HOTEL Bardzo polecam SUPER JEDZENIA DUZO OBSLUGA MILA BARDZO DUZY OBIEKT MIEDZYLADOWANIE W WARSZAWIE DZIEN PRZED LOTEM SIE DOWIEDZIALAM 2 h dłużej lot !!!! TO SAMO NA POWROCIE ZNOW PRZEZ WARSZAWE I POTEM DO KATOWIC DUZO OSOB BYLO OBURZONYCH WAKACJE --> anex
Dużo jedzenia duża przestrzeń smaczne drinki miła obsługa dużo kotów które można głaskać karmic Blisko do morza pieszo.bus darmowy też.jezdzil I za 2 euro bus z nr 5 z pod.hotelu jeździł.co 10 min można bysło tare miasto zSide wiedzić manavgat itp
Śmieci w łazience nie były systematycznie opróżniane , internet porażka żeby działał trzeba kupić w recepcji dodatkowo platne W w trakcie nocnych zupek nie można było się napić soku Ani kawy ani herbaty Ponieważ były automaty już wyłączone na szczęście Jedna pani pokazała mi jak samodzielnie włączyć Oczywiście jeżeli włączycie musicie nie zapomniec wyłączyć Czekolada goraca nie dzialala
Bardzo dobrze,pokój dość dobry,obsługa znakomita co dzień sprzątany ręczniki wymieniane napoje w lodówce uzupełniane.
Przemiła obsługa dobrze położony busiki zajeżdżają pod bramę a także taksówki zawiozą gdzie chcemy.
W listopadzie trochę zimno w pokoju,klimatyzacja nie grzała.
Świetny hotel ,dobrze skomunikowany z innymi miastami , bus dojeżdża bezpośrednio pod hotel. Świetny wybór jedzenia ,bus dojeżdża na plaże,ale spacerkiem można iść na plażę pieszo , kilka minut
Brak podgrzewanych basenów,i brak możliwości zostawiania dzieci w clubie dla dzieci pod opieką animatora. Musi cały czas być dorosły w pokoju zabaw
Właśnie wróciliśmy z wczasów więc opinia świeża jak jedzenie w Hotelu Ramada Resort. Od kwestii gastronomicznych zresztą chciałbym zacząć. Restauracja hotelowa serwowała naprawdę smaczne i różnorodne jedzenie, do tego stopnia, że czasem człowiek krążył pomiędzy bemarami, nie mogąc zdecydować się co dziś zjeść. Ilość opcji była mnoga, choć na mały minus przemawia fakt, że z dnia na dzień wiele dań się powtarzało. Na szczególne wyróżnienie zasługują bardziej lokalne potrawy jak kofty, baklawy czy kebab. Hotel jest bardzo ładnie urządzony i oferuje przyjemną atmosferę, idealną do relaksu. Samo zakwaterowanie bez zastrzeżeń. Pokój mieliśmy przestronny, łóżko wygodne a materac nie za miękki, co jest częstym problemem w hotelach. Obsługa hotelowa zasługuje na szczególne wyróżnienie – wszyscy pracownicy byli niezwykle mili i pomocni, co zdecydowanie podniosło komfort naszego pobytu. Dodatkowym atutem hotelu są przyjacielskie koty, które krążą po terenie obiektu. To miły akcent, który dodaje uroku temu miejscu. Niektóre kociaki były do tego stopnia milusińskie, że potrafiły “wykłócać się” o więcej pieszczot. Ogólnie, Ramada Resort to świetny wybór dla każdego, kto szuka komfortowego i przyjaznego miejsca na wypoczynek w Turcji. Serdecznie polecamy.
-Wifi na terenie całego hotelu oraz plaży, -Busy do okolicznych miast - Side, Manangvat, -Bardzo blisko na plaże, odległość mniejsza niż wskazywał opis.
-Sprzątaczka nie zawsze wymieniała wszystkie ręczniki, -Minibarek nie był w pełni uzupełniany (często nie dostawaliśmy butelek z wodą).
Pobyt oceniam na udany. Hotel bez większych zastrzeżeń, aczkolwiek jak łatwo się domyślić 5 gwiazdkowy to on nie jest, powiedziałbym, że 3-3,5. Ale to nie znaczy, że nie dawał rady :) Sprzątane codziennie, jedzenie mało apetyczne, lecz świeże, dużo do wyboru ale w głównej mierze monotonnie. Codziennie coś nowego ale to raczej pojedyncze dania. Co do smaku kto co lubi. Czasami trzeba samemu wziąć sobie sztućce z kredensiku, gdyż nie ma ich na stolikach. Kelnerzy nie nadanżają wykładać świeżych. Obsługa miła i pomocna. Z angielskim u nich trochę ciężko, zależy z kim się rozmawia ale jak najbardziej da się porozumieć. Basen ok, czysty, dużo leżaków. Do plaży 500m, spokojnie można się przejść, ale jeździ również busik co 30 min. Na plaży bar z napojami, kebabem, hamburgerami, frytkami, sałatkami i przemiłą Panią robiącą na świeżo z mąki pitę z dodatkami. Dużo leżaków. Zejście do wody kamieniste, warto zabrać buty do pływania. Wracając do hotelu, animacje wieczorne głównie dla dzieci. Życie wieczorami toczyło się głównie w lobby, gdzie jest bar. Drinki i białe wino słabe, piwo Efez i czerwone wino było smaczne. Ciężko mi napisać co się dzialo za dnia, gdyż bywaliśmy w hotelu głównie rano i wieczorem, za wyjątkiem jednego dnia. Zwiedzaliśmy na własną rękę. Co do pokoi, omijajcie te ekonomiczne z początkiem 10xx poza głownym budynkiem. Zapach stęchlizny, podejrzewam, że przez zagrzybiałą i popleśniałą klimatyzację. Przez wcześniejszy reaserch zdawaliśmy sobie sprawę, że możemy dostać taki pokój, więc od razu poprosiliśmy o zmianę. Przez duże obłożenie trwało to 2 dni. Zapłaciliśmy 40 euro ale warto. Pokoje standard w głównym budynku są jak najbardziej w porządku, dopłacajcie do tych lepszych od razu przy wykupie wycieczki. Duża rozbieżność w ocenach ludzi (albo fajnie albo beznadziejnie) wynika z tego, że można trafić na pokój ekonomiczny i dni ze słabym jedzeniem lub na pokój standard i na naprawdę smaczne dania. My zakosztowaliśmy i tego i tego, więc mamy porównanie. Z początku uważaliśmy, że było słabo ale z dnia na dzień było co raz lepiej. Pod Hotel co chwila dojeżdżają autobusiki, które za 2 euro wożą do Side lub Maanavgat, skąd mozna rowniez pojechac autobusem do Antalyi i Alanyi. Co do biura podróży z ktorym byliśmy, Anex Poland, nie mam zastrzeżeń. Loty, transfer do hotelu, organizacja, bez problemowo. Co do rezydentów nie mam opinii, bo tak jak pisałem wcześniej zwiedzaliśmy na własną rękę i nie potrzebowaliśmy ich pomocy. Podsumowując jakość adekwatna do ceny, a nawet trochę tą cenę przewyższała. Było fajnie pomimo kilku niedogodności, zależy kto jak jest bardzo wrażliwy na pewne rzeczy :)
- Blisko do Side i Mamavgat, skąd można również pojechać do Antalyi i Alanyi. - placki od Pani w barze na plaży :) - czysto - miła I pomocna obsługa - czysty basen - hotelowa plaża - lobby bar (piwo i czerwone wino) - sprzątanie pokoi - pokoje STANDARD okej
- obsługa mogłaby podszkolić angielski - omijać pokoje ekonomiczne poza glownym budynkiem z numerem 10 na początku - mało apetyczne jedzenie, z pewnymi wyjątkami - drinki - restauracja trochę obskurna, widać po ścianach i krzesłach
Ogólnie bardzo dobrze będziemy wspominać pobyt. Miła obsługa. Przestronny obiekt, miejscami wymaga podmalowania ale czysto na terenie, do tego nie można mieć zastrzeżeń. Bardzo duży wybór jedzenia, warzyw, owoców, chrupek, serów, mało wędlin tylko tradycyjne typu mortadela.
Przestronny, dużo leżaków, czysta woda w basenie ale zimna pod koniec października zaznaczam.
Brak kołder lub grubszych nakryć. W pokojach były jedynie coś w rodzaju narzutki bawełniane, a noce już chłodne pod koniec października. Spaliśmy przy zapalonym świetle w przedpokoju aby był cały czas półmrok, zdarzyły się w dwie noce pluskwy niestety.
Hotel spełnił wszystkie nasze oczekiwania, bogaty bufet śniadaniowy obiadowy kolacyjny w restauracji oko nacieszyć można było, 3 Bary z napojami, pokoje sprzątane codziennie ręczniki do woli na stanie basen zewnętrzny z racji już pory chłodny ale był też wewnętrzny w którym dzieci szalały, animacje dla dzieci po kolacji miła obsługa. Możliwy dojazd na prywatną plażę, ale i spacerem blisko
Piękny widok z okien, bogate bufety super baseny czyste pokoje
Nie ocieplany basen
Jezeli chodzi o całokształt hotelu to mimo iż ma on już 10 lat to jest bardzo czysty, obsługa sprząta pokoje codziennie. Ręczniki w pokojach wymieniają codziennie jak i napoje w lodówce pokojowej(nasza chodziła bardzo dobrze)oczywiście po kolacji tez przynosiliśmy sobie wodę do pokoju. W pokoju telewizor z turecka i niemiecka telewizją Duże lobby zaraz przy barze😉 obsługa miła dogadać się można po angielsku i niemiecku. Jest spa (masaże płatne), basen z cieplejsza woda w hotelu. W dużej mierze wygląda jak na zdjęciach. Plaża trochę w Photoshopie przerobiona. Na ażeby na nocach idzie się 10-15 minut ale darmowy bus jeździ bardo często. W rozkładzie jest ze co pol godziny ale jeżeli kierowca widzi że jest dużo osób to wraca zaraz i zabiera resztę. Tam gdzie są leżaki jest piach ale sam brzeg jest kamienisty. Jeżeli chodzi o jedzenie to jest tego dużo i myślę że każdy znajdzie coś dla siebie i dla dzieci też😊 do kolacji było też jedzenie z grilla z różnymi mięsami i warzywami. Kelnerzy sprzątali na bieżąco. Oczywiście jak wszyscy przyszli na raz to chwile trzeba było czekać na stolik ale jedzenia nigdy nie brakowało. wiele rzeczy kucharze robili na bieżąco. Niedaleko hotelu jest bazar który bardzo polecam jest na nim też polski organizator wycieczek (nie zawsze jest polski przewodnik. Niemiecki/angielski). No i animacje wieczorne dla dzieci i dorosłych (angielski/niemiecki).
Hotelu przyjazny dzieciom, sklepy w hotelu, spa, fitness, przychodnia lekarska, animacje dla dzieci, bus na plażę, busy do miasta co 10 minut. Blisko lotniska 60min. Inne hotele tylko dalej.
Lekkie poprawki remontowe by mu się przydały😂
Hotel przeciętny. Na pewno, jeżeli ktoś spodziewa się standardu 5* i złotych klamek to zawiedzie się. Jedzenie bardzo dobre, prawdziwe kebaby, na plaży to samo, nie do znudzenia. Plus za ayrany, brakowało ich rano. Niestety nie były bez limitu. Były do obiadu i do kolacji. Kolacja na wieczorze tureckim bardzo dobra, różne rodzaje mięs, pięknie wystrojenie, na arbuzach wyżłobiona flaga Turcji. Niestety po animacjach człowiek spodziewał się czegoś równie dobrego, niestety była lipa. Ktoś tam potańczyć do usypiającej muzyki i każdy się rozszedł. Do bazaru około 20 min pieszo. Można autobusem podjechać. Autobus do plazy.Plaża kamienista i to była jedyna kamienista plaża w tym rejonie. Wszystkie obok były piękne i piaszczyste. Obsługa na stołówce miła i pomocna. Na wieczornych grillach też bardzo miła. Animacje bardzo słabe, animatorzy niemili i nie pomocna. Utku i drugi jego kolega pozostawiają wiele do życzenia. Siedzą cały dzień na hotelu i zamiast zajmować się swoją pracą to piją drinki i snują się po hotelu nic nie robiąc, nawet problem mają w dawaniu paletek do ping ponga, a tylko oni mogą dać. Podsumowując hotel w porządku jak za przystępną cenę w stosunku do jakości hotelu. Czystość bardzo średnia, pokoje sprzątane byle jak, 2 dni prosiliśmy się o mydło w pokoju, przez cały pobyt nie dostaliśmy. Jeżeli już ktoś ma wydać więcej to lepiej poszukać innego hotelu
- jedzenie ( w hotelu i na plaży) - obsługa na stolowce i na plaży bardzo miła
- bardzo słabe alkohole, wódka, wino nie do wypicia, drinków brak, tylko podstawowe. Drinki są do kupienia na stanowisku obok - kiepskie animacje i animatorzy - kamienista plaża - sprzątanie polega tylko na wymianie ręczników, mydła brak - obsługa na recepcji nie pomocna, jakby pracowali za karę
Byłem w wielu hotelach na świecie i można powiedzieć ,że mam jakieś doświadczenie , uważam że można ten hotel ocenić na 3+ w 5 stopniowej skali. Pokoje oceniam na 3 , czystość hotelu na 4 , jedzenie jak na kraj o kulturze orientu na 4+, Obsługa życzliwa , jak dostaną napiwek to jeszcze bardziej , plaża hotelowa woła o dużą poprawę , stare leżaki i parasole , wejście do wody kamieniste i bolą stopy , później jest już piasek od ponad kolan , ale musi być przeprawa przez kamienie. Można spacerkiem na lewo 300 m i plaża już cała piaszczysta.
miła obsługa , dobre jedzenie , w miarę czysto
pomimo super miłego starszego Pana na plaży ,który starał się o komfort wypoczywających przynosząc biwo, napoje i lody do leżaków przesympatycznej obsługi przy barze plażowym , zniszczone leżaki i parasole i całe otoczenie plaży słabe
Hotel Ramada Resort Side jest godny osobom również z małymi dziećmi.
Bardzo czysty, miła obsługa, różnorodne i smaczne jedzenie wykonane z należytą starannością,
Dużo kamieni na plaży.
Hotel bardzo fajny, duży. Bardzo dobre jedzenie, duży wybór, codziennie coś innego oraz bardzo duży wybór drinków. Baseny i aquapark też fajne, duże i wokół nich czysto. Plaża fajna, chodź trochę daleko od hotel(ale jeździ bus) oraz bardzo kamienista, cały czas trzeba chodzić w butach do wody. Jeśli chodzi o czystość w samym hotelu to tragedia, pani nie wypróżniały śmietników, gruba warstwa kurzy na barierkach od schodów. Bardzo dobry dojazd do centrum Side.
- jedzenie i drinki, - basen i aquapark, - miła i pomocna obsługa.
- okropny brud w hotelu
pobyt oceniam pozytywnie pokoik malutki ale przytulny balkonik całkowity minimalizm
nie było tłoku zarówno w resteuracji jak i przy basenie
takowych nie było
No niestety suchej nitki nie zostawię . Miało być super a wyszło żle. przez to jaki pokój dostaliśmy . Standart w tym hotelu nie istnieje , i na kogo wypadnie tak będzie miał . Hotel niby 5* taką ofertę kupuję , a dostaję pokój taki jak składzik w garażu na motor u rybaka w Stegnie.(...) Sprawdziliśmy lokalnie jaki ma standart ten hotel no i niestety ma 4* i mniej a w zasadzie to nawet obsługa sama nie wie ,. Dla mnie to nie hotel a Hostel . Pokój ciasny i śmierdzący i na dodatek ten pokój nie znajduje się w hotelu tylko w takiej dobudówce . Dramat . Poinformowałem rezydenta , pokazałem zdjęcia , zaprosiłem do pokoju by sama zobaczyła pani w czym nas zakwaterowano . Pani niestety odmówiła twierdząc że nie może oglądać pokoi bo przepisy nie pozwalają , i że na chwilę obecną pokój nie zostanie zamieniony bo hotel nie dysponuje wolnymi lokalami . Od razu powiedziała by po powrocie składać reklamacje , a teraz byśmy bawili się i korzystali z wakacji . Pościel nie wymienina ani razu , ręczniki po trzech dniach . Gdybyśmy wiedzieli nie wyruszyli byśmy na wakacje . Przez tą sytuację z pokojem niestety mieliśmy najgorsze wakacje w życiu . Co roku gdzieś jedziemy, bywało różnie nie zawsze jest tak jak na zdjęciach , ale w tym przypadku zostaliśmy oszukani . Reklamacja już została złożona i będę domagał się zadość uczynienia za stracony wyjazd . Dla tych co planują wakacje w tym hotelu przestrzegam że zdjęcia robione były dawno i tak to już nie wygląda . Słabym punktem są animacje , z tych wszystkich wieczorów był tylko jeden pokaz warty poświęcenia czasu. Plaża niby piaszczysta ale zejście do wody kamieniste i bez butów można się zranić . Starszy pan robi wszystko co może by goście mogli dobrze wypoczywać . Obok powstają plaże innych hoteli,to ta plaża w stosunku do innych wygląd jak wczesny Gierek . Ale warto iść bądź też jechać by wykąpać się w ciepłym morzu, woda super. Jedzenie przyzwoite , nie jest monotonne można zawsze coś znaleźć i posmakować innych kuchni . Hotel przeznaczony jest bardziej pod gościa z niemiec i angli dlatego taki rodzaj wędlin , ale jest dużo warzyw i innych potraw. Basen fajny 140cm gł ale nocne wyścigi rezerwacji leżaków to dramat . Dlatego rano morze, po południu basen . Zjeżdżalnie czynne 4 godziny w ciągu dnia . A i pamiętajcie nie wierzcie że jesteście na uboczu, i w pobliżu nic nie ma . Na bazar dojdziecie pieszo w 15 minut , busikiem za 1 euro w 4 minuty i ceny jak w Turcji kwestia talentu . Chcę sprawę szybko zamknąć i zapomnieć o tych wakacjach , szkoda mojego czasu i wywalonych pieniędzy . A Ci którzy chcą tam wypoczywać, proszę nie dajcie nabić się w butelkę , pamiętajcie co wam przysługuje , ja nie byłem przygotowany. Do Turcji mam ochotę jeszcze wrócić . Ale nigdy nie do tego hotelu, i też nikomu go nie polecę
Przyzwoity basen . Miła obsługa .
Śmierdzący i mały pokój , Niezgodny standart w ofercie . Hotel do odnowienia
Hotel czysty,basen duży, codziennie sprzątany. W niektórych pokojach klima nie wyrabia. Kontakt z obsługą znakomity, wszyscy mili i pomocni. Przepyszne jedzenie.
Duży basen, dużo leżaków. Obsługa na najwyższym poziomie.
Klimatyzacja w pokoju na 4 piętrze nie wyrabiała.
Cześć wszystkim, pokój hotelowy, który otrzymałem bardzo wyeksploatowany, pouszkadzane i poobijane meble, dziurawa pościel, klimatyzacja stara głośna. Łazienka jeszcze bardziej zużyta. Oczywiście zbyta mała ilość leżaków przy basenie i poranny wyścig o zajecie miejsca. Animacje w czasie pobytu na 6 dni ciekawych było 2.
Dość duży basen i fajne zjeżdzalnie, bardzo dobra lokalizacja wypadowa, transport pod drzwi hotelu busikami do side co jeżdzą co parę minut, miła obsługa
wyeksploatowany pokój oraz łazienka, resteuracja również wymaga odświeżnia talerze, kubki, krzesła...
Pobyt w hotelu Ramada Resort Side oceniam bardzo pozytywnie. Jedzenie było bardzo dobre i urozmaicone. Pokoje wymagają odświeżenia, zwłaszcza łazienka. Sprzątane były codziennie, recznik zawsze rano wymieniane na świerze. Obsługa bardzo miła i pomocna. Fajny choć nie duży park wodny dla dziecki. W hotelu sklepiki, salon gier i wieczorne animacje. Osobiście polecam ten hotel, zwłaszcza dla rodzin z dziećmi.
Na 6 zjeżdżalni, działały 5. Obsługa przy basenie za rzadko sprzątała śmieci, przez co plastikowe kubki turlały sie po posadzce i wpadały do basenu. Brudne stoliki przy lezakach, ktore nikt w ciagu dnia nie wycieral. Na restauracji obsluga zbierajaca talerze, jedna scierka (bez plukania) wycierala po kolei stoliki. Ogólnie hotel nadaje sie do remontu. Dojście na plaże jest nieprzyjemne ze względów unoszących sie zapachów, bałaganu i jezdzacych aut. Mycie karcherem posaszki i lezakow przy basenie sprowadza sie do tego, ze caly brud wpada do basenu.
Hotel spoko jedzenie średnie napoje dobre drinki świetne obługa miła prywatna plaża zdala egzamin
obsluga duzy basen dobry pokoj
średnie jedzenie
Hotel bardzo fajny. Z widokami troszeczkę gorzej. Z jednej strony hotelu basen z drugiej widok na góry w oddali, ale przed nimi widok marny.
Wszędzie blisko. Plaża (ok. 500m) i bazar (ok. 1,5 km). Na plażę można dojechać busikiem , który kursuje co 15 min. (wrażenia jak z poprzedniej epoki, ale tam mototoryzacja rządzi się swoimi prawami) Basen niesamowity. Obsługa super. Jedzenie wyśmienite.
Wszystko kończy się o 24.00. Brak ręczników plażowych.