R2 Bahia Cala Ratjada Design

Hotel bardzo fajny z dobrym wyżywieniem. Obsługa hotelu bardzo miła i przyjazna . Hotel jest trochę oddalony od plaży około 700 metrów ale w niczym to nie przeszkadza. Ogólnie hotel godny polecenia.D

Zakwaterowanie przebiegło pomyślnie, otrzymaliśmy pokój trochę szkoda że bez balkonu. Pokój przyzwoity, był czysty wszystko działało i nie było problemów. Jedzenie - Śniadania i obiadokolacje 18:30-21:30 serwowane w formie bufetu. Kolacje bardziej kameralne - były obrusy na stole i materiałowe chusteczki. Jedzenie dobre, duży wybór dań nawet owoce morza były co wieczór. Nikt głodny tam nie chodzi. Dwa baseny, jeden na dworze a drugi w budynku w strefie spa. Baseny darmowe + sauna też darmowa tylko trzeba zgłosić chwile wcześniej żeby ją włączyli.

Hotel spełniał moje oczekiwania obsługa na wysokim poziomie jedzenie bardzo smaczne do wyboru i koloru restauracja bardzo przytulna

Hotel R2 Bahia Cała Ratjada jest całkiem po drugiej stronie wyspy. Dla osób przylatujących tu na wakacje przygotujcie się na dłuższa podróż z lotniska do hotelu. Hotel ładny, kameralny, przytulny. Hotel jest tylko dla osób dorosłych co dla nas było na +. Mieliśmy pokój przy samym basenie na parterze, wiec napewno biegające i hałasujące dzieci byłoby słychać. Co drugi dzień wieczorami występy na żywo.

Świetny hotel , czystość i obsługa na wysokim poziomie, bardzo smaczne posiłki nie zabrakło regionalnych pysznych dań.

Nazwa  R2 Bahia Cala Ratjada Design
Miejsce  Hiszpania / Majorka / Cala Ratjada
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych

Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami

Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą

Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki

5.3

Wyświetlono 7 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aleksandra

Zalety

Dobre jedzonko czystość i bardzo dobra obsługa

Wady

Tylko i wyłącznie mały basen

Marcin

Zalety

* Miła obsługa * Przygotowane wczesne śniadania jeżeli wylot jest przed śniadaniem * Blisko hotelu jest sklep i warzywniak * Parking przed hotelem

Wady

* Brak oznaczeń pięter na klatce schodowej (winda też jest ale duszno w niej)

Andrzej

Zalety

Basen zewnętrzny wewnętrzny

5.3
Magdalena

Zalety

Czystość - codziennie obsługa hotelowa wymieniała ręczniki, ścieliła lub wymienia pościel, czyściła łazienkę. Łazienka wyposażona w suszarkę do włosów, żel do mycia, mydło, a nawet mini balsam do ciała. Każdy pokój jest klimatyzowany. Hotel jest usytuowany około 5-10 minut do morza, znajduje się w spokojnej okolicy.

Wady

Jedzenie bardzo średnie. Na śniadaniu codziennie to samo tak naprawdę, mało się zmieniało i było słabej jakości. Mieliśmy opcje ze śniadaniami i obiadokolacjami. Na śniadaniach kawa, herbata, sok, woda. Na kolacji za napoje trzeba zapłacić! Nawet za wodę. Za dwie małe pepsi liczą około 5 euro. Warzywa i owoce świeże i smaczne. Nie opłaca się brać opcji all inclusive chyba ze ktoś przyjechał tylko siedzieć w hotelu. Lepiej pozwiedzać i zjeść coś na mieście.

Zalety

Przesympatyczna obsługa, miejsce dla osób ceniących spokój.

Wady

Bardzo mały basen

Kamil

Pobyt - Lipiec 2022

Zacznijmy od początku. Hotel bardzo ładny, troszkę dalej oddalony od morza bo do głównej plaży jest około 10 min spacerkiem. Pokoje bardzo ładne, widać że bardzo świeże ( nam trafił się z widokiem na basen ), jedzenie smaczne, ładnie podane codziennie było coś innego do zjedzenia. Polecam dla osób którzy chcą wypocząć od ulicznego zgiełku oraz imprez. Nie polecam głównej plaży w centrum, zgiełk woda okropna , brud. Jedne z piękniejszych plaż oddalone od hotelu w okolicach 20-35 min plaża Agulla oraz Molto. Warte zobaczenia tylko odległość trochę spora . Trasa albo dookoła miasta albo przez las, ( nie dla osób bez kondycji ) Wady: !! Godziny obiadowe 13:00 - 14:30 !! - przez ulokowanie hotelu w sporej odległości obiad był zjedzony dosłownie 2 razy ( fakt są przekąski między posiłkami co ratowało sytuacje (( nuggetsy , frytki , sałatka i jakaś kanapka )) !! Bar allinclusive !! Czynny doi 23:00 a nad basenem można być do godziny 24:00 po tej godzinie goście zostają wyproszeni ?! .

Zalety

Czysto Ładnie wyglądające wnętrze Dobre, świeże oraz smaczne jedzenie Recepcja 24/7 rozmawiająca w kilku językach ( hiszpański , angielski, niemiecki ) Dobra lokalizacja na spacery i spalenie zbędnych kcal po allinclusive

Wady

Basen !! - godziny otwarcia 10:00 - 18:00 - gdzie wracamy z plaży i nie ma co kompletnie koło hotelu do roboty Obsługa restauracji oraz baru - goście niemieccy lepiej traktowani, po angielsku bardzo podstawowo co niektórzy kompletnie nic Animacje - były w ciągu tygodnia 3. Dwie z nich do zaakceptowania, jedna kompletny niewypał ( fałszowanie, muzyka okropna ) ALLINCLUSIVE - w barze hotelowym pojedyńcze propozycje ( dokładnie 4 drinki oraz lokalne alkohole )

Tomasz

Pobyt - Czerwiec 2022

Było OK. Basen nie do użytku, bo po pierwsze niewielki, a po drugie na środku wewnętrznego patio na który widok mieli wszyscy goście z hotelowych balkonów. Do plaży ok 15 min. spacerem i częściowo przez jakiś park z piaszczystymi ścieżkami. Śniadania OK, dużo owoców. Obiadokolacje mocno średnie. Napoje dodatkowo płatne. Dostałem wyższy standard pokoju bo nie wyrobili się z posprzątaniem tego do którego byłem oryginalnie przypisany.

Zalety

Czysto i śniadania OK.

Wady

Obiadokolację. Prysznic i toaleta za szklanymi drzwiami, więc wszystko widać z pokoju.

R2 Bahia Cala Ratjada Design