Ramira City (ex Karat)

Bardzo przyjazna atmosfera , czysto , jedzenie wyśmienite , brak instrukcji w języku polskim. Polecam gorąco , blisko plaża , transport i leżaki zapewnione przez hotel ., spacerkiem 15 min.

Pobyt w hotelu zaliczam do bardzo udanego. Piękne miejsce, super obsługa i bardzo dobre jedzenie.

Hotel bardzo czysty. Obsługa hotelu przyjazna i bardzo pomocna. Jedzenie dobre, warzywa i owoce zawsze świeże. Desery wyśmienite.

Pobyt w hotelu był bardzo udany. Sam hotel czysty i zadbany. Jedzenie bardzo smaczne. Obsługa miła i pomocna. Pokój który otrzymaliśmy był super.Hotel położony jest przy jednej z głównych ulic dzięki czemu było wszędzie blisko. Transfer busami na plażę nie sprawiał żadnego problemu.

Czysto, miły personel, jedzenie bardzo dobre, wybór napojów i drinków w barze.

Nazwa  Ramira City (ex Karat)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, parking

Wyświetlono 18 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Iwona

Zalety

Bardzo sympatyczny personel

Wady

Brak instrukcji w języku polskim, basen czynny do 18

Dominika

Zalety

Pyszne jedzenie, super obsługa, blisko centrum

Jakub

Zalety

Hotel usytuowany w bardzo dobrej lokalizacji. Mnóstwo sklepów obok. Blisko do plaży. Z hotelu często kursuje bus którym różniez można dotrzeć na plażę.

Marcin

Zalety

Hotel czysty. Pokoje z balkonem duże i przestronne. Jedzenie smaczne. Miła i uśmiechnięta obsługa.

Zbigniew

Czysto, miły personel, jedzenie bardzo dobre, wybór napojów i drinków w barze.

Zalety

Cisza (hotel dla dorosłych ;)). Wszędzie blisko. Transfer na plażę busem (punktualność odjazdów).

Wady

Trochę mało leżaków przy basenie ale gdyby ludzie nie blokowali na cały dzień i z nich nie korzystali to byłoby ok.

Wojciech

Byłem już w wielu miejscach na wakacjach, ale jeśli chodzi o ten hotel ,jestem tu obecnie 3 dzień i jedyna moja uwaga,to usytuowanie basenu , gdzie utrudnione jest opalanie,sam hotel, obsługa i jedzenie 5/5

Zalety

Czystość, obsługa i wyżywienie

Wady

Brak animacji

Agata

Wspaniały hotel! Wszędzie blisko, spacerkiem czy autobusem obsługa na najwyższym poziomie ! Barmani Ayden i Mahmut - bardzo mili,serdeczni,pomocni Na pewno wrócimy za rok ☀️😉

Zalety

Hotel położony w idealnej lokalizacji.

Bardzo miła obsługa, dobre jedzenie, pokoje przestronne.

Zalety

W centrum, blisko plaży i atrakcji turystycznych

Elżbieta

Pobyt - Maj 2024

Hotel jest ok. Spełnił większość moich oczekiwań. Obsługa była dobra zarówno obsługa sprzątająca jak i obsługa w restauracji była beż zarzutu.

Zalety

Zaletą hotelu jest jego położenie, choć od strony ulicy było głośno ale tego się można było spodziewać. Jednakże widok na górę i kolejkę zwłaszcza nocą jest bezcenny. Zaletą hotelu jest to że można odpocząć w spokoju zwłaszcza na basenie.

Wady

Wadą hotelu jest brak opisów posiłków w języku polskim wszędzie bryluje rosyjski ,choć Polaków jest równie duzo. Rozumiem ze sa opisy w j.angielskimj Większości posiłków niesprobowalismy bo nie wiedzieliśmy co to jest. Również na recepcji miloby było gdyby znali kilka podstawowych zwrotów po polsku. To zrozumieli już sprzedający na bazarach bo znają już po kilka zwrotów.

Ewelina

Pobyt - Maj 2024

Hotel bardzo dobry: czysto, różnorodne, świeże, przepyszne jedzenie. Obsługa przemiła. Wszystko na naprawdę wysokim poziomie. Polecam

Zalety

W samym centrum, blisko do plaży. Do plaży Kleopatra dowożą busem. Przesympatyczni ludzie z obsługi ( recepcja, kelnerzy)

Wady

Trochę mały basen, ale przy takich udogodnieniach z dotarciem na plażę, to nie ma znaczenia.

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel dopasowany do wymogów dorosłych. Czystość i obsługa bez zarzutu. Chłopaki z pool baru bardzo przyjaźni i radośni, uśmiechnięci mimo pracy do późnych godzin nocnych.

Zalety

Pokoje wyposażone w najpotrzebniejsze urządzenia, poza żelazkiem. Słaba suszarka do włosów, ale po co to komu :) Bardzo miłe powitanie ze strony recepcjonisty- zapytał nas, czy jesteśmy głodni po podróży ( przybyliśmy o 2 w nocy), przygotował nam posiłek i życzył spokojnego wypoczynku. Brawo!

Wady

Przeszkadzało nam ciągle patrzenie obslugi na gości. Fajnie, że pilnowali, by sprzątnąć talerze po posiłku, ale te ciągle spojrzenia, czy się już skończyło... Dodatkowo, nie ma możliwości kąpieli w basenie po godzinie 18.00, a szkoda. W ciągu dnia jest pełno gości przy stolikach ( basen po środku otoczony stolikami) każdy się gapi na ciebie, kiedy masz ochotę na wejście do basenu i obserwuje cie w trakcie pływania.

Elżbieta

Pobyt - Październik 2023

Bardzo dobry hotel. Myślę, że zasługuje nawet na 5 gwiazdek. Bardzo dobrze działająca recepcja, serwis sprzątający i cała część restauracyjna. Wszędzie czysto, w pokojach dobrze działająca klimatyzacja, butelkowana woda do picia, kawa i herbata gratis. Na szczególne uznanie zasługuje restauracja i szef kuchni, który jest obecny właściwie przez cały czas podawania posiłków. Ogromna różnorodność potraw ciepłych, zimnych, sałatek, przystawek, ciast i innych deserów, owoców w nieograniczonych ilościach.

Zalety

Wspomniana już wcześniej czystość wszędzie, gdziekolwiek pójść wszystko bez zarzutu. Plusem jest też wi-fi w całym hotelu, a więc w pokojach także, drink bar przy basenie bezpłatny, transfer na wyznaczoną plażę nr 15, brak opłat za leżaki i parasole no i brak dzieci. Oczywiście sama lokalizacja hotelu w samym centrum i w pobliżu kolejki linowej oraz widokiem oświetlonego nocą wzgórza Kale z zamkiem.

Wady

Przeszkadzali mi palacze, którzy mogą palić wszędzie na zewnątrz , oprócz pokoi. Szczególnie jest uciążliwe podczas posiłków, gdy z powodu upałów drzwi przesuwane są otwarte pomiędzy restauracją, a strefą stolików przy basenie. Poza tym skoro hotel jest przeznaczony dla gości 16+ myślę, że muzyka na żywo mogłaby być nawet codziennie. Planowo jest obecnie w środy od 19.30-21.30 i niestety nie skorzystaliśmy, ponieważ w środę 18.10 dojechaliśmy po godz. 22, a wyjechaliśmy też w środę 25.10. ok.14.

Beata

Pobyt - Kwiecień 2023

Świetna lokalizacja w samym centrum miasta, hotel ładny, czysty, bardzo smaczne jedzenie i miła obsługa. Polecam!

Jolanta i Roman

Pobyt - Październik 2022

Gościliśmy w Ramira kolejny raz , i kolejny raz jesteśmy zachwyceni . Po przyjeździe i całonocnej podróży ,wprost z recepcji zeszliśmy na śniadanie . Obsługa przywitała nas uściskami i już czuliśmy się jak w domu . Pani Menager ofiarowała nam drobne upominki , było kurcze naprawdę miło . Co do hotelu , pokoje odpowiadają naszym oczekiwaniom , jedzenie smaczne ale to ocena subiektywna , nam bardzo odpowiada . Jedyna drobna uwaga to plaża . To ,że jest daleko , to nie problem . Natomiast zarządca plaży próbuje stłoczyć ludzi jak na leżakach w przedszkolu . Gdy się oburzyłem zaczął mnie straszyć ,że mnie następnego dnia nie wpuści . Ale to pozwoliło odkryć plażę bliżej Hotelu w okolicy portu .Super obsługa , koszt dwóch leżaków i dwóch parasoli 5 EURO z dzień , miejsca mnóstwo , chłodne piwko przynoszą w szkle a kąpielisko to bajka , płaskie piaszczyste dno , można się chlupać do woli .Uwielbiam Alanie i Ramira City .

Zalety

Cisza spokój świetni ludzie z obsługi .

Wady

Nie dostrzegliśmy

Ewelina

Pobyt - Wrzesień 2022

Hotel bardzo zadbany, w centrum miasta przy Rossmannie. Z hotelu kilka razy dziennie jedzie bus na plażę. Posiłki bardzo dobre i urozmaicone. Obsługa hotelowa bardzo miła i pomocna, serwis sprzątający również. Mile można spędzić wieczory przy basenie organizowane są atrakcje, wieczory taneczne. Mimo że z lotniska dotarliśmy dosłownie minutę przed zamknięciem restauracji pracownicy poczekali z sprzątaniem jedzenia.

Zalety

Darmowe Wi-Fi, codzienny serwis sprzątający, dobre jedzenie

Karolina

Pobyt - Czerwiec 2022

Super hotel, bardzo nowoczesny. Basen mały, ale wystarczający, pyszna kuchnia oraz drinki.

Zalety

Bardzo dobra lokalizacja, blisko zarówno do plaży jak i do handlowego i rozrywkowego centrum miasta.

Magdalena

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel idealny dla osób, które mają ochotę poimprezować - idealna lokalizacja hotelu. Jedzenie przepyszne, zawsze świeże, w ilościach ogromnych. :) Hotel przepiękny, wszędzie bardzo dbają o czystość. Na pewno tam wrócimy, polecam.

Zalety

czystość profesjonalna i bardzo miła obsługa hotel dla dorosłych idealne położenie hotelu - centrum miasta przesympatyczni wszyscy pracownicy

Andrzej

Pobyt - Lipiec 2019

leniwi i olewający wszystkich barmani ( chyba że jesteś ładną blondynką) to w mig jesteś obsłużony, bezczelnie po kilku drinkach chcą napiwki jak dasz za mało też źle, jak dasz więcej to w miarę ok. i tak jest codziennie,

Zalety

dobre jedzenie, centrum miasta , recepcja i obsługa pokoju jest ok,

Ramira City (ex Karat)