Quinta Bela Sao Tiago

Hotel klimatyczny, niewielki ale dla mnie to zaleta. Obsługa hotelu przemiła co sprawia że pobyt był bardzo miły. Lokalizacja świetna. 10 minut spacerkiem do promenady. Co do minusów tego hotelu to monotonne śniadania. Kolacje serwowane dosyć małe porcje ale za to na plus że są zróżnicowane i smaczne.

Hotel w stylu kolonialnym, bardzo ładny i elegancki. Na terenie obiektu znajduje się basen, brodzik, sauna i jacuzzi. Restauracja jest przeszklona z wyjściem na taras. Obiekt zlokalizowany jest w przyjemnej okolicy z widokiem na ocean. Świetna propozycja dla osób szukających spokoju.

Pobyt bardzo udany. Hotel pięknie położony, czysty.Sympatyczna obsługa.

W mojej ocenie Hotel niecałe 3 ☀️położony w najstarszej dzielnicy Funchal w stylu rezydencji to był atut gdyż mogliśmy pieszo eksplorować centrum miasta, blisko do fajnych kafejek i restauracji. Jedzenie słabe: śniadanie bardzo skromne.. pieczywo to wypiekane bułki ala dyskont.. żółty ser i jajka sadzone to jedliśmy przez 7 dni kolacja z karty ryba lub mięso małe porcje-( .. obsługa opieszała przez kilka dni nie sprzątnęli ciastka pod naszym stolikiem-/ atmosfera sztywna.. żadnych rozrywek.. muzyki choćby w tle..ogólnie niepolecam.. są lepsze hotele w Funchal np: w dzielnicy Lido.

Na plus położenie hotelu, prawie w centrum Funchal ale w bardzo spokojnym miejscu. Czysto , obsługa miła i pomocna , pokoje ładne , przestronne. Śniadania dobre , chociaż kawa okropna, najtańsza rozpuszczalna .W dniu wczesnego wyjazdu na wycieczkę śniadanie dostarczone do pokoju.

Nazwa  Quinta Bela Sao Tiago
Miejsce  Portugalia / Madera / Funchal
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, rowery, bez paszportu, parking

Zielone klify i górskie krajobrazy idealne do trekkingu

Malownicze wioski rybackie i spokojne zatoczki

Zachwycająca przyroda wyspy oraz liczne piesze trasy przez lasy wawrzynowe

2.0
1.7

Wyświetlono 5 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Lokalizacja, obsluga

Wady

Monotonne śniadania

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Marzec 2024

Zalety

Nietuzinkowy styl, ładna i dobrze wyposażona łazienka, dobra lokalizacja.

Jadwiga

Pobyt - Październik 2023

Pobyt bardzo udany. Hotel pięknie położony, czysty.Sympatyczna obsługa.

Zalety

Blisko do oceanu,promenady,do starego miasta. Piękny widok na ogród. Posiłki na tarasie z widokiem na ocean.

Wady

Przyjechaliśmy w godz wieczornych w pokoju czekała kolacja.- kanapka , jedna mała woda na dwie osoby i pusta lodówka bez napojów. Brak czajnika w pokoju. Nie wiem kto na nas zaoszczędził hotel czy biuro

Pobyt - Styczeń 2022

Zalety

Parking Free i położenie w centrum

Wady

Jedzenie i obsługa słabe

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Położenie, cisza i spokój. Piękny widok z balkonu na ocean. Smaczne śniadania. Hotel chyba z przeznaczeniem dla osób dorosłych bez dzieci . Mnie to odpowiada . Blisko pieszo do restauracji , barów, kawiarni i sklepów.

Wady

Obiadokolacje serwowane pięknie podane i nawet smaczne ale bardzo małe porcje nawet dla kobiety. Dużym rozczarowaniem były ryby z pewnością mrożone z marketu. Woda w basenie lodowata. W hotelu brak jakichkolwiek animacji.

Quinta Bela Sao Tiago