Relax Beach

Słaby

Pokój wyglal jalby mial 6 metrów kw Chyba kpina jak dla dwóch osób. Ledwo dało się zmieścić bagaże. Nie działał telewizor. Balkon Tak mały również. Widok brzydki z balkonu. Mały hotel z niezbyt miła obsługa. Nie lubią Polaków i zle na nich patrzą spod byka. Pani kelnerka z baru dawała wino w szklance. To było bezczelne z jej strony. Jak można tak traktować turystów to nie wiem. Widać że nie lubiła Polaków.

Nie. Polecam, syf w pokojach, woda pod prysznicem zimna, jedzenie czasami zepsute, niedosmażone , obsluga na recepcji wylicza wode ktora ma klient miec w pokoju to tylko jedna sie nalezy , brak wina bialego , brudne naczynia na stolowce, szklanki plastikowe brudne do piwa i bar zamykany przed czasem, a jak maja przerwy po 10 min to zamieniaja sie w 20 min oceniam hotel 2/10

Hotel w miarę fajny obsługa nie koniecznie . Jedzenie -je się tam żeby nie umrzeć z głodu ale nic specjalnego jedliśmy na mieście. Jedzenia mało i nic konkretnego do zjedzenia same warzywa papryka z cebulą i pomidory z ogórkami .

Jedzenie było bardzo słabe , sprzątanie i pokoje okej , alkohol też słaby

Odpoczywaliśmy w tym hotelu All inclusive w październiku 2024 r., i myśleliśmy, że jesteśmy osobami niewymagającymi, ponieważ wcześniej odpoczywali w hotelach 3-gwiazdkowych, w Alanyi mamy z czym porównać, ale ten hotel zmienił nasze zdanie. Zacznę od zalet, aby opinia wyglądała obiektywnie: - pierwsza linia, duża ilość bezpłatnych leżaków; - WiFi jest bezpłatny, dostępny w całym budynku , a także jest dostępny w pokojach i na plaży; - bar na plaży, gdzie zawsze dostępna darmowa woda lub sztuczny sok. Na tym kończą się zalety i zaczynają się ogromne wady: - JEDZENIE jest największym rozczarowaniem, jak wcześniej pisałem, że w porównaniu do innych hoteli trzygwiazdkowych, tutaj jedzenie jest po prostu obrzydliwe. Na śniadanie zwykle gotują omlet i jajecznicę, oraz dostępne wiele różnych bułek i zwykłego chleba. Jak ktoś jest fanem mięsa, czeka cię rozczarowanie-nie ma nic oprócz obrzydliwej czerwonej kiełbasy/kiełbasy sojowej. Jeśli chodzi o owoce, ogólnie jest to dziwne – kraj, w którym bardzo tanie owoce w tym hotelu są tylko śliwki jabłka i gruszki. Jest również bardzo dziwne, że na śniadanie gotują pieczone ziemniaki, ale jednocześnie nie czerwonej kiełbasy/kiełbasy sojowej. Jeśli chodzi o owoce, ogólnie jest to dziwne – kraj, w którym bardzo tanie owoce w tym hotelu są tylko śliwki jabłka i gruszki. Jest również bardzo dziwne, że na śniadanie gotują ich ani na lunch, ani na kolację. Na obiad zwykle jeden rodzaj zupy, bezsmakowe parzone warzywa, ty ten sam bezsmakowy parzony kurczak, czasami była też ryba. W przerwach między obiadem a kolacją w zasadzie zawsze przygotowywano danie narodowe-chleb pita z gotowanym jajkiem i ziołami w środku oraz dużą ilością cebuli. Wygląda całkiem nieźle, ale kiedy widzisz, jak gotuje to osoba z brudem pod paznokciami i gołymi rękami, znika wszelka chęć zjeść to. Na kolacje albo ryba, albo pieczony indyk. Te potrawy były jakby lepsze i w zasadzie nigdy nie można było wybrać samodzielnie-zrobił to kucharz, w ściśle ograniczonych ilościach. Czasami przygotowywano krążki cebuli. - Czystość jest również irytującym momentem, ponieważ sprzątanie jest bardzo przeciętne, tylko na pokaz. Naczynia są brudne, a plastikowe szklanki do napojów-to w ogóle bez komentarzy(załączam zdjęcie). Stoły są bardzo rzadko wycierane, wszystko jest poplamione. Palenie jest dozwolone prawie wszędzie, a jeśli jesteś osobą niepalącą, pamiętaj, że wokół jest ciągły dym i nic nie da się z tym zrobić. - Personel jest okropnie niemiły, w zasadzie po prostu gości ich nie interesują - na przykład podczas jedzenia po prostu wyrywają talerze ze stołu i nawet nie pytają, czy można zabrać, czy nie. Należy również pamiętać, że w tym hotelu jest ciągle hałas - jeśli pokój jest od strony morza (mieliśmy pokój numer 1220), to okna będą wychodzić na baseny/jadalnię - oznacza to stały hałas i głośną muzykę, a także stały smród z jadalni. Muzyka jest bardzo głośna i niestety nie da się zasnąć do 23-00. Sytuacja z pokojami, których okna wychodzą na dużą 4-pasmową drogę, nie jest lepsza - ogólnie jest hałas 24/7. Podsumowując-kategorycznie nie polecam, Omińac ten hotel szerokim lukiem! Nie mam pojęcia, skąd pochodzą 4 gwiazdki, max to 2!

Nazwa  Relax Beach
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna

Słaby

5.3
4.2
3.7
3.9

Wyświetlono 22 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.7
Amii

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Brak zalet Wszystko było fatalne

Wady

Pokój zbyt mały. Jedzenie okropne. Tylko sałatki dało się jesc mięso i ryby okropne. Lokalizacja tez nienajlpesza w okolicy nie ma nic poza dwoma MiGrosami. Mały basen . Mała restauracja. Aura tego hotelu fatalna.

3.2
Aga

Zalety

Nic

Wady

Wszystko

Zalety

Sprzątanie czysta pościel i ręczniki . Blisko do morza

Wady

Czystość na niskim poziomie. Nie dobre jedzenie. Obsługa marna patrzą się jak byś kradł to ich jedziecie

2.7
Olena

Jedzenie było bardzo słabe , sprzątanie i pokoje okej , alkohol też słaby

Zalety

Hotel nowy obsługa spoko

Wady

Jednie i alko bardzo słabe

1.6
Alex

Pokój bardzo ładny i czysty! Personel bardzo miły i pomocny.

Zalety

Doskonała lokalizacja. Prywatne wejście na plażę. Leżaki i parasole nieodpłatne.

2.0
Weronika

Jedzenie monotonne i nie zjadliwe, hotel czysty, ale bardzo mały, obsługa nie miła, daleko od centrum, za te pieniądze w Turcji znajdzie się dużo lepszy hotel niż ten.

Liudmyla

Hotel dobry, pokoje wygodne, codziennie sprzątane, codziennie uzupełniany barek w pokoju, jedzenie dobre, głodnym się nie będzie.Wszystko zależy od wczasowiczów kotyrye ich zachowanie komplikują życie sobie i innym.

Zalety

Bardzo miła obsługa, przytulna atmosfera, do morza minuta drogi.

Wady

Jest wielu Rosjan, którzy zachowują się bardzo prowokacyjnie.

2.0
Magdalena

Nie polecam hotelu osobom niepalącym. Jest przyzwolenie na palenie dosłownie wszędzie. Opis hotelu odbiega od rzeczywistości. Pokój dla 3 osób totalna porażka. Widok z pokoju na drugie skrzydło hotelu. Bez włączonego światła ciężko funkcjonować. Drugi pokój z lufcikiem. W hotelu przeważa ludność z Rosji. Na terenie obiektu nie ma żadnych atrakcji dla dzieci, zresztą dla dorosłych też nie ma nic. Wi-Fi działa najlepiej na plaży. W pokoju nie ma internetu. Jedzenie jest zimne, wystarcza tylko dla osób które przychodzą najwcześniej, a to co ewentualnie zostanie, zostaje podawane w trakcie lunchu lub na drugi dzień na śniadanie. Nie ma filiżanek do kawy ani do herbaty, są papierowe kubeczki. Napoje w ciągu dnia podawane w plastikowych, mocno wyeksploatowanych kubkach, mytych ręcznie.Parasole na plaży lata świetności mają za sobą. Zejście do morza bardzo słabe, bardzo kamieniste. Po godzinie 22 z kranu leci zimna woda. Obsługa hotelowa mało przyjemna. W ciągu dnia codziennie puszczana jest ta sama muzyka. Ogólnie nie polecam tego hotelu.

Zalety

Dobra lokalizacja

Wady

Wszystko to co napisałam w opinii.

Paula

Pobyt w hotelu oceniam na dobry. Ludzie uprzejmi jednym minusnem to były kolejki do restauracji jedzenie też każdy znajdzie coś dla siebie . Hotel bardzo blisko bazarków i sklepów spożywczych. Do morza też bardzo blisko przechodząc przez tunel . Hotel bardziej pod dorosłych niż dzieci myślę że zasłużone 4 gwiazdki .

Zalety

*blisko morza *barmani świetni nastawieni do ludzi *pokoje sprzątane codziennie

Wady

Kolejki do restauracji

1.0
Magdalena

Nie polecam hotelu. Warunki bardzo słabe. Drinki i wszelkie napoje podawane w plastikowych mocno wyeksploatowanych kubkach. Jedzenie zimne, nie urozmaicone. Pomimo tego ogromne kolejki do jedzenia. Jak czegoś zabrakło, to nie zawsze jedzenie donoszono.Wszędzie śmierdzi papierosami, bo jest przyzwolenie palenia na stołówce.Brak animacji dla dzieci, dla dorosłych też nie ma żadnych atrakcji. Pokój dla 3 osób bardzo słaby. Jeden z lufcikiem, drugi z balkonem z widokiem na drugą stronę hotelu. Ciemno, że w ciągu dnia trzeba włączać światło. Plaża wąska, wejście do morza bardzo kamieniste, praktycznie nikt się tam nie kąpał, tylko wchodził wejściem innego hotelu. Przejście na plażę "szczurzym tunelem". Druga karta do pokoju dodatkowo płatna.

Zalety

Dobra lokalizacja

Alina

Hotel czysty,dobre położenie, miła obsługa, blisko plaży .

Jedzenie średnie ale można coś wybrać. Obsługa miła pokoje czyste codziennie sprzątane. Tunelem można przejść na plażę. A w hotelu dwa baseny. Blisko przystanek autobusowy. Żadnych robali nie było.

Zalety

Miła obsługa, czyste pokoje, duży hotel

Wady

Jedzenie

Tom

Hotel fajny codziennie sprzątany 7km od centrum bazarki przy hotelu wady to że sami Rosjanie 80% Hotel puszcza częściej muzykę rosyjską niż jaką kolwiek inną wieczory to samo jedzenie obiady wiecznie to samo ale źle nie było

Wady

Kamieniste morze

3.7
Andrii

Nie polecam, do lunchu jest długa kolejka, jedzenie codziennie to samo. Naprzeciwko hotelu znajduje się plaża z dużymi kamieniami

Wady

jedzenie nie jest smaczne i codziennie takie samo, obsługa nie może sobie z tym poradzić

Basia

Hotel Relax beatch w Alanya bardzo mi się podobał. Przestań nas bardzo miło, dostaliśmy kanapki na kolację mimo, że było już po 21. W hotelu było czysto i cicho. W hotelu pościel codziennie zmieniana .

Zalety

Basen i darmowe napoje

Wady

Zbyt dużo kotów w hotelu

Kamil

Hotel typowo budżetowy nastawiony głównie na Rosyjskich turystów. Pokoje czyste z działającą klimatyzacją. Dobre miejsce wypadowe - blisko przystanek autobusowy i plaża po drugiej stronie ulicy (tunel w hotelu pod jezdnią). Jedzenie jak dla nas smaczne. Troszkę mało owoców i brak lodów. Brak drobnych bieżących napraw w hotelu niestety obniża standard pobytu. Obsługa bardzo miła i pomocna.

Zalety

- dobre miejsce wypadowe - blisko plaża - obsługa hotelu

Wady

- brak bieżących napraw - minimalne windy - Rosyjscy goście

3.9
Marek

Pobyt - Lipiec 2023

Miałem okazję przebywać w Relax Beach Hotel w terminie od 09.07.2023 do 15.07.2023. Jeżeli wybierałbym hotel jeszcze raz, napewno nie wybrałbym Relax Beach Hotel. Największy minus - jedzenie. Posiłki bardzo monotonne, codziennie podawane było to samo. Co więcej to co zostało z poprzednich posiłków, było podawane niedogrzane na kolejnych (np. zimne frytki smażone na snack breaku podawane na kolacji). Konieczne było stołowanie się na mieście. Pokój był nieposprzątany (zacieki na lustrze, nieumyta toaleta, niezamiecione podłogi - żwir naniesiony z plaży, zerwane zasłony, dojście na balkon zastawione łóżkiem). Owszem pani sprzątająca przychodziła regularnie, natomiast jedyne co robiła to przynoszenie żeli i szamponów (nie korzystaliśmy z nich, wręcz nie mieściły się na półeczce), wody oraz wymienianiu ręczników, oczywiście wszystko za bakszysz. Oprócz pokoi, części wspólne także były brudne - klejące się podłogi, śmieci potrafiły leżeć na nich kilka dni. Brak klimatyzacji w częściach wspólnych, natomiast klimatyzacja w pokojach działała świetnie. Nasz pokoj znajdował się w części B, okna wychodziły na drugi budynek, przez co było bardzo ciemno i niezależnie od pory dnia trzeba bgło korzystać ze światła. Bardzo często brakowało lodu do napojów, a płatne drinki były niskiej jakości. Hotel nie jest przystosowany na tak dużą ilość gości - zbyt mała restauracja, co powodowało ogromne kolejki, mała ilość leżaków, mimo dostępnego miejsca oraz dwie malutkie windy na 6 pięter, z których również korzystała obsługa hotelu - żeby zjechać z walizkami z 3 piętra, do lobby w celu wymeldowania się czekaliśmy około 15 minut. Przy transferze brak pomieszczenia na bagaże, co jest dosyć uciążliwe, bo walizki trzeba zostawić w dość zatłoczonym lobby. Standardowa praktyka w hotelach, ale warto wspomnieć - na pokój dostępna jest tylko jedna karta. Z plusów - bardzo dobry, bezpłatny internet dostępny w całym hotelu - lobby, restauracji, basenie, pokojach oraz na plaży. Hotel jest położony w bardzo dobrej lokalizacji - całkiem blisko centrum miasta, zaraz przy kamienistej plaży. Posiada podziemne przejście na plażę, co jest ogromnym plusem, bo nie trzeba przechodzić przez dwupasmową, ruchliwą ulicę. Jeżeli chodzi o basen to był on zawsze czysty, z 3 zjeżdżalni, przez cały okres naszego pobytu okresowo włączone były 2. Podsumowując oceniam hotel 3/10. Radzę zastanowić się nad innymi w tych samych widełkach cenowych.

Zalety

Bardzo dobry, bezpłatny internet w całym hotelu, również na plaży Dobra lokalizacja Podziemne przejście na plażę Czysty basen Klimatyzacja w pokojach

Wady

Monotonne, niesmaczne jedzenie Brudne pokoje Brudne części wspólne Brak klimatyzacji w częściach wspólnych Mała restauracja Zbyt mało leżaków 2 malutkie windy

Pobyt - Lipiec 2023

Pokoje codziennie sprzątane, czyste i schludne. Miła obsługa. Wielkość restauracji nie jest dostosowana do ilości gości, czasami trzeba czekać na stolik. 90% gości z Rosji - totalne bydło, zero kultury, w restauracji walczą o jedzenie jak zwierzęta. Jedzenie dość monotonne. Leżaki przy basenie zajmowane są skoro świt, czasami cały dzień wypoczywają tylko ręczniki!

Zalety

Bezpośrednio przy plaży. Plaża szeroka, żwirowa. Leżaków na plaży pod dostatkiem.

Wady

Zapchana restauracja.

3.4

Pobyt - Lipiec 2023

Obsługa na recepcji dramat 2 dni zepsuta klimatyzacja i drzwi wejściowe brak zainteresowania. Brak ręczników na plażę , jedzenie tylko w określonych godzinach,brudno wszędzie,woda w basenie aż mętna.

Zalety

Przejście z hotelu na plażę pod ziemią prosto na leżaki hotelowe

Wady

Brak ręczników na plażę brak przekąsek pomiędzy posiłkami wszędzie palą papierosy nawet przy posiłkach brak zakazu daleko od centrum

Relax Beach