Ramada Resort Kusadasi

Witam! nie dawno wróciliśmy z wakacji z Turcji muszę powiedzieć, że byliśmy już w Turcji 6 razy ale Hotel Ramada Resort to jeden z najlepszych hoteli w których spędzaliśmy rodzinne wakacje. Usługi świadczone na najwyższym poziomie rewelacyjne jedzenie dobrze przyprawione i urozmaicone. Bardzo dobre napoje alkoholowe duży wybór drinków w cenie. Zjeżdżalnie i baseny rónież ok. Animatorzy przesympatyczni ja generalnie robiłem za Lewandowskiego :). Pokoje czyste i zadbane codziennie sprzątane. Generalnie nie brakowało niczego. Dwa tramwaje na plaży w jednym posiłki w drugim napoje i browarek też dobry. Tak jak pisałem byliśmy w trzy razy na Riwierze Tureckiej i trzy razy na Riwierze Egejskiej i tego roczny pobyt był fantastyczny polecam wszystkim hotel Ramada Resort będziecie zadowoleni. A za rok plany na inny kierunek ale kto wie może znowu będzie to Turcja :)

Szczerze polecam Hotel rewelacja obsługa bardzo miła i pomocna jedzenie pyszne baseny fajne leżaków wystarczająca ilość. Polecam !!

Spędziliśmy w tym hotelu 10 dni., przy pełnym obłożeniu. Był to już nasz kolejny pobyt w Turcji, ale 1 na wybrzeżu egejskim. Pokoje sprzątane codziennie, wymiana ręczników, uzupełniany mini barek w lodówce. Mieliśmy pokój w budynku głównym z bezpośrednim widokiem na morze. W restauracji zdażały się kolejki, ale nigdy nie staliśmy dłużej niż minutę, zawsze wszystko szło sprawnie i szybko. Jedzenie wyśmienite. Nigdy nie mieliśmy problemu ze znalezieniem wolnego stolika, można było znaleźć bez problemu, obsługa bardzo miła i pomocna. Animatorzy na basenie super, nie pozwolili by ktokolwiek się nudził, zawsze zachęcali do brania udziału w różnych grach i zabawach. Nigdy nie spotkaliśmy się z tak fajną ekipą animatorów jak w Ramadzie. Miłe było to, że wśród tylu gości hotelowych potrafili zapamiętać z jakiego kraju pochodzimy i z daleka wołali na powitanie - heloł :-) Poland. Zawsze uśmiechnięci i weseli. Samo miasto Kusadasi przepiękne, widoki również, polecamy wycieczkę- błękitny rejs - cudowna morska wyprawa i pobyt w Adaland aquapark- rewelacja dla dzieci jak i dorosłych. Z czystym sumieniem polecamy Ramade Resort, nie wiem skąd taka negatywna opinia, bo my takich rzeczy jak brak ręczników, papieru toaletowego, kolejek w restauracji , czy braku wolnego stolika nie zaznaliśmy .

Mieliśmy zarezerwowany pokój 3 osobowy. Po przyjeździe okazało się ze wyposażenie jest tylko dla dwóch osób. Brak ręcznika, pościeli nawet papieru toaletowego nie było. O wszystko trzeba było się prosić. Pokój zle posprzątany i tak było każdego dnia. Sprzątaczka sprzątała szybko i niedokładnie! W restauracji kolejki po jedzenie. Później chodzenie i szukanie wolnego stolika! Czekanie z talerzem w ręku aż ktoś zje i zwolni stolik. Napoje na zewnątrz lane są do papierowych kubków, które są tak słabej jakości ze po chwili papier robi się mieki i przecieka. Powrót mieliśmy o 4 rano, jednak hotel nie robi lunch boxow. Zapytaliśmy się czy możemy zrobić sobie po jednej kanapce. Odsyłali nas z tym pytaniem od jednych osób do drugich. W końcu manager powiedział ze musimy w recepcji wypełnić jakieś papiery i one zostaną wysłane mailem i rozpatrzone przez managera czy możemy wziąć kanapkę czy tez nie! Odpuściliśmy i wyszliśmy bez jedzenia, bo nie będziemy się prosić o jedną bułkę. Kupiliśmy dopiero coś na lotnisku. Taka sama sytuacja była dwa dni wcześniej, jechaliśmy o 6 rano na wycieczkę i powiedzieli nam ze restauracja jest otwarta od 7 i niestety musimy wyjść bez śniadania bo nie możemy sobie nic wcześniej zrobić a hotel nie oferuje gościa lunch boxow. Turyści którzy byli w autobusie z innych hoteli dostali w papierowych torbach jedzenie. U nich nie było problemu. My choć mieliśmy zapłacone 7 dni all inclusive to 2 dni musieliśmy sami sobie gdzieś kupić jedzenie!!! Hotel nie jest wart swojej ceny!!! I goście nie są tam dobrze traktowani!!! Byliśmy już w różnych miejscach i różnych hotelach i pierwszy raz spotkaliśmy się z takim podejściem. Nie polecam tego hotelu i wiem ze już tam więcej nie pojedziemy!

Hotel bardzo ładny, jedzenie pyszne,świetny pomysł ze strefą tylko dla dorosłych. Wakacje bardzo udane.

Nazwa  Ramada Resort Kusadasi
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Kusadasi
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

Wyświetlono 5 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Maciej

Pobyt - Czerwiec 2023

Zalety

Cały hotel jest super

Wady

brak wad

Luiza

Pobyt - Maj 2023

Zalety

Pokoj z pięknym widokiem i rerelac6jne jedzenie

Wady

Nie znalazlam

Alicja

Pobyt - Sierpień 2022

Zalety

Super ekipa animatorów, w żadnym innym hotelu z taką się nie spotkaliśmy, smaczne jedzenie, miła obsługa, czysto, świetne połozenie - blisko do centrum miasta.

Wady

Jedyny minus to plaża, na którą dowozi turystów hotelowy bus. W/g nas plaża tragedia, ale na szczęście my ze względu na dziecko wolimy baseny.

Gaga

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

Wady

Brzydka plaża. Zle posprzątane pokoje i braki w wyposażeniu.

Edyta

Pobyt - Lipiec 2018