Oryginalny basen - jezioro z wodą słoną, otoczony sztuczną piaszczystą plażą, z której rozciąga się piękny widok na ocean.
Piękny ogród z fontannami i wodospadami oraz mały ogród zimowy.
Szeroka, piaszczysta plaża Sotavento de Jandia ok. 800 m od hotelu.
Niesamowity wystrój hotelu i urokliwe otoczenie.
Hotel R2 Rio Calma to imponujący obiekt, który zachwyca swoją wielkością. Na terenie hotelu znajdują się trzy piękne baseny, idealne do relaksu i spędzania czasu w słońcu. Śniadania i kolacje były smaczne, z dużym wyborem dań, które zaspokoją różne gusta. Nasz pokój był przestronny, a przede wszystkim bardzo czysty, co dodatkowo umilało pobyt. To idealne miejsce na komfortowy wypoczynek!
Bliskość małego miasteczka – Hotel położony jest niedaleko miejscowości Costa Calma, co pozwala na łatwy dostęp do lokalnych sklepów, restauracji i atrakcji. Piaszczyste plaże – W okolicy znajdują się piękne, piaszczyste plaże, idealne do relaksu i kąpieli słonecznych. Spot kitesurfingowy – Miłośnicy sportów wodnych z pewnością docenią bliskość popularnego spotu kitesurfingowego, który znajduje się tuż obok hotelu.
Opłaty za dodatkowe usługi – Niektóre udogodnienia, takie jak korzystanie z leżaków na plaży, Wi-Fi w pokojach, czy niektóre atrakcje spa, mogą wiązać się z dodatkowymi opłatami, co może być zaskoczeniem dla gości oczekujących, że będą one wliczone w cenę pobytu. Lokalizacja – Hotel znajduje się w dość odległej części wyspy, co może utrudniać zwiedzanie innych atrakcji Fuerteventury bez wynajęcia samochodu.
Hotel godny polecenia. Dużo zieleni jeden z basenów z wodą podgrzewaną. B dobre jedzenie
Dobre urozmaicone posiłki . Pokoje sorzątane. Baseny czyste
Płatna wymiana ręczników na basenie . Płatny sejf i wifi w pokojach. Brak plaży
Hotel ładny widoki piękne pokój jaki się trafi nam trafił się bez balkonu co nie bardzo nam odpowiadało,opaski na ręke w formie zegarków mało informacji że znich zczytują kto ma AL. nie płaci ale,z początku trochę stresu.Obsługa robiła co mogła,na kolacji zdecydowanie mało obsługi nie nadążali ze sprzątaniem.Na oguł moge polecić hotel .Jedzenie bardzo dobre ,plaża około 1 km chyba że dzika skalista blisko ale nikt tam nie chodził większość spędzała czas na basenach jeden podgrzewany.W recepci mówią po polsku.
Kuchnia wyśmienita ,kawa w holu,basen z ciepła wodą
Mało obsługi
Hotel sympatyczny, miła obsługa, czyste pokoje. Jedzenie dobre, pogoda wspaniała. Wielkim niedostatkiem jest niewystarczająca ilość leżaków przy basenach. Ludzie już od 6.00 rano biegali by zająć leżaki, w przeciwnym razie nie mieliby miejsca do leżenia nawet na trawie. Ale w all inclusive nie chodzi przecież o leżenie na trawie czy ciągłą gonitwę za leżakiem. Należałoby zwiększyć ilość leżaków by goście poczuli spokój i mogli wypoczywać bez stresu o jutrzejszy dzień. Ogólnie hotel dobry, przestronny, dobrze wyposażony.
Przestrzeń imponująca. Natychmiastowa reakcja obsługi na prośby czy uwagi. Wielkie dzięki za to 😊
Należałoby wymienić pościel i ręczniki już na nowe. Obecne są bardzo sprane, cienkie , a pościel zdarzała się był podarta .
Hotel piękny. Zdjęcia oddają rzeczywistość. Nie nowy, ale w swoim niepowtarzalnym klimacie.
Cudowna zieleń i wnętrze hotelu z palmiarnią.
Według mnie hotel bez wad. Troszkę mało dziennych animacji.
Hotel zadbany, duzo zieleni. Pokoje przyjemne, sprzatane codziennie, łącznie z wymianą pościeli. niezbyt wygodna jest wąska poduszka. wadą jest łazienka, w której w okolicach wanny jest grzyb. Wyżywienie urozmaicone, pyszne.
Duzo zieleni, czystość. Dwa duze baseny, aczkolwiek basen niepodgrzewany jest naprawdę z lodowatą wodą. Pyszne, urozmaicone jedzenie. Czyste pokoje
Grzyb w łazience.
Pobyt uważam za udany.Hotel bardzo ładny,usytuowany na wzgórzu, piękne widoki.Dwie plaże,pierwsza na lewo około 500 m,druga na prawo ponad km.W drodze na plażę w dzień można spotkać wiewiórki.Lubią orzeszki😃.Do najbliższego sklepu ponad km.Są tam sklepy spożywcze, apteka, sklepy z pamiątkami.
Piękny basen z widokiem na morze,drugi rozległy, podgrzewany.Hotel otacza zadbany ogród.Czysto,pokoje sprzątane codziennie. Bardzo dobre jedzenie.
Wszystko ok.
Polecam ten hotel . Sam hotel jest bardzo ładny, zadbany i czysty. Jedzenie urozmaicone i olbrzymie ilości, Owoców mnóstwo, Mam prośbę jak pojedziecie do tego hotelu nie marnujcie jedzenia. Serce ściska ile ile niektórzy nakładają na talerze a potem zjadają z tego 1/4 a resztę niestety trzeba wyrzucić .Przykro patrzeć. Hotel jest w pięknie zagospodarowanym ogrodzie czystym i zadbanym. I tu znowu prośba, nie pozwól dziecku rzucać papierek byle gdzie bo w domu na pewno tego nie robi. Szanujmy pracę tych ludzi, którzy dla nas starali się tak ładnie przygotować hotel i jego obejście. Wychodzimy z ogrodu i mamy po lewej stronie plażę z czarnym piaskiem a po prawej z żółtym piaskiem. Na drodze do plaż spotkacie wiewiórki ,nie dokarmiajcie je ponieważ przez tubylców uważane są za szkodniki i bardzo szybko się rozmnażają. Acha do plaż trzeba kawałek dojść ale to jest przyjemny spacer. Przy basenach codziennie joga i aqua aerobik przy muzyce. Polecam wycieczkę po wyspie. Pobyt w tym hotelu uważam za bardzo udany choć za krótki. Codziennie były wieczorne imprezki. Polecam i życzę miłego wypoczynku w Costa Calma.
czystość , piękny ogród, baseny, jedzenie, rozrywka
nie zauważyłam
Hotel bardzo dobry, otoczenie hotelu mało ciekawe daleko do plaży
Piękny egzotyczny ogród, ładne baseny, dobra kuchnia
Sposób rozliczania all inclusive polegający na wypisywaniu zamówienia przez kelnera i potwierdzeniu czytnikiem z opaski gdzie klijent nie ma wiedzy co jest potwierdzane
Bardzo ładny hotel, klimatycznie zbudowany, dużo kamiennych ścieżek, sympatyczna i uśmiechnięta obsługa
Piękny widok na ocean, położony na wzgórzu, na uboczu miasta bez turystycznego zgiełku
Niewygodne poduszki w łóżkach, choć same materace w miarę wygodne
Hotel super, w pięknym stylu ,piękny ogród, i niesamowity widok z basenu infinity
Duży , pokoje przestronne, pyszne jedzenie, super obsluga
Basen który ma być podgrzewany jest minimalnie ciepły to jest duży problem , oraz położenie daleko od lotniska i cywilizacji
Przepiękne otoczenie,jedzenie ok ,pokoje ok.Personel dający z siebie wszystko
otoczenie,styl budowy
nie narzekam
Piękny hotel doskonale zagospodarowany i zarządzany. Blisko do pobliskiego miasteczka
Doskonała kuchnia, czystość, piekna i zadbana zieleń
Nie zauważyłem
Hotel piękny, ale obsługa i kierownictwo obiektu nie stanęli na wysokości zadania.
Piękny hotel
Duży obiekt w którym na początku łatwo się zgubić i nikt nie odprowadza gości do pokoi. Zdenerwowani turyści z walizkami błądzą po całym hotelu w poszukiwaniu swoich pokoi. Jak już się trafi do pokoju to zaskoczeniem odkrywamy, że w pokojach nie ma butelek z wodą do pica. I znowu trzeba szukać baru, żeby kupić coś do pica. Zmęczeni po całym dniu podróży, zostaliśmy poinformowani, że musimy poczekać 15 min, gdyż pokój nie jest gotowy. Czekaliśmy ponad godzinę.
Ostatnio byłam w tym hotelu. Napisze szczerą opinie bo ja niestety przeczytałam same pozytywne. Ogólnie pokoje czyste. Ale nie liczcie że uzupełnia wam lodówkę chociażby wodą( pomimo zostawienia napiwku żadnego picia nie było, trzeba było lecieć na stołówkę po malutkie butelki wody lub jak pani z recepcji powiedziała „ proszę iść sobie kupić „ przypomnę ze byliśmy w wersji all inclusive) na basenie zero muzyki… 2 dni bębnili bez rytmu skakali krzyczeli tak że połowa ludzi poszła do pokoi. Mały wybór jedzenia ale takie w porządku. Jeśli chodzi o drinki to takie drinki jak mohito ( gdzie w innych krajach jest w wersi all) były płatne. Same najgorsze były w cenie… śmiech na sali, skanowali branzoletki podczas zamówien a na koniec kazali nam dopłacić po 50euro a przy skanowaniu nie mówili nic że coś jest płatne więc bardzo słabo. Miały być jakieś animacje atrakcje nie było nic… wieczorami były Ala dyskoteki ale nie dało się przy tum siedzieć albo jakieś skrzypce albo jakiś facet co tak piał ze wysiedzieć się nie dało, albo krzyczenie skakanie i jakieś głupie pokazy robienia przewrotów przez godzinę …. Jeśli chodzi o ta plaże 800m od hotelu nawet nie zawracajcie sobie głowy w połowie pomieszana z glina i brudna nie ma co iść. Jeszcze wracając do obiadów to codziennie praktycznie było to samo. Internet miał być w cenie No nie był 1-2 euro za dzień… zdzierstwo . Panie sprzątające dotykały rzeczy osobiste co było denerwujące. Hotel sam w sobie jest ładny jest dużo zieleni ludzie są uprzejmi ale osobiście żadnemu znajomem za takie pieniądze bym nie poleciła tego hotelu. Poleciałam do niego bo wyglada pięknie i były dobre opinie ale na miejscu bardzo się rozczarowałam. Raczej to jest hotel dla osób +50.
hotel to była szybka decyzja, opinie wydawały się dobre wiec polecieliśmy. Prawdą jest to że obsługa jest nie miła. Nie słucha co sie do nich mowi. Jest arogancka nawet czasem. Czy hotel połozony w dobrej lokalizacji? ładnie połozony ale jednak na wypady na plaże piaszczystą trzeba sporo iść. Jeżeli ktoś chce miec plaże i blisko centrum To nie polecam. Lepiej wybrac centrum costa calma. Dużo starszych osób wiec jest spokojnie, bez animacji. Są wystepy wieczorem. Hotel stary. Dostaliśmy pokój bez balkonu. tragedia
Jedzenie, proste smaczne. Ładna roślinność. Jezeli ktoś chce spokoju to ok, praktycznie bez dzieci. Na basenach nie ma animacji ani muzyki
Obsługa. pierwszy raz spotkałam sie z tak nie miła obsluga. Wieczorami na barze był tylko jeden miły Pan.
Jesteśmy zadowoleni z pobytu w hotelu, w naszej ocenie pracownicy hotelu podejmują wszelkich starań aby pobyt był udany. Sam obiekt w dobrej kondycji,
Miła Obsługa, basen z widokiem na ocean, hotel położony w spokojnej okolicy.
Wypoczynek udany !!! Hotel dość spory ale tłoku nie było. Na początku trzeba nauczyć się rozkładu obiektu bo trudno trafić do pokoju za pierwszym razem - potem okazuje się, że jednak to nic skomplikowanego. Obiekt czysty i przestronny. Pokoje codziennie sumiennie sprzątane. Klimatyzacja w pokojach sprawna i wydajna. Obiekt położony na wzgórzu z super widokiem na ocean. Jego położenie może być dla jednych zaletą dla innych wadą - z dala od innych obiektów i punktów handlowych. Dużym minusem jest odległość od plaży (najbliższa ok 600-800 m). Wypoczynek od upału w wodzie zabezpieczają skutecznie baseny. Nie widziałem "walki" o leżaki !!!! Osobiście korzystałem z ręczników basenowych (dostępnych w pokoju) i terenów zielonych przy basenach (trawka pod palmami). Gdy miałem ochotę skorzystać z leżaka to można było znaleźć wolny. Dla chętnych i zwolenników są też strefa SPA i ogólnodostępna dobrze wyposażona siłownia z bieżniami, rowerkami itp. Sklepiki hotelowe w pełni zabezpieczają podstawowe wakacyjne potrzeby zakupowe w cenach nie odbiegających zbytnio od lokalnych sklepów i marketów. Jedzenie - każdy znajdzie coś smacznego dla siebie. Jest duży wybór. All inclusive - wystarczające ale mogłoby być szersze. Dużą wadą był brak ogólnodostępnej wody mineralnej w pokojach i hotelu tylko w barach i płatnym automacie). Ceny w barach poza all inclusive hotelowe - trochę wygórowane. W hotelu jest możliwość wynajęcia samochodu (automat przy recepcji) -ceny zależą od klasy auta i czasu wynajmu. Dłuższy wynajem wychodzi korzystniej. Polecam wieczorne spacery bulwarem przy oceanie - trochę wieje ale jest to przyjemna odmiana po całodziennym upale. Spacerem można zobaczyć Costa Calmę - należy liczyć się z kilkoma górkami. Jednak oprócz pięknej plaży trochę dalej od hotelu (ok. 1500 m) i małego parku wzdłuż miejscowości nie wiele jest ciekawych miejsc. Można skorzystać z lokalnych hulajnóg - koszt przejazdu od hotelu prawie do końca miejscowości (ok. 3,5 km) to ok. 5 euro. Nie oceniam atrakcji dla mniejszych dzieci - nie potrzebowałem, ale chyba hotel nie jest zbyt atrakcyjny dla dzieci lub są strefy nie kolidujące z wypoczynkiem starszych wczasowiczów Ogólnie hotel daje możliwość relaksu i wypoczynku.
Dla jednych wada dla innych zaleta: Położenie z dala od innych obiektów i spokojna i cicha okolica. Dużo zieleni w obiekcie. Wspaniałe widoki. Służy wypoczynkowi.
Położenie z dala od plaży i atrakcji zewnętrznych.
Pokój, jak i cały hotel, jak dla mnie rewelacja! A otaczający go ogród piękny:)
Zbudowany zaledwie 20 lat temu sprawia wrażenie obiektu co najmniej 100-letniego. Moim zdaniem ma niewątpliwy urok i klimat:)
W hotelu widać ząb czasu, jedzenie jest po prostu słabe a all inclusive istnieje tylko w nazwie… bar przy basenie jest zamykany o godzinie 18:00… obiad jest dużo bardziej ubogi niż kolacja a żeby dostać do niego napój z alla trzeba czekać z 15 min przy stoliku aż ktoś podejdzie… o 23 trzeba zapłacić żeby dostać butelkę wody… generalnie nie polecam
Fajny basen i ogród
all inclusive Istnieje tylko z nazwy, jedzenie jest praktycznie bez przypraw