Ok. 300 m do pięknej, piaszczystej plaży Playa de los Pocillos.
Tylko 2 km do centrum Puerto del Carmen z bogatą ofertą handlowo-rozrywkową.
W rozległym ogrodzie przynależącym do hotelu znajduje się basen ze słodką wodą (podgrzewany zimą) oraz 3 baseny z wodą morską.
Program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Kilka razy w tygodniu wieczorne przedstawienia.
Hotel jest stary. Pokoje duże, ale mało komfortowe. Łóżka niewygodne z wyczuwalnymi sprężynami. Nasz pobyt był w lutym i nocami w pokoju było po prostu zimno. Musielismy poprosić o dodatkowe koce na recepcji. Było trochę lepiej, ale do pełnoego komfortu dużo brakowało. Restauracja to raczej stołówka. Nie polecam osobom, które oczekują jedzenia smacznego i dobrej jakości. Jedzenie jest przeciętne, przygotowywane masowo, a jego jakość jest niska. Kawa z proszku, alkohole słabej jakości, soki owocowe prawdziwych owoców na oczy nie widziały - to raczej mieszanka wody, cukru, aromatów i barwników. Żeby być uczciwym należy dodać, że wybór jedzenia był bogaty (ryby, owoce morza, mięso, owoce), a posiłki ciepłe były zawsze gorące. W hotelu dostępne 2 baseny. Pełna dostępność leżaków., woda czysta. Na ścianie w korytarzu przedstawiono plan animacji, jednak nie wszystkie odbyły się zgodnie z planem (np. yoga - nikt w recepcji ani a barze nie wiedział gdzie jest animator i nie udało nam się wziąć udziału w tych zajęciach). Maseczki wymagane na recepcji, stołówce i barze. Nie wrócę do tego hotelu i nie polecam.
- codziennie sprzątany pokój (czysto) - parking dostępny dla wynajętego samochodu - dostępność leżaków - zadbana zieleń
- Zimno w nocy w lutym (brak ogrzewania, ciepłej pościeli) - niesmaczne jedzenie słabej jakości - łóżka stare, mało komfortowe - w pokoju unosił się dziwny zapach i wszystkie ubrania nim przesiąknęły
Dla mnie wszystko bylo ok. Wakacje udane. Blisko do piaszczystej, ogromnej i czystej plaży. Wszystko na wyciagniecie ręki. :)
Jedzenie, obsluga, animacje
Trudno powiedzieć
Lanzarote to świetne miejsce na wypoczynek z możliwością zwiedzania. Hotel Relaxia Olivina jest sporym kompleksem, ja miałam pokój rodzinny w bocznej części hotelu. Pokoje duże, czyste, ale wymagają odświeżenia i wymiany sprzętów :) Jedzenie dobre, duży wybór, napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w kilku miejscach i całkiem przyzwoite. Super animacje wieczorne :)
blisko plaży i centrum dobre jedzenie super animacje
pokoje wymagają odświeżenia
Według mnie hotel godny polecenia. Zarówno dla par, jak i dla rodzin z dziećmi, jak i dla seniorów.
Wspaniała, bardzo bogata kuchnia. Do każdego posiłku owoce świeże i z syropu - co najmniej 8 rodzajów. Na obiad i kolację wybór mięs i ryb na ciepło (w tym mule, krewetki, steki z tuńczyka, wołowina, królik), świeże, kiszone i gotowane warzywa, sery, ciasta i desery, wino, piwo. Dania także lokalne (genialne gaspachio, paela). W barze wybór alkoholi - obsługa w ramach ceny za all inclusive przygotowuje większość najbardziej znanych drinków - do 24.00. Obsługa miła i uśmiechnięta. Apartament duży, czysty, ładny (sypialnia, salon, łazienka z wanną, korytarz, duży balkon z widokiem na basen i ogród). Trzy baseny ze słoną wodą. 200m do oceanu i promenady. Siłownia w hotelu.
Orbitrek w siłowni wyeksploatowany
Pobyt super byliśmy 24 listopad 1 grudzień2018. Wyżywienie niebo w gębie każdy znajdzie coś dla siebie. Bogate urozmaicone gorące to gorące , zimne to zimne , i tak ma być. Pokoje schludne czyste codziennie sprzątane . Obsługa miła i bardzo szybko zabierają brudne talerze .Wyspa bardzo ciekawa niespotykane wrażenia na Timanfaja to park krajobrazowy polecam. Do czego mogę się czepnąć to brak pomocy przy zakwaterowaniu przez rezydentki .
Cichy spokojny boczny budynek duży ale zimny basen .
Słabe Wifi w pokojach.
Dojazd z lotniska trwał kilkanaście minut. Hotel jest dużym kompleksem. Meldując sie w nocy nie za bardzo nam się podobało, że nie jesteśmy w głownym budynku przy basenie obok którego toczyło sie życie hotelowe. Myślałyśmy nawet, aby rano poprosić o zmianę pokoju. Ale rano, kiedy obejrzałyśmy cały kompleks zmieniłyśmy zdanie. Do głownego budynku miałyśmy 3 minuty. Okazało sie, że hotel składa sie jakby z 3 stref. Najbardziej głośna przy głownym budynku. Drugi basen znajdował sie obok i było tu trochę spokojniej. Nasz pokój był jakby w 3 strefie. Z pokoju widizałyśmy basen, było tu najspokojniej. Przy każdym basenie bar ( drinki tylko w barze przy głownym basenie). Ale w naszym samoobsługowym) zawsze była kawa, herbata, piwo, wino, ciasteczka. Spokojnie, bez wrzasków. Byłyśmy we trzy i dostałyśmy apartament w którym były dwie sypialnie, pokój dzienny i łazienka. W łazience mydło i szamponiki. Dania gorące zawsze były gorące !!! Niezależnie o której przyszłyśmy ponieważ robione były na bieżąco. Wybór dan bardzo duży, do tego zawsze mnóstwo owoców, deserów, lody. Do promenady, restauracji, sklepów było kilka minut. Warto wypozyczyć samochód i samemu w ciągu 1 dnia zwiedzić wyspę. Hotel wart polecenia. Byłyśmy na początku października. Gorąco, ale dzięki temu, że wiał lekki wiaterek nie odczuwało sie skwaru.
Bardzo dobre położenie, 3 strefy basenowe, zawsze gorące posiłki
Hotel usytuowany ok. 15 min od lotniska w Arrecife. Na miejscu byliśmy o 11.30, od razu dostaliśmy opaski żeby móc korzystać z baru, pokój był gotowy na 13.30. Mieliśmy rodzinnny apartament w bocznym budynku ok. 3 min spacerkiem od recepcji i restauracji. Apartament duży, sypialnia z dwoma pojedynczymi łóżkami, szafą, toaletką, łazienka z prysznicem oraz pokój dzienny z kanapą i TV. Na tarasie do ściany przymocowana suszarka na ubrania. Pokoje sprzątane 6 razy w tygodniu (poza środą), ręczniki zawsze wymieniane. W pokoju dziennym brak klimatyzacji, w sypialni wiatrak przy suficie (w zupełności wystarczał).Do naszego budynku przynależał basen ze słoną wodą z max. głębokością 1,65 m oraz kącik z piwem, winem, napojami oraz automatem do kawy. Parę kroków dalej, w głównym budynku był kolejny bar w którym dodatkowo były przekąski (słodkie bułki, ciastka, jogurty oraz owoce). Tuż za barem był kolejny basen ponoć ze słodką wodą i nieco głębszy ale nie korzystałem. Przy głównym basenie był główny bar z mocniejszymi, lokalnymi alkoholami (znane, międzynarodowe marki za dopłatą). Główny basen płytki, max. 1,35 m i również słona woda. Brak problemów z wolnymi leżakami. Restauracja duża, zawsze byliśmy w miarę jak rozpoczynały się posiłki więc problemów ze stolikami nie było. Duży wybór sałatek, szynek, serów oraz owoców morza. Na śniadaniach i lunchu 2 kucharzy przygotowujących na bieżąco posiłki (na śniadanie naleśniki i omlety a na lunch smażący mięso i piekący pizzę). Na lunch zawsze było \"samoobsługowe\" stanowisko do przygotowania burgerów i hot-dogów. Na kolacje dochodził 3 kucharz przygotowujący dania regionalne. Jedzenie przepyszne, mnóstwo rodzajów mięs (kurczak, indyk, wieprzowina, wołowina, królik, kaczka, jagnięcina), super sosy, świetna pizza - naprawdę wspaniałe. Nad ocean 5 min spacerkiem, plaża bardzo szeroka, 2 leżaki + parasol płatne 12/eur za dzień. Animacje na super wysokim poziomie, codziennie przez cały dzień wiele aktywności (piłka wodna, tenis stołowy, beerpong, siatkówka plażowa) a wieczorem od 21 przy scenie różnego rodzaju quizy, karaoke, przedstawienia. Animatorzy na super poziomie, Sandra, Renato, Sabrina, Michal oraz Patrycja i Julia. Super rozrywka na wieczory. Pobyt naprawdę świetny, jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to brak WiFi w naszym pokoju (łapało na tarasie) oraz pogoda (na 7 dni tylko 3 tzw. \"lampa\" ok. 31 stopni, 2 dni padało przez część dnia i 2 dni zachmurzenie ok. 25 stopni. Polecam w gorszą pogodę wypożyczyć auto (np. na rogu ulicy w drodze na plażę) - za 33 euro Fiat Tipo na cały dzień. Spokojnie można zwiedzić całą wyspę, jednak jeśli chcecie wybrać się do Parku Narodowego Timanfaya to najlepiej tam być o 9 bo potem tworzy się mega kolejka. My zrobiliśmy 190 km i zatankowaliśmy benzyny za 11 euro. Pobyt w dniach 11.08 - 18.08, wycieczka kupowana 18 lipca za 2900 zł/os co uważam za taki standard i taki kierunek za świetną cenę. Polecam wszystkim hotel Relaxia Olivina
Jedzenie, położenie, animacje, obsługa
brak WiFi w pokojach
Hotel w skali do 1/10 daje 8 :)pokoje czyste schludne ,jedzenie przepyszne, lokalizacja super jeżeli ktoś nastawia się na zwiedzani .Ogólnie hotel godny polecenia .
Super lokalizacja, bliski transfer z lotniska ,blisko do promenady ,jedzenie wyśmienite każdy znajdzie coś dobrego dla siebie
Minimalne np. brak klimatyzacji w pokoju zamiast tego wiatrak . Polskich animacji praktycznie brak hotel nastawiony na niemieckich turystów
Hotel świetny. Sprzątane pokoje codziennie.Blisko do promenady i oceanu.A jedzonko takie że paluchy lizać.Mnogość owoców morza!!! Bylismy od 24 lutego , pogoda dopisywała na słoncu około 30 stopni.Z całego serducha mogę polecić!!!
Idealna baza wypadowa do zwiedzania wyspy oraz bliskość oceanu i promenady.
Troszkę słabe animacje
Wszystko ok. Może jeszcze by po pracowali nad animacjami.
Bardzo dobry all inclusive.
Posiłki mogłyby być bardziej urozmaicone