Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
Hotel bardzo fajny z dobrym wyżywieniem. Obsługa hotelu bardzo miła i przyjazna . Hotel jest trochę oddalony od plaży około 700 metrów ale w niczym to nie przeszkadza. Ogólnie hotel godny polecenia.D
Dobre jedzonko czystość i bardzo dobra obsługa
Tylko i wyłącznie mały basen
Zakwaterowanie przebiegło pomyślnie, otrzymaliśmy pokój trochę szkoda że bez balkonu. Pokój przyzwoity, był czysty wszystko działało i nie było problemów. Jedzenie - Śniadania i obiadokolacje 18:30-21:30 serwowane w formie bufetu. Kolacje bardziej kameralne - były obrusy na stole i materiałowe chusteczki. Jedzenie dobre, duży wybór dań nawet owoce morza były co wieczór. Nikt głodny tam nie chodzi. Dwa baseny, jeden na dworze a drugi w budynku w strefie spa. Baseny darmowe + sauna też darmowa tylko trzeba zgłosić chwile wcześniej żeby ją włączyli.
* Miła obsługa * Przygotowane wczesne śniadania jeżeli wylot jest przed śniadaniem * Blisko hotelu jest sklep i warzywniak * Parking przed hotelem
* Brak oznaczeń pięter na klatce schodowej (winda też jest ale duszno w niej)
Hotel spełniał moje oczekiwania obsługa na wysokim poziomie jedzenie bardzo smaczne do wyboru i koloru restauracja bardzo przytulna
Basen zewnętrzny wewnętrzny
Hotel R2 Bahia Cała Ratjada jest całkiem po drugiej stronie wyspy. Dla osób przylatujących tu na wakacje przygotujcie się na dłuższa podróż z lotniska do hotelu. Hotel ładny, kameralny, przytulny. Hotel jest tylko dla osób dorosłych co dla nas było na +. Mieliśmy pokój przy samym basenie na parterze, wiec napewno biegające i hałasujące dzieci byłoby słychać. Co drugi dzień wieczorami występy na żywo.
Czystość - codziennie obsługa hotelowa wymieniała ręczniki, ścieliła lub wymienia pościel, czyściła łazienkę. Łazienka wyposażona w suszarkę do włosów, żel do mycia, mydło, a nawet mini balsam do ciała. Każdy pokój jest klimatyzowany. Hotel jest usytuowany około 5-10 minut do morza, znajduje się w spokojnej okolicy.
Jedzenie bardzo średnie. Na śniadaniu codziennie to samo tak naprawdę, mało się zmieniało i było słabej jakości. Mieliśmy opcje ze śniadaniami i obiadokolacjami. Na śniadaniach kawa, herbata, sok, woda. Na kolacji za napoje trzeba zapłacić! Nawet za wodę. Za dwie małe pepsi liczą około 5 euro. Warzywa i owoce świeże i smaczne. Nie opłaca się brać opcji all inclusive chyba ze ktoś przyjechał tylko siedzieć w hotelu. Lepiej pozwiedzać i zjeść coś na mieście.
Świetny hotel , czystość i obsługa na wysokim poziomie, bardzo smaczne posiłki nie zabrakło regionalnych pysznych dań.
Przesympatyczna obsługa, miejsce dla osób ceniących spokój.
Bardzo mały basen
Zacznijmy od początku. Hotel bardzo ładny, troszkę dalej oddalony od morza bo do głównej plaży jest około 10 min spacerkiem. Pokoje bardzo ładne, widać że bardzo świeże ( nam trafił się z widokiem na basen ), jedzenie smaczne, ładnie podane codziennie było coś innego do zjedzenia. Polecam dla osób którzy chcą wypocząć od ulicznego zgiełku oraz imprez. Nie polecam głównej plaży w centrum, zgiełk woda okropna , brud. Jedne z piękniejszych plaż oddalone od hotelu w okolicach 20-35 min plaża Agulla oraz Molto. Warte zobaczenia tylko odległość trochę spora . Trasa albo dookoła miasta albo przez las, ( nie dla osób bez kondycji ) Wady: !! Godziny obiadowe 13:00 - 14:30 !! - przez ulokowanie hotelu w sporej odległości obiad był zjedzony dosłownie 2 razy ( fakt są przekąski między posiłkami co ratowało sytuacje (( nuggetsy , frytki , sałatka i jakaś kanapka )) !! Bar allinclusive !! Czynny doi 23:00 a nad basenem można być do godziny 24:00 po tej godzinie goście zostają wyproszeni ?! .
Czysto Ładnie wyglądające wnętrze Dobre, świeże oraz smaczne jedzenie Recepcja 24/7 rozmawiająca w kilku językach ( hiszpański , angielski, niemiecki ) Dobra lokalizacja na spacery i spalenie zbędnych kcal po allinclusive
Basen !! - godziny otwarcia 10:00 - 18:00 - gdzie wracamy z plaży i nie ma co kompletnie koło hotelu do roboty Obsługa restauracji oraz baru - goście niemieccy lepiej traktowani, po angielsku bardzo podstawowo co niektórzy kompletnie nic Animacje - były w ciągu tygodnia 3. Dwie z nich do zaakceptowania, jedna kompletny niewypał ( fałszowanie, muzyka okropna ) ALLINCLUSIVE - w barze hotelowym pojedyńcze propozycje ( dokładnie 4 drinki oraz lokalne alkohole )
Było OK. Basen nie do użytku, bo po pierwsze niewielki, a po drugie na środku wewnętrznego patio na który widok mieli wszyscy goście z hotelowych balkonów. Do plaży ok 15 min. spacerem i częściowo przez jakiś park z piaszczystymi ścieżkami. Śniadania OK, dużo owoców. Obiadokolacje mocno średnie. Napoje dodatkowo płatne. Dostałem wyższy standard pokoju bo nie wyrobili się z posprzątaniem tego do którego byłem oryginalnie przypisany.
Czysto i śniadania OK.
Obiadokolację. Prysznic i toaleta za szklanymi drzwiami, więc wszystko widać z pokoju.