Remetzo

Hotel Remetzo to świetne miejsce dla tych którzy szukają kameralnego miejsca, cisza spokój ...bardzo ładny basen sporo leżaków jedzenie bardzo dobre blisko do plaży na której można wypożyczyć leżaki za dodatkowa oplata , pokoje bardzo ładne, obsługa bardzo pomocna i uśmiechnięta., do miasta około 20 min autem. Na pewno jeszcze tam wrócimy. Polecam plaże Myrtos oraz Agia Kiriaki .

Pobyt na przełomie 08 i 09/24 był naszym drugim odpoczynkiem w Remetzo i nie zwiedliśmy się. Nadal jest czysto, spokojnie, idealne miejsce dla każdego. Plaża, woda ok. Jedzenie dobre. Rezydent p. Krzysztof - człowiek na właściwym miejscu, wiedza i kultura osobista na najwyższym poziomie. Wycieczki super. Polecamy to miejsce gorąco osobom, które lubią odpoczywać w ciszy.

Bardzo przyjemny kompleks składający się z kilku małych budynków, basenu i tawerny. Jest tu mało ludzi i jest bardzo spokojnie. Pokój był w dobrym stanie, widać, że niedawno był remont. Codziennie była sprzątana, a wszystkie pomieszczenia w hotelu są stale sprzątane i utrzymywane w czystości. Do morza można dojść dosłownie w kilka minut. Na plaży są leżaki i bar, ale nie należą one do hotelu, więc trzeba za nie dodatkowo płacić. Jednak można spokojnie rozłożyć rzeczy obok na piasku – nawet w weekendy plaża była pusta. Morze w wietrzne dni było trochę bardziej niespokojne, a po nocnej burzy przyniosło dużo wodorostów. Plaża jest jednak okresowo sprzątana. Główną wadą jest to, że wejście do wody jest dość kamieniste, chociaż sama plaża jest piaszczysta. Radziłbym od razu kupić specjalne buty do wody, żeby się nie męczyć. Poza tym woda jest wspaniała, bardzo ciepła w sierpniu, a przy spokojnym morzu można po prostu leżeć na wodzie. W pobliżu praktycznie nic nie ma, ale w odległości 10-15 minut spacerem znajduje się jeszcze jedna wyposażona plaża i dobra tawerna. Do najbliższego większego miasta, Lixouri, jest 15-20 minut jazdy samochodem. Można wezwać taksówkę, co kosztuje 15 euro w jedną stronę.

Wspaniały butikowy hotel prowadzony przez uroczego właściciela.

Hotel zgodny z opisem, czystość perfekcyjna, pokoje doskonałe, codzienne sprzątanie, jedzenie wyśmienite, basen czysty no i 80 m do plaży! Jedna mała uwaga dotycząca posiłków! Jeśli klienci zapłacili za śniadanie i obiadokolację , to zapłacili za te dwa posiłki w maksymalnej dostępności! Na śniadaniu była dostępność wszystkiego jeśli chodzi o napoje: kwa, herbata, woda, soki itp! Lecz na kolację jedynie woda!!!!!!! Wszystko inne z karty, nawet herbata!!!!!!!! Na perfekcyjną ocenę zasługuje biuro podróży Grecos! Perfekcyjna organizacja odbioru z lotniska i transportu powrotnego. Przedstawiciele Grecosu byli nawet obecni przy odprawie powrotnej, służyli pomocą , organizowali bez kolejki odprawę dla rodziców z dziećmi do 3 lat i dzieci np: autystycznych! Polecam Kefalonię z Grecosem ! Hotel polecam dla osób które cenią ciszę i spokój podczas wypoczynku. Pozdrowienia dla Pana Krzysztofa i Pani Anny-przewodników!!!!

Nazwa  Remetzo
Miejsce  Grecja / Kefalonia / Chavriata
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, darmowe wifi, bez paszportu, parking

Tylko 80 m do pięknej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Tuż przy hotelu znajdują się tawerny oraz bar na plaży.

Z myślą o najmłodszych: brodzik, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

5.7

Wyświetlono 41 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Kameralny, smaczne jedzenie, mila obsługa, fajny basen, blisko ładnej plaży.

Wady

brak..

Zalety

Blisko plaży, czysto, właściciele bardzo dbają o turystów.

Sławek

Zalety

Bardzo cicho, spokojnie i kojąco. Czyste pokoje i basen. Smaczne jedzenie w restauracji i całkiem niezły wybór lokalnych win wysokiej jakości (ale wina 'domowej roboty' bym nie polecał, tylko te butelkowane).

Wady

Internet dobrze działa tylko w okolicach recepcji i basenu, w domkach sygnał prawie nie dociera. Ogólnie rzecz biorąc, podczas wakacji to nawet plus, ale musiałem być w niektóre dni w kontakcie, i nie było zbyt wygodnie łapać sygnał.

Wspaniały butikowy hotel prowadzony przez uroczego właściciela.

Zalety

Cisza, bliskość plaży, czystość, smaczne jedzenie.

Wady

hotel położony daleko od "cywilizacji" - dla nas to była zaleta, ale warto o tym wiedzieć

Jacek

Zalety

Blisko do plaży, perfekcyjne pokoje, basen czysty i zadbany!

Witek

pobyt w tym hotelu oceniam na dobry sniadania monotonne kolacje spoko zawsze jakas rybka rozne mieska sałatki pokoj czysty co dzien sprzatany basen ok plaza piaszczysta

Zalety

blisko z pokoju na basen plaze

Wady

brak dostępnej darmowej butelkowanej wody w ciągu dnia przy takich upałach powinno to byc uregulowane prawnie w tym kraju kolejną wadą nie tyle hotelu co tego miejsca jest brak dostepu do internetu co prawda w loby hotelowym cos tam działało lecz korzystanie z ich neta w godzinach wieczornych to droga przez mękę :) siec komórkowa zanikła brak zasięgu brak sklepu

Kazimierz

Świetny hotel, pokoje przestronne, dobrze wyposażone. Śniadania i obiadokolacje nie mam uwag. Pomimo nie dużej części restauracji z "szwedzkim stołem" jest tam w czym wybierać smaczne kulinaria. Do plaży w sumie tylko do niej zejść, jest przy hotelu. Sporo kamyków na plaży jak i w wodzie więc obuwie do wody raczej polecam zabrać. Świetnym rozwiązaniem jest wynajęcie auta. Ja wybrałem wypożyczalnię która mi podstawiła pod hotel autko , jak i potem odebrała z pod hotelu. Tu podziękowania Pani Nataszy która sprawnie organizuje auta (...). Wystarczy zadzwonić, po polsku też się można dogadać. Hotel jest strzałem w dziesiątkę jeśli ktoś lubi spokój, be hałaśliwej muzyki na basenie. Pokoje sprzątane codziennie z wymianą pościeli i ręczników. Na plaży parasol i dwa leżaki po 8 euro za dzień komplet. Zawsze były dostępne. Polecam w sąsiedztwie 10 minut spacerkiem tawernę(...). Prawdopodobnie jedna z najlepszych na tej wyspie.

Zalety

Czystość, spokój, położenie, miły personel, dobra kuchnia

Wady

Wadą hotelu jest może fakt, że żal l wyjeżdżać było z niego.

Magdalena

Piękny, kameralny hotel, idealny gdy szukasz odpoczynku od zatłoczonych miejsc i hałasu. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Posiłki smaczne, śniadania i obiadokolacje spożywa się w tawernie z obłędnym widokiem na morze i piękne rośliny. Przemiła obsługa. Polecam serdecznie. Jeszcze tam wrócimy❤️

Zalety

Kameralne miejsce,piękny basen i blisko plaży, gdzie żółwie Careta careta składają jaja.

Wady

Nie ma wad

Monika W.

Hotel piękny, pokoje czyściutkie, jedzenie pyszne, obsługa na najwyższym poziomie. Właściciele bardzo bardzo serdeczni i pomocni. Na pewno jeszcze tam wrócimy :)

Zalety

Czyściutko,codziennie pokój wysprzątany ręczniki zmienione. Jedzenie różnorodne każdy znajdzie coś dla siebie

Wady

BRAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hotel znakomity, kameralny. Składa się z trzech niewielkich budynków, każdy z kilkoma pokojami. Pomalowane z zewnątrz na przyjazny łososiowy kolor, z kamiennymi murkami oddzielającymi je między sobą, otoczone są zielenią, kwitnącymi krzewami (np. róż), drzewkami cytrusowymi. Oprócz tego do kompleksu przynależy sześć położonych na uboczu willi, każda z niewielkim własnym basenem. Przed naszym balkonem na parterze były kolorowe elementy dawnych maszyn (rolniczych?), które tworzyły coś w rodzaju rzeźbiarskiej instalacji. Budynek recepcyjny, miejsce posiłków (poza ich godzinami służy jako ogólnodostępna tawerna), bar przy basenie - wszystko utrzymane w jednolitym architektonicznie stylu, przy czym w budynku tawerny można dostrzec elementy stojącego tu dawniej domostwa - drewniane okna z okiennicami. Pokój bardzo czysty, codziennie sprzątany, utrzymany w bielach, szarości, zgaszonych niebieskich i turkusowych kolorach. Łazienka nowoczesna, duża, z prysznicem i deszczownicą, ogromnym lustrem nad umywalką. Wnętrze całego pokoju (standard) sprawia wrażenie nowego lub niedawno odnowionego. Obsługa jest uprzejma, zawsze pomocna i uśmiechnięta, pan szefujący podczas obiadokolacji przeuroczo wymawia polskie nazwy mięs i innych dań. Dużo tu zadomowionych zwierząt - psów i kotów, zazwyczaj zalegających w rozmaitych zakątkach (psy, chętne do pogłaskania) lub przechadzających się dostojnie (koty) bądź śmigających nad głowami np. w tawernie czy nad basenem (jaskółki). Basen składa się z dwóch połączonych ze sobą, ale odrębnych części - większej o głębokości od 55 cm do 1,8 m i dużo płytszej dla małych dzieci, wspólnie bardzo ładnie rozplanowanych. Przy murku otaczającym basen są zamontowane prysznice, a dekorację tegoż murku stanowią płaskorzeźby, m.in. latarni morskiej. Przy basenie oprócz leżaków z parasolami jest miejsce wypoczynkowe z miękkimi sofami i fotelami, skąd roztacza się widok na morze. Jest też nieco niżej niż basen położone miejsce z kilkoma leżakami z widokiem na morze. Do morza jest ok. 100 m, wcześniej zaczyna się plaża, najpierw kamienista, u samego brzegu piaszczysta. Na plaży można wynająć leżaki pod parasolami, funkcjonuje tu plażowy bar (nie jest to już część hotelu). Z plaży, jak i z okolic basenu hotelowego roztacza się widok na całą, całkiem sporą plażę Vrachinari, nad którą znajduje się hotel, oraz sąsiednią Vatsa. Plażę Vrachinari okalają wybrzeża o odmiennym charakterze. Z lewej wybrzeże jest dość płaskie, usiane wapiennymi, bardzo malowniczymi strukturami, stosunkowo łatwymi do przejścia. Z prawej jest stromy brzeg, z ogromnymi skałami oddzielającymi tę plażę od plaży Vatsa - wytrwalsi pływacy mogą spróbować przepłynąć z jednej plaży na drugą. Za naszego pobytu na plaży Vatsa jaja złożyły żółwie Karetta karetta, co łatwo zlokalizować, bo miejsce takie wolontariusze od ochrony przyrody otaczają taśmą rozpiętą na palikach, z tabliczką informacyjną. Na plaży tuż przy hotelu też zdarzają się takie żółwie lęgi. Można tu zaobserwować też inne przyrodnicze ciekawostki, jak kielichowate podwodne glony poruszające się tanecznie w rytmie delikatnego ruchu wody.

Zalety

Kameralność, cisza, spokój. Chyba wszyscy goście tu przyjeżdżający (przynajmniej za naszego pobytu) cenią sobie te wartości. Wyczuwa się tu domową atmosferę wśród personelu i takie też odnoszenie się do gości. Jedzenie jest bardzo smaczne, urozmaicone, i dla mięsożerców, i dla wegetarian. Oprócz korzystania z kąpieli morskich, w basenie i słonecznych na tym "końcu świata" można się udać na 2-3 godzinne spacery w kilka ciekawych miejsc - od przylądka Kuonopetra po rodzinną tłocznię oliwy.

Wady

Zanim weszło się na ścieżki prowadzące do poszczególnych budynków trzeba było pokonać wysoki krawężnik - taki problem (uciążliwy przy ciężkiej walizce) da się bez trudu wyeliminować i np. przed recepcją droga ma odpowiednio wyprofilowane miejsce. Podczas śniadań jeden automat do kawy i gorącej wody, na dokładkę dość często szwankujący - powodowało to kolejki zniecierpliwionych chętnych.

Polecamy bardzo ten spokojny hotelik. Bardzo miła całą obsługa oraz przepyszne jedzenie. Pokoje czyste a łazienki nowe i wyremontowane. Wokół panuje sympatyczny klimat.

Zalety

Lokalizacja gdzie panuje spokój i cisza dookoła.

jacekl

Pobyt - Październik 2023

Same plusy .Jedzenie urozmaicone .Pokoje czyściutkie codziennie sprzątane.Morze bliziutko .Niduży hotel z kameralną atmosferą.Internet jako tako.Ogólnie nieżle.

Zalety

cisza i spokój

Pobyt - Październik 2023

Przez cały pobyt 28.09. do 05.10.23 słonecznie 28 stopni. Hotel bardzo czysty, basen czyściutki bez tłoku . Cichutko, spokojnie na pewno każdy odpocznie. Obsługa bardzo miła wszyscy uśmiechnięci. Jedzenie świeże, dobrze przyprawione , papryka zapiekana z serem - palce lizać -ogólnie pycha. Byliśmy ostatnim turnusem a mimo to do ostatniej minuty czuliśmy gościnność. Obowiązkowo trzeba wybrać się na piękne plaże XI i Myrtos.

Zalety

Bliskość do plaży, czystość, gościnność.

Wady

Ten hotel niema wad.

Roman

Hotel bardzo ładny i zadbany, pokoje czyste widać, że odnowione lub nowe. Położony w pięknej okolicy.

Zalety

Hotel znajduje się w spokojnej okolicy , ładny basen i bardzo blisko do plaży. Obsługa miła i bardzo przyjemna.

Wady

Jeżeli ktoś szuka atrakcji poza hotelem to musi mieć samochód bo lokalizacja hotelu jest na uboczu

Bartosz

Idealny hotel na Kefalonii dla osób ceniących spokój, czystość i sielską atmosferę. Polecam dla par na romantyczny wypad, dla seniorów, którzy nie myślą o imprezowaniu.

Zalety

Lokalizacja , czystość , posiłki. Dobry punkt wypadowy przy zwiedzaniu wyspy.

Jerzy

Same setki dla atmosfery i zalogi.Pomarancze na okrągło.

Zalety

Wszystko, plaża,pokoje,obsługa,atmosfera sigs-siga

Wady

Za krótkie wakacje

Elżbieta

Bardzo spokojna okolica, mało ludzi , czyste pokoje i basen. Bliskość plaży. Czysty piasek i woda

Zalety

Niska zabudowa, ładny wygląd budynków. Estetyczne pokoje, codziennie sprzątane.

Wady

Trochę słaby internet

Robert

pobyt oceniam perfekcyjnie. może są jakieś niedociągnięcia jak mawiał klasyk lecz mało widoczne :D. Hotel super, kameralny, ładny oraz w miarę nowy jak na standardy kurortów greckich. na zdjęciach widać więcej. Hotel przy morzu, codzienne widoki morza z basenu oraz zejście bezpośrednie na plaże z hotelu to super sprawa, dodatkowo taverna gdzie codziennie kolacja przy zachodzie słońca też świetnie. Polecam też dla rodzin bo fajny mały basen na gł. 0,55m daje super frajdę na kilka godzin dziennie. na pewno na pobyt przyda się samochód i w tym hotelu i w każdym na kefaloni bo żeby zobaczyć a na pewno warto inne plaze to trzeba przejechać samochodem no chyba że nie ma takiej opcji u was to (...) ma fajne wycieczki które warto wykupić :)

Zalety

zalety to: - kameralna atmosfera - mało pokoi to i mało gości wiec nie brakuje miejsca - oprócz leżaków są też inne miejsca jak kanapy, stoliki, huśtawka wokoło gdzie można odpocząć i napić się drinka - nowoczesne pokoje gdzie jest (żelazko, klima, suszarka, TV, itd.) - super jedzenie przez cały pobyt (jestem chory na nie uleczalną chorobę jelit wiec jedzenie stawiam na pierwszym miejscu a tu cały tydzień czułem się super) - obsługa miła i pomocna czego chcieć wiecej ?

Wady

- według mnie mało zróżnicowane śniadania chociaż było tego dużo to jakoś tak można by coś zmienić :)

ela ma

pobyt od 17do 24 Sierpnia byl udany ,hotel maly ,ale bardzo czysty ,pokoj nowoczesny ,codziennie sprzadane i jedzenie smaczne ,pracownicy w hotelu serdeczni i usmiechnieci .zapisalismy dwie wycieczki i jestesmy bardzo zadowoleni .

Zalety

blisko do morza ,czysty ,jedzenie smaczne ,mozna zobaczyc zachod slonca przy kolacji ,na plazy w hotelu zolwiki znosza jajki ,mamy okazje zobaczyc jak wolontariuszy puscili nowe urodzone zolwiki do morza ,bylo fatastycznie

Wady

troche daleko do portu ,codzienie tylko dwa kursy jechac do portu i powrot raz ,a taksowka kosztuje 15 euro z jednej strony .przystanek autobusu daleko do hotelu ,pieszo kolo 20 minut.

Michał

Hotel doskonały,kameralny.Pokoje duże ,czyste,codziennie sprzątane , taras,czysta nowoczesna łazienka- wymiana ręczników codziennie,ręczniki plażowe w cenie. B.blisko do plaży,gdzie można obserwować wieczorami wykluwanie się małych żółwi.Jedzenie-śniadania dobre,ale dosyć monotonne,obiadokolacje- zawsze 4 gorące dania ,w tym jedno rybne,smaczne,urozmaicone,świeże.Obsługa miła,sympatyczna.Basen 0.6-do 2 m głębokości + osobny brodzik dla dzieci, leżaki cały czas dostepne. Wakacje -prawdziwe siga-siga.

Zalety

Cisza,spokój,cykady.przyzwoite jedzenie,czystość, duże pokoje. Wszystko OK. naprawdę bym tam wrócił.

Wady

Wady-hm,może słaby zasięg telefonii i brak placu zabaw dla dzieci, brak szamponu i gelu do kąpieli w łazience

Remetzo