Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
Pobyt w hotelu był jednym z najlepszych, pokój duży, łóżka duże i wygodne, pokój sprzątany codziennie, miła, nawet można stwierdzić że bardzo miła obsługa, jedzenie bardzo dobre, plaża super, a w morzu piękna rafa koralowa, basenów jest 7 w jednym są zjeżdżalnie, 6 restauracji, 6 barów w tym jeden całodobowy, wi-fi praktycznie wszędzie, do miasta blisko, wręcz idealnie
Miła obsługa, czystość, smaczne jedzenie, położenie, plaża, rafa, baseny,
Otoczenie piękne. Położenie i widoki super. Pokój jak to w Egipcie. Czyste ręczniki i pościel .
Położenie i bliskość rafy koralowej
Hotel suuuper! Piękne otoczenie, rośliny, teren zadbany, kolorowy i wspaniały na spacery. Pokoje sprzątnę codziennie, przemiła obsługa. Jedzenie w restauracjach bardzo dobre i duży wybór. Każdy znajdzie coś dla siebie. Pizzę, makarony, warzywa, ciastka, ciasteczka, i cała masa innych smakołyków. Syn miał urodziny w trakcie wyjazdu i dostał pyszny tort i obsługa zaśpiewała mu sto lat i było bardzo miło. Plaża przy hotelu, zjeżdżało się do niej windą, plaża czysta, bardzo dużo leżaków i parasoli. Ręczniki świeże i czyste wymieniane codziennie. Animatorzy bardzo sympatyczni. Animacje wieczorne też bardzo przyjemne i widać było że przygotowywane z sumiennością. W miesiącu marcu woda w basenach była zimna, ale jeden basen miał podgrzewana wodę więc można było spokojnie popływać. Przy plaży była rafa do której schodziło się z pomostu. Ogólnie nasze wrażenia są bardzo pozytywne. Jedyne co troszkę kulało to jakoś drinków w barach ale to też zależało od tego jaki barman je robił. Jeżeli ktoś chce jechać się opalić i odpocząć to jak najbardziej polecam🙂🙂🙂👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Przepiękny zadbany teren, zieleń ogród
Hotel bardzo zadbany z pięknymi widokami. Poziom obsługi i czystości zaskakujący jak na Egipt. Obsługa bardzo przyjazna, ale nienachalna. Chciałabym podziękować za obsługę przy basenie (chyba Abdullah), panu w jadalni i właściwie wszystkim. Naprawdę przyjemny pobyt.
Widoki, fajne wejście do morza, obsługa i czystość
Pokoje, jednak były duże, czyste i miały duże wygodne łóżka. W Egipcie nie siedzi się w pokojach więc nie był to duży problem. Trzeba tylko wziąć trochę lepsze bo podstawowe mogą znajdować się przy drodze, gdzie jest duże natężenie ruchu.
Hotel super, czysto, jedzenie bardzo urozmaicone, obsługa przemiła. Rzadnych uwag
wszystko
Hotel położony na terenie cudownego i zadbanego ogrodu .Blisko plaży .obsługa hotelu na najwyższym poziomie .Jedzenie urozmaicone. Nie ma słabych punktów. Polecam.
Obsługa .jedzenie położenie.
Hotel dosyć duży ale nie odczuwałyśmy tego. Od samego wejścia czułyśmy się dobrze i komfortowo. Na każdym kroku ktoś sprząta i pyta czy czegoś Ci trzeba. Chociaż sam hotel jest już stary to uważam że jest rewelacyjny. Wszyscy mili i przyjaźnie do nas nastawieni. Poznałyśmy generalnego menadżera i wydaje nam się, że to jego zasługa jak tam wszystko dobrze funkcjonuje.
Bardzo dbają o czystość, jedzenie rewelacyjne. Generalnie wszystko jest. Na miejscu polecam również perfumy od Rysia.
Nam się wszystko podobało.
Ogólnie hotel ok, trochę nieprzyjemny zapach z kanalizacji, zwłaszcza jak się wykąpie duża liczba osób. Zakwaterowanie w domkach, daleko do recepcji.
Dużo zieleni i pięknych kwiatów. Ładna plaża i baseny.
Brak basenu krytego a miał opis że jest. Jest jeden basen podgrzewany.
Super hotel z cudownym i zadbanym ogrodem, położony klifie z pięknym widokiem na morze
Zadbany ogród, pyszne jedzenie, bazarek na terenie hotelu i przemiła obsługa
Na naszej wycieczce nie było polskiego rezydenta
Pobyt w luty. Przede wszystkim zaskoczyła nas pogoda już w drugim dniu uciekaliśmy ze słońca :) Hotel położony na bardzo dużym obszarze naprawdę jest gdzie spacerować. Bardzo czysty wszędzie widać pracowników z miotłami , szmatkami, ogrodników. Bary otwarte kelnerzy przesympatyczni, restauracje pracują na wysoką 5. Aż żal kelnerów jak się uwijają jedzenie ...każdy znajdzie coś dla siebie. Leżaków sporo, plaża bardzo ładna. Pokój za dopłatą bardzo duży wyposażony w lodówkę i czajnik do kawy TV z bajkami i muzyką polską. Basen z podgrzewaną wodą tylko przy recepcji.
Obszar, czystość, uprzejmość obsługi, widoki, winda na plaże, dobre przekąski w barze przy plaży, codzienne animacje przy basenie, plaży, i wieczorne, busik który jeździ cały czas na terenie hotelu podwożąc ludzi do pokoju.
Basen ze zjeżdżalniami zimny, dopłata do lepszego pokoju 7 dolarów za noc od osoby. Bardzo drogie sklepiki hotelowe, płatne atrakcje też nie są tanie np. lot za motorówką na 2 osoby 50$ plus 30$ zdjęcia, sesja z fotografem (nic specjalnego) 200$
Reef Oasis Blue Bay Resort to miejsce pełne radości i relaksu! Obsługa hotelu jest niezwykle miła i pomocna, zawsze chętna do odpowiedzi na wszelkie pytania. Pracownicy są pełni energii i zawsze uśmiechnięci, co sprawia, że pobyt jest naprawdę niezapomniany. Hotel oferuje niesamowite widoki na Morze Czerwone i przybrzeżne rafy koralowe. Widoki z tarasów zapierają dech w piersiach, a zachody słońca są idealnym momentem na zdjęcia. Plaża jest szeroka i długa, a woda czysta i błękitna. To prawdziwa oaza spokoju i piękna. Do nietypowych należy zaliczyć kolację dostarczoną do pokoju w dniu przyjazdu (po 22:0) jak również urodzinową niespodziankę w postaci tortu do pokoju w dniu moich urodzin
Super miła obsługa
pokoje draśnięte zębem czasu ale czyste i zadbane
Bardzo fajny hotel, przestronne pokoje, duże zaplecze: kilka basenów, w tym jeden z podgrzewaną wodą, pyszne jedzenie, ładna rafa przy hotelu
Rafa
Do hotelu dotarliśmy po 22., zakwaterowano nas i przewieziono do pokoi, które były na samym końcu hotelu. Droga wydawała się nam bardzo długa, co nie spodobało nam się. Poinformowano nas, że co 5 minut jeździ melex, który dowozi do głównego budynku i atrakcji. Następnego dnia spacerowaliśmy alejkami i znaleźliśmy drogę, która szybko docieraliśmy do restauracji i basenów, okazało się, że nie jest to tak daleko jak się nam wydawało. Milo było spacerować pięknymi alejkami, pełnymi pięknej roślinności, a wieczorem cudnym oświetleniem. Od rana było mnóstwo animacji, które prowadzili sympatyczni młodzi ludzie (strehuing, nauka tańca latynoskiego, aquaerobic, zumba, joga, siatkowka itp.) . W hotelu bardzo dużo Rosjan i większość animacji prowadzono w tym języku. Obsługa bardzo pomocna i sympatyczna. Codziennie dostarczano wodę w butelkach i wymieniano ręczniki. Karty do drzwi często nie działały, trzeba było kilka razy wkładać, by drzwi się otwierały. Na plaży wystarczająco dużo było leżaków, a jeżeli coś brakowało, zaraz obsługa przynosiła i stawiała w miejscu, które sobie ktoś upatrzył. Jeden basen podgrzewany, w innych woda zimna, ale dało się w nich popływać. Widać morzu ciepła, było kilka wyznaczonych miejsc, gdzie można było wejść i się schłodzić. Na klifie są 3 baseny z jacuzzi, woda nie jest w nich podgrzewana, ale spokojnie można do nich wejść, widok z nich przepiękny. Jedzenie bardzo dobre. W barach przy basenie i na plaży codziennie coś nowego można było znaleźć. Na kolację kilka razy podawano owoce morza. Wycieczki u rezydenta droższe niż te oferowane na terenie hotelu.
Położenie hotelu. Dobre jedzenie. Czystość w całym obiekcie. Sympatyczna obsługa.
Karty do drzwi często nie działały.
Hotel rewelacja. Opis zgodny z rzeczywistością. Miła, pomocna obsługa, czysto. Pyszne jedzenie. Duży zadbany teren. Przy basenie i na plaży nie ma problemu z leżakami. Piękna rafa koralowa
Wszystko super
Pobyt w Reef Oasis bardzo udany! Olbrzymi obiekt, piękne ogrody z urozmaiconą roślinnością (dużo Dudków dla wielbicieli ornitologii). Małe miasteczko ze sklepikami, basenami. Piękna, duża rafa, można się poczuć - jak w akwarium. Widoki z tarasów zapierające - brawo dla architekta! Obsługa bardzo miła i pomocna. Świetny zespół kubański (choregografia, kostiumy, rytmika) wypełniał wieczory po dniu spędzonym na plaży, na której też wiele się dzieje;). Dwie główne restauracje, zapewniają duży wybór dań, słodkości i owoców. Bary serwują smaczne przekąski i sałatki. Jedzenie pyszne - zupki, rybki, owoce morza, pieczenie z drobiu, wołowiny, kaczki, wszystko czyściutkie. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane również. Usługi w thalasso spa w dobrych cenach. Dzień przed wylotem popołudniu dostaliśmy w prezencie tacę owoców - bardzo miły gest! Jesteśmy zadowoleni i dziękujemy obsłudze!
Obecność rafy, piękne widoki, atmosfera, animacje, czystość, ogrody, oświetlenie.
nie ma:)
Hotel w porządku, ale szału nie ma. W pokoju przy przyjeździe było brudno - musieliśmy wzywać kogoś żeby posprzątał. Mieliśmy ogromne problemy z wodą - ciężko było zastać ciepłą wodę - jak była to szybko się kończyła. Przydałaby się modernizacja i odświeżenie pokoi. Jedzenie dobre - każdy mógł coś dla siebie wybrać - a co najważniejsze można było coś zjeść przez 24 godziny. Alkoholu i drinków nie brakowało - były bardzo smaczne. Hotel położony z dala od wszystkiego - ale można złapać taxi z drogi za parę dolarów. Położenie na plus względem wiatru - były bardzo wietrzne dni - a na plaży zero wiatru i było super. Animacje i animatorki bardzo fajne. Ogólnie polecam hotel, pobyt oceniam 7/10.
Położenie względem wiatru. Animacje. Super drinki. Jedzenie 24/7.
Przydałby się remont w hotelu zwłaszcza związany z wodą - często brak ciepłej wody. W pokoju śmierdziało z kanalizacji. Pokoje nie były sprzątane zbyt dobrze, przy przyjeździe w pokoju było dość brudno.
Hotel położony w zatoce, piękny widok ma morze, piękna plaża, pokoje czyste, jedzenie dobre dostępne w kilku restauracjach, pyszne deserki i ciasteczka. Rafa koralowa przy pomoście na plaży.
Dzięki temu, że hotel jest położony w zatoce w okresie zimowym na plaży nie wieje, przy basenach wiatr większy. Miła obsługa.
Tylko jeden podgrzewany basen w okresie zimowym, niestety nie podgrzewana woda na zjeżdżalniach, woda bardzo zimna.
Witam Pobyt w hotelu od 16/23 stycznia oceniam bardzo pozytywnie, po przyjeździe transfer z lotniska ok 20 min, hotel bardzo rozległy bardzo wypielęgnowany ogród szybki meldunek, pokój z widokiem na basen (będąc w cieplejszym okresie wezmę z widokiem na piękny ogród), pokój bardzo przestronny codziennie sprzątany w pokoju lodówka czajnik, łazienka duża standard Egipski. Jak ktoś nie lubi spacerować po terenie hotelu kursuje busik którym można podjechać. Posiłki bardzo urozmaicone bardzo duży wybór, kilka barów nie ma problemu z drinkami i napojami, w hotelu mały ryneczek z pamiątkami i sprzętem do nurkowania, plaża szeroka i długa bardzo czysta non stop sprzątana przez obsługę, rafa duża już w znacznym stopniu obumarła ale póki jest trzeba zobaczyć. Dużo fajnych zakamarków np jakuzzi przy morzu. Obsługa hotelu bardzo uczynna i miła to bardzo duża zaleta hotelu. Animacje na wysokim poziomie. Obsługa operatora wycieczki Anex Tour bardzo dobra, Egipski rezydent bardzo profesionalny - dziękuję. Wyjazd w godzinach rannych hotel Reef zapewnił boxy z posiłkami deserami owocami i napojami które zabraliśmy do samolotu.
Zadbany teren non stop pielęgnowany, dużo zieleni i miejsca do spacerowania, duża i czysta plaża, smaczne i różnorodne posiłki. Bardzo profesionalna obsługa.
Słabe ciśnienie wody pod prysznicem.
Pobyt uważam za niezwykle udany. Spokojny i relaxujacy. Przepiękny teren , czyściutko , wspaniale ogrody i wybrzeże. Krystaliczna woda, bardzo uprzejma obsługa, ogromny pokój codziennie sprzątany. Jedzenie urozmaicone , pełen wachlarz potraw . Kelnerzy uwijający się przy każdym posiłku . Napoje bez ograniczeń przy i oo posiłkach. Atrakcje animacyjne, ale nie nachalne . Można naprawdę wypocząć .
Teren bajecznie skomponowany z licznymi zakamarkami do wypoczynku, piękne baseny, leżaki , położenie i wieczorne oświetlenie . Magia
Nie mam uwag, poza ogromną ilością turystów z Rosji i byłych republik. Takie czasy .
Hotel rewelacyjny. Bardzo nam się podobał. Położony na dużym terenie w pięknym , zadbanym ogrodzie. Spacer alejkami to sama przyjemność . Zakwaterowanie w dalszej części hotelu sprawia , że idąc do lobby, restauracji można podziwiać wypielęgnowany ogród. Pokoje duże, zadbane, codziennie sprzątane. Dwa duże baseny w części hotelowej, jeden ze zjeżdżalniami, drugi +16. Bar przy każdym basenie. Kolejne dwa baseny przy budynku głównym, z czego jeden podgrzewany. Na plaży dużo leżakow, plaża oslonięta skarpą, więc nie wieje, można wygrzewać się na słoneczku nawet w styczniu. Jedzenie pyszne, różnorodne serwowane w dwóch restauracjach głównych. Obsługa bardzo miła i pomocna. Poczynając od panów sprzątających .
Na skarpie jacuzzi, co zapewnia cudowne widoki. Pyszne jedzenie Piękny ogród, rafa przy samym hotelu. Już z pomostu można podziwiać piękne rybki Busik, który jeździ do okoła hotelu i zapewnia transport Przy zameldowaniu otrzymaliśmy bony na uzupełnienie barku w pokoju na 6 napoi w puszkach na osobę, co było bardzo miłym zaskoczeniem