Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza.
Usytuowany z zatoce z pięknymi widokami na morze.
Z myślą o najmłodszych gościach hotelu: brodzik, plac zabaw, mini klub.
Dla aktywnych: duży basen zewnętrzny, basen kryty, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, siłownia, sporty wodne na plaży.
Klimatyczny hotel z miłą i pomocną obsługą.😊 Smaczne jedzenie. 😋
Lokalizacja świetna 👌
Nie ma wad.
Hotel świetny, zasluguje na 4×. Świetne jedzenie, obsługa. Okolica- plaża hotelowa niewielka, są wodorosty, regularnie wywożone. Obok plaża miejska, duża, bogata marina, dwa niewiekie porty rybackie. Zamek Ribat, Mauzoleum Burghiby, piękne centrum i (...)
Wielkość, potężne patio centralne-recepcja, sklep pamiątkowy, małe patio z fontanienką i leżankami. Duże pokoje, korytarze, takze umożliwiające ralaks. Piękny basen zewnętrzny, dużo zieleni. Widok na półwysep z jakimiś ruinami. Obsługa mówiąca także po francusku, w recepcji także po angielsku, kelnerzy starają się pozdrawiać po polsku. Mocne WiFi w ogólnych pomieszczeniach.
Słabe TV.w pokojach, zanikajy często sygnał, jak ktoś przyjechał oglądać TV. Sam hotel czysty zadbany, ale w okolicy (takze nad morzem!)dużo śmieci, im dalej od centrum, tym więcej.
Wszystko jak na zdjęciu. Pokój jak urządzony w latach 90tych tak do dziś istnieje:) Otoczenie najlepsze w Monastir: jako jeden z dwóch hotelu położony w centrum, bezpośrednio przy plaży, blisko do głównych atrakcji, pięknych klifowi, portu, mariny m, promenady, twierdzy (wszędzie po 5 min. Spacerkiem)
Lokalizacja. Jw. Program animacyjny- cały dzień jest co robić. Świetny widok z okna na morze. Kajaki w cenie. Weseli animatorzy. Kompetentni kelnerzy. Dobre jedzenie. Wysoka jakość usług w spa, chociaż niska - jego wystrój. Brak dzieci -baaaardzo duży plus. Ciekawe zakamarki w hotelu (patrz zdjęcia). Spoko drinki, ale trzeba dużo skosztować, by trafić na swoje.
Trochę brudno. Jak np.7 lat temu zepsuł się wieszak to zepsuty do dzisiaj wisi;) a tu pęknięta kafelka, a tam niedomyka się szafa. Ale kto na wakacjach zwraca uwagę na takie rzeczy;) Jak na 4**** i taką cenę to spoko. Ale tylko spoko;)
Hotel zrobił pozytywne wrażenie. Może w europejskich warunkach hotel miałby większy standard jak na 4 gwiazdki, ale biorąc poprawkę na to w jakiej części świata się przebywa było na prawdę ok. Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna,. Położenie hotelu w idealnym miejscu, z basenu odrazu zejście na plażę, nie na jakimś odludziu jak wiele hoteli także można było pieszo iść i zwiedzać to co na miejscu w Monastirze. Jedzenie dobre. Jestem pozytywnie nastawiony na ten hotel.
Plaża przy hotelu, jedzenie, bliskość do zabytków, obsługa
Brak.
Hotel położony blisko centrum miasta, co było dużym udogodnieniem. Można było zwiedzać okolice i miasto, które jest bardzo urokliwe i ciekawe. Hotel czysty, zadbany, chodź trochę podniszczony. Bardzo dobre i urozmaicone jedzenie, dużo owoców morza. Codziennie od 21:00 odbywały się atrakcje z udziałem animatorów (karaoke, występy, dancingi) którzy byli bardzo profesjonalni i cechowało ich duże poczucie humoru. Bardzo miła obsługa, szczególnie w barze w hotelu. Mohamed zawsze był uśmiechnięty, życzliwy i pomocny. Rozmawia w kilku językach, więc nie było problemu z komunikacją. Taki barman zasługuje na awans, bo jest wzorem dla innych barmanów, którzy nie byli tak sympatyczni jak on.
Atrakcje prowadzone przez animatorów, położenie, urozmaicone i świeże jedzenie, czyste pokoje.
Słabo działająca klimatyzacja, niesprawna linia telefoniczna, brak popielniczek w pokojach, zużyta i nieświeża pościel i brak poszewek na kołdrach.
Tak naprawdę jestem rozczarowana. Hotel pilnie wymaga remontu, doczyszczenia wszystkiego co tylko można
Blisko morza, miły personel
Moim zdaniem wszystko pod kontem „nie do….” . Nie do sprzątane , nie dogotowane , nie dopieszczone plus do tego stare meble ( w pokoju łóżko rdzewieje i poszarpane z jednej strony)
Hotel ma świetne położenie , znajduje się bezpośrednio w mieście, co czyni go doskonalą bazą wypadową do zwiedzania okolicy. W okresie od 30. 09 do 09.10.2024 można było zaobserwować w morzu pojawienie się glonów, co może nieco utrudnić kąpiele, ale nie jest to duży problem dla mniej wymagających turystów. Pokoje są utrzymane w średnim standardzie czystości , co oznacza, że osoby oczekujące luksusowych warunków mogą być nieco zawiedzione. Jednak dla osób, którzy cenią sobie komfort w przystępnej cenie, hotel ten jest wręcz idealny. Jest on szczególnie popularny wśród turystów z Francji. Jednym z największych atutów hotelu jest smaczne jedzenie i szeroki wybór napojów. (Kawa nie jest dobra 😄) . Obsługa jest bardzo przyjazna i pomocna. To miejsce idealne dla osób, które nie szukają luksusu, a chcą po prostu odpocząć i cieszyć się urlopem w relaksującej atmosferze. W swojej kategorii cenowej hotel oferuje naprawdę dobrą jakość.
- położenie - jedzenie - przyjemna obsługa
- średni standard czystości w pokojach
Pokoje duze,ale brudne .łazienki w oplakanm stanie i brudne.
Super położenie.jedzenie bardzo dobre
Brudne reczniki.Gdyby ten hotel wyspszatano było by dużo miłej. Reczniki na basen małe i brudne.
Dramat! odradzam z całego serca! Bród, smród i złodziejstwo! Jedzenie mdłe i niesmaczne, klima popsuta, w pokoju brak sejfu i chociaż zgłaszaliśmy chęć jego posiadania to nie otrzymaliśmy go do końca pobytu. Sejf u znajomych w pokoju z poprzecinanymi kabelkami. I teraz najlepsze-w drugim dniu pobytu między zejściem na śniadanie a powrotem (jakieś 15-20 minut) ukradli mi złote kolczyk i czapeczkę przeciwsłoneczną, a koleżance paski z ćwiekami do sandałków, które wyglądały jak bransoletka…no dramat! po zgłoszeniu tego na recepcję zostaliśmy z łaską odesłani do szefa ochrony, który zapytał jedynie czy rzeczy były w sejfie. Na naszą odpowiedź, że zgłaszaliśmy jego brak i nadal się nie doczekaliśmy nie otrzymaliśmy żadnego słowa i tak się sprawa zakończyła, na niczym. Kradną i śmieją się w twarz. Na wszystko trzeba brać kwity, 3 dni prosiliśmy się o drugą kartę do pokoju, trzeba uiścić kaucje 5 euro. Recepcjonistka nie dała nam na to pokwitowania twierdząc, że nie potrzeba ponieważ druga karta jest zawsze płatna, a przy wymeldowaniu okazało się, że bez kwita z potwierdzeniem zapłaty nic nie oddają 😅 złodziejstwo na każdym kroku. All inclusive czynne od 11 ale wybiórczo ;). mamy porównanie ponieważ dwa miesiące temu byliśmy w (...) i były to jedne z najlepszych wczasów a podróżujemy dosyć często. Ten hotel jak i całą bezczelną, chamską obsługę należy omijać szerokim łukiem. Nie polecam!
Animatorzy
Kradzieże, jedzenie, czystość, chamstwo obsługi
Lokalizacja hotelu na ogromny plus, hotel w centrum miasta, dużo ciekawych miejsc do zobaczenia w okolicy. Jedzenie trochę monotonne, ale smaczne i codziennie mogliśmy wybrać coś dla siebie. Plaża przy hotelu mała, ale czysta, zadbana, zawsze był jakiś wolny leżak. Woda piękna. Niestety minusów tego miejsca nie brakuje. Pierwszego dnia po zameldowaniu dostaliśmy pokój w którym w ogóle nie działa klimatyzacja. Weszliśmy jak do sauny. Po prośbie o zmianę pokoju dostaliśmy niechętnie inny- w którym również klimatyzacja prawie w ogóle nie działała. Było to niesamowicie uciążliwe przez tydzień upałów. W pokojach brudno, w łazienkach pleśń i grzyb na zlewie, zabierane ręczniki których później już nie dostawaliśmy. Nie jesteśmy osobami wymagającymi, byliśmy przygotowani, że warunki będą gorsze, ale hotel pozostawia wiele do życzenia.
- jedzenie - lokalizacja
- czystość w pokojach - sprzątanie i wymiana ręczników - klimatyzacja która nie istnieje
Pobyt oceniam bardzo dobrze , miła obsługa, dobre jedzenie , hotel idealny dla rodzin z większymi dziećmi
Dostęp do prywatnej plaży
Sam w sobie hotel ładny,pokoje przestronne. Aczkolwiek wymaga porządnego sprzątania i odświeżenia. Obsługa bardzo miła,oprócz niektórych pokojówek-bardzo nie miło patrzyły z nadąsaną miną. Jedzenie średnie.
Mało leżaków. Prywatna plaża owszem jest,ale nie posprzątana.
Ogólnie oceniamy pobyt na udany, bo stwierdziliśmy, że nie będziemy się nakręcać negatywnie, ale już niestety na wstępie przydzielony nam pokój miał widok na śmietnik, a mieliśmy dopłatę do widoku na morze… 2 godziny czekaliśmy na managera, który ewidentnie czekał na dodatkowe pieniądze, ale ostatecznie pokój z widokiem na morze się znalazł. Pokój owszem duży, ale czystość łazienki zostawiała wiele do życzenia. Tak jak pisali poprzednicy liczą się tu głównie goście z Francji, moje dziecko ani razu nie zostało zabrane na jakiekolwiek zajęciach animatorami, nas też traktowali jak powietrze, oprócz przywitania po polsku „jak się masz” i „dobrywieczór”. Poza tym animacje były na bardzo niskim poziomie, a naprawdę nie jesteśmy wymagającymi klientami. Kelerzy mili, obsługa restaruracji ok. Niestety od 20 do 23 z przerwą na obiad jest puszczana bardzo głośno muzyka, codziennie ta sama, słychać ją też w pokoju, także możecie wybrać- widok na śmietnik i cisza lub widok na morze i hałas 😉. Do zabytków i targu rzut beretem. Jak wychodzicie poza hotel uważajcie na naganiaczy, którzy opracowali sobie gadkę: znam Was z hotelu, jestem tam kucharzem, jak spędzacie czas, itd. po czym próbują Was gdzieś zaciągnąć… jak odmówicie stają się niemili, zmieniają oblicze niczym Gollum:) wielu ludzi z Polski skarżyło się na kradzieże, niestety…. Lepiej nie trzymać nic w sejfie… byliśmy też świadkiem sytuacji, jak ludzi wyrzucili z pokoju dwa dni wcześniej, bo niby im się pomyliło… ogólnie codziennie rano na recepcji jakaś afera…
Blisko do zabytków, piękny widok z balkonu, jeśli się trafi:)
Kiepska obsługa na recepcji, nie wymieniajcie tam euro na dinary, bo oszukują i nie dają nawet potwierdzenia wymiany walutowej …. Brud na klatkach schodowych i strasznie brudne okna w pokojach, słabe animacje, nastawione na francuzów
Rewelacyjny, przepyszne jedzenie, super obsługa,czysto ,
Przemiła atmosfera, kelnerzy oraz animatorzy
Hotel położony w samym środku centrum. Po za hotelem sklepy restauracje i bazary. W hotelu bezpłatne wifi. Jedzenia dużo każdy znajdzie coś dla siebie. (Frytki, ryby,sery,pizzę, omlety, makarony, zupy, owoce morza, lody i wiele innych rzeczy). Nasz pokój był duży z pięknym widokiem na morze i basen. Telewizor w pokoju nie działał. Łazienka niestety zostawia dużo do życzenia odpływ pod prysznicem zapchany tak że woda wylewała się na całą łazienkę, przydało by się tam generalne sprzątanie. Pokój posprzątany tylko powierzchownie. Animacje przy basenie i w wodzie wieczorem też się zawsze coś dzieje. Ogólnie największy plus za położenie i piękne widoki.
Położenie w samym centrum miasta.
Czystość łazienek.
Po 10 dniowym pobycie w tym hotelu odechciało nam się gdziekolwiek wyjeżdżać plaża malutka morze zaśmiecone smród szamba zejścia na plażę leżaków mniej niż gości trzeba było wstawać o 6 żeby mieć leżak nie przy głośnikach i w cieniu choć trochę klimatyzacja 5cm kurzu trzeba było filtr usunąć żeby dmuchała tel nie działa brud w pokoju po wejściu sprzątają powierzchu dostęp do sejfu ma każdy z obsługi otwierają baterią r9 i podobno kradną opowiadali inni goście jest obok kantor ale w exim nic o tym nie wspomniał powiedzieli że wymiana kasy tylko lotnisko i hotel który oczywiście na tym zarabił niepolecam barmani i kuchnia się stara ale to za mało jak za takie pieniądze
Napewno kuchnia każdy znalazł coś dla siebie i barmani jeden jak i drugi bar fajnie są bardzo uprzejmi co byś nie wymyślił to jak powiesz z czego ten drink to postarają się zrobić i nawet im to wychodzi nie są nachalni i obleśni profeska i oczywiście animatorzy robią co mogą żeby zabawić gości
Plaża pokój obsługa pokoju smród I brud w pokaoach
Hotel bardzo przyjemny ,pokoje czyste sprzątane. Jedzenie bardzo dobre i w ogóle nie brakuje niczego . Mala plaża ale pozatym wszystko ok .
Wszystko było ok
Mala plaża
Pobyt udany ,pokój duży przestronny, codziennie sprzątany,jedzenie pyszne dla każdego coś się znajdzie,obsługa miła i sympatyczna,
Blisko centrum,blisko morza,blisko sklepy,
Słaba klimatyzacja,ledwo działa,w nocy bardzo gorąco
Super animatorzy , ładny basen , super jedzenie , trochę mogliby lepiej sprzątać na basenie i w toaletach przy basenie . Ogólnie super . Pokoje codziennie sprzątane
Super animacje , nie można się nudzić
Brudne toalety przy basenie
Sam hotel trochę podniszczony . plaża akurat podczas mojego pobytu zanieczyszczona ,morze wyrzuciło wodorosty i nie było komu tego posprzątać.. Jedzenie w miarę smaczne choć jednostajne . W ostatni dzień zorientowaliśmy się gdzie są przekąski . Walka o leżaki przy basenie
Położenie blisko centrum i portu
W Polsce Sanepid by już to zamknął .,ale myślę ,że to już taka mentalność kraju ( bałaganiarze ). Animatorzy super z nastawieniem na gości z Francji ( karaoke = wieczór piosenki francuskiej)