Red Sea Ghazala Beach

Hotel Ghazala Beach bardzo zniszczony tak wewnątrz jak i na zewnątrz. W łazience wody praktycznie brak. Posiłki wydawane w bardzo zniszczonym pomieszczeniu, często brakowało albo talerzy albo sztućców. W całym hotelu jedno miejsce wydawania płynów do picia ( alkohol -nierozcieńczony- miał max 12%) piwo - woda o jakimś dziwnym smaku.

Hotel stary ponad 30 lat, dla miejscowych lub gości ze wschodu , taki sport ekstremalny , wyżywienie fatalne , codziennie to samo i żadnego wyboru. To nie jest hotel 4 gwiazdkowy z oceną 8,0 . Tymi ocenami to zostałem oszukany przez wakacje.pl. Raczej hostel , pierwszy otrzymany pokój aż odrzucał całym sobą , dopiero drugi za 10 dol był znośny , jakoś przetrwaliśmy te 6 dni.

PL Krótko mówiąc, ja i moi przyjaciele odpoczywaliśmy w tym hotelu od 5 do 12 października 2019 r. Lataliśmy normalnie, nie od razu znaleźliśmy naszego rezydenta na lotnisku w Sharmie. Ok, przybyliśmy do hotelu. Osiedliliśmy się w strasznych pokojach (główny budynek, w którym znajduje się recepcja). Nie tylko straszny stan, ale także gniazdka nie działały. Woda z prysznica wlewała się w cienki strumień. Podnieśliśmy krzyk, a wieczorem przeniesiono nas do pokoi w bungalo (kosztują więcej, ale nie zapłaciliśmy dodatkowo). Jest kolejna rozmowa! Pokoje są świetne! Kiedy poszliśmy na kolację, okazało się, że wszystkie drinki są płatne, ponieważ nie mieliśmy \"all inclusive\", tylko śniadanie-kolację. 1 dolar za szklankę napoju. W rezultacie, spędzając tydzień w tym hotelu, ustawiliśmy go śmiało na ?5? od ?5?. Pierwsza linia, piaszczysta plaża, wejście do morza jest bezpośrednio z brzegu bez żadnych pontonów, około 10 raf u brzega, maksymalnie 10 minut spacerem do Naama Bay. Komu polecam ten hotel. Jeśli lecisz na nurkowanie, snorkling i inne podobne zajęcia i nie obchodzi Cię, w jakich warunkach będziesz mieszkać, skorzystaj z tego hotelu! Na rafach widziałem 3 gatunka płaszczek, mureny, 2 stada kałamarnic. Nie wspominając o lionfish, chirurgach, jeżowcach i Napoleonach. Zabierz ze sobą aparat podwodny i życzę miłego pobytu))) = = = = = = = = = ?? ??????, ???????? ?? ? ???????? ? 5 ?? 12 ??????? 2019. ????????? ????????, ?? ????? ????? ?????? ???? ? ????????? ?????. ??, ???????? ? ?????. ??? ???????? ? ???????? ?????? (???????? ??????, ??? ????????? ????????). ???? ????, ??? ????????, ??? ??? ? ??????? ?? ????????. ???? ? ???? ?????? ?????? ????????. ?? ??????? ???, ? ? ?????? ??? ?????????? ? ??????-??????? (??? ????? ??????, ?? ?? ?????? ?? ???????????). ??? ?????? ????????! ?????? ????????! ????? ????? ?? ????, ?????????, ??? ??? ??????? ???????, ?????? ??? ? ??? ?? ??? ????????, ? ???????-????. 1 ?????? ?? ?????? ???????. ? ????? ?????? ?????? ? ???? ????? ?????? ??? ????? \"5\" ?? \"5\". ?????? ?????, ???????? ????, ???? ? ???? ???? ? ?????? ??? ??????? ????????, ????? 10 ????? ? ??????, ???????? 10 ??? ?????? ? ????? ???. ???? ?????????? ???? ?????. ???? ?? ?????? ?? ?????????, ??????????? ? ??????? ???????????? ? ??? ????? ??? ?????, ? ????? ???????? ?????? ?????????, ????? ?????? ???? ?????! ? ? ?????? ?? ????? ????? 3 ???? ?????-???????????, ??????, 2 ?????? ?????????. ??? ?? ?????? ? ?????????, ???-????????, ??????? ?????? ? ??????????. ?????? ? ????? ????????? ?????? ? ???? ????????? ?????? )))

Jak ktoś szuka plaży wypchanej turystami i na horyzoncie liczne statki i motorówki, tam taka właśnie jest. Jak ktoś szuka wieczornego wyjścia do centrum na dyskoteki i zakupy to tam właśnie jest taka możliwość, blisko, bez dojazdu taksówką. Pokoje w domkach były czyste i codziennie sprzątane! ale wymagają już remontu a nie jedynie odmalowania- nie narzekam, standard adekwatny do ceny. Jedzenia pod dostatkiem , wystarczy opcja HB, mogłoby być bardziej urozmaicone. Traktowałem tę lokalizację wyłącznie jako noclegownię i nie zaglądałem na hotelowa plażę bo spęd turystów to nie moje klimaty,

Na wakacje do tego hotelu przyjechaliśmy w lipcu 2019 r na dwa tygodnie ( para po 50-tce ) . Było miło , bo sami organizowaliśmy sobie czas, gdyż przez cały okres w hotelu nic nie było organizowane, nawet dyskoteki, ani występy, ani pokazy. Przez pierwszy tydzień w hotelu było bardzo przyjemnie i spokojnie , ale gdy przyjechała znaczna grupa Egipcjan z rodzinami , z dziećmi to się zrobiło znacznie głośno zwłaszcza na basenie i podczas posiłków. Na obiadokolacje trzeba było przychodzić już o 19.00, bo Ci ludzie brali jedzenie w ogromnych ilościach i potem już nic nie zostawało ( oczywiście większość nie zjadali tylko zostawiali na stołach ). Dodatkowo zachowywali się zbyt głośno i nie kulturalnie. Do tego hotelu przyjeżdża zbyt dużo muzułmanów. Jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne u rezydenta to są dwa razy droższe, więc trzeba poszukać innej okazji. My znaleźliśmy jeszcze w Polsce, przed wyjazdem namiar na biuro Abba Sharm Tours , które poleca wiele wycieczek w dobrych cenach. Jeździliśmy z tego biura z panem Sebastianem, który mówi dobrze po polsku i organizuje wycieczki z Polakami. Jest bardzo sympatyczny . Polecam ! Ogólnie pobyt średnio udany, ale wycieczki, pogoda i bardzo ciepłe morze oraz CUDOWNE RAFY KORALOWE wynagrodziły wszystko !!! EGIPT to naprawdę ciekawy kraj !! Warto poznać ich tradycje, kulturę i piękne krajobrazy.

Kod hotelu HOT2022
Nazwa  Red Sea Ghazala Beach
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Naama Bay
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, nurkowanie

1.0
2.0

Wyświetlono 18 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.0
Bolesław

Pobyt - Styczeń 2024

Zalety

Wady

Totalnie wszystko

2.3
Marek

Pobyt - Listopad 2023

Zalety

Brak jakichkolwiek zalet, chyba że nad morzem ale infrastruktura plażowa zdezelowana. Miły pan sprzątający pokój i było w nim czysto

Wady

Brudno i wszędzie śmierdzi z kanalizacji, wszystko się rozlatuje , wyżywienie bardzo skromne tak by głodnym nie chodzić. szkoda robic zdjęcia , lepiej o tym zapomnieć.

Oleg Murawski

Pobyt - Październik 2019

Zalety

Pierwsza linia, Piaszczysta plaża, Wejście do morza z brzega bez żadnych pontonów, Naama Bay w 10 min. spacerem, Około 10 przybrzeżnych raf koralowych, Normalna klimatyzacja w pokoju

Wady

Leniwy personel nie podniesie tyłka, aby skorygować nieprawidłowe działanie, Jeśli jedzenie nie jest all inclusive, WSZYSTKIE napoje są płatne (1 USD za szklankę)

Ja

Pobyt - Październik 2019

MAGDALENA

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

1. Bardzo dobre płożenie, blisko do morza i blisko centrum miasta. 2. Spokój i cisza na terenie hotelu 3. Ładny basen 4. Dbają o czystość.

Wady

1. Bardzo monotonne i mało urozmaicone jedzenie jeśli chodzi o śniadania. 2. Bardzo mało owoców ( małe urozmaicenie i ilość), jak się przyszło później na obiadokolacje niż 20.00 bardzo często już nic nie było. 3. Ciągły problem z W-F , przez 2 tygodnie połączenie z internetem było ze 2 razy. 4. Na basenie unosił się często specyficzny zapach, który odstraszał ( być może jakiś środek chemiczny ). 5. Brak atrakcji wieczornych na terenie hotelu , żadnych występów, pokazów. Animatorzy też nic nie organizują.. 6. Hotel wymaga remontu i unowocześnienia.

Andrzej

Pobyt - Lipiec 2019

Byłem z żoną na przełomie października i listopada. Jestem bardzo zadowolony. Wspaniała obsługa (zwłaszcza kelnerzy w głównej restauracji, uwijają się jak frygi,]. Wszyscy bardzo uprzejmi. Wyjątkowa czystość.

Zalety

wyjątkowa obsługa hotelu, Kelnerzy w głównej restauracji wspaniali.

Wady

Pokoje wymagają remontu choć czystość jest wyjątkowo dobra

Jacek

Pobyt - Czerwiec 2019

Jakość hotelu adekwatna do ceny. Mocne trzy gwiazdki. Bylyby cztery, gdyby nie pokoje. Małe, ciasne. Zdecydowanie do odświeżenia. Fantastyczna, prywatna plaża. 30 metrów od brzegu mała rafa koralowa. Niezapomniane doznania. Wystarczy maska do nurkowania za 13 USD. 300 metrów od hotelu Carrefour. Taniej niż w Polsce. Ważne w przypadku opcji zHB. Gzeneralnie bardzo udany pobyt.

Zalety

Fantastyczne położenie, świetna plaża, miła obsługa, niezłe posiłki, generalnie czysto i schludnie

Wady

Pokoje zdecydowanie do odświeżenia

Paulina

Pobyt - Wrzesień 2018

ogólnie polecam ten hotel miła obsługa, fajny basen blisko do cwentrum, do plaży, jedyne do czego mogę się przyczepi.c jedzenie kompletnie nie moje smaki, niestety nie jadłam w stołówce kupowałam posiłki na własną rękę, ale to kwestia indywidualna każdej osoby, na 7 dni jadłam w stołówce 3.

Zalety

bardzo dobre położenie, blisko centrum naama bay ( 3-4 minuty pieszo) carefour, plaża z małą rafą koralową

Wady

pokoje dosyć \\\"stare\\\" dawno nie remontowane, ale pomimo tego czysto ładny balkon pokój dosyć duży

Marek

Pobyt - Sierpień 2018

Pobyt na przełomie lipiec - sierpień 2018. Obsługa z /i do hotelu i na miejscu przez rezydenta ETI - bardzo dobra. Przy zakwaterowaniu dostaliśmy bungalow - wrogowi nie polecam / woda na podłodze, szafki połamane, pościel żółta, bród i pleśń czarna, zielona w rozwalającej lodówce zapchany klimatyzator, sedes - czegoś takiego jeszcze nie widziałem - SYF i TRAGEDIA. Po powrocie z bagażami do recepcji i pokazaniu zdjęć tego niby pokoju w bungalowie nawet się nie zdziwili tylko dali normalny jak na egipskie warunki inny pokój. Część bungalowów te przy basenie widać są w lepszym stanie, ale te za nimi tragedia przynajmniej co widzieliśmy. Podczas pobytu przynajmniej kilka razy zaobserwowaliśmy jak ludzie wracali rozgoryczeni z tych bungalowów i reklamowali oferowany nocleg. Jedzenie bardzo dobre często zmieniane i urozmaicane - super. Przy śniadaniu dają napoje / my mieliśmy tylko HB / przy kolacji już trzeba kupić. Otoczenie samego hotelu i dbanie o czystość, zieleń była widoczna, zwalczali też środkami chemicznymi komary bardzo skutecznie gdyż ich nie było. W holu przy recepcji jest darmowe wi-fi. Plaża super piaszczysta z dostępem do 2 mini raf. Na plaży dają na dzień po ręczniku. Nie ma problemów przy szukaniu leżaków. Obok hotelu / ok. 200 - 300 m /jest centrum handlowe z sklepikami i barami jak też bankiem - bankomat /gdzie zamienicie USD na ich funty / i sklepem z widocznymi cenami. Bez problemów można tam kupić wodę / ok. 1 USD z 5 L / którą wnosi się legalnie bez problemów do hotelu. W markecie kupuje się za ich funty a nie USD lub kartą. Wycieczki lokalne - statek 15 USD - z snurkowaniem lub 20 USD z akwalungiem. 6- 8 USD za statek z szklanym dnem. 25 USD za wycieczkę tzw. 5 w 1 a u rezydenta 55 USD. Jerozolima jak na Polaków 170 USD u rezydenta lub 140 u lokalnego z polskim przewodnikiem, lub z rosyjskim 70 - 110 USD. Obsługa hotelu od razu reaguje na zgłoszenia np. awarii wody. Hotel mimo wszystko wart odwiedzenia. Wszystko rekompensuje położenie i jego otoczenie.

Zalety

Położenie - wszędzie blisko

Wady

Hotel wymaga gruntownego remontu, głupie żarty przy przydzielaniu pokoi przez pracowników recepcji

Pobyt - Sierpień 2018

Pobyt w hotelu 1-sza połowa sierpień 2018. Małżeństwo po pięćdziesiątce. Hotel położony idealnie, spaliśmy w bungalowie tuż przy restauracji, a więc również przy plaży i na tym nam bardzo zależało. ponadto do sklepów, restauracji i innych atrakcji znajdujących się w Naama Bay tylko 5-7 min. spacerem. Wymiany walut można dokonywać albo w bankomatach albo w kantorach, nie oszukują. Plaża piaszczysta, ręczniki plażowe, leżaki zużyte, ale jeszcze się trzymają, materace na leżakach. Rafa praktycznie żadna chociaż kilka zdjęć czy jakiś filmik z rybkami nakręcić można, ale jak się wcześniej było na plaży El Fanar to niestety różnica jest kosmiczna. Wyżywienie(HB) nie ma się czego przyczepić. Przecież to jest kraj arabski i tutaj wieprzowiny nie uświadczymy, natomiast różnorodność oraz ilość potraw budzi uznanie. Obsługa, robi co może, ale przy takiej ilości gości nie zawsze jest w stanie nadążyć z dostarczaniem nakryć czy sztućców. Bardzo dużo owoców, chodzi o ilość najczęściej melony(pyszne) również daktyle, pomarańcze, arbuzy. Na basenie nie byłem więc nie mogę się wypowiedzieć w tej kwestii, ale nie po to jadę nad morze żeby leżeć na basenie, polecam Węgry tam są świetne baseny. Pokoje czyste, ale meble choć całe to są już mocno wysłużone i należałoby je już wymienić. Obsługa sprzątająca idealna, dyskretna i nienachalna. Telewizor, ten temat bez komentarza, ale nam to nie przeszkadzało chętnie od niego odpocząłem. W pewnym dniu po powrocie z wycieczki z klasztoru Św. Katarzyny stwierdziliśmy awarię klimatyzacji. Po zgłoszeniu tej usterki w recepcji do 40-tu minut przyszedł serwisant usterkę usunął i było po sprawie. Gratuluję szybkości, fachowości i sumienności. Co do rezydenta to nie mogę w tej materii zająć stanowiska gdyż po spotkaniu organizacyjnym na którym udzielił szeregu informacji i na którym posprzedawał wycieczki fakultatywne więcej go nie spotkaliśmy ponieważ nie mieliśmy żadnych problemów w trakcie pobytu. Ogólnie rzecz ujmując pobyt bardzo udany i poza tymi drobnymi w sumie usterkami reszta jak najbardziej w porządku. Polecam pobyt w tym hotelu i jeżeli jest ktoś zainteresowany służę bardziej dokładnymi informacjami. Pozdrawiam

Zalety

położenie

Wady

mocno zużyte wyposażenie

Barbara

Pobyt - Lipiec 2018

NIE POLECAM hotelu.W Egipcie byłam czwarty raz, ale pierwszy jestem baaardzo zawiedziona.Większość potraw była niesmaczna,bardzo mały wybór.Bezsensowne ilości ciast o różnym wyglądzie i takim samym smaku.W pokoju stał telewizor z czasów PRL-u.Ktoś powie po co mi telewizor,no na przykład po to,że kiedy dopadła mnie\\\"zemsta faraona\\\"i nie miałam siły wyjść z pokoju,to się nudziłam,tym bardziej,że sprzęt był zepsuty i mimo zgłoszenia nikt z tym nic nie zrobił.W łazience nie działał kran nad umywalką,również zero reakcji -mimo zgłoszenia.Gdyby to były dwie gwiazdki, nie miała bym pretensji,ale po to wybrałam czwórkę,że zależało mi względnej jakości.Makram nawet nie odwiózł nas z powrotem na lotnisko,tylko wysłał \\\"na przyczepkę\\\"z jakąś grupą Niemców.Hotel i rezydent to jedna wielka porażka.

Zalety

Bardzo miła obsługa,można przynosić do hotelu własne zakupione napoje - czego w wielu hotelach nie wolno.Własna całkiem fajna plaża.

Wady

Stary, prymitywny,niegustowny - przynajmniej jak na 4 gwiazdki.Nie ma pomostu (na czym mi zależało)który widnieje w opisie

Zbyszek

Pobyt - Lipiec 2018

Nie za duży ośrodek , wszędzie blisko , do plaży , na stołówkę do carfura , dwie rafy jedna na półmetrowej wodzie , druga na 3 m , daje się zanurkować do samego dna bez sprzętu , domki bungalow piękna sprawa , wszystko działa , lodówka , klima w pokoju , wspaniały urlop

Michał&Marzena

Pobyt - Luty 2018

Wycieczkę zorganizowało biuro ETI, które zadbało o nasz pobyt od samego początku wylądowania w Egipcie. Opieka rezydenta Makram -a mówiącego w języku polskim pozwoliła nam na korzystanie w pełni z uroków wakacji i wypoczynku. Rzeczowy, uśmiechnięty rezydent dbał o nas również na wycieczkach fakultatywnych, czuliśmy się bezpieczni i usatysfakcjonowani.

Zalety

Miła i życzliwa obsługa hotelowa, nie narzucająca się, Wspaniała lokalizacja, hotel położony przy piaszczystej plaży, która posiada łagodną linię brzegową.Bardzo ładny zadbany ogród, baseny w tym jeden z podgrzewaną wodą, czysto, Bliskodo centrum.

Wady

nie stwierdziliśmy

Wiesława

Pobyt - Styczeń 2018

Monotonne posiłki,codziennie to samo na śniadanie i obiadokolacje.Bardzo mało owoców,dużo ciast tortowych i ciasteczek,ale wszystkie o jednakowym smaku.Obsługa przyjazna,uśmiechnięta i pomocna.Znakomita opiekunka z ramienia ETI Pani Marcelina Misiak.

Zalety

Przy promenadzie morskiej,zadbane otoczenie

Wady

Pokoje wymagają remontu,mało programów TV.

Jola i Marian

Pobyt - Styczeń 2018

Pobyt pełen wrażeń .Propozycje : animacja winna być pełna tańców np.zumba a nie ciągle te same utwory.U animatorów język polski nie ,,występował,, ciągle rosyjski. Nadrabiała p.Marcelina , kontakt z nią był super ,była bardzo pomocna.Egipski animator pracę wykonywał bez angażowania się. Posiłki zróżnicowane,kazdy coś może wybrac Hotel polecamy /dla niewymagających/. W Ghazala Beach planujemy pobyt w listopadzie.

Zalety

Hotel w ogrodzie, obsługa dba o czystość i piękny stan ogrodu.. Obiekt położony przy pięknej promenadzie i plazy.

Wady

Hotel wymaga stopniowego remontu,ale w pokoju tylko się śpi a resztę czasu spędza się na łonie natury.

Elżbieta

Pobyt - Styczeń 2018

Od pierwszych chwil urzekło nas, że bez dodatkowych opłat mogliśmy dwa razy zmienić pokój.Personel o wysokiej kulturze, zawsze dostawaliśmy sygnały, że jesteśmy dla nich ważni. Pan sprzątający- dyskretny, nie narzucający się ale chętny w pomocy.Pokoje duże, czyste. Hotel b.zadbany- widoczny personel sprzątający,dbający o roślinność. Baseny jak i plaża czyściutka, codzienna gimnastyka . Piękna, gustowna stołówka a jedzenie dorównuje hotelom5* .Smaczne różnorodne, świeże potrawy.Każdy znajdzie coś dla siebie. Bogactwo warzyw, owoców, ciast. Bardzo sympatyczni kucharze serwujący przygotowywane potrawy. Kuchnia jedna z lepszych w Egipcie (był to nasz 19 pobyt) Jednak największą niespodzianką był polskojęzyczny opiekun- rewelacja- otrzymaliśmy 1000 odpowiedzi na 1000 pytań. Byliśmy zawsze informowani o występach, które odbywały się w bliźniaczym hotelu, dzięki opiekunowi,(Pani Marcelinie) czuliśmy się bezpieczni bo zawsze mogliśmy się do niej zwrócić o pomoc w każdej dziedzinie( zwłaszcza, że nie posiadamy umiejętności mówienia innym niż polskim językiem). Polecam ten hotel wszystkim: młodym bo dużo miejsc do wspaniałej , nocnej zabawy.Rodzinom z dziećmi -bogata oferta do wspólnych zabaw i seniorom bo można odpocząć i spacerować przepiękną promenadą. Polecamy wszystkim ten urokliwy hotel. A menadżerom gratulujemy.

Zalety

Świetna lokalizacja,wspaniała obsługa,piękne pokoje. Bardzo dobre posiłki serwowane w dogodnych godzinach. Wielkim plusem jest polskojęzyczny opiekun

Wady

Żadnych

Beata

Pobyt - Listopad 2017

Listopadowy wyjazd można zaliczyć do bardzo udanych. Temperatura powietrza wymarzona nie za ciepło nie za zimno, ogólnie mniej wczasowiczów . Polecam wyjazd do Izraela z polskim przewodnikem Panią Alicją, która naprawdę kocha swoją pracę i wykonuje ją z wielką pasją. Nic nie było wyklepane, odpękane byle szybciej . W zamian za to głęboka wiedza umiejętnie przekazana słuchaczom. Hotel nie najwyższych lotów ale bardzo przyjazny dla gości. Dużą zasługą była praca rezydenta w hotelu Pani Marceliny . Każda nasza prośba załatwiana była w miarę możliwości natychmiast. Była bardzo pomocna i zawsze do dyspozycji. Pozdrawiamy i dziękujemy, również w imieniu innych wczasowiczów.

Zalety

Największym atutem hotelu jest jego bardzo dobre położenie . Hotel posiada bezpośredni dostęp do plaży, promenady w bliskiej odległości sklepy. Wyżywienie bardzo dobre każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa uprzejma, nie sprawia wrażenia polującej na napiwek.

Wady

Hotel pierwszą młodość ma niestety za sobą. Zarówno pokoje hotelowe jak i bungalowy wyposażone przeciętnie moim zdaniem zasługują na trzy gwiazdki.

Renia

Pobyt - Marzec 2005

Wspaniały luksusowy pobyt w pięknym, pachnącym ogrodzie, prawie na plaży, przy nadmorskiej promenadzie.

Red Sea Ghazala Beach