie zdjęć jak i opisu. Wyżywienie wręcz fatalne, musieliśmy stołować się na mieście, brak drinków. Na stołówce niedziałała klimatyzacja Hotel brudny i zaniedbany, obskornie I śmierdzące. Niedziałający pilot w pokoju, po dwukrotnym zgłoszeniu zamieniony na również niesprawny, byliśmy bez tv, mimo to musieliśmy zapłacić dodatkowo za sejf. Klimatyzacja u Nas w pokoju działała, ale wiele osób się skarżyło, że im w pokojach nie działa jak należy. Obsługa nieznającą angielskiego, gdy coś potrzebujesz odrazu starają się spławić lub wręcz olewają - recepcja. Nieuprzejmy wręcz hamski manager baru. Pracownicy jedzą sobie posiłki razem z gośćmi na stołówce. Codziennie budzący śpiew z meczetu po sąsiedzku- o wschodzie słońca. Łazienki w skandalicznym stanie. Dwie pary mówiły o pozwach, my też się zastanawiamy bo uważamy, że poprostu Nas oszukano. Uważajcie na Rego-Bis.

Zalety

Położenie blisko plaży.

Wady

Jedzenie, obsługa, infrastruktura, brud i nieprzyjemny zapach.

Karol

Pobyt oceniam pozytywnie. Hotel klasy ekonomicznej, natomiast w świetnej lokalizacji. Po wyjściu z hotelu znajdujemy się w centrum Alanyi, dzięki czemu dostęp do sklepów,restauracji czy lokalnych atrakcji nie sprawia najmniejszego problemu pieszo. Z drugiej strony hotelu 3 min marszu do najładniejszej części plaży kleopatry - od strony wzgórza. Wyżywienie na średnim poziomie, dosyć monotonne, natomiast dało się najeść. Śniadania typowo hotelowe - Pieczywo, jajka, słodkie smarowidła, sery szynki, płatki, Trochę owoców i warzyw. Obiady oraz kolacje zazwyczaj 3 dania mięsne na ciepło, sporo warzyw, zupa, desery-codziennie takie same. Zdarzało się czasem jakieś inne ciasto. Hotel czysty, sprzątanie i wymiana ręczników codziennie. Obsługa miła i pomocna. Uważam, że w tej cenie jak najbardziej w porządku, chociaż nie oczekiwałbym standardu 4 gwiazdek.

Zalety

-Kameralny hotel -Świetna lokalizacja jako baza wypadowa -Czysto -Jedzenie monotonne ale dało się codziennie coś wybrać i najeść -obsluga

Wady

-maly basen -dla osób spędzających czas w hotelu brak jakichkolwiek atrakcji -codzienne głośne modlitwy z meczetu który znajduje się odległości 50m od hotelu. Zwlaszcza te przed 6 rano :) -Brak leżaków hotelowych na plaży, natomiast my rozkładaliśmy się na końcach -jak sporo osób

Michał

Jeżeli chodzi o stosunek ceny do jakości nie narzekam, gdyż zamówiliśmy ofertę w 'last minute', naprawdę tanio. Niektórzy kupili ofertę po normalnej cenie i nie dziwię się iż byli zdenerwowani przez warunki. A jeśli chodzi o warunki w hotelu to wyglądają one tak: NAJWAŻNIEJSZE i zarazem dla mnie najdziwiniejsze to tak wielki problem z pokojem. W pokoju nie dość, że wylewało się z toalety (hotel 4 gwiazdkowy, przypominam) to nie działała główna lampa, a klima szwankowała póki się jej nie uderzyło. Brudne poszewki, syf w pokojach, (niektórzy się skarżyli na smród i grzyba, u nas na szczęście tego nie było) wyglądało to tak jakby sprzątaczka zrobiła dwa ruchy mopem. Brak różnorodności jedzenia. Ciągle to samo, a naprawdę nie jestem wymagający w stosunku do tego. W barze brak drinków, co na hotel 4 gwiazdkowy jest co najmniej dziwne. Brak komunikacji z niektórą obsługą (nie potrafią się nawet przedstawić po angielsku, a co dopiero pomóc). Oczekiwanie na zameldowanie ponad 2 godziny o 3 W NOCY. Brak klimatyzacji w recepcji, właściwie wszędzie co może być uzciążliwe, gdyż jest na przykład ogólnodostępny stół do billarda. Nie da się natomiast w niego zagrać bez zalanania potem. Brak żadnego przygotowania ze strony hotelu do późnego przyjechania autokaru. Smród na terenie hotelu, szczególnie w korytarzu. Przerwy w dostawie prądu, szczególnie irytujące gdy znajdujesz się w windzie, co nas spotkało. Oczekiwanie na powrót prądu do 1.5h. W tym czasie po hotelu poruszasz się z latarką. Według mnie hotel powinien mieć 2 może po naprawie pokoi 3 gwiazdki, nic więcej. Hotel natomiast w bardzo dobrym położeniu (blisko plaży, która nadrabia bardzo mały i jedyny basen hotelowy). Nie zalecam sugerować się ogólną opinią hotelu (u nas było to 7.5). W wielkim skrócie odradzam.

Zalety

- Położenie hotelu. - Duży wybór słodyczy dla smakoszy cukru. - Nie jestem w stanie określić więcej zalet, gdyż hotel raczej zmierzał ku zmniejszeniu ilości gwiazdek w opinii do co najmniej 3.

Wady

- Oczekiwanie na zameldowanie ponad 2 godziny o 3 W NOCY - Brak komunikacji z obsługą - W barze brak drinków - Brak różnorodności jedzenia. - Duża różnica między zdjęciami a rzeczywistością pokoi. - Problem z pokojami, syf i usterki - Wysiadający prąd - Oszczędzanie na klimatyzacji

Pokój skromny,w stylu lat 80.Na wyposażeniu mała lodówka,czajniczek i papierowe kubki oraz tv, które samo się wyłączało.Pokij ogólnie czysty, ręczniki wymieniane co dwa dni ,sprzątanie również co drugi dzień.Pościel nie zmieniana przez cały pobyt (mnie osobiście to nie przeszkadza),ale ludzie są różni.Łazienka ogólnie ok,poza samą kabiną w której na dole sam grzyb,czarno normalnie.Zgłaszaliśmy ten fakt rezydentce,ale nic to nie dało.Pokoje miały przejść gruntowne sprzątanie ale grzyb jak był w kabinie tak w niej pozostał.To w zasadzie największy zarzut pod adresem hotelu.

Zalety

Hotel zlokalizowany blisko plaży Kleopatry.Basen hotelowy czysty,na wyposażeniu leżaki i stoliki.Ręczniki na basen płatne w lobby.Obsługa uprzejma,w przeważającej większości angielsko języczna.

Wady

Powtarzające się posiłki.Ciepłe drinki.Brak wody w pokojach.Sprzatanie co dwa dni.Basen zamknięty dla gości o godzinie 20.Powinien być dostępny co najmniej tak długo jak wydawane były drinki, czyli do 23.

Janina

Polecam ten hotel dla osób lubiących kameralny nastrój, przyjazna atmosfera, miła obsługa, nieduży basen ale wystarczający aby się ochłodzić i popływać. Pokoje ładne, sprzątane codziennie, nawet mała lodówka. Jest też suszarka do włosów, ręczniki i szampon, mydło...

Zalety

Hotel bardzo blisko plaży, kolejki do ruin, i centrum, praktycznie w centrum. Wieczorami jest gdzie wyjść i pospacerować ulicami lub przejść się do portu. Także mnóstwo restauracji i kafejek w pobliżu.

Wady

Rejestracja w środku nocy trwała bardzo dłuuugo, ale może tak jest w Turcji, nie mam porównania, jestem pierwszy raz

3.2
Pawel

Wyżywienie tragedia jedyny plus centrum miasta Reszta jest milczeniem

Zalety

Centrum

Wady

Wyżywienie wyposażenie basen

Remi