Ramada Plaza (Antalya)

Hotel Ramada jest bardzo pięknym i pięknie usytuowanym hotelem o najwyższej klasie,pokój obszerny z balkonem i pięknym widokiem na Antalię i bocznym widokiem na morze..

Hotel położony przepięknie na klifie Widok z basenu i tarasów słonecznych niezapomniany Teren hotelu niewielki zadbany czysty Pokoje duże łazienka z wanną i oddzielnym prysznicem Serwis sprzątający średni pomimo napiwków Hotel w centrum Antali bezpośrednio przy pięknym parku Do centrum miasta 5 minut Do Starego miasta 10 minut do portu 15 minut spacerkiem Jedzenie smaczne i urozmaicone Leżaki wszędzie dostępne do godziny 10:00 Obsługa w restauracji i barach mówi tylko po turecku, znajomość innych języków praktycznie znikoma Alkohole tylko lokalne brak Proseco brak win musujących wino lokalne podawane w temperaturze 30 stopni Praktycznie brak obsługi kelnerskiej która ogranicza się jedynie do sprzątania naczyń Brak rozrywek wieczornych Tylko w piątek był wieczór turecki na dobrym poziomie poza tym bingo i gry jak w domu seniora pomimo środka sezonu W dniu przyjazdu pokój dostępny był od 14:00 Tak nas też poinformowano w recepcji tak też było w rezerwacji Można było otrzymać to od ręki za dopłatą 60 euro W dniu wyjazdu przy zdaniu pokoju przecięte nam bransoletki i poinformowano że od teraz wszystko płatne Jak latały kilka razy w roku od wielu lat to jest to pierwszy hotel który stosuje takie praktyki

W hotelu bylismy z 3 letnim dzieckiem. Zaryzykowaliśmy mimo opinii, że hotel ten jest głównie dla osób dorosłych. Nie żałujemy bo bylo fantastycznie. W hotelu było sporo rodziców z dziećmi, najbardziej widoczne było to na basenie. Nasze kapało się w brodziku ale również w głównym basenie na kole i dmuchanej kamizelce gdzie głębokość nie przekracza 140 cm. W hotelu jest też dostępny duzy kryty basen i kryty brodzik, fajna siłownia, strefa SPA z całą gamą masaży do wyboru. Dla dzieciaków jest również pokój zabaw i gier. Faktycznie nie ma dostępu do plaży ale są pomysłowo urządzone pomosty z leżakami i dostęp do morza po schodach. Hotel znajduje się w centrum miasta, wystarczy wyjść z hotelu i wyjść na główną ulicę około 200 metrów. Wszędzie mnóstwo restauracji, sklepów, do samego Old Bazaru pieszo 15 min. Dojazd taxi zajmuje dokładnie tyle samo i kosztuje dość tanio około 150 -200 lir. Przy hotelu duży park z ogródkami kawiarnianymi i widokiem na morze. W parku place zabaw dla dzieci łącznie z dmuchańcomi i basenem z piłeczkami. Uważam że to cenna informacja dla osób z dziećmi bo nikt wcześniej o tym nie pisał. Atrakcje dla dzieci w parku płatne i bezpłatne. Hol i recepcja hotelu bardzo ładnie urządzone, można schłodzić się i napić korzystając z baru- kawa, alkohole itp. Mieliśmy opcję ulta all więc za nic nie dopłacaliśmy. Polecam pokoje deluxe, o innych się nie wypowiem. Sprzątane codziennie, ładnie urządzane, świeże ręczniki, barek w lodówce uzupełniamy w cenie każdego dnia, widok na morze ze względu na lokalizację boczny ale z naszego 7 piętra przepiękny. My akurat dostaliśmy po tej lepszej stronie bo z widokiem na morze i ogród. Ponoć jest też budynek boczny hotelu ale nasz pokój znajdował się w głównym budynku hotelu. Obsługa bardzo miła, część osob mówi po angielsku albo przynajmniej rozumie. Na basenie bar z napojami i przekąskami, na tarasie plażowym to samo. Restauracja główna w porządku. Duży wybór jedzenia aczkolwiek ciężko mi ocenić gdyż mało jadamy i raczej są to tradycyjne posiłki. Nasze dziecko niejadek nabrało apetytu i zawsze znalazłam coś dla niego. Kawa w restauracji głównej na minus ale ta serwowana w pozostałych miejscach hotelu była w porządku.

Hotel znajduje się blisko lotniska, centrum miasta i portu.

HOTEL WSPANIAŁY ,CHOCIAŻ JUŻ LECIWY WSZYSTKO OK TYLKO ZA SZYBKO ZLECIAŁO

Nazwa  Ramada Plaza (Antalya)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Antalya
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, parking

Wyświetlono 13 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
KRZYSZTOF

Zalety

hotel usytułowany nad samym brzegiem morza z cudownym dojściem do ich plaży usytuowanej na skalach ,bardzo ładne restaurcje i bary z super obsługą...

Wady

jak dla mnie brak wad...

Izabela i Marek

Zalety

Położenie smaczne jedzenie czystośc

Wady

Bardzo słaba znajomość języków obcych brak podstawowych alkoholi serwis wina w temperaturze 30 stopni Brak rozrywek wieczornych Bardzo słaba obsługa kelnerka Po zdaniu pokoju jesteś traktowany praktycznie jak intruz

Anita

Zalety

Odległość od miasta, codzienne sprzątane pokoje

Wady

Nie znaleźliśmy wad

Hotel znajduje się blisko lotniska, centrum miasta i portu.

Zalety

Smaczne jedzenie, ładne pokoje, czysty, spokojny, raczej nie dla osób z małymi dziećmi, malowniczy widoki z tarasu na morze i góry, usytułowany na klifie, kąpiel w morzu umożliwia platforma, darmowe WIFI.

Wady

Niektóre pokoje np. te na parterze maja nieciekawy widok z balkonu.

JAROSŁAW

HOTEL WSPANIAŁY ,CHOCIAŻ JUŻ LECIWY WSZYSTKO OK TYLKO ZA SZYBKO ZLECIAŁO

Zalety

WSPANIAŁE WIDOKI ,BLISKO MIASTA ,LOTNISKA MAŁO DZECI

Wady

NIE MAM SIE DO CZEGO PRZYCZEPIĆ , CHYBA ŻE ZA DUŻO JEDZENIA

Grzegorz

Pobyt - Luty 2024

Hotel fantastyczny, położony na klifie i tu minus bo nie ma w zimie zejścia do wody. Trzeba korzystać z zejścia publicznego obok. Dlaczego tak, ano kierownictwo tłumaczy to troską o bezpieczeństwo turysty. Fale mogą takiego śmiałka rzucić o skały - jeśli akurat będą fale. Hotel ogólnie położony fantastycznie blisko wszędzie do portu, bazaru, miasta. Na plażę trzeba jednak trochę się przejść. Jedzonko pyszne, choć dość jednostajne, frytki tylko belgijskie ale ilość jedzenia jest niesamowita. Obsługa wyśmienita, zawsze gotowa do pomocy. Dzięki położeniu widoki z balkonu są fantastyczne góry + morze + miasto = pełen odjazd.

Zalety

Świetne położenie, świetna obsługa, dużo żarcia :)

Wady

Zimą brak zejścia do wody - woda temperatura w okolicach 20 stopni (Bałtyk w sezonie)

Eleonora

Pobyt - Październik 2023

Hotel wysokiej klasy, miła i bardzo uczynna obsługa , pokoje czyste, zadbane. Jedyny mankament - to nie czyszczona klimatyzacja, nie używałam jej. Otoczenie hotelu bardzo ładne, miejscowość też bardzo interesująca. Można bezpiecznie poruszać się po ulicach. Polecam ten hotel dla wszystkich, którzy nie koniecznie chcą korzystać z plaży, gdyż są tam skały i typowej plaży nie ma. Jest natomiast zejście trzy poziomowe nad brzeg morza , na każdym poziomie leżaki oraz basen na pierwszym poziomie i oczywiście parasole. Wyżywienie dobre i na tyle obfite, że pomimo HB korzystałam tylko ze śniadania.

Zalety

Hotel w bliskiej odległości od lotniska, co ułatwiało korzystanie z proponowanych wycieczek ze względu na dojazd. Bardzo blisko do centrum, gdzie można korzystać z licznych restauracji i kawiarni, można też korzystać z wielu atrakcji do zwiedzania. Bardzo ładne parki w okolicy hotelu Hotel dysponuje własnym transportem: są taksówki hotelowe, które za dogodną opłatą oferują wycieczki objazdowe po Antalyi, chociaż wyprawy piesze naprawdę polecam.

Wady

Jedynie nie czyszczona klimatyzacja

Wszystko super!!!,położenie hotelu rewelacja, zejście do morza na pewno nie dla małych dzieci, dlatego polecam wszystkim którzy od dzieci i wrzasków chcą odpocząć...Pokoje czyste,dobrze wyposażone

Wojciech

Pobyt - Maj 2023

Hotel bardzo piękny, pięknie położony, widoki przepiękne, bardziej polecam dla osób starszych, które umieją dobrze pływać bo do morza schodzi się schodami odrazu na głęboką wodę, ale za to woda w morzuma przepiękny kolor i te urocze skały są piękne.

Zalety

Połorzenie, widoki, pyszna kuchnia, dobra obsługa.

Wady

Dla mnie brak.

Grzegorz

Pobyt - Luty 2023

super hotel - rusko-niemicki innych gości mało, my byliśmy jako jedyni PL, załoga super zajebiste warunki

Zalety

świetni ludzie z obsługi, super hotel super wygodny, blisko do miasta

Wady

dużo ruskich

Mikołaj

Pobyt - Wrzesień 2022

Polecam jak najbardziej, czysto, profesjonalne podejście do klienta.

Zalety

Widoki, obsługa, jedzenie

Dominika

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Maj 2019

Hotel na zboczu, brzeg skalisty. Basen nad brzegiem morza, z którego roztacza się malowniczy widok na morze i góry. Tarasy tuż nad brzegiem morza. Przestronne pokoje, ładnie urządzone. Hotel zdecydowanie warty odwiedzenia.

Zalety

Dużo atrakcji w otoczeniu hotelu Duży zadbany teren Bogaty program animacyjny Smaczne jedzenie Piękne widoki

Agata

Pobyt - Sierpień 2012

Hotel fajny dla par, nie polecam dla dzieci- brak plazy wiąże się z tym, że nie mogą one się kąpać w morzu- przy zejściu jest ok. 5 m głębokości! Co do morza- jeden z Polaków oparzył się o glony porastające linę wyznaczającą teren kąpieli, natomiast inny gość hotelowy oparzył się o glony, które porastały schody będące zejściem do morza.Obaj trafili do szpitala z wysypką na skórze. Dopiero po tym incydencie obsługa hotelu wyczyściła schody z glonów, które przed wyczyszczeniem powodowały straszny odór jak wchodziło się do morza... Oprócz minusem jakim jest niewątpiliwie brak plaży należy dodać do tego KOMPLETNĄ NIEZNAJOMOŚĆ języka angielskiego wśród obsługi hotelu! To było coś niewiarygodnego. Sądziłam, że w hotelu 5 gwiazdkowym kelnerzy czy barmani są zobowiązani do znania choćby liczebników po angielsku...Poza tym w restauracji na przyjście kelnera trzeba było czekać bardzo długo- raczej nie pracowali na napiwki. Ogółem- hotel polecam, jeżeli zna się język rosyjski (wieczne zagadywanie po rosyjsku) albo język niemiecki- ten język obsługa zna. Zdecydowanie nie jest to hotel dla dzieci, nie ma żadnych animacji ani atrakcji. Hotel jest położony w centrum miasta- jest to świetna baza wypadowa na wycieczki do miasta.

Ramada Plaza (Antalya)