Położony bezpośrednio przy prywatnej, szerokiej, piaszczystej plaży z promenadą nadmorską.
Doskonałe miejsce dla osób pragnących spokojnie wypocząć.
Urzeka bujną roślinnością w rozległym, pięknym ogrodzie.
Sport i rozrywka: sauna, jacuzzi, masaże, sporty wodne na plaży, siłownia, tenis.
Pokój zniszczony czasem, otoczenie, plaża i morze super
Cudowna plaża i morze
Mały prysznic, pokój dość mocno nadgryziony zębem czasu
Duża, szeroka plaża przy hotelu, bardzo dużo leżaków, kilka restauracji w której naprawdę jest pyszne i różnorodne jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie, do posiłków obsługa przynosi alkohole i napoje do stolika. W obiekcie bardzo dużo zieleni, przepiękny ogród, kilka sklepików. Obsługa w każdym miejscu naprawdę bardzo na plus. Minusem są animacje, a w zasadzie ich brak. Animatorki ubrane niestosownie do swojej pracy, chodzą i tylko namawiają ludzi na to żeby wydali pieniądze na dodatkową płatną imprezę. Animacje które miały się odbywać, niejednokrotnie się wcale nie odbywały. Żaden z animatorów nawet nie próbował zachęcić ludzi do zabawy jeżeli już jakiekolwiek animacje się odbyły. Słabą stroną hotelu są również pokoje, pierwsze które dostaliśmy to po prostu malutkie klitki z tragiczną łazienką, dodatkowo mocno huczała klimatyzacja z zewnątrz, jednak z powodu hałasu zmieniono na pokój na inny, który był już naprawdę na fajnym poziomie. Nie jedzie się do hotelu jednak w tych malutkich pokojach nie dałoby się chyba spędzić tygodnia, warto dopłacić sobie do pokoju o wyższym standardzie, wtedy pokoje są okej. Pokoje sprzątane codziennie, twarde materace w łóżkach, ale do przeżycia. Na plus również lokalizacja, blisko Carrefour i inne sklepy, w okolicy kilka większych sklepów z pamiątkami w których są ceny i nie trzeba się targować. Myślę że jeszcze wrócimy.
Duża plaża, smaczne jedzenie, piękny ogród, dużo zieleni, obsługa, lokalizacja
Pokoje, animacje
usytuowanie hotelu super blisko sklepików restauracji, plaża piękna, nie ma problemów z leżakami, basen mały, głęboki, woda zimna hotel bardzo zniszczony, problem z zamkiem w drzwiach, oknem na taras, łazienka do remontu, po 22 woda letnia. w pokoju czysto choć słabo sprzątane Drinki na plaży podawane w małych kubkach, często papierowych jedzenie słabe mały wybór obsługa nastawiona na napiwki Hotel dla mało wymagających- generalnie pogoda klimat miasta powoduje że mimo tych niedogodności pobyt uważam za udany zwłaszcza z stosunkowo niewielką cenę za wycieczkę
usytuowanie hotelu plaża bliskość miasta
łazienka
Do hotelu od samego początku byłam nastawiona średnio ze względu na oceny. Mimo wszystko zdecydowałam się na wycieczkę, ponieważ cena była dość atrakcyjna. Hotel od wejścia na recepcje robi bardzo dobre wrażenie. Przestronne, ładnie urządzone lobby. W hotelu znajduje się średniej wielkości basen który ma głębokość od 140cm do 200 cm oraz brodzik dla dzieci. Koło basenu bar, moim zdaniem najlepszy ze wszystkich, napoje typu coca cola czy fanta nalewane z oryginalnych butelek. W opcji all inclusive wybór drinków typu cuba Libre, tequila sunrise itp. Piwo również wlewane ze szklanych butelek. Bar nad basenem czynny w godzinach 10-17, później otwierał się bar na tarasie, który był już dużo gorszy, napoje wlewane z dystrybutorów, ogromna różnica w smaku. Kolejne bary znajdowały się koło plaży oraz w lobby. W obiekcie można skorzystać z 2 restauracji, głównej oraz z kuchnią regionalna. Jedzenie to jednak najsłabszy punkt tego hotelu, bardzo monotonne i mało smaczne. Na obiad codziennie ryba, makaron , ryż, ziemniaki. Jednego dnia trafił się zepsuty sos spaghetti. Napewno głodny nie będziesz, każdy znajdzie coś dla siebie. W restauracjach obsługa w porządku, zazwyczaj proponowali coś do picia. W opcji all inclusive sniadania od 8-10 , obiady 12-14 oraz kolacje 18-20. W międzyczasie od 11-16 przekąski na plaży typu frytki , pizza , hamburger , hot dog oraz przekąski przy basenie od około 15 do 17 (naleśniki i lody). Pokoje: odrazu przy zameldowaniu daliśmy 10 dolarów w paszport prosząc o lepszy pokój. Faktycznie nasz pokój był ładny, znajdował się w budynku głównym nad recepcja, przestronny z dużym łóżkiem, jedynym minusem tego pokoju byl fakt że znajdował się przy tarasie na którym grała muzyka do około godziny 23-24. Nie było by to problematyczne gdyby nie fakt że mieliśmy ciągle uchylone okno ponieważ przechodził tam kabel. Łazienka w miarę ok, ale z bardzo słaba wentylacja, prysznic z przytkanym odpływem. Codziennie do pokoju donoszono przynajmniej 2 butelki wody. WiFi: tylko w lobby, akurat WiFi sięgało do naszego pokoju ale bardzo słabo. W reszcie obiektu nie dostępne. Obiekt z bardzo pięknym ogrodem , pięknymi alejkami którymi z miłą chęcią spacerowaliśmy wieczorami. Odrazu przy hotelu plaża która była dla 3 hoteli. Duża ilość leżaków, zawsze znalazło się coś wolnego. Hotel bezpośrednio łączył się z hotelem Grand Palace. Na terenie obiektu kilka sklepów przy plaży( pamiątki, salon piękności i inne) oraz przy lobby ( ubrania , perfumy, pamiątki). Odrazu przy wyjściu z hotelu sklep spożywczy, apteka, itp. Jeżeli masz okrojony budżet na wakacje to ten hotel będzie napewno dobrym wyborem. Podczas naszego pobytu w październiku praktycznie brak animacji. Animacje jedynie na plaży od 10 ale szału nie było. Później o 21 jakiś 30 minutowy występ na tarasie, przez nasz pobyt 3 razy oraz raz karaoke. W pozostałe dni namawiano nas na płatne występy które odbywały się przy plaży. Momentami było to denerwujące , ponieważ podchodzono do nas np. podczas posiłku i wciskano show za 16 euro od osoby albo beach party.
Piękny ogród Blisko plaża
Monotonne , średnio smaczne jedzenie. Brak WiFi na całym obiekcie Pokoje mogły by być lepiej zadbane
Hotel spełnił moje oczekiwania. Bardzo miła obsługa. Pyszne jedzenie - nie dało rady spróbować wszystkiego bo taki wybór. Duży i przestronny pokój. Codziennie uzupełniana woda. Hotel przy samej plaży.
Blisko plaży, dobre jedzenie, miła obsługa
Witam . Pierwszy raz byliśmy w Egipcie. Pomijając fakt że samolot miał opóźnienie 13godz . Na miejscu po przylocie dostaliśmy pokój ( jeżeli można to nazwać pokojem ) bród syf to mało powiedziane całkiem inny niż na zdjęciach, próbowaliśmy interweniować w recepcji dostaliśmy informację że jutro nam zmienią pokój bo wszystkie zajęte ( okazało się że nie tylko my tak zostaliśmy potraktowani) na nasze pytania że zapłaciliśmy nie za te pokoje i że już od 13gidzin powinny być wolne ( z uwagi na opóźnienie ) reakcja jak o ścianę. Biuro ETI miało tam rezydenta próba skontaktowania zerowa dopiero pod oporem większej ilości osób pan z recepcji zadzwonił do rezydenta . Rozmowa z Nim na głośniku po polsku ( chodź on sam po rozmowie Ukra.) Przedstawiliśmy jak zostaliśmy potraktowani a on że nic nie może zrobić , każdy ze złości zaczął się wypowiadać a pan z recepcji zabrał słuchawkę a rezydent wykrzyczał że Polacy i Rosjanie to tacy sami złodzieje -nikt nie wiedział o co mu chodzi i co to miało znaczyć . Próby kontaktu z biurem okazały się potem bez skuteczne . Pokoje wywalczone po dwóch dniach . Rezydent zjawił się na drugi dzień na zadawane pytania czemu nic nie zrobił i co to za teksty udawał że nie rozumie i jak gdy nic opowiadał tylko jakie wycieczki można u Nich kupić ( to nawet czytając ciężko w to uwierzyć) Miejsce jeżeli chodzi pomijając pokoje i że grupka osób została oszukana to na plus , jedzenie monotonne ale każdy znajdzie coś dla siebie . Nie polecam biura ETI .
Blisko plaży i dużo leżaków
Bród
Pobyt udany chociaż hotel mocno zużyty pierwszy pokój nie spełniał naszych oczekiwań po zmianie było ok największym plusem obsługa kelnerska w restauracji największy minus na plaży drinki przynoszone przez kelnerów płatne chodzisz sam dostajesz w malutkich kubeczkach osoby które nie były tam pierwszy raz miały ze sobą swoje kubki termiczne plaża na plus morze bez odpływu hotel mocno budżetowy głodny chodził nie będziesz
Obsługa kelnerska morze plaża
Niektóre pokoje łazienki
Witam Hotel z zewnątrz ok. Ogród zadbany , plaża ładna,czysta zejście do wody bez kamienistego dna. Co do pokoi to ruchome płytki na podłodze , drzwi od szafy przesuwne nie działały. Pokoje wymagają remontu. Co do czystości pokoju nie mam uwag codziennie sprzątane. To nie tylko opisuję swój pokój ale innych gdyż widziałem osobiście w łazience odpadający sófit. Żeby nie pokoje to z czystym sumieniem polecam ten Hotel.
Czysto
Pokoje powinny być sukcesywnie remontowane
Wspaniałe miejsce na wypoczynek. Jesteśmy bardzo zadowoleni i wypoczęci !
Lokalizacja, obsługa oraz wyżywienie.
Wszystko na plus ✌️Super udane wakacje👍Polecam ! Obsługa oraz jedzenie na najwyższym poziomie !
Same zalety👍Super obsługa i jedzonko 😘
Pierwsze wrażenie super( recepcja), później troszkę mniejsza po wejściu do pokoju ( ale w końcu przeszło , przecież nie pojechałam do pokoju na wakacje ) . Mili kelnerzy, mili Panowie na plaży , zresztą wszyscy mili. Jedzenie jak jedzenie ( każdy znajdzie coś dla siebie ) . Hmmm gdybym miała jeszcze raz lecieć do Egiptu to hotel może zostać ( chociaż ten czerwony bajkowy teraz bym wybrała ) Ogólnie polecam ( aaaaa w sierpniu da się wytrzymać 😀
mili ludzie , nie czekają na napiwki ( chcesz to dasz , nie to nie ma problemu 😉 )
ich super nowy standard 🤔, ciśnienie wody masakra
Hotel przecudowny, jeden z lepszych, w których byliśmy w Egipcie. Pokoje starsze, ale czyste i sprzątane codziennie. Ale kto przyjeżdża do Egiptu, żeby siedzieć w pokoju? :) basen duży, zawsze znajdą się jakieś wolne leżaki, dużo barów, przeróżne restauracje, codziennie można jeść w innej, dzięki czemu jedzenie się nie znudzi. Na obiad do wyboru trzy restauracje - główna, owoce morza i ryba na plaży oraz bar z hamburgerami, frytkami, hot dogami i pizza. Na kolację do wyboru główną restauracja, grill bar, włoska, azjatycka, orientalna, hinduska oraz pasta House. Do posiłków kelnerzy przynoszą napoje wg życzenia i wcale nie wystawiają ręki po napiwek. W barze przy basenie oraz przy recepcji piwo lane z butelek, a nie z dystrybutora. Podobnie napoje typu Fanta, sprite, cola. Alkohole również dobre, drinki i wino w allu bardzo smaczne. Plaża piękna, duża, piaszczysta, woda czysta. Dużo wolnych leżaków o każdej porze. Największym plusem dla nas była cisza przy basenie - żadnej muzyki i animacji, dzięki czemu można było odpocząć. Bardzo blisko centrum, 10 minut drogi od lotniska. Hotel przecudowny i chętnie tam wrócimy.
Obsługa, jedzenie, cisza
Hotel zadbany z możliwością upgradu pokoju. Obsługa dobra, miejsce wspaniałe..
Hotel super, bardzo czysty, jedzenie przygotowywane na bieżąco, nie mam zarzutów. Niestety stacjonują tam jedynie Niemcy, więc jeśli ktoś szukałby sobie towarzystwa do porozmawiania to odradzam
Jak za tą cenę hotel ok. Średni ale nie ma czego więcej wymagać. Jedzenie dobre, dosyć monotonne. Pokoje czyste, ładny ogród i otoczenie hotelu.
Nie polecam biura podróży ETI. Omijać szerokim łukiem.
The Grand Hotel w Hurghadzie to starszy obiekt, który mimo upływu lat zachwyca czystością i dbałością o każdy detal. Codzienne sprzątanie oraz regularna wymiana pościeli gwarantują komfort i świeżość. Obsługa jest niezwykle miła i zawsze gotowa do pomocy, co sprawia, że każdy gość czuje się tutaj wyjątkowo. Hotel otoczony jest przepięknym ogrodem, przed hotelem mnóstwo lokalnych sklepików.Na terenie hotelu znajduje się duży basen, który w promieniach słońca mieni się zapraszając do kąpieli. Rozległa plaża oferuje mnóstwo atrakcji, w tym zjeżdżalnie, które dostarczają radości zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Hotel posiada dwie restauracje na plaży: jedna specjalizuje się w owocach morza, druga serwuje burgery, pizzę, hotdogi. W samym hotelu można wybierać spośród czterech restauracji, oferujących różnorodne i przepyszne dania. Sushi przygotowywane na miejscu przez mistrza kuchni, grill pachnący aromatycznymi potrawami, ogrom słodkości i świeże owoce – wszystko to sprawia, że każdy posiłek jest wyjątkowym doświadczeniem kulinarnym. Rezydenci są niezwykle mili i zawsze chętni do pomocy, co dodatkowo umila pobyt. Musieliśmy skorzystać z porady lekarza dla dziecka- zjawił się w pokoju po 5 minutach, skierował do szpitala, po stronie hotelu (w ramach naszego ubezpieczenia) transfer do szpitala i z powrotem- bez zarzutu. Wycieczki organizowane przez ETI stoją na najwyższym poziomie, gwarantując niezapomniane wrażenia. Pobyt w The Grand Hotel w Hurghadzie to idealny wybór dla tych, którzy cenią sobie komfort, doskonałą obsługę i bogatą ofertę kulinarną. To miejsce, gdzie każda chwila jest pełna radości i relaksu, a wspomnienia z wakacji pozostaną na długo w pamięci.
Opieka lekarza Dobre jedzenie Miła obsługa Piękny ogród Przy plaży
Mało nowoczesny, ale nie uznałam tego za wadę.
Hotel zdecydowanie lepszy niż można wnioskować z informacji, opisu cv czy opinii.
Połozony przy rozległej plazy, piekny ogród, super polożenie, czysto. Hotel zadbany, obsługa nie jest nachalna, ale dba o to by klient był zadowolony., Bardzo dobre położenie.
Rotacja animatrów i niektórzy dopiero sie uczą fachu...
Wróciliśmy wypoczęci i opaleni. Jeżeli chodzi o hotel, nie mamy zastrzeżeń, jedzenie było bardzo smaczne, duży wybór i rozmaite jedzenie, jest w czym wybierać. 4 restaurację na terenie hotelu. Blisko morza, piaszczysta plaża i bardzo piękny ogród. Miły personel, ludzie bardzo uśmiechnięci. Wróciłabym jeszcze z chęcią.
smaczne jedzenie, plaża i ogród przepiękne
Dużo emerytów, mało młodych ludzi
Było super wszystko mi się podobało wspaniała obsługa, czysto i schludnie . Mało jest takich hoteli gdzie kelnerzy nie są nachalni i jak nie dasz napiwku to tak samo Cię traktują z CAŁYM SZACUNKIEM . POZDRAWIAM . NA PEWNO WRÓCĘ
CZYSTO I SCHLUDNIE
BRAK
Moja subiektywna ocena hotelu jest bardzo pozytywna.. Przed wyjazdem naczytałem się sporo opinii o różnych hotelach i zauważyłem, że zwykle oceny wynikają z oczekiwań, jak ktoś ma bardzo wysokie, żaden hotel mu się nie będzie podobał. Nasze oczekiwania zbyt wygórowane nie były, byliśmy pierwszy raz w Egipcie i chcieliśmy tylko odpocząć i to nam się generalnie udało. Hotel położony jest w południowej części Hurghady w pobliżu lotniska, więc odgłosy startujących samolotów mogą niektórych drażnić, szczególnie wcześnie rano, nam nie przeszkadzały. Red Sea Grand otoczony jest pięknym i zadbanym ogrodem, dużo kwiatów, kwitnących krzewów, szpalery palm, idealnie przystrzyżone trawniki na których można zaobserwować bardzo rzadkie u nas dudki wydłubujące z trawy różne robaczki. Na dziedzińcu basen głębokości od 140 do 200 cm, ale nie korzystaliśmy, bo przecież było morze. Plaża piaszczysto-żwirowa, czysta, leżaki sporo już przeszły, ale były sprawne. ręczniki plażowe są w każdym pokoju spakowane w torbę, wymieniane co drugi dzień. Na plaży zawsze chętni do pomocy pracownicy pomagają w znalezieniu miejsca, rozstawieniu i rozłożeniu leżaków, a ze znalezieniem miejsca na plaży nie było problemu (byliśmy w grudniu, nie wiem jak w innych miesiącach), chociaż pierwsza linia przy morzu i parasole z metalowymi parawanami (nie wszystkie miejsca je posiadają) już godzinę po wschodzie słońca były zajmowane. Na hotelową plażę byli też przywożeni autobusami wczasowicze z innych hoteli sieci. Na plaży młodzi ludzie puszczają muzykę, prowadzą aerobik i aerobik w wodzie. Są zjeżdżalnie, jest boisko do siatkówki i zawsze się znajdowali chętni do gry, placyk do gry w boule. Zejście do wody łagodne, ale później dno dość szybko opada i około 15-20 metrów od brzegu jest już ponad 2 metry głębokości, więc można już spokojnie pływać i nurkować, woda bardzo czysta i przejrzysta. Dla tych, którzy jeszcze nie byli na Morzem Czerwonym informacja, że jest tak zasolone, że człowiek bez problemu unosi się na wodzie, więc ryzyko utonięcia właściwie nie istnieje, ale oczywiście ratownicy obserwują kąpiących się z kilku wieżyczek. Bar przy plaży serwuje alkohole, soki, herbaty, wodę, a drugi bar (ten już płatny) świeżo wyciskane soki i świeże owoce, jest też Shisha Bar. W naszej ofercie mieliśmy pokój standardowy i od razu przy meldowaniu zaproponowano nam lepszy standard, ale nie chcieliśmy w ciemno decydować i jak się okazało słusznie, bo ten zwykły w zupełności spełniał nasze, fakt, że niezbyt wygórowane, oczekiwania. Pokój był czysty, schludny, codziennie sprzątany, posiadał balkon z dwoma fotelami i stolikiem. Łazienka zasadniczo wymagała małego remontu (popękane płytki, ubytki w drewnianych futrynach zamalowane grubą warstwą farby, rozklekotana spłuczka), ale wszystko działało. W lobby hotelowym dostępny darmowy internet, zasięg był też na tarasie i nawet przy basenowym barze, ale koło wieczora, jak rosła ilość korzystających oczywiście jakość transferu spadała, momentami drastycznie. Posiłki serwowane były w dwóch restauracjach (jedna z tarasem). Jedzenie urozmaicone, każdy coś znajdzie dla siebie, świetne ciasta, dużo warzyw, świeże owoce, w restauracji z tarasem do kolacji grill. Na sali wiecznie uśmiechnięci kelnerzy zawsze proponują drinki (oprócz śniadania), również "specjalne" ;) (za opłatą), ale nie są nachalni, zwykłego drinka, colę czy piwo też przyniosą, a skoro już mowa o napiwkach, oczywiście są bardzo mile widziane i często sugerowane, chociażby częstymi ofertami wymiany grubych nominałów banknotów dolarowych czy euro na drobne z wiadomym przeznaczeniem :), ale jak ktoś nie da, nic złego się raczej nie stanie. Po południu przy basenie serwowane są naleśniki i lody. Na terenie hotelu, przy plaży, zlokalizowane są sklepiki z typowo turystycznymi artykułami. Sklepiki takie znajdują się też w samym budynku hotelu przy lobby. W hotelu odbywają się również różne występy typu taniec brzucha czy tańczący derwisz, w barze przy plaży dyskoteki, a w czasie Bożego Narodzenia były grane na fortepianie znajdującym się w lobby kolędy. Jako, ze byliśmy bez dzieci nie wypowiem się na temat atrakcji dla nich, ale plac zabaw jest i klub dla dzieci w budynku hotelu też jest, na plaży zjeżdżalnie. Skład narodowościowy gości hotelowych podczas naszego pobytu kształtował się następująco – Rosjanie, Niemcy, a potem długo nic, dalej Czesi, Słowacy, Węgrzy i Polacy. Byli też Szwedzi, Ormianie, Macedończycy i Egipcjanie. Podsumowując, jeśli jedziesz do Egiptu odpocząć, a nie liczyć pęknięte płytki w łazience, to hotel jak najbardziej dla Ciebie.
Najbardziej podobał mi się ogród i bliskość plaży.
Dla mnie nie ma wad.