Bezpłatny bus hotelowy kursujący kilka razy dziennie na plażę (ok. 1000 m od hotelu).
Atrakcyjne położenie: na ternie ogrodu, ok. 1000 m od centrum miasta Sidari, ok. 35 km od historycznego miasta Korfu.
Program sportowy i animacyjny: raz w tygodniu wieczór grecki oraz wieczór z muzyką przy basenie.
Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem
Jeżdżę na wakacje do Grecji co roku. Najgorszy hotel w jakim miałem "przyjemność" przebywać. Nie będę się rozpisywał o odczuciach i doznaniach.Wady i "zalety" na samym dole.
Pani z recepcji, która robiła wszystko, aby nasz pobyt był udany. Było widać, że pracuje i jej się chce. Codziennie zmiiniana pościel i ręczniki.
Mętna woda w basenie przez pierwsze dwa dni. Monotonne posiłki na śniadanie. Brak chleba, jedynie chleb tostowy. Biegające psy po stołówce. Codziennie wybijał szambo, w którym kąpały się psy. Fetor na cały ośrodek. Pływająca łazienka(woda stała po każdej kąpieli). Bus na plażę jeździł dwa razy, a nie 3, czy 4 jak było w opisach. Hałas i bójki Irlandczyków i Anglików (darcie papy dzień w dzień na basenie). Rezydentka zostawiała nas samych na wycieczce na godzinę lub dwie, bez oprowadzania itp.
Pobyt zaliczam do udanych, dość dużym utrudnieniem jest odległość do plaży, niby jest van kursujący na plażę ale był zawsze pełny Janusze i tu dotarli z Grażynami bo ręczniki nad basenem o szóstej już były rozkładane... Obsługa generalnie miła oprócz pań w recepcji, barman też nie należał do zbyt uprzejmych, zdarzało się że zachowywał się jak skończony cham...
ładne położenie, w sumie zadbany
pokój trochę już stary jak na te czasy ale da się przeżyć konieczność wyrzucania papieru toaletowego do kosza
Byliśmy z rodzina 12 dni w tym hotelu. Wszystko zgadzało sie z opisem hotelu. Jedzenie dobre, starają się zmieniać jedzenie, z wyjatkiem śniadań, na śniadania codziennie to samo. Pokoje duże, jeżeli coś się zepsuło, zaraz wymieniali. Plaża nie zachwyca, ale 2 km od hotelu , w Sidari jest ładna. Do plaży nie za blisko, ale jezdzi bus hotelowy w dogodnych godzinach. Raz w tygodniu wieczór gracki. Jestem zadowolona i polecam.
cicha okolica, dobre jedzenie
odległość do plaży, brak atrakcji
Gdyby nie towarzystwo z którym tam się wybraliśmy, nie mielibyśmy dobrych wspomnień. 4* to przesada, hotel ten wymaga remontu. Najgorsze były łazienki - brud, smród. Barman arogancki, zamiast obsługiwać gości hotelowych, polemizował. Kubki na drinki brudne i śmierdzące. Animacji prawie nie było, nie wspomnę o wieczorze greckim, który wyglądał tak, że barman włączył grecką muzykę z laptopa (nikt nie przyjechał z powodu deszczu).
Cisza i spokój.
Brudne pokoje, cuchnące łazienki, arogancki barman. Brak wieczoru greckiego (powód: deszcz) oraz mało sympatyczne i leniwe animatorki.
Miały być super greckie wakacje a totalna patologia. Zaczene od młodego barmana greka, leń wszystko robił z łaska i ciągle czegoś brakowało jak nie kawy, Kubki brudne, jedzenie to dno totalne wszystko utopine w tłuszczu, raz był gyros grecki to smakował i wyglądał ja konserwa turystyczna, kible przy baśnie to juz gorzej jak toi toi na Woodstocku, totalny brak organizacji, animatorki codziennie to samo. Wieczory to już totalna klapa, zero Imprez, czy tańców na ośrodku, wszędzie daleko zero rozrywki, hotel to Max 2 gwiazdki i to naciągane, NIE POLECAM
Prawie wszytko
Hotel max. 2* łazienki nie nadające się do używania (brodzik z ubytkami w kaflach, pleśń, nie schodzi woda, nie domykają się drzwiczki prysznica, brud) okropny zapach z kanalizacji. Jedynie światło górne (1 żarówka) brak oświetlenia bocznego, lodówka niedomykająca się umieszczona w szafce z zarwanymi pólkami, łóżka z z krótkimi materacami położonymi na deskach, łóżko na dostawce z zarwanymi sprężynami, za krótkie dla nastolatka, który spędził pierwsza noc śpiąc na podłodze. Basen brudny dookoła na kaflach widać żółte zabrudzenia, łóżka wokół basenu z zapleśniałymi śmierdzącymi materacami. Formuła All Inclusive bardzo uboga dla dorosłych tylko 3 drinki, przekąski tylko dla dzieci. Bar czynny do 21. Napoje w barze podawane w kubkach plastikowych wielokrotnego użytku, myte ręcznie. Na wyraźną prośbę z łaska podawane czasami w szkle. Podczas obiadu i kolacji brak napoi (dostępne tylko w barze). Jedzenie monotonne (króluje spaghetti), z owoców hit: jabłka w plasterkach! Wieczór BBQ to jakaś parodia: zamiast grilla jedzenie usmażone na patelni. Nie polecam tego hotelu.
położenie- piękny zielony teren
pokoje, łazienki, wyżywienie, napoje, obsługa
witam bylem w tym hotelu od 01.06.2019-08.06.2019 pobyt uwazam za porazke .hotel 4 gwiazdki mial moze 15 lat temu,personelu za malo i to sa rumuni ,moze jakies tez greczynki na wszystkim oszczedzaja ,zero animacji,jedzenie codziennie to samo,nieco zmieniaja sie obiady,jeden rodzj sera i jeden rodzaj wedliny wszystko najtansze ,expresy do kawy zepsute stare,lody tyko dla dzieci do 12r zyccia 13letnie juz nie dostana;jak komus cos spadnie na podloge personel kiwa glowami.Pity greckiej nie zobaczysz chyba ze sobie kupisz na miescie,owoce kupa smiechu;pomaranczi jablko pokrojone w plastry,zawsze to samo.oliwki tylko jeden rodzaj,mieszkalem kiedys w grecji i czegos innego sie spodziewalem,klimatyzacja w pokoju niedzialala.OGOLNIE GRECKA TRAGEDIA CHYBA TEGO NIE WYMARZA BO SAM NIE WIEM SKAD POZYTYWNE OPINIE,A ZAPOMNIALEM MLODY GRK ZA BAREM USTALA SWOJE ZASADY LANIA DRINKOW I JEST NIEMILY
polozenie
smierdzace toalety przy basenie brak personelu
Obfite śniadania, obiady i kolacje. Ogólnie jakość idzie w parze z ceną.
Fajny teren , zielono, przytulnie
15 min spacerkiem do plaży
Hotel położony w cichej okolicy wśród drzew. Zielony, duży teren, kort tenisowy, basen, trawniki. Jedzenie nie powala, ale można coś wybrać i w restauracji i w barze przy basenie. Daleko od plaży, trzeba dojść na plaże do Sidari, tam piękne morze, fantastyczna, cieplutka woda. w Sidari masa sklepów, tawerny.
Położony w cichej okolicy, jak sugeruje \\\\\\\"village\\\\\\\", żadnych hałasów, dyskotek, przechodzących hałaśliwych grup. Jeżeli lubimy taki rodzaj wypoczynku, to polecam. Domki dwupiętrowe, na drugim piętrze fantastycznie. Widok na morze, co prawda w oddali. Pokój dzienny plus sypialnia, duża łazienka. Wygodne Łoża przy basenie.
Dużo rodzin wielodzietnych wybiera ten hotel. Daleko od plaży. Mały basen. Małe zróżnicowanie jedzenia, mało owoców morza, Mało owoców. Brak potraw przygotowywanych bezpośrednio przez kucharza. Brak w pokoju dziennym aneksu kuchennego.
W Rebecca?s Village wszystko spełniło moje oczekiwania, oprócz posiłków i drinków. Obsługa była przemiła i pomocna w każdym temacie, pokoje sprzątane codziennie (miałam w pokoju lekko zapchany zlew - naprawiono go zanim zdążyłam zgłosić problem), dobrze wyposażone i obszerne (kanapa, stolik, balkon, lodówka, telewizja, dużo miejsca w szafach), urządzone w greckim stylu. Basen wystarczającej wielkości, bardzo miła, spokojna atmosfera spowodowana otoczeniem hotelu przez zieleń oraz piękny widok na miasto i morze. Do plaży można dojść prostą drogą w 20 minut, do miasteczka - w 30. Miasteczko małe, przyjazne turystom, każdy znajdzie cos dla siebie. W hotelu natomiast nie doświadczy się dobrej greckiej kuchni. Polecam za to lokalną restaurację ?To Aloni tou Soukiou? tylko 5 min samochodem od hotelu, na prawdziwą grecką fiestę w rodzinnej atmosferze!
Piękna, cicha, zielona okolica, hotel i zakwaterowanie na wysokim standardzie. Piękny widok na panoramę miasta i morze. Obsługa miła i pomocna:)
Jedzenie robione w większości z półproduktów, alkohol i drinki all inclusive bardzo niskiej jakości.
Polecieliśmy z dziewczyną do Grecji na Korfu do Hotelu rebecca\'s village to był koszmar jedzenie po 3-4 razy odgrzewane i podawane jedyne co mieli to świeży chleb i to tylko rano, dziewczyna z racji tego że zatruła się tam 3 krotnie nie mogła już się stołować w hotelu musieliśmy chodzić na do miasta na posiłki gdzie jest oddalone około 1km od hotelu. Pokoje były znośne ale mimo wszystko nie były dobrze sprzątane przez cały wyjazd uzbierałem kolekcje 25 kubków których nie wyniesiono do końca wyjazdu pewnie zostały dla nowych lokatorów będą kontynuowali moje dzieło. Obsługa miła lecz osobiście tego nie doświadczyłem ale byłem świadkiem jak osoba która przyszła pod koniec obiadu została wyrzucona ze stołówki bo było po czasie podawania obiadu więc nie mógł dokończyć jedzenia. Jeżeli chodzi o opcje ALL Inclusive to bar jest przy basenie otwarty od 10 do 19 później już w główny holu więc będąc na tarasie lub w holu trzeba iść na basen po napoje. W barze dostępne tylko napoje chyba że ktoś lubi frytki z mikrofalówki lub od czasu do czasu resztki ze śniadania to można zjeść ale nie polecam. Basen czysty leżaki również. Pokoje duże przestronne na Greckie standardy jest ok. Jedynie materace w łóżku trochę kłuły sprężynami ale jak da się koc to śpi się spokojnie. Niestety z hotelu nie jestem zadowolony i w porównaniu do innych greckich wysp, wyspa Korfu nie zachwyca.
Ładna spokojna okolica
Wyżywienie, odległość od plaży, brak plaży hotelowej,
Hotel w spokojnej okolicy, kawałek od morza, ale hotel załatwia darmowe przewozy w dogodnych godzinach - nawet na wieczorny wypady do centrum Sidari. Poza tym obsługa miła ale same warunki w pokoju słabe, na plus basen z barem które po prostu są :)
Przyjemna atmosfera i obsługa
Odległość od morza
Hotel w cichej okolicy, dla osób ceniących spokój. Pokoje bardzo przestronne, z pięknym widokiem, łazienki troszkę małe ale dobrze wyposażone i czyste. Okolica bardzo zielona i zadbana. Raz w tygodniu wieczór Grecki. Dojście do plaży około 1000m. idzie się 15 minut spacerkiem, jeździ też bus hotelowy. Do miejscowości Sidari można dojść plażą, droga ta jest zdecydowanie ciekawsza.Zdecydowanie polecam!!
Spokojna okolica, spory basen, dobre posiłki.
odległość od plaży. wąskie plaże,
rodzinny klimat, cisza spokój, miła obsługa, jedzenie ok, pokoje duże i czyste, obok hotelu rosną drzewa oliwne i limonki :) niedaleko stary drewniany most który przyprawia o dreszcze jak jedzie auto :) daleko od ,,plaży\'\' , busik zawozi pod samo morze, ale tam właściwie brak plaży, trzeba iść za miasto Sidari na prawdziwą, lub w prawo przez wodę po kolana na ,,dziką/prywatną\'\' :) dosłownie lodowata woda w basenie (wrzesień 2018), generalnie ok, jak ktoś nie chce się ruszać z hotelu,
rodzinny klimat, cisza spokój, miła obsługa, jedzenie ok, pokoje duże i czyste,
daleko od ,,plaży\'\' , dosłownie lodowata woda w basenie (wrzesień 2018),
Porażka 100%.Byłam z rodziną w tym hotelu 2 lata temu i dziwię się, że nadal są tam organizowane wycieczki z polskich biur podróży. Hotel reklamują jako 4 gwiazdkowy,co jest chyba jakimś nieporozumieniem. Nie jestem jakąś wymagającą osobą, ale to co tam zastałam to jest jedna wielka porażka. Zdecydowanie najgorsze wczasy ja jakich byłam. Hotel stary, lazienka smierdząca z zapychajacą się umywalką, rdza w wannie,odpadajace kafelki-doslownie brzydzilam się tam wejść. Do tego straszny smród z kanalizacji, nie tylko na zewnątrz, ale i w pokoju. Łożka ze starymi niewygodnymi materacami. Jedzenie tragedia-codziennie to samo, wszystko strasznie tłuste smażone na patelni, Mialam wrazenie ze oni nawet nie mają prawdziwej kuchni, tylko zamawiaja jedzenie, ktore pózniej odsmażaja. O drinkach, kawie itp proszę zapomnieć. Na wszystkim oszczedzają. Byłam swiadkiem absurdalnych systuacji w ktorych to jeden barman sypal kawę do filizanki, drugi odyspywal ze względu na oszczedności. Drinki wlaściwie bezalkoholowe. Panie w recepcji niemile-siedzą tam jak za karę, Na dodatek hitem całego pobytu była kradzież pieniedzy z naszego pokoju. Pozostalym wczasowiczom gineły nie tylko pieniadze, ale tez papierosy z kurtek , torebek. Więc proszę się nastawic ze panstwa rzeczy tj torebki kurtki itp moga zostac przeszukane. nam znikneło z portfeli 20 eur. Niby mala kwota ale sam fakt ze ktos grzebał w moich rzeczach jest nie do zaakceptowania. Do tego kierownictwo w ogole nie poczuwalo się do jakiejkolwiek odpowiedzialności, Zignorowali sprawę. Po zgloszeniu podobnych incydentow przez innych wczasowiczow dostalismy sejf buhahahaha Bez wątpienia najbardziej dziadowski hotel w jakim bylam.
połozenie
wszystko inne
Byliśmy w tym hotelu na tydzień od 22 sierpnia , niestety 3 dni padało, wręcz lało jak z prysznica, mieliśmy wynajęty samochód, więc nie siedzieliśmy w pokoju, bo brak animacji i innych atrakcji w czasie deszczu. Raz w tygodniu jest pokaz tańców lokalnych całkiem fajny.Dla nas hotel był ok, ale na plaży hotelowej nie byliśmy ani razu, Zwiedzaliśmy i byliśmy w Aqualand, jeżeli ktoś planuje tylko w hotelu to nie polecam, jako baza wypadowa to jak najbardziej. Cały dzień są dostępne lody, przekąski przy barze skromne, frytki i ciasto z fetą. Posiłki są smaczne,zawsze coś się znajdzie ale nie jest to przepych i ogromny wybór jak w innych hotelach. Na wyspie jest wszędzie pełno śmieci niestety co psuje jej urok. W hotelu większość to Polacy.
Spokojna dzielnica, nie ma kolejek i gwaru jak przy większych hotelach, duży pokój
Hotel kameralny, niestety łazienka dosyć zagrzybiona i brudna wanna, może mieliśmy pecha
jedzenie wystarczające, pokoje duże. Obsługa mówiąca tylko po angielsku- a 95% to Polacy - chociaż zwroty grzecznościowe by opanowali- ale nie. Basen ładny dużo leżaków. Wady to zapach szamba wylewanego w gaje oliwne, śmiecie sterty przy głównych ulicach. Wycieczka na Paxos - męcząca 1h autokar, 2.5 statek- dużo ludzi, widoki piękne, pilotka p. Kasia - tylko informacje jak z przewodnika, nic ciekawego , rajska plaża = statek dopływa do skał kto che to skacze/ schodzi do wody a plaża jest daleko. kąpiel ok 1 h i powrót , potem zwiedzanie miasta tzn, wszyscy gdzieś na obiad( nie ma obiadu na wycieczce całodniowe). 7 cudów Korfu- znów ta sama p. Kasia - i nic ciekawego z jej strony- aby odbębnić, chcesz coś zobaczyć to weż wszystkie dodatki do wycieczki- najlepiej chodz wszędzie sam ( było tam dużo Polaków z innych biur - piloci chodzili z nimi i cały czas coś opowiadali) Ogólnie za tą cenę hotel możliwy-dla niewymagających. Lotnisko- małe i dziki tłum.
hotel na wzgórzu, ładny ogród, jedzenie wystarczające, pokoje duże.
zapach szamba
Super wakacje z dziećmi, !!!!!!! Miasteczko Sidari 10min piechota,ale bus hotelowy wozi kilka razy dzienne, Polecam!!!!!!!!!!!
otoczony pięknym ogrodem
słabe drinki
Przytulny hotel z miłą obsługą. Bardzo dobre posiłki, różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje czyste, trochę wymagające odnowienia ale ogólne wrażenie bardzo dobre. Jedyny minus to odległość od plaży.
Posiłki, obsługa, miła atmosfera
Odległość od plaży
Grecki standard bez rewelacji ale też bez zbytniego wychwalania